Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Τι γίνεται με το λιμάνι;Άκρα του τάφου σιωπή σχετικά με το θέμα του λιμανιού και την COSCO στον Πειραιά.

Τρεις νέες γερανογέφυρες έχουν ήδη στηθεί αν και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να λειτουργήσουν στον προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Αλλά πέρα από αυτό κανένα άλλο νέο. Ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα αν και όπως έχει ακουστεί κατέφθασε από το εξωτερικό αντιπροσωπεία Κινέζων οι οποίοι είχαν επαφές και με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ και πρώην ΥΕΝ Γιώργο Ανωμερίτη.

Οι Κινέζοι έχουν ορίσει, όπως λέγεται από το ράδιο αρβύλα του λιμανιού, την εταιρεία "Price Waterhouse Coopers" να τους εκπροσωπεί στις διαβουλεύσεις και συζητήσεις σχετικά με το ΣΕΜΠΟ, που κατά τύχη είναι ο γνωστός οίκος ορκωτών λογιστών και συμβούλων στον οποίο διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου και Διαχείρισης Κινδύνων ήταν ο για μια μέρα Ειδικός Γραμματέας ΔΕΚΟ, γνωστός ανά το πανελλήνιο σήμερα λόγω της αποπομπής του από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Ανδρέας Κουτούπης.

Τα δύο θέματα ασφαλώς και δεν μπορεί να έχουν σχέση.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος πάντως πρέπει να είναι ο Α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Στράτος Μπαλαμπανίδης συνδικαλιζόμενος κάτω από την ομπρέλα της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης - ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος, αφού έλαβε 260 σταυρούς στις σχετικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης, θα διατηρήσει τη θέση του ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.

Μια λεπτομέρεια που ξεχνάμε.

Ότι δηλαδή στο Διοικητικό Συμβούλιο των περισσοτέρων ΔΕΚΟ βρίσκονται εκπρόσωποι των εργαζομένων που συμβάλλουν οι περισσότεροι στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των οργανισμών αυτών με τα οφέλη που καρπώνονται αρχικά οι υπεράριθμοι εργαζόμενοι.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ συμμετέχει και ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας αλλά και ο πρόεδρος των λιμενεργατών Γιώργος Νουχουτίδης.

Όταν όμως πάει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και σε επίπεδο μισθοδοσίας τότε γίνεται επανάσταση συντεχνιών.

Καλός ο δημόσιος τομέας καλός και ο ιδιωτικός αρκεί να τα "κονομήσουμε" όπως περίπου έγραψε διαδικτυακά και ένας πρώην Ειδικός Γραμματέας.

Κάπως έτσι ησυχάζουν τα πράγματα. Με διατήρηση των προνομίων ανεξάρτητα του ιδιοκτησιακού χαρακτήρα του φορέα ή με έκτακτη προεξόφληση των παροχών και αποζημίωση σε βάρος της κοινωνίας για τα μελλοντικά χαμένα με διευθετήσεις εθελούσιας εξόδου.

Λες και χρωστάμε ειδικά σε μερικούς, τους ίδιους και τους ίδιους που φορούν πάντα τις κομματικές φανέλες.

Η σιωπή που επικρατεί σήμερα στο λιμάνι δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει μόνιμη μπονάτσα και αυτό θα φανεί μετά τα Χριστούγεννα ίσως και πριν το νέο χρόνο αφού το θέμα αλλάζει χέρια και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για να μην ξεχνάμε όμως τους συσχετισμούς που επικρατούν στο λιμάνι καλό είναι να θυμηθούμε ένα περσινό άρθρο του Γιώργου Σκορδίλη στο Βήμα της Κυριακής 27.1.2008.

Δεν ξεχνάμε ποτέ βέβαια ότι όλα γίνονται για έναν και μόνο λόγο.

Για τα λεφτά.


Ο διαγωνισμός για τα τέρμιναλ διχάζει το λιμάνι

* Υπουργός, νομάρχης, δήμαρχος και συνδικαλιστές ερίζουν, με φόντο την παραχώρηση της διαχείρισης του κοντέινερ τέρμιναλ σε ιδιώτες, για τον έλεγχο του λιμένος Πειραιώς

Γ. Σ. ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ | Αθήνα - Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εστάλη αργά το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της διαχείρισης του κοντέινερ τέρμιναλ του λιμένος.

Ο χρόνος των 52 ημερών ωστόσο θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα από τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος διαγωνισμός δημοσιευθεί τουλάχιστον σε δύο ελληνικές εφημερίδες. Παραμένει αδιευκρίνιστο ωστόσο το αν μαζί με την προκήρυξη για τον Πειραιά στάλθηκε στις Βρυξέλλες και η προκήρυξη για το κοντέινερ τέρμιναλ της Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περίπτωση εισήλθαμε πλέον στο τελικό στάδιο των δύο διαγωνισμών μέσα από τους οποίους θα προκύψει η εταιρεία ή το σχήμα εκείνο που θα αναλάβει τη διαχείριση των δύο τέρμιναλ για τα επόμενα τουλάχιστον 35 χρόνια και, καθώς τα κριτήρια παραχώρησης είναι καθαρά ποσοστικά, νικητής θα είναι εκείνος που θα προσφέρει το υψηλότερο δυνατό τίμημα, τόσο σε εφάπαξ καταβολή όσο και σε ετήσια βάση.

Την ίδια ώρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συνεχίζονται και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, είτε με 48ωρες απεργίες είτε με αποχή από την υπερωριακή εργασία, καθώς οι εργαζόμενοι εμφανίζονται να αντιδρούν στη διαδικασία της παραχώρησης ζητώντας, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές που τους εκπροσωπούν, να παραμείνουν τα δύο τέρμιναλ υπό κρατικό έλεγχο.

Αυτή τη φορά ωστόσο από πολλούς παρατηρητές της λιμενικής αγοράς διατυπώνεται το ερώτημα του κατά πόσον οι συνδικαλιστές όντως καλύπτουν με αυτά που υποστηρίζουν τους εργαζομένους.

Η προφανής απάντηση είναι ότι από τη στιγμή κατά την οποία οι εργαζόμενοι μετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι θέσεις που διατυπώνουν τα συνδικαλιστικά όργανά τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θα πρέπει όμως να επισημανθούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δύο σημεία, τα οποία εκτιμούν ότι πρέπει να καταγραφούν.

Το πρώτο αφορά το γεγονός ότι ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων αναζητεί αξιόπιστη πληροφόρηση αναφορικά με το πακέτο των παροχών που έχει προτείνει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Οι πηγές του «Βήματος» υποστηρίζουν ότι, όταν το υπουργείο καταθέσει προς έγκριση τις αποφάσεις εκείνες που αφορούν την υλοποίηση του πακέτου των παροχών, τότε θα υπάρξει διάσπαση στο απεργιακό μέτωπο.

* Η ηγετική εμφάνιση

Το δεύτερο αφορά το ότι ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εργαζομένων φέρεται να έχει ενοχληθεί σφόδρα αφενός από την «ηγετική» εμφάνιση του νομάρχη Πειραιώς κ. Γιάννη Μίχα στις κινητοποιήσεις και αφετέρου με συγκεκριμένους συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, όχι μόνο επιτρέπουν αλλά και ενισχύουν αυτή την ηγετική εμφάνιση του κ. Μίχα.

Πολλοί εργαζόμενοι εκτιμούν ότι οι κινήσεις Μίχα είναι σχεδιασμένες με προσοχή και αποσκοπούν στο να του προσδώσουν τον τίτλο του πειραιάρχη εν όψει των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠαΣοΚ. Οι κινήσεις αυτές γίνονται με φόντο τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι.

Αυτό που φαίνεται να έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις απέναντι στο πρόσωπο του νομάρχη και των συνδικαλιστών εκείνων που μετέχουν στην επιλογή αυτή είναι το γεγονός ότι ο κ. Μίχας, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών μέλος των διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εκπροσωπώντας το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, του οποίου υπήρξε πρόεδρος, ψήφισε πολλές φορές υπέρ της λήψης μέτρων και πολιτικών που έφεραν το λιμάνι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Αναφέρουν, π.χ., ότι ο κ. Μίχας ψήφισε υπέρ της μετατροπής του λιμανιού σε ανώνυμη εταιρεία με σκοπό να εισέλθει ο ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών εγκρίνοντας ένα νέο καταστατικό λειτουργίας, άρθρα του οποίου προέβλεπαν ότι είναι νόμιμη η παραχώρηση δραστηριοτήτων του λιμανιού σε ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ψήφισε υπέρ και της παραχώρησης χώρων του Οργανισμού σε ανώνυμη εταιρεία για την κατασκευή και τη διαχείριση υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων.

* Η ομάδα Μίχα στο λιμάνι

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Μίχας, προκειμένου να αναδειχθεί σε... φυσιογνωμία των κινητοποιήσεων, όχι μόνο διατυπώνει θέσεις και απόψεις τις οποίες κατά το παρελθόν είχε υπερψηφίσει αλλά και έχει ζητήσει από συγκεκριμένους συνδικαλιστές του λιμανιού να τον συνδράμουν στην προσπάθειά του αυτή, δεδομένου ότι τα συμφέροντά τους συμπίπτουν.

Η σύμπτωση των συμφερόντων της ομάδας αυτής εκκινεί από το ότι ουδείς εξ αυτών των συνδικαλιστών επιθυμεί να δει αλλαγές και μεταβολές στην παρούσα κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στη διάρκεια των τελευταίων ετών στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Στην ομάδα αυτή ανήκουν οι κκ. Στράτος Μπαλαμπανίδης, ο οποίος μετέχει και στη διοίκηση του ΟΛΠ ως εκπρόσωπος των υπαλλήλων, Γιώργος Νουχουτίδης, μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των λιμενεργατών, και Πέτρος Κυριακού, εκπρόσωπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Ο κ. Κυριακού μάλιστα είναι και αυτός ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Μίχα στη θέση του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά όταν ο τελευταίος εξελέγη νομάρχης.

Αυτό ωστόσο που προξενεί εντύπωση είναι ότι στην ομάδα αυτή μετέχουν και άλλοι συνδικαλιστές του λιμανιού οι οποίοι κατάγονται από άλλους πολιτικούς χώρους και όχι από το ΠαΣοΚ. Συγκεκριμένα υπάρχουν μέλη της ΔΑΚΕ του λιμανιού που εμφανίζεται να συντάσσονται με την παραπάνω ομάδα.

Οπως επίσης εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), φαίνεται να μην ανήκει στην ομάδα αυτή.

* Οι τρεις σωματοφύλακες

Οι κκ. Μπαλαμπανίδης, Νουχουτίδης και Κυριακού έχουν αναδειχθεί στους τρεις σωματοφύλακες του κ. Μίχα συμμετέχοντας ενεργά στην πορεία του προς την ανάδειξή του ως πειραιάρχη του ΠαΣοΚ.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε και στη διάρκεια των τελευταίων ημερών η ατζέντα των διεκδικήσεων των εργαζομένων άλλαξε άρδην. Μέχρι πρότινος οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα κεκτημένα τους και ζητούσαν διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σήμερα οι παραπάνω συνδικαλιστές έχουν μια νέα ατζέντα η οποία είναι καθαρά πολιτική και αφορά τη μορφή του λιμανιού αλλά και τον τρόπο διοίκησής του.

Αν ανατρέξει κανείς στις χρονικές τοποθετήσεις, θα διαπιστώσει ότι πρώτος τέτοια θέματα έθεσε ο νομάρχης Πειραιώς. Μετά οι παραπάνω συνδικαλιστές ευθυγραμμίστηκαν με τις θέσεις αυτές, τις οποίες και προβάλλουν ως σήμερα.

* Το κατεστημένο του λιμανιού

Οπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η ομάδα Μίχα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως, εφόσον περάσει η γραμμή της στο λιμάνι, ο μεν κ. νομάρχης θα έχει αποκτήσει τον τίτλο του πειραιάρχη αφού ηγήθηκε μιας πετυχημένης κινητοποίησης, οι δε παραπάνω συνδικαλιστές θα έχουν διασφαλίσει την υπάρχουσα κατάσταση και θα έχουν ενισχύσει ταυτόχρονα τη διαπραγματευτική τους ικανότητα τόσο έναντι των εργαζομένων όσο και έναντι της διοίκησης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του λιμανιού και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Νίκος Αναστασόπουλος αποφεύγει να συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ. Ολα δείχνουν ότι δεν επιθυμεί τη σύγκρουση διότι η ηρεμία του διασφαλίζει μια καλή λειτουργία στο λιμάνι, πράγμα που μεταφράζεται σε καλές αποδόσεις και συνεπώς σε καλά οικονομικά αποτελέσματα.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι κκ. Μπαλαμπανίδης, Νουχουτίδης και Κυριακού, ενίοτε ενισχυμένοι και από άλλους συνδικαλιστές του λιμανιού, συγκροτούν σήμερα το πραγματικό κατεστημένο του ΟΛΠ και το μήνυμα που διαχέεται ένθεν και ένθεν είναι πως όλοι, υπουργεία, διοικήσεις, χρήστες, εργαζόμενοι, οφείλουν να τα έχουν καλά μαζί τους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

* Ο Παναγιώτης Φασούλας

Ο δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας εμφανίζεται ως ο έτερος πόλος του ΠαΣοΚ στον Πειραιά που επιθυμεί να αναδειχθεί πειραιάρχης διεκδικώντας ανοιχτά την πρωτοκαθεδρία από τον κ. Μίχα.

Ο κ. Φασούλας μετείχε δυναμικά στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι, ενώ στενοί συνεργάτες του εκφράζουν την εκτίμηση ότι ο κ. Μίχας έχει αυτονομηθεί πλήρως σε σχέση με το επίσημο ΠαΣοΚ καθώς οι θέσεις που διατυπώνει απέχουν από την επίσημη θέση του κόμματος για τη λιμενική πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρουν, «ουδείς τολμά μέσα στο ΠαΣοΚ να τα βάλει με τον κ. Μίχα ή έστω να τον ενημερώσει για τις απόψεις του κόμματος για το θέμα και έτσι τον έχουν αφήσει ελεύθερο να χαράσσει μόνος του την πολιτική του ΠαΣοΚ για τα λιμάνια κατά το δοκούν και όπως τον βολεύει».

Ο κ. Φασούλας, από την πλευρά του, δεν φαίνεται να διαθέτει δική του ομάδα μέσα στο λιμάνι, κάτι που κατά κύριο λόγο οφείλεται στο γεγονός ότι για τη δημιουργία τέτοιων ομάδων δύο παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο: πρώτον, η εντοπιότητα και, δεύτερον, οι πολυετείς σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των μετεχόντων στις ομάδες αυτές.

Είναι παρών πάντως σε όλες τις εξελίξεις γύρω από το λιμάνι του Πειραιά και ως τώρα η παρουσία του έχει απαγορεύσει στον κ. Μίχα να πειστεί ότι το θέμα έχει τελειώσει και είναι αυτός ο ένας και μοναδικός εκφραστής του ΠαΣοΚ στην πόλη.

Οι συσχετισμοί στη Θεσσαλονίκη

Υπέρ της παραχώρησης του κοντέινερ τέρμιναλ της Θεσσαλονίκης ετάχθη ο δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Μια θέση με την οποία δήλωσε ότι συμφωνεί και το μέλος του δημοτικού συμβουλίου της συμπρωτεύουσας κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι τάσσεται κατά της εμφάνισης μονοπωλιακών φαινομένων.

«Είναι απλώς μια παραχώρηση η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του λιμανιού» είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΠαΣοΚ κυρία Χρύσα Αράπογλου, του ΚΚΕ κ. Αγάπιος Σαχίνης και του ΣΥΝ κ. Τριαντάφυλλος Μηταφίδης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι οι οποίοι πήραν τον λόγο, εξήγησαν για ποιους λόγους διαφωνούν με την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί το λιμάνι χωρίς αυτή την παραχώρηση.

http://www.tovima.gr/


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι τοσο αμετανόητα αχρειος, που
κανεις οτι ξεχνας, πως ο Κυριακου ειναι πλέον δυστυχως, μακράν του κοσμου τουτου
Ντροπή σου, ζητα αμεσως συγνώμη

Michael Angelopoulos είπε...

Το άρθρο είναι από το Βήμα και δημοσιεύτηκε στις 27.1.2008 χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση εξ' όσων γνωρίζουμε.

Ο Πέτρος Κυριακού έχασε τη ζωή του στις 14.2.2009 σε ένα πολύ περίεργο αυτοκινητικό ατύχημα για τις λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν υπάρξει δημοσιεύσεις.


Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο κακοηθης εισαι και δειλός
Συγνώμη γιατι δεν ζητας Καραγκιοζη???

Ανώνυμος είπε...

Απο που φαινεται πως ειναι αναδημοσιευση απο το ΒΗΜΑ ?
Γιατι δεν το αποσύρεις αφου προηγουμενως ζητησεις συγνώμη,
Αχρειε...

Michael Angelopoulos είπε...

Καλό είναι να μην βρίζετε διότι μπορεί να ενοχλούνται κάποιοι αναγνώστες.

Τo μπλογκ γενικά θεωρεί τις ύβρεις έπαινο.

Στο τέλος του άρθρου παρατίθεται σύνδεσμος που παραπέμπει στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος με το σχετικό άρθρο.


vagelis είπε...

παπαρολογιες παλι Μιχαλακη?

vagelis είπε...

και για να μην ξεχνιομαστε...

Πως με "διώξανε" αφού με κατηγορούν ότι δεν πάω;

Διάβαζε με τη σειρά

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4496937445460949955&postID=7831970237924655889

Σε πληροφορώ επίσης ότι ένας από αυτούς που σας υποστηρίζουν, δηλαδή ο νομάρχης Γιάννης Μίχας ήταν εκείνος που υπέγραψε την απόφαση για μείνω στην ουσία άνεργος αν και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος διορισμένος με ΑΣΕΠ.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4496937445460949955&postID=7040335500311525536

ξεκαθαρισε τι εγινε, μια τα λες ετσι μια αλλιως.

Εγω θελω μια συγγνωμη για τις οικογενειες μας και να πεις αληθεια αν σου εστειλα τα εκκαθαριστικα

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ 2??

Ποιό σημερινό,αξιολογημένο,διορισμένο κρατικό στέλεχος μπορεί να έχει πάρει τις παρακάτω δουλειές από την απελθούσα κυβέρνηση της Ν.Δ.? • Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης για τη μετασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση του γηπέδου Tae-Kwo-Do του Φαλήρου σε μητροπολιτικό διεθνές συνεδριακό κέντρο μέσω ΣΔΙΤ.

• Δικαστικά Μέγαρα Πατρών και Ηρακλείου: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη Θέμις Κατασκευαστική του Υπ. Δικαιοσύνης για την κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση δύο δικαστικών μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ.

• Πέντε Κλειστά Γυμναστήρια και δύο Κολυμβητήρια: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης για τη κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση των γυμναστηρίων και κολυμβητήριων επτά δήμων της Αττικής.

• ΟΣΚ ΣΔΙΤ 3: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την κατασκευή, χρηματοδότηση και διαχείριση 23 νέων σχολικών κτηρίων.

• ΣΔΙΤ της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς μεγάλο κατασκευαστικό οίκο για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμό για την κατασκευή και διαχείριση α) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, καθώς και β) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κορίνθου και Τρικάλων, μέσω ΣΔΙΤ. Ο πελάτης έχει ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος στο πρώτο έργο.

• Οργανισμός Λιμένος Πατρών: Παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών προς τη τον Ο.Λ.ΠΑ. για α) την ανάπτυξη νέας μαρίνας τουριστικών σκαφών και β) την ανάπλαση της Πειραϊκής Πατραϊκής (logistics center) μέσω ΣΔΙΤ ή παραχώρησης

Michael Angelopoulos είπε...

Απάντηση προς το Βαγγέλη:

Κάποτε ο Γιαννάκης έτρωγε μπισκότα.

Ξαφνικά μπαίνει η μητέρα του στην κουζίνα τον βλέπει και λέει:

Γιαννάκη, δεν σου έχω πει να μην παίρνεις μονος σου μπισκότα; Θα σου δίνω εγώ.

Ο Γιαννάκης βάζει τα κλάματα και τρέχει στο επόμενο δωμάτιο όπου καθόταν ο πατέρας του.

- "Γιατί κλαις Γιαννάκη;" τον ρωτάει ο πατέρας του.
- "Με μάλωσε η μαμά" απαντάει.
- "Και γιατί σε μάλωσε;" ρωτάει πάλι ο μπαμπάς του.
- "Γιατί τρώω μπισκότα" λέει ο Γιαννάκης".

Η μαμά του Γιαννάκη όμως απλά του έκανε παρατήρηση και δεν τον μάλωσε έτσι ώστε να βάλει τα κλάματα ούτε βέβαια γιατί τρώει μπισκότα.

Εκείνος όμως ανέφερε την ιστορία όπως τον βολεύει για να πάρει με το μέρος τους αυτόν που δεν ήξερε τα γεγονότα.

Ακριβώς έτσι κάνει και ο Βαγγέλης ο οποίος είναι λιμενεργάτης και θα μπορούσε πριν λίγα χρόνια να είναι δήμαρχος ή και νομάρχης στον Πειραιά.

Αφού έβαλε το εκκαθαριστικό του στο διαδίκτυο για να δείξει και καλά ότι δεν παίρνει πολλά λεφτά και αφού αποδείξαμε δημόσια ότι λέει ψέματα τώρα γίνεται Γιαννάκης.

Για τα εκκαθαριστικά που αναφέρεις, δεν μας έστειλες τίποτα. Δημοσίευσε τις αποδείξεις αποστολής διότι αποδεικνύεσαι και πάλι αναξιόπιστος.

Για τις οικογένειές σας που λες δεν καταλαβαίνουμε σε τι αναφέρεσαι. Δημοσίευσε το συγκεκριμένο κείμενο για να καταλάβει όλος ο κόσμος τι λες.

Και για τα δύο πιο πάνω έχουμε ήδη απαντήσει και θα απαντάμε όσο συνεχίζεις να συμπεριφέρεσαι ως Γιαννάκης.


Michael Angelopoulos είπε...

Η ιστορία τώρα με το νομάρχη έχει με δυό λόγια ως εξής:

Ενώ ήμουν άνεργος έλαβα μέρος σε προκηρύξεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ.

Ενώ ήμουν υπάλληλος στη νομαρχία Πειραιά διορισμένος με το ΑΣΕΠ μου ήρθε και άλλος διορισμός στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά.

Αυτός ο διορισμός όμως ήταν παράνομος και ενημέρωσα τους αρμοδίους, το ΑΣΕΠ και το νομάρχη ώστε να ανακληθεί.

Όχι μόνο όμως δεν ανακλήθηκε αλλά ο Γιάννης Μίχας προχώρησε σε πράξη λύσης της υπαλληλικής μου σχέσης αναδρομικά μετά από σχεδόν 2 μήνες και ενώ εργαζόμουν στη νομαρχία, διαπιστώνοντας ότι έχω αποχωρήσει προς άλλη υπηρεσία!

Όταν, κατά διαβολική σύμπτωση, με ζήτησε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να στελεχώσω το Γραφείο του...

Για τέτοια περίπτωση ανθρώπου μιλάμε.

Αφού κατάλαβα μετά από ένα χρόνο ότι οι υπηρεσίες με δουλεύουν όπως φαίνεται ότι κοροϊδεύουν και ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό δημιούργησα αυτό το μπλογκ για να ενημερώνω του Έλληνες αλλά και τους ξένους αναγνώστες ότι μεταξύ άλλων το πολίτευμά μας δεν πρέπει να λέγεται Δημοκρατία αλλά Πολιτική Δικτατορία.

Πάρα πολλά και σημαντικά που ήρθαν πολλές φορές στην επικαιρότητα αλλά και σήμερα απασχολούν σοβαρά την κοινή γνώμη έχουν προκληθεί από αυτό το μπλογκ που διαβάζετε χωρίς ίσως να το γνωρίζετε.


vagelis είπε...

Είναι αλήθεια ότι κάποιες οικογένειες λιμενεργατών βρίσκονται σε κρίση όχι τόσο γιατί μειώθηκαν οι μισθοί ή οι υπερωρίες, τα νυκτερινά ή το χαρτζιλίκι από τις εταιρείες, αλλά διότι με το σαματά που δημιουργήθηκε οι γυναίκες των εργατών διερωτώνται που τρώνε τόσα λεφτά οι άντρες τους!

Φαίνεται ότι μερικές από αυτές κοιμόντουσαν με τα τσαρούχια όταν ο σύζυγός τους, ενώ υποτίθεται ότι δούλευε υπερωρίες και νυκτερινά εκείνος έκανε διπλή ζωή.

http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/11/blog-post_16.html

Για πες μας Μιχαλακη την ιστορια τις απόλυσης σου

Αφού έβαλε το εκκαθαριστικό του στο διαδίκτυο για να δείξει και καλά ότι δεν παίρνει πολλά λεφτά και αφού αποδείξαμε δημόσια ότι λέει ψέματα τώρα γίνεται Γιαννάκης.

Που λεω ψεματα Μιχαλακη?

Για τα εκκαθαριστικά που αναφέρεις, δεν μας έστειλες τίποτα. Δημοσίευσε τις αποδείξεις αποστολής διότι αποδεικνύεσαι και πάλι αναξιόπιστος.

σου εστειλα αποδειξη με email φωτογραφια δεν μπορω να βαλω εγω στα σχολια

Και τελικα Μιχαλακη εσυ λες ψεματα και παπαρολογιες.
προσλιφτικες παράνομα μέσο ΑΣΕΠ (εσύ το είπες) σε διώξανε για κάποιους λόγους που δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω αν και μπορώ
εσύ λες ότι έφυγες μονος σου όταν το πήρες χαμπάρι ότι είσαι παράνομος αλλα τα έχεις βάλει με τον μίχα που υπόγραψε την απόλυση σου.
για ξαναπές μας την ιστορία ξανά Μιχαλακη (Γιαννακη)

Michael Angelopoulos είπε...

Βαγγέλη πήραμε το email σου και γελάσαμε πολύ.

Έχουν προσπαθήσει πολλοί να μας ξεγελάσουν με πλαστά αλλά το δικό σου χρειάστηκε ακριβώς ένα λεπτό για να ανακαλύψουμε ότι είναι μούφα και μπορούμε να το αποδείξουμε αν επιμένεις.

Όσο για αυτά που αναφέρεις προσωπικά για τον μπλόγκερ έχεις την άποψή σου και δεν μπορούμε να στην αλλάξουμε.

Τα σχόλια είναι ελεύθερα στο μπλόγκ και ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει είτε είναι σοφίες είτε είναι κοτσάνες είτε είναι κάτι άλλο.

Εμείς το σταματάμε εδώ γιατί θα θεωρήσουν κάποιοι ότι είναι στημένο.


vagelis είπε...

Έχουν προσπαθήσει πολλοί να μας ξεγελάσουν με πλαστά αλλά το δικό σου χρειάστηκε ακριβώς ένα λεπτό για να ανακαλύψουμε ότι είναι μούφα και μπορούμε να το αποδείξουμε αν επιμένεις.

Α ρε μεγαλε Μιχαλακη με επιασες!!!
Εχεις μεγαλη πλακα τελικα.
Πως το καταλαβες ρε μεγαλε.

Για την προσληψη δεν μας ειπες ομως Μιχαλακη (Γιαννακη)

vagelis είπε...

Υ.Γ θα παρακαλεσω τα παιδια απο το blog των λιμενεργατων αν θελουν να αναρτισουν το email.
Γιατι μεγαλε Μιχαλακη εκτος απο Γιαννακης εισαι και ψευτης.
Κριμα γιατι οι Πειραιωτες ειναι ντοπροι αλλα δεν πρεπει να εχεις σχεση με τον Πειραια.
Το blog των λιμενεργατων δεν ειναι δικο μου μεγαλε Μιχαλακη αλλα θα παρακαλεσω, αν θες να κερασω καφεδακι να τα πουμε απο κοντα (να κερασω επειδη ειμαι πλουσιος) οποτε θες.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως θα την πληρώσουν τη νύφη αρκετές περιφέρειες των οποίων ήδη η απορροφητικότητα σε ευρωπαικα κονδύλια είναι ελάχιστη(π.χ Ήπειρος),αφού κατα τα φαινόμενα οι περισσότεροι εκ των περιφερειαρχών είναι άσχετοι και..."στου κασίδι το κεφάλι θα μάθουν να κουρεύουν

Επικοινωνία: