Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Συνέλαβε τη μικρή Τερέζα η Νομαρχία Πειραιά


Και τέζα.

Δεν θέλουμε να επαναλαμβανόμαστε αλλά αναγκαζόμαστε να το κάνουμε.

Διαβάστε τη σημερινή (26.1.2009) ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά:

Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας παντοπωλείου στον Πειραιά που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε βαθμό που σύμφωνα με τους ελεγκτές της Νομαρχίας να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα με την επωνυμία «Τυροκομική Ένωση Πειραιώς ΜΟΝ. ΕΠΕ» που βρίσκεται επί της οδού Γούναρη 27 στον Πειραιά, στο οποίο οι επόπτες δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Πειραιά κατέγραψαν σωρεία υγειονομικών παραβάσεων (ρυπαροί χώροι, ακαταστασία, περιττώματα τρωκτικών και αρθρόποδα κλπ), ενώ κατέσχεσαν και σημαντικό αριθμό τροφίμων που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έκθεση αυτοψίας των εποπτών δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Πειραιά κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο κατάστημα :

· Δεν επεδείχθη θεωρημένο βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων

· 4 εργαζόμενοι του καταστήματος δεν επέδειξαν βιβλιάρια υγείας ή δεν διέθεταν βιβλιάρια σε ισχύ

· Οι επιφάνειες των τοίχων και της οροφής σε όλους τους χώρους του δεν ήταν λείες και αδιαπότιστες, παρουσίαζαν ίχνη υγρασίας και ήταν ρυπαρές

· Τα δάπεδα του καταστήματος δεν ήταν λεία, παρουσίαζαν φθορές και ήταν ρυπαρά

· Το αποχωρητήριο ήταν ρυπαρό και στερείτο του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού. Επιπλέον στο σιφόνι του δαπέδου δεν υπήρχε σχάρα.

· Τα ψυγεία του ισογείου ήταν στο σύνολό τους ρυπαρά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό τους, δεν διέθεταν θερμόμετρα παρακολούθησης θερμοκρασίας και έφεραν οξειδωμένες σχάρες

· Βρέθηκαν πολλά προϊόντα με ανοικτούς περιέκτες επί του δαπέδου του καταστήματος αλλά και εκτός αυτού

· Στον χώρο του υπογείου επικρατούσε ακαταστασία, υπερσυσσώρευση προϊόντων και πλημμελής καθαριότητα, ενώ επί του δαπέδου βρέθηκαν απορρίμματα τρωκτικών και αρθρόποδα (κατσαρίδες).

· Στον εξώστη - πατάρι του καταστήματος, χώρος που σημειωτέον δεν προβλέπεται από την άδεια λειτουργίας, βρέθηκε ρυπαρός καταψύκτης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του και γενικά στο πατάρι επικρατούσε κακή ομαδοποίηση ειδών τροφίμων και υπήρχαν αρκετοί ανοικτοί και ρυπαροί περιέκτες τροφίμων

· Κατασχέθηκαν ως μη ασφαλή 14 τεμάχια διάφορα τρόφιμα των οποίων είχε λήξει η ημερομηνία ανάλωσης και 18 τεμάχια διάφορα πάλι τρόφιμα των οποίων οι μεταλλικοί περιέκτες παρουσίαζαν οξειδώσεις και μηχανικές καταπονήσεις.

Με βάση τα παραπάνω και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ο Νομάρχης Πειραιά προχώρησε στην έκδοση απόφασης προσωρινής διακοπής λειτουργίας της παραπάνω επιχείρησης μέχρι συμμορφώσεως της.

Η απόφαση υλοποιήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πειραιά, ενώ ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και το Α.Τ. Πειραιά.




Διαβάστε και την απορία του σκεπτόμενου πολίτη:

Καλά Γιάννη μου, αφού η επιχείρηση αυτή ήταν δίπλα στη νομαρχία Πειραιά, πώς τόσα χρόνια δεν είχε γίνει έλεγχος;

Άρα τόσο καιρό μας έλεγες ψέμματα για τους ελέγχους.

Να ρωτήσω κιόλας μήπως οι επόπτες της νομαρχίας πήγαν για έλεγχο στο κατάστημα μετά από καταγγελία πολίτη;

Διαβάστε και την αλήθεια:

Ποτέ δεν είχαν πάει για έλεγχο εκεί οι ελεγκτές γιατί η μικρή Τερέζα εάν τους είχε αντιληφθεί στη γειτονιά θα είχε εξαφανιστεί.

Στη φωτογραφία με το χάρτη (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) δείτε με το κόκκινο σήμα που βρίσκεται η επιχείρηση που έλεγξαν οι επόπτες της νομαρχίας Πειραιά και με το μαύρο που βρίσκεται η νομαρχία Πειραιά.

Φτάνει πια το παραμύθι!

Τίποτα δε θα μένει αναπάντητο!

Διαβάστε απαραίτητα και τα σχετικά:




Για να μάθετε όμως τι εστί Μίχας διαβάστε εδώ:

Γιάννης Μίχας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: