Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Αδιόρθωτη η 'Ζούγκλα" του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου



Καλά "Ζούγκλα" γίναμε! Δύο μήνες έχουν περάσει από το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και καμία διόρθωση των όσων λέχθηκαν δεν έχει γίνει.

Να απόσπασμα από το ρεπορτάζ από την ηλεκτρονική έκδοση της Ζούγκλας:

"Υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, παραμένουν στις θέσεις τους.
Ο Γιώργος Οικονομόπουλος, γενικός γραμματέας στο Δήμο Πειραιά, στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Φασούλα και η Ελισάβετ Διονυσιάδου καταδικάστηκαν από το Εφετείο Πειραιά, αφού έδωσαν άδεια για ανέγερση ξενοδοχείου σε άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο στην Αγία Μαρίνα Αίγινας.
Όλα ξεκίνησαν το 1985 και ύστερα από καταγγελίες του Μιχάλη Δελημανώλη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή. Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι σε όμορο οικόπεδο με το δικό του δόθηκε παράνομα πολεοδομική άδεια από υπαλλήλους της πολεοδομίας Πειραιά. Οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά.
Το 2000 όμως βγαίνει νέα άδεια στο ίδιο οικόπεδο από τους ίδιους υπαλλήλους της πολεοδομίας Πειραιά. Ο καταγγέλλων απευθύνεται τότε στο διευθυντή Γιώργο Οικονομόπουλο από τον οποίο μαθαίνει ότι δεν υπάρχει φάκελος και τον διώχνει από το γραφείο του. Ο κ. Δελημανώλης, που είχε κρατήσει αντίγραφο του φακέλου, προσκόμισε τα στοιχεία και οι εργασίες σταμάτησαν προσωρινά.
Τότε αποφάσισε να καταφύγει στη δικαιοσύνη και να υποβάλλει μήνυση κατά του Έκτορα Δανιήλ –ο οποίος τελικά παραιτήθηκε από την υπηρεσία του- της Ελισάβετ Διονυσιάδου, του Γιώργου Οικονομόπουλου και των τριών υπαλλήλων της".


"Ο Γιώργος Οικονομόπουλος ήταν ο διευθυντής της πολεοδομίας στη νομαρχία του Πειραιά. Το 2003, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γιάννη Μίχα στη θέση του νομάρχη, ο κ. Οικονομόπουλος επαύθη και παρέμεινε στη νομαρχία ως υπάλληλος. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2008, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για παράβαση καθήκοντος. Παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε τελεσίδικα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο δήμαρχος του Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας, κίνησε τις διαδικασίες, προκειμένου ο Γιώργος Οικονομόπουλος να μετακληθεί στο δήμο. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και ο κ. Οικονομόπουλος βρίσκεται πλέον στη θέση του γραμματέα του δήμου και του στενού συνεργάτη του δημάρχου."

Δάσκαλε που δίδασκες...

Διαβάστε στην επόμενη ανάρτηση πως "επαύθη" ο κ. Οικονομόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: