Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Η πραγματική εμπειρία να ζεις στην Ελλάδα




Ενημερώνουμε ξένους φίλους μας για την πραγματική εμπειρία του να ζεις στην Ελλάδα ιδιαίτερα όταν είσαι Έλληνας.

Μας ρωτούν επίμονα.

Ειδικά ενδιαφέρθηκαν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσαγωγές, κρατήσεις και φυλακίσεις με προεδρικά διατάγματα και νομοθεσία ενάντια στη σχετική Ευρωπαϊκή Διακήρυξη.

Επίσης ερωτήσεις έγιναν για θέματα διαφθοράς και οικονομικών ατασθαλιών σε προγράμματα που χρηματοδοτούν τα Ευρωπαϊκά Ταμεία αλλά και για το ενδεχόμενο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πολύ επέμειναν σε αυτό το σημείο.

Μάθαμε όμως και πάρα πολλά.

Είναι αλήθεια ότι το Ελληνικό Κράτος έχει Off Shore εταιρείες;

Απίστευτο!


Προκαλεί τη νοημοσύνη μας ο κ. Σέργιος Τσίφτης του Εθνικού Τυπογραφείου




Είχαμε υποβάλει αίτηση προς το Εθνικό Τυπογραφείο σε προσοχή του κ. Σέργιου Τσίφτη, Ειδικού Γραμματέα της υπηρεσίας.


Το κ. Τσίφτη τον είχαμε συναντήσει ξανά σε άρθρο του blog.


Στην αίτησή μας ζητούσαμε να μας απαντήσει το Εθνικό Τυπογραφείο και ειδικά ο κ. Σέργιος Τσίφτης λόγω αρμοδιότητας, εάν νόμιμα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πρόσληψη του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιώργου Σεφερτζή (και όψιμα Κυριάκου) στη Νομαρχία Πειραιά με την υπογραφή του νομάρχη Γιάννη Μίχα.

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Σεφερτζής ήταν ο ανεπίσημος επικοινωνιολόγος του Γιώργου Παπανδρέου και μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ο Γιάννης Μίχας να είναι ο συντονιστής ανασυγκρότησης του κόμματος, θέση που εφευρέθηκε ad hoc, ο νομάρχης αποφάσισε και διέταξε με τη σειρά του ο γνωστός επικοινωνιολόγος Γιώργος Σεφερτζής να είναι παχουλά αμειβόμενος από τον κρατικό προϋπολογισμό με την ιδιότητα του αργόμισθου ειδικού συμβούλου της νομαρχίας Πειραιά.

Έχουμε ζητήσει και με ηλεκτρονικό μήνυμα να μας ενημερώσει η νομαρχία Πειραιά ποιες ορίστηκαν να είναι οι μηνιαίες απολαβές του κ. Σεφερτζή που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Όσο και να ψάχναμε στην απόφαση του νομάρχη δεν το βρήκαμε αυτό το στοιχείο.

Η νομαρχία όμως πρέπει να μας απάντησε με τρόπο που δεν ξέρουμε, γιατί απάντηση δεν πήραμε και πιστεύουμε ότι δεν θα πάρουμε ποτέ.

Και εμείς δεν φοράμε κουκούλες. Νόμιμα ως φορολογούμενοι πολίτες ρωτάμε να μάθουμε πού και ιδίως πώς ξοδεύονται τα λεφτά μας.

Δείτε λοιπόν την απάντηση που ήρθε από το Εθνικό Τυπογραφείο (κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη):

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση του Εθνικού Τυπογραφείου "την ευθύνη σύνταξης κάθε εγγράφου έχει ο φορέας αποστολής".

Έτσι ερμηνεύει μάλλον ο κ. Τσίφτης και οι υπηρεσίες που εποπτεύει το άρθρο 9, παρ. 9 του Ν. 3469/2006 που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με το Εθνικό Τυπογραφείο.

Αν δεχθούμε αυτή την ερμηνεία τότε μπορούν και οι αρμόδιοι φορείς να στέλνουν τις αναγγελίες των γάμων και άλλα κοινωνικά, δελτία τύπου και δηλώσεις των κομματικών στο Εθνικό Τυπογραφείο και εκείνο να τα δημοσιεύει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτό καταλάβαμε εμείς από την απάντηση που λάβαμε και αυτό καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Τα πράγματα φυσικά δεν είναι έτσι.

Η σχετική διάταξη που επικαλείται το Εθνικό Τυπογραφείο για να δικαιολογήσει την παράνομη, κατά την άποψή μας, δημοσίευση της επίσης παράνομης, σύμφωνα με τη γνώμη μας, απόφασης του νομάρχη Γιάννη Μίχα έχει να κάνει με θέματα λεκτικού και συντακτικού του κειμένου δημοσίευσης και όχι βέβαια με την υποχρέωση τήρησης της νομιμότητας των εγγράφων που δημοσιεύονται στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 4 του ως άνω αναφερόμενου νόμου:

"Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση καθώς και η αναπαραγωγή οποιουδήποτε κειμένου προς δημοσίευση, πριν από τον έλεγχο, τη θεώρηση και τη χορήγηση άδειας από τους αρμόδιους σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου".

Ο "έλεγχος" αφορά βέβαια το σχετικό έλεγχο νομιμότητας που φαίνεται να παραλείπει προκλητικά να κάνει το Εθνικό Τυπογραφείο σε κάποιες "ειδικές" περιπτώσεις.

Αυτά.

Επικοινωνία: