Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ο Παναγιώτης Φασούλας στη Βουλή



Έχουμε κατηγορηθεί ότι στρεφόμαστε κατά του νομάρχη Γιάννη Μίχα με τις δημοσιεύσεις μας.

Αυτό δεν είναι σωστό.

Στρεφόμαστε κατά της έπαρσης, αλαζονείας και λαϊκισμού στην πολιτική αδιαφορώντας πλήρως για τα πρόσωπα.

Το Γιάννη Μίχα κατά βάθος τον συμπαθούμε. Σε ρόλους όμως που ενισχύουν τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς της.

Σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωση (19.2.2009) του δημάρχου Πειραιωτών Παναγιώτη Φασούλα για την παραχώρηση δικαιωμάτων που αφορούν δραστηριότητες του λιμένος Πειραιά στην κινεζική εταιρεία COSCO.

Έχουμε παρουσιάσει ήδη την ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά.

(βλ. Κινδυνεύει με αγωγή ο Γιάννης Μίχας )

Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

Τι να κάνουμε δηλαδή; Εμείς φταίμε για τις πολιτικές επιλογές ύφους και χαρακτήρα δηλώσεων των πολιτικών.

Να σημειώσετε ότι και οι δύο πειραιώτες πολιτικοί διαφωνούν με την παραχώρηση στην ιδιωτική κινεζική εταιρεία.

Δείτε τον τρόπο όμως. Διαβάστε τα επιχειρήματα.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας μιλώντας σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση της σύμβασης για την παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO, μεταξύ άλλων τόνισε:


« Βλέπω την κυβέρνηση να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά.


Ενώ για τα χρέη που κληρονόμησε ο Δήμος του Πειραιά δεσμεύτηκε ότι θα τα ρυθμίσει δεν το έκανε, ενώ για τις φοροαπαλλαγές για την Cosco, τις παραχωρεί αν και ποτέ δεν τις ανέφερε.


Αυτό είναι κάτι που προκαλεί ερωτηματικά.


Όπως και το γιατί σε μια εποχή που ακόμα και η μητρόπολη του καπιταλισμού οι ΗΠΑ, λειτουργούν σε μια εποχή οικονομικής κρίσης κάνοντας κρατικές παρεμβάσεις, μετέχοντας ακόμη και σε Τράπεζες, εμείς στην Ελλάδα επιλέγουμε την ιδιωτικοποίηση ακόμη και στρατηγικών επιλογών όπως είναι τα λιμάνια.»


Στη συνέχεια ο κ. Φασούλας επισήμανε:


1. Ο Δήμος του Πειραιά ενδιαφέρεται για τη σχέση του λιμανιού με την πόλη. Πρέπει απαραίτητα να προβλεφθεί η υποχρέωση του ΟΛΠ και όσων συμβάλλονται μαζί του να καταβάλλουν Δημοτικά τέλη.


2. Πρέπει να ολοκληρωθούν απαραίτητα τα έργα υποδομής για τη σύνδεση του λιμανιού με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του λιμανιού όταν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου.


3. Συμφωνούμε με το αίτημα των εργαζομένων για αναβολή της ψήφισης του Νομοσχεδίου μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής τους στο ΣτΕ.


4. Καμία μελέτη ή πρόγραμμα δεν υπάρχει για τις επιπτώσεις στην πόλη και στον οικιστικό της ιστό.


Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνούμε με την τοποθέτηση του δημάρχου. Ο τρόπος όμως κάτι λέει.



Οι κοινωνίες υπήρχαν πριν τους πολιτικούς

Ένα video που δηλώνει ότι δεν χρειαζόμαστε την καθοδήγηση για να συνεργαστούμε.

Οι συνεργασίες και συνέργιες θα γίνουν όταν υπάρξει ανάγκη αρκεί να εξασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε τις ελευθερίες μας και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματά μας.





"O Σιωπών Δοκεί Συναινείν"



Η είδηση από το blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/


«Φτώχεια και ανεργία τραυματίζουν τη Δημοκρατία»


Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, για τα φλέγοντα ζητήματα της Οικονομίας και της Παιδείας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τα Γιάννενα, όπου παραβρέθηκε επ’ αφορμή του εορτασμού της 96ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

«Η ίδια η Δημοκρατία διέρχεται κρίση.

Γι’ αυτό, ίσως, θα πρέπει να την επανεκτιμήσουμε όχι ως κάτι δεδομένο, αλλά ως μία συνεχή κατάκτηση.

Η φτώχεια και η κοινωνική ανισότητα, η ανεργία και ο αποκλεισμός, τραυματίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας και ζητούν λύσεις», ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας.

Εμφανίστηκε, όμως, αισιόδοξος ότι η ίδια η κοινωνία θα βρει τις λύσεις, αρκεί να υπάρξουν συναίνεση και συγκεκριμένες προτάσεις.

Χαρακτήρισε τις προκλήσεις της εποχής ως κατάληξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και αφετηρία για νέα πορεία, με ουσιαστικότερη συμμετοχή των πολιτικών στα κοινά.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, για «ευκαιρία για νέες πολιτικές και κοινωνικές κατακτήσεις που θα οδηγήσουν σε μία κοινωνία με πιο ισορροπημένη οικονομική ανάπτυξη, πιο δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, με αξιοπρέπεια για όλους».

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι στις κοινωνίες πλέον αναπτύσσεται προβληματισμός εάν οι λύσεις που προτείνονται στο οικονομικό αδιέξοδο είναι σύμφωνες με τις αγωνίες τους και εάν τις εκφράζουν.

Επισήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κρίση θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και αντιλήψεις για την οικονομία που έως σήμερα θεωρούνταν απόλυτες.

Οσον αφορά στην Παιδεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από όλους συνεργασία και καθαρές λύσεις.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην τελετή των εγκαινίων της αίθουσας τελετών του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου που φέρει το όνομά του, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι η κοινωνία, που χρηματοδοτεί από το υστέρημά της την Παιδεία, είναι ώριμη και έτοιμη και για θυσίες και κάλεσε όλους να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις για να εξασφαλιστεί η ποιότητα της Παιδείας.

Άποψή μας είναι ότι:

Ο Πρόεδρος θα πρέπει να ασκήσει άμεσα τις εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα και να παρέμβει δυναμικά και καθοριστικά προς την κατεύθυνση ευλαβικής τήρησης των δημοκρατικών θεσμών τραβώντας αν χρειαστεί και το αυτί μερικών.

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι κοινωνικό.

Τέτοιες καταστάσεις ονειρεύονται μερικοί;



Με την καταδίκη του Χάρη Νικολαΐδη από δικαστήριο της Ταϊλάνδης, επειδή τόλμησε σε βιβλίο του με τίτλο "Αληθοφάνεια", που τυπώθηκε σε 50 αντίτυπα και πούλησε 7, να αναφερθεί στον πρίγκηπα της χώρας, εμποδίστηκε κεντρικά και η πρόσβαση σε 2.300 ιστοσελίδες στους πολίτες.

Οι αρχές είχαν καταλάβει ότι μόνον το Internet και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών αποτελούσε πραγματική απειλή γι' αυτές.

Κάποιοι μάλλον ονειρεύονται, χωρίς να το αποκαλύπτουν ευθέως, τέτοιες καταστάσεις.

Το φίδι πρέπει να το πιάσεις από το κεφάλι. Όταν προσπαθήσεις να το πιάσεις από οπουδήποτε αλλού γυρίζει να σε δαγκώσει.

Όποιοι ονειρεύονται παραδείσους γι' αυτούς και κόλαση για όλους τους άλλους βρίσκονται σε λάθος όνειρο.

Εφιάλτες, οι Έλληνες, δεν θα ξαναζήσουμε.



Γιάννης Μίχας και πρίγκηπας της Ταϊλάνδης



Τι κοινό έχουν ο νομάρχης Πειραιά και Συντονιστής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας με τον πρίγκηπα της Ταϊλάνδης;

Και οι δύο ενοχλήθηκαν από δημοσιεύματα που θεώρησαν δυσφημιστικά και επεδίωξαν τη νόμιμη αποκατάστασή τους.

Αν ο Γιάννης Μίχας όμως δεν ήταν στον καναπέ της Νομαρχίας Πειραιά και αν η Ελλάδα δεν ήταν αυτή που είναι σήμερα τότε πιθανόν ο νομάρχης Πειραιά ούτε θα τολμούσε να σκεφτεί να καραφύγει στη Δικαιοσύνη, διότι εκεί καταφεύγουν οι αδύνατοι.

Και κάποια παραπανήσια κιλά έχει βάλει τα τελευταία χρόνια ο νομάρχης...

Διαβάστε λοιπόν την είδηση από το blog http://apodikseis.blogspot.com/ και δείτε τις ομοιότητες:


Τέλος έλαβε η οδυνηρή περιπέτεια του ομογενή συγγραφέα Χάρη Νικολαΐδη, έξι μήνες μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης του απένειμε τελικώς χάρη και ο Νικολαΐδης αφέθηκε ελεύθερος.

Στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή του στην Αυστραλία εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο οι γονείς και η κοπέλα του έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά.

Ο ομογενής κυπριακής καταγωγής είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για "δυσφήμιση" του πρίγκιπα διαδόχου της Ταϊλάνδης, μέσα από το βιβλίο του "Αληθοφάνεια", το οποίο εκδόθηκε το 2005 και είχε πουλήσει μόλις επτά αντίτυπα.

Ο Νικολαΐδης όλους αυτούς τους μήνες κρατείτο κάτω από άθλιες συνθήκες σε φυλακή της χώρας.

«Είμαστε ευτυχείς που η υπόθεση του Χάρη επιλύθηκε τόσο γρήγορα», δήλωσε ο δικηγόρος του, Μαρκ Ντιν, σύμφωνα με τον οποίο η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης οφείλεται στη συνδρομή της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Ο Προφήτης είπε

Ένα σχόλιο που έγραψε σε blog ο χρήστης "Προφήτης":

"Οι πολιτικοί διαπιστώνουν σήμερα αυτά που συζητάει η κοινωνία 10 χρόνια.

Μεγάλη πρόοδος"

Ο φίλος του κακού, το χειρότερο

Θα έχετε ακούσει ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ξέρετε όμως ότι ο φίλος του κακού είναι το χειρότερο;

Δείτε το video και θα καταλάβετε.

Πρέπει να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τα χειρότερα ακόμη και αν νομίζατε ότι βρήκατε λύση.

Να θυμάστε πάντα:

Είναι εξαιρετικά εύκολο να σας κοροϊδέψει κάποιος ιδιαίτερα αν είναι επαγγελματίας της ενημέρωσης και πολιτικής ή ακόμη και ο έμπειρος σύζυγός σας που σας απατά.

Το λέει και το ωροσκόπιό σας. Διαβάστε για να καταλάβετε τι εννοούμε:

Αστρολογικές Προβλέψεις - Ωροσκόπιο

Επικοινωνία: