Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Αδιόρθωτη η 'Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου



Καλά "Ζούγκλα" γίναμε! Δύο μήνες έχουν περάσει από το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και καμία διόρθωση των όσων λέχθηκαν δεν έχει γίνει.

Να απόσπασμα από το ρεπορτάζ από την ηλεκτρονική έκδοση της Ζούγκλας:

"Υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, παραμένουν στις θέσεις τους.
Ο Γιώργος Οικονομόπουλος, γενικός γραμματέας στο Δήμο Πειραιά, στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Φασούλα και η Ελισάβετ Διονυσιάδου καταδικάστηκαν από το Εφετείο Πειραιά, αφού έδωσαν άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου σε άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο στην Αγία Μαρίνα Αίγινας.
Όλα ξεκίνησαν το 1985 και ύστερα από καταγγελίες του Μιχάλη Δελημανώλη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι σε όμορο οικόπεδο με το δικό του δόθηκε παράνομα πολεοδομική άδεια από υπαλλήλους της πολεοδομίας Πειραιά. Οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά.
Το 2000 όμως βγαίνει νέα άδεια στο ίδιο οικόπεδο από τους ίδιους υπαλλήλους της πολεοδομίας Πειραιά. Ο καταγγέλλων απευθύνεται τότε στο διευθυντή Γιώργο Οικονομόπουλο από τον οποίο μαθαίνει ότι δεν υπάρχει φάκελος και τον διώχνει από το γραφείο του. Ο κ. Δελημανώλης, που είχε κρατήσει αντίγραφο του φακέλου, προσκόμισε τα στοιχεία και οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά.
Τότε αποφάσισε να καταφύγει στη δικαιοσύνη και να υποβάλλει μήνυση κατά του Έκτορα Δανιήλ –ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από την υπηρεσία του- της Ελισάβετ Διονυσιάδου, του Γιώργου Οικονομόπουλου και των τριών υπαλλήλων της".


"Ο Γιώργος Οικονομόπουλος ήταν ο διευθυντής της πολεοδομίας στη νομαρχία του Πειραιά. Το 2003, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γιάννη Μίχα στη θέση του νομάρχη, ο κ. Οικονομόπουλος επαύθη και παρέμεινε στη νομαρχία ως υπάλληλος. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για παράβαση καθήκοντος. Παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε τελεσίδικα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο δήμαρχος του Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, κίνησε τις διαδικασίες, προκειμένου ο Γιώργος Οικονομόπουλος να μετακληθεί στο δήμο. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και ο κ. Οικονομόπουλος βρίσκεται πλέον στη θέση του γραμματέα του δήμου και του στενού συνεργάτη του δημάρχου."

Δάσκαλε που δίδασκες...

Διαβάστε στην επόμενη ανάρτηση πως "επαύθη" ο κ. Οικονομόπουλος

Έτσι "επαύθη", από το Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Ζούγκλα, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Πειραιά Γ. Οικονομόπουλος





[ Πολλοί θα ήθελαν να "παυθούν" με αυτόν τον τρόπο ]




Διαβάστε και την αλήθεια:

[Η φωτογραφία (κάντε κλικ για μεγαλύτερη) από το επίσημο δελτίο τύπου της νομαρχίας Πειραιά και του νομάρχη Γιάννη Μίχα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του]

29.1.2003 -Μετακινήσεις υπαλλήλων σε υπηρεσίες της Νομαρχίας


Ενισχύονται με προσωπικό οι υπηρεσίες

Με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα έγιναν οι ακόλουθες μετακινήσεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά:

Α. Μετακινούνται οι κάτωθι προϊστάμενοι Διευθύνσεων:

1. Ο υπάλληλος Σταύρος Κωστόπουλος του κλάδου ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Αρχιτέκτονος Μηχανικού με βαθμό Δ/ντή από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού στη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2. Ο υπάλληλος Γεώργιος Χαράλαμπος Οικονομόπουλος του κλάδου ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού με βαθμό Δ/ντή, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος - Τεχνικών Υπηρεσιών στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού.

3. Η υπάλληλος Παναγιώτα Τσιπουρά του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Δ/ντή από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού.

4. Η υπάλληλος Ευαγγελία Λώλη - Χρονοπούλου του κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Δ/ντή από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Τουρισμού στη Διεύθυνση Εργασίας.

Β. Ανατίθενται καθήκοντα προϊσταμένων Διευθύνσεων
στους κάτωθι υπαλλήλους:

1. Η υπάλληλος Κωνσταντίνα Οικονομοπούλου του κλάδου ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Αρχιτέκτονος Μηχανικού με βαθμό Α΄ στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.

2. Ο υπάλληλος Στέφανος Λυμπιτάκης του κλάδου ΠΕ Μηχανικών με ειδικότητα Τοπογράφου -Αγρονόμου με βαθμό Α΄ στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Γ. Μετακινήσεις υπαλλήλων

Επτά επιπλέον υπάλληλοι με βαθμό Α΄ - δύο από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και πέντε από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών - μετακινούνται στη Διεύθυνση Εργασίας για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών

Η κα Ανδριοπούλου στη θέση προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Ν.Π.


Λέτε να έχουμε καμιά εξέλιξη για τα κλεμμένα;

Μιλώ για τα επίσημα κλεμμένα αυτά που λείπουν από το ταμείο της Νομαρχίας Πειραιά εδώ και κάποια χρόνια όταν κάποιος κλέβοντας το καρνέ επιταγών της νομαρχίας και τη σφραγίδα από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών άδειασε σαν κύριος το ταμείο.


Από τότε κανένα Φως στο Τούνελ...


Το λόγο στην διαδικασία πήρε βέβαια κυρίως ο παράνομος νομάρχης που αφού πρότεινε "δημοκρατικά"την κα Ανδριοπούλου στη συνέχεια μεταξύ άλλων επανέλαβε κάποια από το πενταετές του πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα στο πλαίσιο των δικαιωμάτων του πολίτη, βεβαίως, βεβαίως...(για να θυμηθούμε και τη γνωστή ταινία)

Δηλαδή, ολίγο περιβάλλον, μερική εκκλησία, κοινωνικοί φορείς και όλα αυτά πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά!

Εμφανής η έλλειψη στρατηγικής και η σύγχυση για το μέλλον....

Η ρώσικη σαλάτα δεν πούλησε ποτέ καλά στην Ελλάδα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Πειραιάς, 4.1.2009)
Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κωδ. : 185 31
Τηλέφωνο : 210 4148474
Fax : 210 4120196
Website : www.nomarhiapeiraia.gr
Email : press@nomarhiapeiraia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα πρόεδρος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά

Με την οριοθέτηση των νέων στόχων της διοίκησης της Νομαρχίας Πειραιά για το 2009 από τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, με την εκλογή του προεδρείου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η πρώτη του έτους συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά.

Μετά από πρόταση του κ. Μίχα νέα πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου εξελέγη η νομαρχιακή σύμβουλος κ. Ρουμπίνη Ανδριοπούλου, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Λουράντος και γραμματέας ο κ. Θάνος Καληώρας. Τα μέλη του Προεδρείου εξελέγησαν με διευρυμένη αποδοχή.

Επισημαίνεται ότι από τη σύσταση του θεσμού της αιρετής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης (1994) είναι η πρώτη φορά που στη Νομαρχία Πειραιά εκλέγεται γυναίκα στη θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ακόμη κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγησαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των έξι Νομαρχιακών Επιτροπών.

Κατά την εισήγησή του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι η Νομαρχία Πειραιά είναι έτοιμη και αποφασισμένη να αγκαλιάσει τις νέες προκλήσεις, συνεχίζοντας το έργο της δημιουργίας, της συνέπειας και της ανάδειξης του πολίτη στο πιο βασικό κύτταρο της πολιτικής ζωής.

Αναφερόμενος στους στόχους της Νομαρχίας Πειραιά για τη νέα χρονιά ο κ. Μίχας υπογράμμισε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη, η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την προστασία των καταναλωτών, οι νέες «επενδύσεις» στον Πολιτισμό, την Παιδεία, την νέα γενιά και η συνέχεια στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών με γνώμονα την διαφάνεια και τον σεβασμό στον πολίτη αποτελούν τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί και το 2009 η αναπτυξιακή πορεία της Νομαρχίας.

«Η νέα χρονιά, δυστυχώς, δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση μαστίζει την κοινωνία μας με ιδιαίτερη ένταση στην οικονομία, στην παιδεία και στη νέα γενιά που εξεγείρεται, στη δημόσια υγεία και σε πολλούς ακόμη τομείς της καθημερινότητάς μας, με το μέλλον να προδιαγράφεται εξαιρετικά απρόβλεπτο και ενδεχομένως ζοφερό.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, προχωράμε με τους ρυθμούς και την αποτελεσματικότητα που αξιώνει η σοβαρότητα των προβλημάτων.

Είμαστε αποφασισμένοι να τρέξουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά και πιο δραστικά, για ένα καλλίτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας, για μια καλλίτερη ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη κοινωνικής στήριξης, για μια Νομαρχία πρότυπο παροχής υπηρεσιών, για μια Νομαρχία που προστατεύει αποτελεσματικά τους καταναλωτές, που παράγει πολιτισμό και παιδεία.

Οι πέντε άξονες που θέσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας στην Νομαρχία Πειραιά αποτελούν για εμάς σταθερό οδηγό», υπογράμμισε ο κ. Μίχας, o oποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης η οποία θα εκφραστεί και έμπρακτα με την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με την Εκκλησία, τους Δήμους, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής.

Κλείνοντας ο κ. Μίχας ευχαρίστησε τους συνεργάτες και εργαζομένους στη Νομαρχία, για την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την εργατικότητά που επιδεικνύουν καθώς και το νομαρχιακό συμβούλιο καλώντας το ταυτόχρονα το 2009 να συνεχίσει με την ίδια δημιουργική διάθεση, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο αγώνας για μια αυτοδιοίκηση πιο σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο κοντά στον πολίτη, μας θέλει όλους παρόντες».

*Ακολουθεί συνημμένα το βιογραφικό της νέας προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά κας Ρουμπίνης Ανδριοπούλου.

Η Ρουμπίνη Ανδριοπούλου γεννήθηκε το 1959, στο Ριόλο Αχαΐας. Είναι παντρεμένη με τον Άγγελο Μπάλλα και έχει δυο παιδιά τον Ανδρέα και την Θένη 21 και 19 ετών αντίστοιχα. Εργάζεται 27 χρόνια στον Πειραιά, στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους. Η συνδικαλιστική και πολιτική της δράση ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια. Εκλεγμένη, από χρόνια, συνδικαλίστρια στην «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ» και αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Ταμείου Υγείας Προσωπικού ΗΣΑΠ, όπου κατείχε τη θέση της Αντιπροέδρου. Υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Υπερνομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς, με το οποίο εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Πειραιά το 2002 και το 2006. Διετέλεσε Αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά και πρόεδρος της αντίστοιχης νομαρχιακής επιτροπής, Αντινομάρχης Πειραιά σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Ισότητας και Νέας Γενιάς, Πρόεδρος της αντίστοιχης Νομαρχιακής Επιτροπής και εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος σε θέματα υγειονομικών ελέγχων. Είναι εκλεγμένη στη Γραμματεία της παράταξης της ΠΑΣΚΕ στην Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ Πειραιά. Μέλος του τομέα Ισότητας & Γυναικών του ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΚΕ ΗΣΑΠ. Μέλος του Τομέα Γυναικών της ΓΣΕΕ. Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης και επί σειρά ετών κριτής (διαιτητής) του αθλήματος αυτού. Υποψήφια Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004.


Από το Γραφείο Τύπου




Ακόμη να λάβει το μήνυμα;


Λένε ότι η αξία των πολιτικών φαίνεται στο αν μπορούν να λάβουν το μήνυμα των καιρών


(Αντιγράφω από την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ της 3.3.2008:)




Ήρθαν τα πάνω - κάτω...


3/3/2008 9:57:29 πμ


"Τα πάνω - κάτω ήρθαν στον Πειραιά στην πρόσφατη ψηφοφορία για την εκλογή των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ.

Οι πάλαι ποτέ ισχυροί προεδρικοί της Β' Πειραιά, Γρ. Νιώτης και Γ. Μίχας, ηττήθηκαν κατά κράτος στις κάλπες -ο πρώτος μάλιστα, παρότι πρώτος σε σταυρούς βουλευτής, δεν κατάφερε να «στείλει» στο Συνέδριο ούτε τον διευθυντή του γραφείου του!

Αντιθέτως, κερδισμένοι βγήκαν όσοι κρατούν... αποστάσεις ασφαλείας από τους μηχανισμούς και τους «πολιορκητικούς κριούς», με πρώτο και καλύτερο τον βουλευτή Δ. Λιντζέρη, ο οποίος «απέσπασε», σε επίπεδο φίλων, τους μισούς από τους εκλεγμένους συνέδρους.

Κάπως έτσι οι πρώτοι γίνονται τελευταίοι και οι δεύτεροι έσονται πρώτοι..."

Μήνυμα ελήφθη - Όβερ

Επικοινωνία: