Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Ο θάμνος Στέβια



Από την επαρχιακή εφημερίδα Τα Νέα του Μεσολογγίου, 23.1.2009

"Θα αντικαταστήσει η Στέβια τα τεύτλα;

«Οι προοπτικές καλλιέργειας του φυτού Στέβια και άλλων αρωματικών φυτών στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» είναι το θέμα της ημερίδας που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας αύριο Σάββατο, στις 9 το πρωί στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η Στέβια θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει για τους αγρότες του νομού προσοδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια, ενώ αναμένεται επέκταση της καλλιέργειας της σε πολλές χώρες και αύξηση της ζήτησης των προϊόντων της.

Η Στέβια είναι ένα γλυκαντικό της φύσης, πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και δύναται να αντικαταστήσει στη διατροφή τις άλλες φυσικές και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

Στη χώρα μας δεν έχει επιτραπεί ακόμη η καλλιέργεια του φυτού κάτι που γίνεται όμως πειραματικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας."

Σημείωση του blog:

Η Στέβια ή αλλιώς το "Γλυκόφυλλο" είναι θάμνος που όσο και αν ακούγεται περίεργο ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον ηλίανθο.

Το σημαντικό μέρος του φυτού είναι τα φύλλα τα οποία έχουν γλυκαντικές ιδιότητες που μπορούν να φτάσουν μέχρι και 300 φορές αυτές της ζάχαρης αν και σε μεγάλη συγκέντρωση δίνουν μαζί και τη γεύση της... πίκρας.

Ωστόσο, οι θρεπτική και διατροφική αξία της είναι αμφιλεγόμενη.

Στις αρχές του 1990 απαγορεύτηκε η χρήση της στις ΗΠΑ και επιτράπηκε να χρησιμοποιείται μόνον ως πρόσθετο. Στην Ιαπωνία αντίθετα είναι πολύ διαδεδομένη.

Το φυτό αρχικά το συναντούσαμε στη Ν. Αμερική και η εξαγωγή του εμποδίστηκε και για πολιτικούς λόγους.

Το παράγωγο της Στέβια υπάρχει και κυκλοφορεί σήμερα με την εμπορική ονομασία Rebiana.

Μαύρα Κοράκια, Πράσινα Κοράκια



Στον υπερβατισμό έχει μεταβεί ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα του Αγρινίου Νέα Εποχή βρίσκεται στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας για να παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο (κρατηθείτε):

"ΛΕΥΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ, blue tree, ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΑΒΙ"

Από τον τίτλο και μόνο είναι φανερό ότι το βιβλίο στην Ελλάδα της σχιζοφρένειας θα γίνει Best Seller.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει το Πνευματικό (;) Κέντρο του Δήμου Αγρινίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:00 π.μ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (ΛΕΥΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ), δημοσιογράφος της ΝΕΤ (blue tree) και του ραδιοφωνικού σταθμού ALPHA (ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΑΒΙ).

Για να δω...

Ούπς, κάτι άλλο έχω να κάνω.

Sorry ΛΕΥΚΟ ΚΟΤΣΥΦΙ. Sorry blue tree. Sorry ΜΑΥΡΟ ΚΑΡΑΒΙ.


O OnLine Επαρχιακός Τύπος

Είναι τρελοί αυτοί οι bloggers!



Σε προειδοποίηση περιεχομένου προχώρησαν οι υπεύθυνοι του εξυπηρετητή που φιλοξενεί το blog: http://ixnos.blogspot.com/.



O blogger είχε δημοσιεύσει από άλλο site φωτογραφία της παρουσιάστριας Φαίης Σκορδά η οποία είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, σε πόζα τέτοια που φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχε ξεχάσει το εσώρουχό της στο σπίτι.

Τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής έχουν ανέβει κατακόρυφα γιατί το vide-άκι με τα κατορθώματα της Φαίης κυκλοφορεί από υπολογιστή σε υπολογιστή.

Το site, όπως βλέπετε και στην πιο πάνω φωτογραφία, είχε προχωρήσει και σε φωτογραφικό παραλληλισμό με τη γνωστή "φονική" ταινία που πρωταγωνιστούσε η Σάρον Στόουν.



Στη συνέχεια, μόλις αντιλήφθηκε την προειδοποίηση του εξυπηρετητή ο blogger, έστειλε φιλικό χαιρετισμό από το blog του όπως μόνον εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε.

Δηλαδή συγνώμη. Τι έπρεπε να σου κάνουν;

Αφού παραβιάζεις τους όρους φιλοξενίας στον εξυπηρετητή, έτσι δεν είναι;

Και καλά. Έκανες ότι έκανες. Μετά κατηγορείς ότι προσπαθούν να σε φιμώσουν φανερά, κρυφά και απόκρυφα κέντρα.

Μήπως είσαι από αυτούς τους πολιτικούς που κατηγορούμε όλοι μαζί σήμερα οι πολίτες των blogs αλλά και της καθημερινότητας;

Για σκέψου το πάλι.

Η ζωντάνια και η αμεσότητα πάντως δε λείπει και μάλιστα περισσεύει κιόλας.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει με μερικούς έντυπους και ηλεκτρονικούς δημοσιογράφους που είναι στο δρόμο για το περιθώριο της ενημέρωσης.

Είναι τρελλλοί αυτοί οι bloggers!


Φάκελος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ




Θα επιστρέψει στην επικαιρότητα το γνωστό θέμα που αφορά την ΠΓΔΜ (FYROM), για πολλούς αναφερόμενο με την ονομασία Σκοπιανό.

Η αλλαγή της πολιτικής θεματολογίας φαίνεται ότι βολεύει τους πάντες και εντός και εκτός Ελλάδας.

(Στο video δείτε προσπάθεια διαφημιστικής προβολής των γειτόνων).

Το θέμα από μόνο του είναι τεράστιο με πολλές ιστορικές, οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις.

Και για τους δύο παραπάνω λόγους εμείς δεν είναι δυνατό να ασχοληθούμε διεξοδικά.

Ωστόσο η γνώμη του blog επιγραμματικά είναι η εξής:

1. Το θέμα πρέπει να κλείσει άμεσα παραμένοντας ανοικτό. Σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα μας οδηγούσαν ούτε καν σε ανεκτή μελλοντικά λύση.

2. Η Ελλάδα δεν θα πρέπει επίσημα να αποδεκτεί κανένα όνομα αλλά θα πρέπει να αφήσει τη γείτονα να επιλέξει όποιο όνομα εκείνη επιθυμεί και στη συνέχεια η χώρα μας να δηλώσει ότι το χρησιμοποιεί με επιφύλαξη.

3. Η Ελλάδα θα πρέπει να δηλώσει ότι θεωρεί καταρχήν όποιον πιστεύει ότι είναι ή αισθάνεται για οποιοδήποτε λόγο "Μακεδόνας" αυτόματα φίλο διότι και οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

4. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσες δράσεις οικονομικής και κοινωνικής προσέγγισης σε όλα τα επίπεδα από τη βάση προς τα πάνω και να εγγυηθεί την ασφάλεια και σταθερότητα των γειτόνων.




Το ΠΑΣΟΚ, για τους Αγρότες;



Έχουμε γράψει ήδη ότι έχει μπει πλέον σε εφαρμογή το σχέδιο επικοινωνίας που έχει προτείνει ο γνωστός επικοινωνιολόγος και "μυστικά" υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σεφερτζής.

Για το ποιος πραγματικά είναι ο Σεφερτζής θα πρέπει να διαβάσετε οπωσδήποτε στις σχετικές αναρτήσεις του blog:

Ο "επικοινωνιολόγος" Γιώργος Σεφερτζής

Κύρια στοιχεία του σχεδίου Σεφερτζή είναι:

1. Η προσέγγιση των νεολαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου που μαζί με τους αναποφάσιστους θα φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

2. Η πλήρης εξολόθρευση και εξόντωση κάθε εσωτερικής κομματικής αμφισβήτησης που αντιμετωπίζει ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ιδιαίτερα από τους λεγόμενους ανανεωτικούς και δυσαρεστημένους.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου επελέγη από το Σεφερτζή (μετά τις βουλευτικές του 2007 ) να είναι ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας το πρόσωπο που θα αλλάξει την εσωτερική δομή του κόμματος δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ ένα νέο αυστηρά κομματικό και λαϊκίστικο χαρακτήρα όπως άλλωστε έχει αποδείξει ο Μίχας ότι ξέρει να κάνει στον Πειραιά.

Για το ποιος πραγματικά είναι ο Μίχας θα πρέπει να διαβάσετε απαραίτητα τις σχετικές αναρτήσεις του blog:

Ο "νομάρχης" Γιάννης Μίχας

Για την προσέγγιση των Αγροτών έχει επιστρατευτεί μεταξύ άλλων και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατσελή όπου, όπως λέγεται, μεταξύ ταξιδίων ανά τον κόσμο για ψώνια, αισθητικού και πλαστικού χειρούργου, είδε και εκπροσώπους (κατά αυτήν) των αγροτών στο τέλος του 2008 (πριν από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις) και συζήτησε τα θέματα που τους αφορούν.





Το video από την εκπομπή 4 Εποχές που μεταδίδει το ιδιωτικό κανάλι ΕΝΑ.

Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε το μονόλογο της Μπατσελή;

Κάπου της Μπατσελή της ξεφεύγει ο ρυθμός και αναφέρει ότι οι παροχές προς τους αγρότες θα χρηματοδοτηθούν από νέους φόρους.

Δυστυχώς και τη Μπατσελή εμείς την ψηφίσαμε.

Διαβάστε όμως ακούγοντας τι έρχεται από τη Φθιώτιδα ως είδηση από τη διαδικτυακή εφημερίδα Ειδήσεων Lamia News:

http://lamianews.blogspot.com/2008/01/blog-post_501.html



Συγκεκριμένα ο ανταποκριτής μεταδίδει:

10 Ιαν 2008

Το ΠΑΣΟΚ πάει για ...βρούβες

" Οι κομματικοί καρεκλοκένταυροι της Χαριλάου Τρικούπη μαζί με μερικούς τοπικούς κομματάρχες δείχνουν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών που συνθέτουν την Γραμματεία της ΝΟΕΣ το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Φθιώτιδα όπως και την ίδια την ΝΟΕΣ.

Ο Θωμάς Στάικος και η Κατερίνα Μπατζελή δείχνουν να έχουν επιβάλλει τα περισσότερα των μελών ενώ κόπηκαν δεκάδες επώνυμα στελέχη με άποψη.

Βασικό τους μειονέκτημα ήταν ότι δεν ακολούθησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες.

Όλα δείχνουν ότι επιδιώχθηκε η καθαρότητα των σχέσεων με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και θυσιάζεται ακόμη και ελάχιστη πιθανότητα να υπάρχει σύνθεση και ενότητα τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο.

Αποτυχημένοι πολιτικάντηδες, προσωπικότητες αμφιβόλου ηθικής και πολιτικής υπόστασης κρύβονται πίσω από τα ονόματα.

Ολόκληρες οικογένειες περιλαμβάνονται στις λίστες δείχνοντας το νέο πολιτικό προφίλ του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Όλα τα ονόματα στο http://www.pasok.gr/portal/gr/3/55082/5/7/1/showdoc.html"

Είδες τι κάνει ο Σεφερτζής; Είδες τι κάνει ο Μίχας;

Το θέμα είναι εάν θα συνεχιστεί η βουβαμάρα από τα άλλα στρατόπεδα ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων ή θα υπάρξουν αντιδράσεις.


Επικοινωνία: