Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κάποιοι γιορτάζουν


Η Κίνα χαιρέτησε σήμερα Δευτέρα (26.1.2009) την άφιξη του νέου Έτους του Βοδιού με πυροτεχνήματα, γιορτές και διαγωνισμούς και είπε αντίο σε ένα ταραχώδες 2008 που σημαδεύτηκε από έναν μεγάλο σεισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πολύχρωμα πυροτεχνήματα έκαναν να λάμψει ο ουρανός τα μεσάνυχτα του Πεκίνου, καθώς έπεφταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα της Κίνας.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 46 άτομα τραυματίστηκαν από ατυχήματα που συνδέονται με τα πυροτεχνήματα, μια πτώση πάντως 48 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος, ενώ υπάλληλος από το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Xinhua) ανέφερε ότι ένας στόλος από 70 ασθενοφόρα υπήρχε στους δρόμους για αυτό το λόγο.

Το Σεληνιακό Νέο Έτος της Κίνας είναι πλέον χρόνος για σημαντικές διακοπές.

Είναι η στιγμή του έτους για κάθε πλούσιο να οργανώσει γεύματα με τους φίλους και την οικογένειά του και ανταλλαγές "hong Bao", κόκκινων φακέλων γεμάτα με χρήματα.

Αλλά οι προοπτικές της οικονομίας της χώρας κατά το τρέχον έτος έχουν μετριαστεί από την εμβάθυνση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, με την Κίνα του 2009 να προβλέπει ετήσια αύξηση σε χαμηλό επίπεδο επτά ετών, γύρω στο 9 τοις εκατό.

Αν δεν το καταλάβατε, γιορτάζουν τα Βόδια.

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε όσους γιορτάζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: