Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Πρέπει να συνεχίσει ο Θόδωρος Τενέζος;



Ένας άνθρωπος έχει αποφασίσει να αυτομαστιγώνεται έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθήνα (Πατησίων και Κότσικα), κάνοντας σήμερα για 24η ημέρα απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το φαινόμενο των καρτέλ.

Χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος πραγματικά είναι ο Θόδωρος Τενέζος και χωρίς καταρχήν να κρίνουμε εάν το αίτημά του είναι δίκαιο ή άδικο, το αποτέλεσμα που επιδιώκει με την πράξη του εφικτό ή ανέφικτο, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση του Θόδωρου Τενέζου η επίσημη εξουσία είναι προκλητική και προσβάλλει την αξιοπρέπεια και προσωπικότητα όλων μας.

Δεν βγήκε στα μεγάλα κανάλια ο Τενέζος γιατί είτε δεν απευθύνθηκε σε αυτά είτε γιατί θεώρησαν ότι το θέμα δεν πουλάει ούτε στις πρωινές εκπομπές.

Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο βαρύ.

Θα έπρεπε να εξηγήσεις πρώτα στον τηλεθεατή τι είναι καρτέλ και τότε είναι σαν να ανάβεις φωτιές.

Από την άλλη μεριά θα πρέπει και ο τηλεθεατής να κάνει την υπέρβασή του.

Να κατανοήσει τι είναι καρτέλ, να αξιολογήσει το πραγματικό ιστορικό του Τενέζου και να συσχετίσει τα δύο.

Άσε καλύτερα.

Αυτό δεν το κάνουν ούτε κάποιοι δικαστές, που είναι και η δουλειά τους, αλλά προτιμούν να εκδίδουν "έτοιμες" αποφάσεις - πακέτο, θα το κάνει ο απλός τηλεθεατής;

Όταν όμως οι καταστάσεις είναι εκρηκτικές και μια σπίθα λείπει για να γίνουν όλα γυαλιά καρφιά το Κράτος θα έπρεπε τουλάχιστον να δείχνει πιο υπεύθυνο και να ασχοληθεί με το θέμα αναζητώντας έστω μια ανθρώπινη αν όχι πολιτικά και κοινωνικά υπεύθυνη λύση.

Εμείς σαν αρχή είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ατομικής πάλης.

Δεχόμαστε όμως το γεγονός ότι είναι κάποιο επώνυμοι άνθρωποι και ιστορικά αναγνωρισμένοι αγωνιστές στο πεδίο της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών, κλπ που πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και τις προκαταλήψεις έγιναν το παράδειγμα και για άλλους, χρονικά άμεσα ή μεταγενέστερα.

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να σταυρωθούν.

Ο πολίτης Θόδωρος Τενέζος έστειλε ήδη το μήνυμά του και αυτό έχει καταγραφεί.

Θοδωρή σε παρακαλούμε πολύ να σταματήσεις την απεργία πείνας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: