Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Κόλλησε τον ιό ο Δήμος Πειραιά



Σας είχαμε ενημερώσει για διαδικτυακό ιό που μεταδιδόταν μέσω των ιστοσελίδων της νομαρχίας Πειραιά.

(βλ. Δεν ξανάγινε! Η Νομαρχία Πειραιά σκορπά διαδικτυακούς ιούς! )

Τον ιό τώρα κόλλησαν και οι ιστοσελίδες του Δήμου Πειραιά και ο επισκέπτης του ιστοχώρου διατρέχει τον κίνδυνο να προσβληθεί ο υπολογιστής του με άγνωστες συνέπειες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην εταιρεία ΑΠΟΨΗ ΑΕ, με έδρα τη Δραπετσώνα, που διαχειρίζεται τους διαδικτυακούς τόπους των εν λόγω δημόσιων φορέων αλλά και πολλών άλλων.

Η εταιρεία αυτή είναι ένα θέμα από μόνη της καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συμφερόντων παλιού αντινομάρχη της νομαρχίας Πειραιά ενώ, εμπλέκεται σε δοσοληψίες και διαγωνισμούς προμηθειών που αφορούν δημόσια και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Λεπτομέρειες για το ποιός είναι ο ιδιοκτήτης της "ΑΠΟΨΗ ΑΕ" δε θα βρείτε εύκολα. Εμείς γνωρίζουμε ότι είναι του Μπάμπη Ζαφειρόπουλου (ΠΑΣΟΚ).

Αποδείξεις ότι η εταιρεία αναλαμβάνει, χαριστικά, δημόσια έργα δεν έχουμε. Αυτά άλλωστε δύσκολα αποδεικνύονται καθώς άλλος "εισηγείται" και άλλος "υπογράφει". Έτσι έχει το σύστημα.

Ξέρουμε όμως ότι θέσεις εργασίας και επαγγελματικό καταφύγιο βρίσκουν στην εταιρεία μέλη οικογενειών υπαλλήλων και λειτουργών που υπηρετούν σε φορείς του ευρύτερου Πειραιά.

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη με ονόματα δημόσιων φορέων και οργανισμών τόσο γαλάζιας όσο και πράσινης απόχρωσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι το χρήμα δεν έχει χρώμα.

Για παράδειγμα, ο αδελφός του Δημάρχου Μεθάνων Χρήστου Πάλλη, ο Πέτρος Πάλλης εργαζόταν στην ΑΠΟΨΗ ΑΕ όταν το ίδιο διάστημα, κατά τύχη, η εταιρεία ανέλαβε το έργο δημιουργίας των ιστοσελίδων του Δήμου.

Ο γιός υπαλλήλου της Δ/νσης Οργάνωσης και Πληροφορικής της Νομαρχίας Πειραιά, εργαζόταν και αυτός στην ΑΠΟΨΗ.

Με τα μικρά ονόματα μιλούν οι "δημόσιοι" με τους "ιδιώτες" της εταιρείας. Πώς να μην είναι ο ευρύτερος Πειραιάς μια πόλη με ΑΠΟΨΗ;

Ο ιός, ιός ωστόσο. Καθόσον οι αρρώστιες που δεν προλαμβάνονται δύσκολα θεραπεύονται...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: