Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική τρίπλα κατώτερη των περιστάσεων από τον Κώστα Καραμανλή


ΑΠΟΨΕΙΣ
:

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) 2009.

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς η τραγική θέση των Ελλήνων να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και χρόνια σε πολιτικές αυτόματου πιλότου, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, αλλά με μόνο σκοπό τη διατήρηση ειρήνης σε αντιμαχόμενα συμφέροντα που ιδιοποιούνται δημόσια περιουσία χωρίς μάλιστα να παράγουν πραγματικό έργο.

Ακούστηκαν απίστευτα πράγματα.

Οι λεπτομέρειες και οι συγκεκριμένες αναφορές θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες από τα μεγάλα ΜΜΕ.

Πρόκειται όμως για εξαγγελίες μέτρων του ύψους ενός δημάρχου που αποφασίζει να κάνει "κουμάντο" βάζοντας τάξη, χωρίς να βλέπει αυτούς που γελούν πίσω από την πλάτη του ή κάποιας μικροεπιχείρησης που προσδοκά να κερδίσει χρόνο ελπίζοντας ένας από μηχανής θεός να θελήσει να περισώσει το όνομα και την τιμή της.

Είναι να αναρωτιέται κάποιος εάν ο πρωθυπουργός είναι πράγματι επιστήμονας των κοινωνικών επιστημών, σύμφωνα τουλάχιστον με τα τυπικά του προσόντα και αν έχει αλήθεια επαφή με τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας.

"Έλλειψις χρημάτων στάσις Εμπορίου" έλεγαν οι παλιοί.

Μια άποψη που δε συμμερίζεται ο πρωθυπουργός καθώς το πρώτο μέλημά του είναι η αναζήτηση χρημάτων για τη συντήρηση και όχι βέβαια αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, χρήματα ωστόσο τα οποία σήμερα είναι απολύτως απαραίτητα για την τροφοδότηση της ρευστότητας στην αγορά μέχρι να βρει χρόνο να εκκαθαριστεί εσωτερικά και να οδηγηθεί στον απαραίτητο μετασχηματισμό της βοηθούμενη από παράλληλα διαρθρωτικά μέτρα.

Και αν είναι πραγματικά έτοιμος για γενναίες και καθαρές αποφάσεις ο πρωθυπουργός γιατί δεν αναζητά τα κλεμμένα, τα οφειλόμενα ή τα αχρεωστήτως καταβληθέντα, όσα τουλάχιστον μπορεί να ξετρυπώσει από τα φουσκωμένα ταμεία των τραπεζών, των άλλων επιδοτούμενων επιχειρήσεων που τάχα επένδυσαν στην αλλοδαπή αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών που όπως ο ίδιος σήμερα παραδέχτηκε αμείβονταν εν γνώσει του (άκουσον, άκουσον) με πλασματικές, πλαστογραφημένες δηλαδή "υπερωρίες" για τις οποίες ουδέποτε προσέφεραν έργο;

Περιττό να σημειώσουμε ότι καμία πραγματική αρετή ηγέτη δεν επέδειξε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής όταν από τη μια μεριά ζητά την ανοχή του Ελληνικού Λαού για τα απαραίτητα, όπως υποστηρίζει περιοριστικά μέτρα και από την άλλη επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση διότι δήθεν τον εμπόδισε να παράγει έργο. Πως λοιπόν θα επιτύχει την καθολική αποδοχή και συναίνεση στο πρόσωπό του;

Είναι μια πολιτική τρίπλα του πρωθυπουργού ο οποίος ορίζει ένα σημείο αναφοράς, κάπου στο απόλυτο οικονομικό και πολιτικό άπειρο και στη συνέχεια, όποιες και αν είναι οι εξελίξεις, θα δικαιολογείται ότι δεν έχει ευθύνη διότι υπάρχει απόκλιση ή διακύμανση από αυτό το σημείο, χωρίς τη θέλησή του.

Ίσως έτσι μπορέσει να σώσει το όνομα και την υπόληψή του μεταξύ αυτών που είτε δε νοιώθουν, είτε δεν καταλαβαίνουν τα αποτελέσματα μιας πενταετούς ουσιαστικά ακυβερνησίας μιας χώρας που προχωρούσε τα τελευταία χρόνια λόγω αδράνειας ενός διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού που είχε διδάξει πιο παλιά το ΠΑΣΟΚ και μεταβιβαστικών πληρωμών και δανειοδοτήσεων από την ΕΕ που στέρεψαν όμως ήδη ή έγιναν πολύ ακριβές.

Στο πιο κάτω video τα λόγια όπως πρέπει, να εκφράζονται τουλάχιστον, από έναν πραγματικό ηγέτη που φιλοδοξεί να οδηγήσει τη χώρα όχι μόνο πέρα από το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει αλλά και μέσα από αυτό εάν χρειαστεί:





"Ακούσαμε πολλά λόγια σχετικά με Αλλαγή αυτό το χρόνο. Το ερώτημα είναι αλλαγή σε τί.

Για μένα αλλαγή είναι μια Κυβέρνηση που δεν επιτρέπει στις τράπεζες και στις πετρελαϊκές εταιρείες να κατακλέβουν τον Αμερικανικό Λαό.

Αλλαγή είναι όταν τελικά φτιάξουμε το Σύστημα Υγείας αντί να συζητάμε μόνο γι' αυτό.

Αλλαγή είναι να δίνουμε φορολογικές ευκαιρίες σε οικογένειες της μεσαίας τάξης αντί σε εταιρείες που δίνουν δουλειά στο εξωτερικό.

Αλλαγή είναι ένας πρόεδρος που ενώνει το Λαό.

Είμαι ο Μπαράκ Ομπάμα και αποδέχομαι αυτό το μήνυμα γιατί η Αλλαγή φέτος πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα διαφημιστικό σύνθημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: