Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Παράπονα για το email του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα



Λοιπόν, έγιναν παράπονα ότι οι χρήστες του διαδικτύου δεν μπορούν να βρουν μέσω της μηχανής αναζήτησης Google τη σελίδα μας στο blog που σας πληροφορούμε για το email του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα.

(βλ http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/email_28.html)

Καταρχήν δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι πίσω από το Google είναι κάποιοι οι οποίοι σκόπιμα προωθούν ή απορρίπτουν ιστοσελίδες. Γιατί εάν συμβαίνει αυτό οι υπεύθυνοι του Google θα έπρεπε να ενημερώνουν τους χρήστες και μάλιστα στην πρώτη σελίδα.

Εμείς εξακολουθούμε να θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μηχανή αναζήτησης Google είναι ακριβώς αυτό: Μηχανή.

Όσον αφορά τώρα τα λεγόμενα προσωπικά δεδομένα του δημάρχου, σας ενημερώνουμε ότι όπως συνέβη και με το email του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, που σας αναφέραμε μέσω του blog,

(βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/email.html)

έτσι και το email του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα το βρήκαμε τυπωμένο και το είχε δώσει ο ίδιος σε ευρύ κοινό μαζί με τους αριθμούς τηλεφώνων του για επικοινωνία (τους οποίους και δεν δημοσιεύσαμε για ευνόητους λόγους).

Και στις δύο περιπτώσεις παρουσιάσαμε και σχετικές φωτογραφίες.

Ούτε τέλος μπορούμε να φανταστούμε ότι σύγχρονοι πολιτικοί που ασχολούνται με τα κοινά ενοχλούνται από την επικοινωνία με τους πολίτες, όποια και αν είναι αυτή και μάλιστα με ένα μέσο που δεν τους στοιχίζει τίποτα.

Μάλλον ωφελημένοι βγαίνουν τελικά.

Στην Κινητή ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης



Στην εταιρεία Myphone SA συναντήσαμε, στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, τον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη, περιστοιχιζόμενο γραμματειακά από οικογενειακά του πρόσωπα.

Η εταιρεία εισάγει και εμπορεύεται την προηγμένη συσκευή κινητής τηλεφωνίας Neonode N2 ( - The intuitive phone ).

Ο πρώην Γενικός ήταν απλός στις κουβέντες του και το αντικείμενο της συζήτησης δεν είχε να κάνει διόλου με το λεγόμενο σκάνδαλο της Siemens.

Ο Σκαρπέλης φαίνεται αναμεμιγμένος στην υπόθεση δωροδοκίας και πρόσφατα (21.1.2009) με συμφωνία του 4ου Ειδικού Ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Λεωνίδα Νικολόπουλου εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη περί:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΙΤΛΩΝ Η ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΘΥΡΙΔΩΝ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Η εν λόγω αρχική διάταξη πέραν του Σκαρπέλη στρέφεται και κατά των:

Μιχάλη Χριστοφοράκου, Πρόδρομου Μαυρίδη, Ηλία Γεωργίου, Διονύση Δενδρινού, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, Δημήτρη Νέγρη, Volker Jung, Βασίλη Τσακωνιάτη, Δημήτρη Παπούλια, Ευάγγελου Κυριαζή, Κωνσταντίνου Γκόγκα, Βασίλη Κούτρη, Αθανάσιου Γρεβενίτη, Χρηστου Καζαντζή, Γεωργίου Χρυσολούρη, Γεωργιου Ορφανού, Εμμανουήλ Σταυριανού, Αλέξανδρου Λέτσα, Γεωργίου Καλδή, Σαββα Γιαννακάκη, Βασίλη Τυρογαλά, Αθανάσιου Ράμμου, Νικόλαου Δεβλέτογλου, Γεωργιου Χριστογιάννη, Θεόδωρου Βόσσου, Γιώργου Γενναίου, Στυλιανού Βίου, Ηλία Πιταούλη, Παναγιώτη Χαράμη, Παναγιώτη Παπούλια, Σοφία Αραβοσιτά, Φώτη Γενναίο και Μιχάλη Βόγια.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς είναι το πώς θα χειριστεί την υπόθεση ο Εισαγγελέας κ. Λεωνίδας Νικολόπουλος διότι ένας άλλος (ή ο ίδιος;) εισαγγελέας Λεωνίδας Νικολόπουλος διορισμένος στην Εισαγγελία Πειραιά το 2001 είχε αναλάβει την υπόθεση με τις κλεμμένες επιταγές στη νομαρχία Πειραιά και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πληροφορηθεί για κάποια εξέλιξη στον καταλογισμό ευθυνών.

Για το θέμα των επιταγών βλ. http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/01/blog-post_7245.html


Το Κράτος του Κράτους



Βρήκαμε το επόμενο άρθρο από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (24.3.2007) και σας προτείνουμε να το διαβάσετε. Μπορείτε να το βρείτε και ηλεκτρονικά εδώ:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12305&subid=2&PubID=292974&word=%C2%E7%F3%F3%E1%F1%DC%EA%E7+%CF%EB%E3%E1+%D3%FD%EC%E2%EF%F5%EB%EF%F2+%D5%D0%C5%D3%C4%C1+

Προσέξτε ιδιαίτερα τα ονόματα. Είναι σχεδόν όλοι ακόμη και σήμερα, αν και σε διαφορετικές θέσεις κλειδιά, στελέχη των κρατικών φορέων μέσα από τους οποίους εκφράζεται η Εκτελεστική Εξουσία.

Είναι αυτοί όμως που εισηγούνται και τους νόμους στις λεπτομέρειές τους και για το λόγο αυτό επηρεάζουν ουσιαστικά κατά κάποιο τρόπο και τη Νομοθετική Εξουσία.

Είναι όμως και οι άνθρωποι που έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα και στις διοικητικές προσφυγές και κατά αυτή την άποψη είναι μέρος και της Δικαστικής Εξουσίας.

Είναι δηλαδή το Κράτος του Κράτους.

Αυτός είναι ο εχθρός.

Αυτές τις αντιλήψεις σχέσεων πρέπει όλοι εμείς οι πολίτες, σεβόμενοι τις δημοκρατικές αρχές, να πολεμήσουμε.

Διαβάστε λοιπόν το άρθρο χωρίς άλλα σχόλια. Αφορά ονόματα, θέσεις και σχέσεις του 2007. Προσέξτε πόσα λίγα έχουν αλλάξει δύο χρόνια μετά:

Η οικογενειοκρατία και η ευνοιοκρατία ζει και βασιλεύει στη Νέα Δημοκρατία.

Κουμπάροι, γιοι, θυγατέρες, αδέλφια, ανιψιοί, λοιποί συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι, έχουν τοποθετηθεί στον κρατικό μηχανισμό: στη Βουλή, σε τράπεζες, σε διοικητικά συμβούλια, σε περιφέρειες, αλλά και σε διάφορους οργανισμούς ως ειδικοί σύμβουλοι.

Όλοι μεταξύ τους συνδέονται είτε με «κώδικες αίματος» είτε με κομματικούς -γαλάζιους- κώδικες. [ή άλλου χρώματος ]

Η επέλαση των διαφόρων «κουμπάρων» προκαλεί αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό.

Ο κατάλογος με τις... «εκλεκτικές» συγγένειες είναι μακρύς.

Αρκετές είναι οι κουμπαριές του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή με στελέχη που έχουν θέσεις κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό, καθώς πολλοί προωθήθηκαν λόγω αυτής της σχέσης.

Στον κατάλογο των κουμπαριών του κ. Καραμανλή περιλαμβάνονται, εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκο και τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας κ. Δ. Μηλιάκος, ο πρόεδρος της HELEXPO κ. Δ. Θωμόπουλος (είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ), ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Ανδ. Λεούδης (κουμπάρος και του περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Δ. Πανοζάχου), ο νυν Διοικητής του Α ΔΥΠΕ Αττικής και πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γ. Φωτεινόπουλος («άνθρωπος» του υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου), ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης και νυν αντιπρόεδρος Λιμένος της πόλης κ. Ιάκωβος (Βάκης) Φραντζής.

Ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης, ο κ. Κ. Σταϊκούρας, έχει παρέμβει και υπάρχει ευνοϊκή μεταχείριση για μέλη της οικογένειάς του. Οι δυο γιοι του, Χρήστος και Παναγιώτης, είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου, της ΔΕΠΑ, του ΕΛΚΕ, των Ολυμπιακών Ακινήτων. Ομως ο κ. Χρ. Σταϊκούρας επειδή θα πολιτευθεί στη Φθιώτιδα στις προσεχείς εκλογές, λέγεται ότι έχει εγκαταλείψει τις κρατικές θέσεις, αυτό όμως δεν ισχύει για έναν ανιψιό του πατρός Σταϊκούρα, τον οποίο έχει τοποθετήσει στον ΗΛΠΑΠ. Ο κουνιάδος του κ. Ν. Τσαμαδιάς είναι γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης Ανηλίκων. Για την πεθερά του κ. Χρ. Σταϊκούρα, την κυρία Σταυρούλα Πάνου, συνεστήθη ειδική θέση Διευθυντή στην Εθνική Τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος είναι γαμπρός του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κ. Αργ. Καρρά.

Η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, θυγατέρα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ι. Κεφαλογιάννη, μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά πλέον έχει εγκατασταθεί στην Κρήτη καθώς θα πολιτευθεί στην εκλογική περιφέρεια του πατέρα της.

Παιδιά – σύμβουλοι:

Στο Πεντάγωνο και στο γραφείο του πατέρα της, υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Β. Μιχαλολιάκου, βρίσκεται, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Σκωτία, η θυγατέρα του κυρία Ελεωνόρα, σε ρόλο συμβούλου.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα στις δημόσιες σχέσεις είναι η θυγατέρα του υπουργού κ. Δ. Σιούφα.

Μετά τον ανασχηματισμό και την άνοδό του στην Κατεχάκη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βυρ. Πολύδωρας πήρε μαζί του και τις δυο κόρες του, ενώ κεντρικό ρόλο «παίζει» στο υπουργείο και ο δικηγόρος αδελφός του, κ. Αδ. Πολύδωρας.

Στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Απ. Ανδρεουλάκου κινείται και η θυγατέρα του, που έχει τον ρόλο άτυπου συμβούλου.

Η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει στο πλευρό της τον γιο της κ. Κ. Μπακογιάννη, τον οποίο έχει τοποθετήσει σε θέση συμβούλου.

Ο κ. Κ. Δόλογλου, ανιψιός του πρώην υπουργού και θείου του πρωθυπουργού κ. Αχ. Καραμανλή, ήταν έως τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΔ-ΔΕΗ. Η αντιπολίτευση τότε είχε μιλήσει για αναξιοκρατική επιλογή και είχαν κατατεθεί και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Αυτή τη στιγμή είναι Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Θέσεις στον κρατικό μηχανισμό έχει ο αδελφός της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του πρωθυπουργού κυρίας Ντόρας Βυζοβίτη. Ο κ. Κ. Βυζοβίτης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη και τώρα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε., εταιρείας αξιοποίησης αγροτικής γης.

Ο γιος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Α. Καραγκούνη είναι Διοικητής στο Νοσοκομείο Αμφισσας.

Η κόρη του βουλευτή Κυκλάδων κ. Ι. Χωματά είναι υποδιοικητής σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο γαμπρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μ. Σαλμά είναι Διοικητής του Νοσοκομείου Ψυχικών Παθήσεων (ΚΑΦΚΑ) στην Αμφιλοχία.

Εκλεκτικές συγγένειες:

Ο στενός συνεργάτης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Ν. Στεφάνου, είναι κουμπάρος με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκη και με τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Ι. Αδαμόπουλο, συνδικαλιστή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Ο κ. Μανιατάκης είναι «κολλητός» του μέχρι πρότινος προέδρου της ΔΕΗ κ. Κ. Κυριακόπουλου.

Η κ. Μαρία Μπασιάκου, αδελφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκου, είναι διευθύντρια στο υπουργείο. Ουσιαστικά είναι ο «κινητήριος μοχλός» στο γραφείο του αδελφού της, καθώς έχει τον έλεγχο για τα πάντα.

Η κυρία Δόμνα Κυρζοπούλου, θυγατέρα του υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Δ. Κυρζόπουλου και σύζυγος του πολιτευτή της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία κ. Σπ. Λιβανού, είναι σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα.

Ο γιος του τέως βουλευτή της ΝΔ κ. Β. Κοραχάη είναι νομικός σύμβουλος στο «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και ήταν και νομικός σύμβουλος του κ. Π. Σκανδαλάκη, την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Μιχ. Ζαφειρόπουλου, γιος του Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του δημάρχου Χαλανδρίου κ. Ζαφειρόπουλου, μέλος στο Δ.Σ. Α ΠΕΣΥ Αττικής και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κ. Στεφ. Γκίκας είναι γιος του τέως βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ κ. Σ. Γκίκα.

Ο κ. Κ. Γκράτζιος, γιος τέως αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Η περιφερειάρχης Πελοποννήσου κυρία Αγγελική Αβούρη είναι σύζυγος του αντιδημάρχου Αθηναίων και υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Αγγ. Μοσχονά και κουμπάρος τους είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Με τον κ. Μεϊμαράκη είναι κουμπάρος και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σ. Βόσδου.

Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Σ. Κωστάκος είναι κουμπάρος με τον αδελφό του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου.

Ο κ. Δ. Κρανιάς είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, υπεύθυνος της Ρηγίλλης για τον επαρχιακό Τύπο και κουμπάρος με τον κ. Σπ. Κλαδά, γενικό γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι από τα 11 μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ τα οκτώ είναι κουμπάροι μεταξύ τους!

Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., ο νοσηλευτής κ. Ν. Παππάς, είναι κουμπάρος του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη.

Η κυρία Ειρήνη Ντάσκαρη, κουμπάρος της υπουργού Εξωτερικών, είναι Διοικητής του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα. Ο σύζυγός της ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες σύμβουλος στον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Π. Καββαδά.

Ο κ. Οδ. Σχοινάς, κουμπάρος της κυρίας Μπακογιάννη, ήταν Διοικητής στο Δρομοκαϊτειο.

Ο κ. Ηλ. Γιάτσιος, κουμπάρος και συνεργάτης παλαιότερα του δικηγόρου και πρώην βουλευτή κ. Αλ. Λυκουρέζου ήταν μέχρι πρότινος Διοικητής Νοσοκομείου στην Κομοτηνή. Αυτή τη στιγμή ο κ. Γιάτσιος, που έχει στενές σχέσεις με τον κ. Γερ. Γιακουμάτο, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής ανώνυμης εταιρείας του ΟΑΕΔ, «Επαγγελματική Κατάρτιση».

Ο δικηγόρος και συνδικαλιστής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Χατζημιχάλης, πρόεδρος του Ταμείου Δικαστικών Επιμελητών, είναι μέλος του Δ.Σ. του ΤΤ και κουμπάρος του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Η διευθύντρια του γραφείου του βουλευτή Αττικής κ. Γ. Βλάχου, η κυρία Φωτεινή Βρύνα, είναι μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.

Ο κ. Χρ. Κόκκινος, πρώην Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου, είναι περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου.

Ο γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης κ. Δ. Κοντός είναι κουμπάρος με τον γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη.

Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, πρώην αντιπρύτανης, κυρία Ολυμπία Γκίμπα-Τσιαμπίρη, είναι Διοικήτρια στο Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και ήταν επιβλέπουσα στο διδακτορικό της συζύγου του πρωθυπουργού κυρίας Νατάσσας Καραμανλή.

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημ. Μαμμωνάς είναι γιος του πρώην βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κ. Ν. Μαμμωνά.

Το μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ κ. Λ. Φάκας είναι κουμπάρος και άνθρωπος της κυρίας Μπακογιάννη στη Βόρεια Ελλάδα και έχει Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δ. Βαγιωνάς είναι αδελφός του βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ κ. Γ. Βαγιωνά.

Κουμπάρος του υφυπουργού κ. Β. Μιχαλολιάκου ήταν για ένα διάστημα αντιπρόεδορς της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (θυγατρική της ΠΥΡΚΑΛ) κ. Μιχ. Κατσικαδάκος.

Ο κ. Θ. Καρτσιώτης, κουμπάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλου, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO Α.Ε. και Διευθύνων Σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής διαδημοτικής επιχείρησης φυσικού αερίου (ΔΕΦΑ) στη συμπρωτεύουσα.

Ο κ. Π. Καψαμπέλης, κουμπάρος του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ν. Κακλαμάνη, είναι αντιπρόεδρος του ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων και μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Σπ. Σπύρου, εκτελεί προσωρινά και χρέη Διοικητή.

Η κυρία Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, στενή συνεργάτιδα του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, εκτός από πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, είναι πρόεδρος του Ταμείου Νομικών και αντιπρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε.

Διάσημες... κουμπαριές:

Ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Κορινθίας κ. Γρ. Καρπούζης στενός συνεργάτης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα, ήταν νομικός σύμβουλος της περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι ακόμα αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας κ. Θ. Γιοβάνης, κουμπάρος του βουλευτή Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλου και εκ των μελών της ομάδας των «λοχαγών» έχει διοριστεί στο Δ.Σ. του ΙΚΑ.

Η κυρία Παναγιώτα Χατζοπούλου, διοικητής του ΔΥΠΕ Β. Αιγαίου είναι προστατευόμενη του υπουργείου Υγείας.

Η θυγατέρα του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη, η κυρία Λώρα Μολυβιάτη, είναι Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Βέβαια εκτός από τις παραπάνω εκλεκτικές συγγένειες υπάρχουν και άλλες κουμπαριές με πιο πολιτική χροιά, όπως:

Ο κ. Στυλιανίδης, του οποίου τα παιδιά βάφτισε ο κ. Χρ. Ζώης, πάντρεψε τον κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει βαφτίσει τον γιο του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ηλ. Καλλιώρα.

Ο βουλευτής Χανίων κ. Στ. Νικηφοράκης είναι κουμπάρος με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης είναι κουμπάρος με τον βουλευτή Αχαϊας κ. Μιχ. Μπεκίρη, ενώ η πιο διάσημη κουμπαριά είναι των υπουργών Επικρατείας και Πολιτισμού, Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Βουλγαράκη.

Τι δήλωνε προεκλογικά ο πρωθυπουργός

Οι αυταπάτες δεν ωφελούν.

Το πρόβλημα που καθηλώνει σήμερα τον τόπο, το πρόβλημα που δεν επιτρέπει ισόρροπη και δυναμική ανάπτυξη, το πρόβλημα που ξεσπά σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας είναι το «πρόβλημα κράτος», είναι το «κράτος ΠΑΣΟΚ».

Οι 7 πληγές, που συναντώνται σε όλη την έκταση της κρατικής μηχανής και του ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία, η κακοδιοίκηση, ο κομματισμός, η διαφθορά, η ασυδοσία, η ατιμωρησία.

Αιτία δημιουργίας όλων των προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας είναι το κράτος του ΠΑΣΟΚ. Το κράτος των συμβούλων και των κομματικών αξιωματούχων.

Και η εφημερίδα συνεχίζει:

Μπλε «ταυτοποίηση» κόμματος και κράτους
Του Δημήτρη Τσιούφου

«Στην περίοδο που κλείνει, συνηθίσαμε ένα κράτος που ταυτίζεται με το κόμμα που κυβερνά και μεταβάλλεται σε μηχανισμό καθεστωτικών παρεμβάσεων. Στη νέα εποχή οραματιζόμαστε ένα κράτος ακομμάτιστο και αποτελεσματικό. Επανίδρυση του κράτους σημαίνει ακομμάτιστο κράτος κοντά στον πολίτη».

Αυτά έλεγε στις 29 Σεπτεμβρίου 2003 ο Κ. Καραμανλής παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά σήμερα αποδεικνύεται πως «επανίδρυση του κράτους» σήμαινε ότι το «κράτος ΠΑΣΟΚ», όπως συνήθιζε να καταγγέλλει ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, απλώς αντικαταστάθηκε από ένα «κράτος βαθύ μπλε» με εκατοντάδες κομματικά στελέχη της ΝΔ σε θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.

Η «γαλάζια επέλαση» διαπερνά σήμερα το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, αφού όπως αποκαλύπτει έρευνα της «ΗτΣ» περισσότερα από 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ έχουν διοριστεί σε θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, διοικητών οργανισμών, συμβούλων, ενώ εκατοντάδες είναι τα κομματικά στελέχη που έχουν τοποθετηθεί σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου.

Τρία χρόνια αργότερα, εκτός από τους 100 και πλέον της Κ.Ε. της Ν.Δ. που απλώς άλλαξαν το χρώμα στο «πράσινο κράτος των συμβούλων και των κομματικών αξιωματούχων», είναι κοινή διαπίστωση πως στη νομή της «περιφερειακής» πίτας συμμετέχουν δεκάδες «γαλάζιοι» νομαρχιακοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΝΟΔΕ, αλλά και μεσαίου επίπεδου τοπικά κομματικά στελέχη που έχουν τοποθετηθεί σε Δ.Σ. νοσοκομείων, αγροτικών φορέων και σε διάφορες νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές.

Εκτός από τα 103 μέλη της Κ.Ε. της ΝΔ που βρίσκονται διορισμένοι σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού και κατέγραψε η έρευνα της «ΗτΣ», θα πρέπει να σημειωθεί πως στα τρία αυτά χρόνια πολλά ακόμη μέλη του κορυφαίου κομματικού οργάνου πέρασαν στο πλαίσιο της «ανασυγκρότησης του κράτους» από σημαντικές θέσεις και παραιτήθηκαν για διάφορους λόγους.

Τα παράδοξα της... «επανίδρυσης»

Προνόμια:

Επτά κουμπάροι του πρωθυπουργού είναι υπουργοί, διοικητές οργανισμών και τραπεζών, περιφερειάρχες.

Αλλαγή φρουράς:

Τα παιδιά υπουργών και στελεχών της Ν.Δ. είναι επικεφαλής οργανισμών ή ετοιμάζονται να... «κληρονομήσουν» τη βουλευτική έδρα.

Μπλέ κράτος:

Συγγενείς και φίλοι ξεπερνούν με θαυμαστή ευκολία τον «σκόπελο» της αξιοκρατίας.

Μέλη της Κ.Ε. της Ν.Δ. σε θέσεις – κλειδιά: [ το 2007 ]

Αντωνάκος Αντώνης Διευθύνων Σύμβουλος Εθν. Ιδρ. Νεότητας
Βαχτσιαβάνος Διαμαντής Μέλος Δ.Σ. ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος) -εκπρόσωπος Δημοσίου
Βησσαράκη Ολγα Σύμβουλος ΥΠΕΣΔΑ
Βρύνα Φωτεινή Μέλος Δ.Σ. Οργ. Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών
Γερονικολός Κων/νος Μέλος Δ.Σ. ΕΚΟ-ΕΛΔΑ
Γεωργιάδης Πάτροκλος Γεν. Γραμ. ΥΠΕΣΔΑ
Ζαβός Αλέξανδρος Πρόεδρος Ινστ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
Ιατρίδης Δημήτρης Δ/ντής Γραφ. Υφ. Υπ. Αγρ. Ανάπτυξ. (Αλ. Κοντού)
Καραχάλιου-ΒλαχογιάννηΔιευθύντρια Κέντρου Ερευνών
Καλλιόπη Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ)
Κόκκινος Χαράλαμπος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Μπούλιας ΕλευθέριοςΥποδιοικητής νοσ. «Σωτηρία»,πρώην Σύμβουλος Γεν. Γρ. Νέας Γενιάς
Μαραβέλιας Δημήτριος Μέλος Δ.Σ. Ταχυμεταφορές Α.Ε. και δήμαρχος Χαϊδαρίου
Παπαδόπουλος Νίκος Μέλος Δ.Σ. ΟΠΕΚΕΠΕ
Πάσχος Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΗΣΑΠ Α.Ε.
Σγoύρος Βασίλειος Μέλος Δ.Σ. Αττικό Μετρό Α.Ε.
Τσίφτης Σέργιος Ειδικός Γραμματέας Εθνικού Τυπογραφείου
Αλεξανδρής Ευθύμιος Πρόεδρος ΟΠΑΠ International (Κύπρου)
Ανανίκας Λουκάς Γ.Γ. Υπ. Μακεδονίας-Θράκης
Γκιάτας Ιωάννης Πρόεδρος ΙΚΑ ΤΕΑΜ
Δρόσος Ευθύμιος Γενικός Διευθυντής Ινστ. Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Καλδή Μερόπη Πρόεδρος ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας), πρ. βουλευτής
Κρανιάς Δημήτρης Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ Α.Ε. (υπεύθυνος ΝΔ για περιφερειακά ΜΜΕ) -
Λυκόπουλος Δημήτριος Διευθυντής Ιδ. Γραφ. Υφ. Πολιτισμού (Γ. Ορφανού) - Δ.Σ. ΟΠΑΠ
Παππάς Νικόλαος Πρόεδρος ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Σάκκαλη-Νάνου Βασιλεία μέλος Δ.Σ. Κεντρ. Αγοράς Θεσ/νίκης, πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΥΑΘ
Γιώργος Σουφλιάς Πρόεδρος ΕΟΜΜΕΧ
Ταγγίρης Κωνσταντίνος Σύμβουλος ΕΧΡΟ και μέλος Διοικ. Επιτροπής ΕΡΤ 3
Χάραρη Ακριβή Μέλος Δ.Σ. Παν. Νοσοκ. Ρίου
Αδαμοπούλου Αικατερίνη Δ/νων Σύμβουλος «ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.»
Βάκα Ελένη Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας
Κανελλοπούλου Αντωνία Μέλος Δ.Σ. Ινστ. Μεταναστευτικής Πολιτικής
Μπαρμπάκος Ευάγγελος Μέλος Δ.Σ. Σιβιτανιδείου Σχολής
Δαρνάκας Δημήτριος Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Ζωντανός Κωνσταντίνος Μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ Plus και Δ/ντής Γραφ. Υπ. Απασχ. (Σ. Τσιτουρίδη)
Νταούλας Διομήδης Σύμβουλος Υπουργού Εθνικής Αμυνας
Πολυμερόπουλος Μέλος Δ.Σ. Οργ. Περίθαλψης
ΒασίλειοςΑσφ. Δημοσίου (ΟΠΑΔ)
Αηδονά-Αθανασιάδου Μέλος Δ.Σ. ΔΕΘ Α.Ε. και Αθηνά Πρόεδρος Ταμείου Νομικών
Κοντός Δημήτριος Γ.Γ. Υπουργείου Απασχόλησης
Πάνου Ευάγγελος Σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού (στον υπουργό Γ. Βουλγαράκη)
Ράλλη Πηνελόπη Μέλος Δ.Σ. ΔΕΘ Α.Ε. Σταϊκούρας Χρήστος μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων
Μπεχράκης Διονύσιος Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου
Καρά Μαρία Διοικητής Νοσοκομείου Βόλου
Φωτεινόπουλος Γεώργιος Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας
Γιαννίρη Μαρία Γ.Γ. Υπουργείου Τουρισμού
Γιαννόπουλος Αντιπρόεδρος Ταμείου
ΠαρασκευάςΠαρακαταθηκών και Δανείων
Μανούρης Αθανάσιος Μέλος Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
Γεωργακέλλος Μέλος Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ και
Φίλιππος-Θεόδωροςσύμβουλος ΥΠΕΧΩΔΕ
Σταθόπουλος Σωτήρης Ειδικός σύμβουλος ΥΠΕΧΩΔΕ
Παπαρόδου Γεώργιος Σύμβουλος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Κουρούσης Χρήστος Ειδικός Γραμματέας Επιθεώρησης Εργασίας
Οικονόμου Ιωάννης ΓΓ Καταναλωτή
Βρούτσης Ιωάννης Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ(Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης)
Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης μέλος Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ (δήμαρχος Χαλανδρίου)
Λινάκης Κυριάκος Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)
Αγαδάκος Φώτιος Μέλος Δ.Σ. ΕΑΒ
Καλλίρης Πελοπίδας Γενικός Διευθυντής Οικονομικών ΥΠΕΘΑ
Ταυρής Φίλιππος Πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας
Τσαλικάκης Γεώργιος Πρόεδρος ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος)
Βαγιωνάς Δημήτριος Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)
Κωστούλας Κωνσταντίνος Πρόεδρος ΕΥΔΑΠ
Μοσχονάς Άγγελος Υποδιοικητής ΙΚΑ και αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων
Κόκκινος Χαράλαμπος (Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου)
Σκορδάς Αθανάσιος (Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας)
Βόσδου Σωτήριος (Περιφ/ρχης Ιονίων Νήσων)
Λεούδης Ανδρέας (Περιφ/ρχης Δυτ. Μακεδονίας)
Πανοζάχος Δημήτριος (Περιφερειάρχης Ηπείρου)
Μανιάτης Χαράλαμπος (Περιφερειάρχης Αττικής)
Σπυρίδων Σπυρίδων (Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας)
Ντάσκαρη-Γερασιμίδη Διοικητής Νοσοκομείου
Ειρήνη Θώρακος Ν.Δ. Ελλάδος
Στύλιος Γεώργιος Σύμβουλος υφυπουργού Αθλητισμού (γρ. Ορφανού)
Κόλλια Βάσω Γ.Γ. Νέας Γενιάς
Σκιαδάς Κωνσταντίνος Γ.Γ. Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης
Φραντζής Ιάκωβος Αντιπρόεδρος ΟΛΘ
Βούτος Παναγιώτης Ειδικός Γραμ. ΥΠΕΘΑ
Μάμαλης Σπύρος Μέλος Δ.Σ. σε Οργανισμό του Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης
Κανελλόπουλος Γεώργιος Δ/ντής, Γεν. Γραφ. Υπ. Απασχόλησης (Δ. Κοντού)
Λεκέας Επαμεινώνδας Αναπλ. Γεν. Δ/ντής Εξοπλισμού ΥΠΕΘΑ
Ρήγα - Λάγιου Αικατερίνη Σύμβ. Υφ. Γερ. Γιακουμάτου
Μπαλέρμπας Αθανάσιος Διευθύνων Σύμβουλος Διώρυγα Κορίνθου Α.Ε.
Κόλλιας Κωνσταντίνος Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ International (Κύπρου)
Γιοβάνης ΘεόδωροςΜέλος Δ.Σ. ΙΚΑ
Γόμος Ευστράτιος Αντιπρόεδρος Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Κάππας Αναστάσιος Διευθυντής Γεν. Γραμ. ΥΠΕΣΔΑ
Μικέδη Στυλιανή Αντιπρόεδρος Νοσοκομείου Χίου
Ζάννος Ακης Σύμβουλος στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης
Ηλίας Ιωάννης Πρόεδρος «Διώρυγα Κορίνθου» Α.Ε.
Μουράτογλου ΙωάννηςΠρόεδρος «Μεταλλουργικής Α.Ε.» (θυγατρική ΕΑΒ)
Δραγουμάνος Λεωνίδας Μέλος Δ.Σ. ΚΕΚ Δ. Αθηναίων
Μίχου Κωνσταντίνα Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΚ Δήμου Αθηναίων
Καλαϊτζάκη - Αθανασοπούλου Στυλιανή - Διοικητής Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου «Αγ. Ελένη»
Καφτηράνης Χρήστος Ειδικός Σύμβουλος Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου
Ιορδανόπουλος Ελευθέριος Πρόεδρος Ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Επικοινωνία: