Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

O κ. "Με Αγάπη" Χατζηγάκης

Ένας από τους πολιτικούς του "άλλα τότε" και "άλλα τώρα". Το πρόβλημα δεν είναι ότι τα λένε. Το πρόβλημα είναι ότι τους ακούμε.

Το video από το τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ και την εκπομπή 4 Εποχές που έχει αντικείμενο αγροτικά θέματα και θέματα της υπαίθρου.

[ H ENA Α.Ε. ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1996. Λειτουργεί τηλεοπτικό σταθμό - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΝΑ ραδιοφωνικό σταθμό - ENA Plus και είναι στο διαδίκτυο με τη διεύθυνση http://www.enatv.gr/

H Tηλεόραση ΕΝΑ εκπέμπει από τον Απρίλιο του 1997 με εμβέλεια (πλήρης κάλυψη) τους Νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Άνω Βόλο και όλα τα χωριά του Πηλίου, τμήμα του Νομού Φωκίδας, τα βόρεια προάστεια της Αθήνας όπως Άγιος Στέφανος, βόρειο τμήμα της Πεντέλης και η εικόνα βγαίνει και σε μέρη της Βόρειας Πελοποννήσου.

Έχει πλήρες ανεπτυγμένο δίκτυο 22 πομπών-αναμεταδοτών με κύριο σημείο εκπομπής το όρος Χλωμόν. Εκτός από τα κεντρικά Studios και γραφεία στη Λαμία όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρίας, έχει εξοπλίσει πλήρως studios και γραφεία με 24ωρη σύνδεση στη Λειβαδιά.

Καλύπτει ειδησεογραφικά όλη τη Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με ανταποκριτές στις πόλεις Χαλκίδα-Θήβα-Καρπενήσι και σε άλλες μικρότερες πόλεις. ]


Δυνατά, δυνατά



Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video των τότε Antique. Τραγουδάει βέβαια η Έλενα.

Μεταφράστε τα λόγια σε νοήματα δικής σας επιλογής.

Τους ήχους (κραυγές) κάνουν οι υπάλληλοι των βουλευτών του ΛΑΟΣ όταν τους παίρνουν μέρος των απολαβών τους.

Να ξέρετε πάντως ότι θα τα καταφέρουμε πάλι αρκεί να γίνει ξεκαθάρισμα.


"Καλέ είναι τέλειο!"



"Καλέ είναι τέλειο!" μας είπε με νάζι μια, μελαχρινή πάντως, μεγαλοπιτσιρίκα.

Ε, δε μπορούσαμε να μη δημοσιεύσουμε τη φωτογραφία από το site: www.epikairo.gr

Πήραν την πάσα τα blogs



Καλά το τι γίνεται με το θέμα του βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη στα blogs δεν περιγράφεται. Κάποιος πρέπει να κάνει τον κόπο να συλλέγει τα κείμενα.

Ο βουλευτής, όπως και τουλάχιστον άλλος ένας που γνωρίζουμε εμείς, ξαλάφρωνε τους αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους στο πολιτικό του γραφείο από το βάρος των υπερωριών που ελάμβαναν με βεβαίωση του.

Τα χρήματα πήγαιναν στον τόκο και προορίζονταν για το κόμμα σύμφωνα με το Ροντούλη.

Εμείς γνωρίζουμε όμως πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των βουλευτικών γραφείων του ΛΑΟΣ.

Όποιος αντιδρούσε επέστρεφε στην υπηρεσία του για να εισπράξει εκεί το γιουχάρισμα από τους συναδέλφους του για τις υπαλληλικές του επιλογές.

Η φωτογραφία από το blog: http://ixnos.blogspot.com/ που μπήκαμε εντελώς τυχαία.

Θα συνεχίσουμε τις αναφορές στα blogs.

Προσοχή όμως: Ο καθορισμός της ατζέντας των θεμάτων πρέπει να γίνεται από τους διαχειριστές των blogs.

Ας μην πέσουμε στην παγίδα να παίρνουμε πάσες από "κεντρώους" άγνωστης πραγματικής ταυτότητας.

Το ενημερωτικό παιχνίδι να γίνεται από εμάς και με αρχές.

"Τρώγονται" για τις υπερωρίες



Ότι στη νομαρχία Πειραιά υπάρχει μεγάλη βρώμα το έχετε καταλάβει φαντάζομαι ήδη. Και η βρώμα έχει και αρχηγό. Ποιόν άλλο. Το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και συντονιστή ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα τι ανασυγκρότηση θα κάνει ο Μίχας στο ΠΑΣΟΚ μη μας ρωτάτε.

Ζήλεψε φαίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου την κατάσταση στη νομαρχία Πειραιά και είπε να κάνει και το ΠΑΣΟΚ μια από τα ίδια.

Ήταν στραβό το κλήμα...

Ακούστε λοιπόν τι γίνεται με το θέμα των υποτιθέμενων υπερωριών στη νομαρχία Πειραιά.

Κάθε χρόνο ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας βγάζει μια απόφαση και δεσμεύει ορισμένα χρήματα από τον προϋπολογισμό της νομαρχίας για να διατεθούν για ενδεχόμενη υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων.

Ο παράνομος νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας όμως χρησιμοποιεί αυτά τα κονδύλια για να ενισχύει τη μισθοδοσία των δικών του κομματικών υπαλλήλων αφήνοντας έξω όλους τους άλλους.

Οι υπερωρίες βέβαια ούτε που γίνονται πραγματικά τις περισσότερες φορές.

Οι μιλημένοι διευθυντές των υπηρεσιών του νομάρχη δίνουν πλαστές βεβαιώσεις υπερωριακής απασχόλησης και τα χρήματα μεταφέρονται από τον τραπεζικό λογαριασμό της νομαρχίας Πειραιά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ημετέρων.

Κάποιοι διευθυντές έχουν και λίγη τσίπα και μοιράζουν τα "δωράκια" σε όλους τους υπαλλήλους τους αν και όχι πάντα σε ίσα μέρη.

Άλλοι δε καταλαβαίνουν τίποτα.

Αν δεν έχεις συνεργαστεί υπογράφοντας βρώμικες προμήθειες ή αν δεν έχεις κάνει άλλες ατιμίες δεν παίρνεις ούτε ένα ευρώ.

Τα λεφτά είναι πολλά, πάρα πολλά.

Για το έτος 2009 έχουν δεσμευτεί 880.000 ευρώ (πέρυσι ήταν 850.000). Λόγω κρίσης. Άλλες χρονιές λέγεται ότι ήταν σχεδόν διπλάσια. Βάλε τώρα και τα λεφτά που έρχονται και από άλλα κονδύλια. Βάλε και τις άμεσες "μεταβιβαστικές πληρωμές" και "ενισχύσεις" χέρι με χέρι του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι χτίζονται τα σπίτια από μερικούς δημοσίους υπαλλήλους του μεροκάματου.

Επειδή το πράγμα έχει παραγίνει όμως τρώγονται στη νομαρχία Πειραιά οι αντίθετες κομματικές παρατάξεις για το πώς θα μοιράσουν τα χρήματα του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Τα χρήματά μας δηλαδή.

Οι λεγόμενοι νταβαντζήδες υπάρχουν και στην αυτοδιοίκηση και σε κάθε επίπεδό της.



Διαβάστε απόσπασμα από ανακοίνωση της συνδικαλιστικής ΔΑΚΕ Νομαρχίας Πειραιά (πρόσκειται στη Ν.Δ.), με ημερομηνία 5.11.2008. Υπογράφουν οι υπάλληλοι Χαράλαμπος Τουμπέκης, ως πρόεδρος και Γιώργος Καρελλάς, ως Γεν. Γραμματέας:

"Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί και με τις υπερωρίες.

Υπάρχουν Διευθύνσεις, στις οποίες οι υπάλληλοι παίρνουν τακτικότατα υπερωρίες, ενώ σε κάποιες άλλες Διευθύνσεις οι υπερωρίες δίνονται κατά την κρίση της Πολιτικής Ηγεσίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και Διευθύνσεις στις οποίες δεν έχουν δοθεί ποτέ υπερωρίες. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση. Υπάρχουν όμως και χειρότερα.

Στις περισσότερες Διευθύνσεις όπου δίνονται υπερωρίες όλοι οι Συνάδελφοι μοιράζονται τις ίδιες ώρες, με εξαίρεση το Διευθυντή και τους Προϊστάμενους που τους δίνονται περισσότερες.

Σεβαστό.

Σε ορισμένες Διευθύνσεις όμως εγκρίνονται υπερωρίες διαχωρίζοντας τους Συναδέλφους, με άγνωστα κριτήρια. Αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην τσέπη του κάθε Συναδέλφου και να προσπαθεί να μειώσει την προσωπικότητά του.

Ο τρόπος διοίκησης θα έπρεπε να είναι ενιαίος, αλλά δυστυχώς στη Νομαρχία Πειραιά δεν φαίνεται ότι συμβαίνει αυτό, μακάρι δε να διαψευσθούμε.

Αλήθεια, μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι ποσό έχει προταθεί για υπερωρίες στον νέο προϋπολογισμό;"

Το διαβάσατε, έτσι; Τα μαλλιά σας τα έχετε ακόμη;

Δεν ξέρετε υπάλληλοι της ΔΑΚΕ το ποσό που έχει προταθεί για υπερωρίες στο νέο προϋπολογισμό;

Και γιατί δε ρωτάτε εμάς που μας κοινοποιούν όλες τις αποφάσεις από το Γραφείο Νομάρχη (φωτογραφίες δεν βάζουμε επίτηδες για να μην εκθέσουμε πρόσωπα και πράγματα).

Διαβάστε λοιπόν όλη την απόφαση:


Αριθμός Απόφασης: Οίκοθεν 432/137.

Ημερομηνία: 9 Ιανουαρίου 2009
Θέμα: Καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης για τους υπαλλήλους της Νομαρχίας Πειραιά για το έτος 2009.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Έχοντας υπόψη:

1. (μπλά μπλά)
2. (μπλά μπλά)
3. (μπλά μπλά)
4. (μπλά μπλά)
5. (μπλά μπλά)

6. Την έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού υπαλλήλων στις Υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά, και ότι εκ του γεγονότος αυτού οι υπάλληλοι ασχολήθηκαν και εξακολουθούν να ασχολούνται πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας

[ Σημείωση: Για το ως άνω με αριθμό 6 σκεπτικό έχουμε ήδη γράψει ότι πρόκειται για πολύ μεγάλο ψέμα ( βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html )και θα αναφερθούμε επανειλημμένως πάλι με σχετικά στοιχεία στο μέλλον.

Προσέξτε επίσης πως "πονηρά" καλύπτουν δήθεν υπερωριακές δαπάνες προηγούμενου έτους. Αναφέρεται ότι οι υπάλληλοι "ασχολήθηκαν" τάχα ήδη. Έτσι καλύπτονται τα ετήσια Μπόνους των κομματικών, πέρα από τα μηνιαία. ]

7. Το γεγονός ότι για την υπερωριακή απασχόληση έχουν προβλεφθεί σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2009 της Νομαρχίας Πειραιά

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Εγκρίνουμε την καθιέρωση απογευματινής υπερωριακής απασχόλησης με αμοιβή καθώς και την καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης με αμοιβή κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες ή κατά τις νυκτερινές ώρες για τους υπαλλήλους της Νομαρχίας Πειραιά για το έτος 2009.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα απασχοληθεί υπερωριακά και τις απογευματινές ώρες ανέρχεται στους εξακόσιους (600) εκ των οποίων οι εκατό (100) θα απασχοληθούν και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες ή και τις νυχτερινές ώρες.

Η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις του προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2009, του Φορέα: 073 και τους ΚΑΕ: 511, 512. Θα ανέλθει δε στο ποσό των οκτακοσίων χιλιάδων
(800.000) ευρώ για τον ΚΑΕ 511 και ογδόντα χιλιάδων (80.000) για τον ΚΑΕ 512.

Το ύψος των ωρών θα ανέλθει σε εκατόν εξήντα χιλιάδες ώρες (160.000) περίπου.

Για κάθε Υπηρεσία της Νομαρχίας Πειραιά θα εκδοθεί απόφαση συγκρότησης συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης, στην οποία θα αναφέρονται οι συμμετέχοντες υπάλληλοι, το αντικείμενο της απασχόλησης για τον καθένα ανά μήνα.

Ο αρμόδιος Προϊστάμενος θα βεβαιώνει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων και το παρασχεθέν έργο.

( μπλά μπλά, ο Νομάρχης, ημερομηνία)

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Προτείνουμε να διαβάσετε την ανάρτηση με την ομιλία του Πέτρου Τατούλη. (βλ http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_22.html).

Ο Τατούλης αν δεν έμενε στα λόγια θα είχε αγιάσει.

Διαβάστε επίσης και άλλον τρόπο κομματικής επιχορήγησης των δικών του παιδιών από το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα: http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_9352.html

Επικοινωνία: