Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

40+1 για την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο



Την ώρα που ο Θόδωρος Τενέζος συνεχίζει να βρίσκεται στη γωνία Πατησίων και Κότσικα στο κέντρο της Αθήνας εμείς,

Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε ξένους φορείς για την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά το δρόμο που έχει πάρει η πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών μέσα από αμφισβητούμενα κανάλια νομιμότητας συντηρούν τελικά το καθεστώς εξουσίας που καμία ασφαλώς σχέση δεν έχει με σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Με τη χρήση εταιρειών τύπου offshore, όπως μαθαίνουμε, έχει προεξοφληθεί και το τελευταίο ευρώ που θα περίμενε να πάρει η πατρίδα μας στο μέλλον από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα χρήματα έχουν φαγωθεί ήδη σε έργα "υποδομής" και "ανάπτυξης".

Είναι αλήθεια; Ας μας διαψεύσουν.

Όταν όμως απλοί πολίτες βγαίνουν και καταγγέλλουν τη διαφθορά τότε αντιμετωπίζονται σαν γραφικοί στην καλύτερη περίπτωση.

Στις απολυταρχίες του 20ου αιώνα στέλνονταν στα τρελάδικα και στις εξορίες.

Σας έχουν πάρει χαμπάρι όμως και η αλήθεια δεν μπορεί να καλυφθεί με γραβάτες, χαμόγελα και επισκέψεις στα ελληνικά νησιά.

Δείτε άλλη μια ανταπόκριση του Malcolm Brabant για το BBC από Ελλάδα που αφορούσε την προσπάθεια μιας δικαστικού, της Μαρίας Μαργαρίτη, να προβεί σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία του σήμερα "κουρασμένου" συγκυβερνήτη πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Δύο "παληκαράδες" χρειάστηκαν για να πάρουν σηκωτή τη Μαρία η οποία ρωτούσε "που με πάτε Κύριε;".

Δεν φορούσαν κουκούλες.

Ήθελαν να την πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά.

Το θυμάστε κάποτε το σήμα της τηλεόρασης της ΕΤ1 με τις κουδούνες για τα πρόβατα;

Τώρα έχουμε κανάλια υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής ενημέρωσης καθώς τα θέματα που βλέπουν οι βρετανοί από Ελλάδα φαίνεται ότι δεν αφορούν τους Έλληνες σύμφωνα με τις "επιταγές" των μεγάλων καναλαρχών.

Το BBC έχει καλύψει και την απεργία πείνας του μικρομεσαίου διαμαρτυρόμενου επιχειρηματία Θόδωρου Τενέζου που καταγγέλλει καρτέλ στην αγορά χάλυβα αλλά ετοιμάζει, όπως μαθαίνουμε, εκτεταμένο ρεπορτάζ από Ελλάδα για την πολιτική κατάσταση.

Η Ελλάδα παραμένει έτσι κι αλλιώς ανεπίσημα στη σφαίρα της Βρετανικής επιρροής. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθαν στελέχη της Scotland Yard για να ενημερωθούν και να παράσχουν συνδρομή όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Δείτε λοιπόν την ανταπόκριση του BBC:





(Μεταφράζουμε την ανταπόκριση και θα σας την παρουσιάσουμε στη γλώσσα μας για όσους δεν γνωριζουν Αγγλικά).

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Η Κοινωνία των Πολιτών καλεί την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, τους πολιτικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους σε Εθνική Συνδιάσκεψη.

Οι Φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα, διαπιστώνουν με ανησυχία την ραγδαία υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στη χώρα μας σε όλους τους σημαντικούς τομείς του ατομικού και κοινωνικού βίου: Οικονομία, Περιβάλλον, Υγεία, Παιδεία, Πολιτική, Δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη.

Η διεθνής οικονομική κρίση μετά την κατάρρευση του αδιαφανούς και κερδοσκοπικού τραπεζικού και επενδυτικού συστήματος, η υποχώρηση της κοινωνικής συνοχής, η περιθωριοποίηση μεγάλων ομάδων του πληθυσμού, η ακραία ανισότητα στον καταμερισμό του πλούτου και οι μεγα-συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων, η αποδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η κατάρρευση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και του συνταξιοδοτικού συστήματος θέτουν άμεσα και επιτακτικά το πρόβλημα της πολιτικής διαχείρισης των νέων δεδομένων και της θεσμικής ανταπόκρισης στα κοινωνικά αυτά φαινόμενα.

Στη χώρα μας, η θεσμική αντίδραση στις κατακλυσμιαίες εξελίξεις είναι αναιμική και αντιφατική.

Μάλιστα, αντίθετα από την διεθνή τάση, στη χώρα μας, το δημόσιο συμφέρον υποχωρεί όλο και περισσότερο έναντι των επιχειρηματικών συμφερόντων και της υποτιθέμενης αυτορύθμισης τους.

Είναι η πρώτη φορά στην νεότερη Ελληνική Ιστορία που η οικονομική ελίτ και τα οικονομικά συμφέροντα επιβάλλονται σχεδόν απόλυτα στην πολιτική εξουσία με συνέπεια την ευθεία νόθευση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών, επιχειρηματιών, εργαζομένων και της νεολαίας, όπως η συνεχιζόμενη Πολιτική Απεργία Πείνας του επιχειρηματία Θεόδωρου Τενέζου η οποία αναφέρεται ακριβώς στο παραπάνω βασικό διαρθρωτικό οικονομικό/πολιτικό πρόβλημα της χώρας, οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των ελάχιστων χώρων πρασίνου που έχουν απομείνει στις πόλεις, οι εξεγέρσεις απελπισμένων μεταναστών, η απεργία πείνας των εκπροσώπων των μικρομεσαίων αλιέων, τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη και πλήθος άλλων εκδηλώσεων πηγαίας αγανάκτησης και ακραίας απελπισίας, εκφράζουν κατά τον πλέον εύγλωττο τρόπο τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η χώρα αφέθηκε τραγικά απροστάτευτη και απροετοίμαστη μπροστά στην επερχόμενη κρίση.

Για τους λόγους αυτούς, οι Φορείς της κοινωνίας των πολιτών καλούν επειγόντως την Ακαδημαϊκή κοινότητα, τους Πολιτικούς φορείς, αλλά και τους εκπροσώπους της Επιχειρηματικής κοινότητας και των Ενώσεων εργαζομένων σε Εθνική Συνδιάσκεψη για το μέλλον της χώρας.

Η Κοινωνία των πολιτών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία του διαλόγου για μια νέα πανεθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων παρακμής και κατάρρευσης.

Καλούνται οι παραπάνω κοινωνικοί φορείς, να προσέλθουν σε επείγουσα βάση στην Εθνική αυτή Συνδιάσκεψη προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις από όλους σε δύο επίπεδα:

Πρώτον, άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της παρούσας κρίσης:

- της πραγματικής οικονομίας που αφορά όλους τους πολίτες: φορολογούμενους-καταναλωτές-εργαζόμενους-μικρομεσαίους- δανειολήπτες, κλπ

- του θέματος της ανεργίας και της υπο-απασχόλησης

- της οικονομικής κρίσης στην Παιδεία

- της χρηματοδοτικής κρίσης στην Υγεία

- της αυξανόμενης καταπάτησης των Ανθρωπίνων και Κοινωνικών Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης και της επικίνδυνης καταστροφής του Περιβάλλοντος.

Δεύτερον, μεταρρύθμιση των σχέσεων μεταξύ του Δημόσιου, της
κοινωνίας και της οικονομίας:

- Αυτονομία της πολιτικής

- Χρηματοδότηση του πολιτικού συστήματος

- Εκπροσώπηση των πολιτών

- Αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου

- Αυτονομία και συνέχεια της Δημόσιας Διοίκησης ώστε να υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών

- Επαναπροσδιορισμός των ελεγκτικών και κατασταλτικών κρατικών μηχανισμών

- Οργάνωση της κρατικής δραστηριότητας και των κρατικών δαπανών σε πάνω σε άξονες διαδραστικών πολιτικών και όχι ανά υπηρεσία ή υπουργείο

- Νέο μοντέλο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και κρατικής κανονιστικής παρέμβασης στο τρίπτυχο: ανταγωνισμός και θεμιτή επιχειρηματική πρακτική

– Αξιοπρεπής και συνεχής εκπαίδευση, απασχόληση και εργασιακή εξασφάλιση

– Περιβαλοντολογική και καταναλωτική ευθύνη.

Οι προτάσεις και αποφάσεις αυτές θα ενσωματωθούν σε ένα Ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, προκειμένου να αποκτήσει κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θά αποτελέσει τον πολιτικό άξονα για την πορεία της χώρας.

Προτείνεται η Εθνική Συνδιάσκεψη να αρχίσει τις εργασίες της εντός μηνός από την προσυπογραφή της παρούσας πρωτοβουλίας από τους αναφερόμενους κοινωνικούς φορείς στην Ελλαδα, με την παραπάνω βασική ατζέντα σε χώρο που θα ορισθεί από κοινού.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί τον μοναδικό ρεαλιστικό τρόπο αντιμετώπισης του υπάρχοντος κοινωνικού αδιεξόδου πού έρχεται, μέσα στα πλαίσια μιας πραγματικής ειρηνικής δημοκρατικής συνεννόησης και ασφαλώς θα αποτελέσει υπόδειγμα εποικοδομητικού μηχανισμού διαλόγου, σε διεθνές επίπεδο.

Με την ελπίδα ότι και οι λοιποί κοινωνικοί παράγοντες θα συμφωνήσουν στην παρούσα πρωτοβουλία,

Αθήνα 13-3-2009

Μη κυβερνητική Οργάνωση STOPCARTEL

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου "δια την ΩΡΑΝ ΤΗΣ ΓΗΣ"




Από την επισκέπτρια του blog Σ.Ο. ενημερωθήκαμε για το ακόλουθο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου (http://www.eptalofos.com.gr/OlaNew.asp?id=279).


Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου δια την ΩΡΑΝ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η περιβαλλοντική κρίσις, η οποία μαστίζει τον πλανήτην μας απ’ άκρου εις άκρον, αποτελεί εν εκ των σημαντικωτέρων προβλημάτων της ανθρωπότητος, μαζί με εκείνα της πτωχείας και της απουσίας της ειρήνης.

Όπως όμως δύναται να διαπιστώση και ο πλέον δύσπιστος, η κλιματική αλλαγή αποτελεί αδιάψευστον απόδειξιν ότι η περιβαλλοντική κρίσις είναι το κατ’ εξοχήν οικουμενικόν και πανανθρώπινον πρόβλημα, καθώς επηρεάζει κάθε γωνίαν της γης και, βεβαίως, κάθε άνθρωπον, πτωχόν ή πλούσιον, νέον ή ηλικιώμενον.

Η συλλογική δράσις διά την αποτροπήν της κλιματικής αλλαγής, της οποίας αι επιπτώσεις θα αποβούν, κατά τας εκτιμήσεις των επιστημόνων, καταστροφικαί δια τα οικοσυστήματα, τους φυσικούς πόρους και τας ανθρωπίνας κοινότητας, αποτελεί κορυφαίαν εκδήλωσιν αλληλεγγύης και ενότητος, ενώπιον μιας καταστροφής.

Οφείλομεν δε πάντες να ενθυμούμεθα ότι ημείς φέρομεν την ευθύνην δια την πρόκλησιν της οικολογικής κρίσεως, τόσον συλλογικώς, ως ανθρώπινον γένος, όσον και προσωπικώς, ο καθείς από ημάς.

Ήγγικε λοιπόν η ώρα να ξεφύγουμε από την πορείαν της αυτοκαταστροφής. Ήγγικεν η Ώρα της Γης!

Καλούμεν τους πάντας, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητος, να συμμετάσχουν εις την «Ώραν της Γης», πρωτοβουλίαν της διεθνούς περιβαλλοντικής οργανώσεως WWF, η οποία έχει εξελιχθή πλέον εις παγκόσμιον συλλογικήν δράσιν δια την προστασίαν του ενός και μόνου πλανήτου μας.

Εις τας 28 Μαρτίου λοιπόν ας σβύσωμεν όλοι τα φώτα τών οικιών, γραφείων, εργοστασίων, υπηρεσιών και άλλων κτηρίων δια μίαν ώραν, από 8.30 έως 9.30 εσπερινήν, δηλούντες τοιουτοτρόπως την προσωπικήν μας δέσμευσιν εις τον καλόν αγώνα δια την προστασίαν του περιβάλλοντος και την αποτροπήν της κλιματικής αλλαγής.

Μήνυμα Τενέζου προς Καραμανλή: (Δεν χάνω είμαι...) Αυτοδημιούργητος!




Στις 20.3.2009 ο Θόδωρος Τενέζος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που οδηγήθηκε στην καταστροφή καταγγέλοντας μεθοδεύσεις κλειστής ομάδας μεγαλοεταιρειών της αγοράς σιδήρου, καταθέτει επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή:

------->>>

Προς Πρωθυπουργό

κ. Κ. Καραμανλή

Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδήρου μπετόν για οικοδομές.

Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989, εργαζομενος αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σιδήρου (στον Ρέντη, στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα)που εμπορεύονταν αποκλείστηκα σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.

Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους , δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.

Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους ,αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).

Για αυτή μου την κίνηση ,που ήταν ενάντια στα συμφέροντα των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών( διότι η τιμή του εισαγόμενου έπεφτε 80- 100 ευρώ /τόνο , πιο φθηνό ),το καρτέλ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.

Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006,για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης ,οικονομικής εξάρτησης και οριζόντιων συμπράξεων, δηλαδή καρτέλ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τον καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλοχέρη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελμένους ,δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους , παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατέφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλάχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε ?

Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ δεν μπορώ να τον μετακινήσω?!!

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους ,καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους ,την Πολιτική Απεργία Πείνας.

Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α.,Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχια και τελικά την καταστροφή!

Κύριε Πρωθυπουργέ

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:

Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και

-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.

-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους

-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο , σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!

Με πραγματική Αγάπη, Αθήνα 20-3-2009

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενέζος

------->>>


Σήμερα ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται "κουρασμένος".

Δεν δικαιούται να είναι κουρασμένος ο πρωθυπουργός.

Δεν δικαιούνται να είναι κουρασμένοι όλοι οι πολιτικοί της δήθεν μεταπολίτευσης.

Κουρασμένος και αηδιασμένος δικαιούται να είναι ο Θόδωρος Τενέζος και όλοι οι άλλοι Έλληνες που πληρώνουμε τα σπασμένα της κομματικής διακυβέρνησης και ταΐζουμε τους κηφήνες της εξουσίας.

Ο Θόδωρος Τενέζος στο Ράδιο Αρβύλα του Αντ1



Κάτι αλλάζει.

Αν και με μόνο κάποια δευτερόλεπτα κάλυψη το θέμα του Τενέζου έφτασε και στα μεγάλα κανάλια έστω μέσα από τη "σατυρική" εκπομπή της Αρβύλας (24.3.2009).

"Ραγδαίες Πλανητικές Εξελίξεις"

Μας έστειλαν την ακόλουθη ενημέρωση:

Κυριακή 29 Μαρτίου, ώρα 11 π.μ.

Συνεύρεση Αθήνας: Ξενοδοχείο Golden Age, Μιχαλακοπούλου 57
Συνεύρεση Θεσσαλονίκης: Ξενοδοχείο City, Κομνηνών 11

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα ιδιόμορφο κάρμα έχει ωριμάσει, που γεννά επικίνδυνες αναταράξεις
σε πλανητικό αλλά και ιδιαίτερα σε εθνικό επίπεδο.

Συντονίσου και εσύ μαζί μας, για να βγούμε αλώβητοι από την κρίση και να την μετατρέψουμε σε χρυσή ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στη μητέρα γη.

Του Οραματισμού θα προηγηθεί ομιλία του Στάμου Στίνη, με θέμα:

«Ραγδαίες Πλανητικές Εξελίξεις»

Η ομιλία και ο οραματισμός θα πραγματοποιηθούν σε απ’ ευθείας τηλεματική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας.

Συμβολικό κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ.

Διοργάνωση:

ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ (Πανελλήνιο Δίκτυο Συνειδητότητας)

Πρωτογένους 8, Αθήνα - τηλ.: 210-3230454

* Το ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ είναι μια μεγάλη παρέα πνευματικά ανήσυχων ανθρώπων, που έχουν εντρυφήσει για πολλά χρόνια στην εσωτερική φιλοσοφία και πρακτική.

Δραστηριοποιείται από το 1995 και, εκτός από τον Ομαδικό Οραματισμό για την Ελλάδα (πραγματοποιείται κάθε τρίμηνο σε όλη την Ελλάδα, και περιλαμβάνει συντονισμένη εκπομπή θετικών σκεπτομορφών για την πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση της χώρας μας), διοργανώνει σε μηνιαία βάση τις Εσωτερικές Διαδρομές, με υψηλού επιπέδου πνευματικές διδασκαλίες, θεραπευτικά δρώμενα και ενεργειακές/διαλογιστικές ασκήσεις.

Οι Δημοκρατικοί για τον Ασωπό

Μας έστειλαν το ακόλουθο Δελτίο Τύπου από το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ (http://www.dimokratikoi.gr/):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή και υποστήριξη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ στο κίνημα για την σωτηρία και την αποκατάσταση του Ασωπού

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2009

Η περίπτωση του ποταμού Ασωπού αποτελεί όνειδος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έγκλημα αδίστακτων επιχειρηματιών και ακόμη πιο αδίστακτων κρατικών λειτουργών που στο όνομα του κέρδους και της απληστίας μόλυναν μια μεγάλη περιοχή με τοξικότατες ουσίες, με επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό και ενδεχομένως και σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά σύνολα που κατανάλωσαν ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα που παρήχθησαν στην περιοχή.

Επιπτώσεις αδύνατον να καταμετρηθούν μέχρι σήμερα, εξαιτίας της ανάλγητης στάσης του κράτους, που για να αποφύγει το σκάνδαλο περιορίσθηκε σε ασήμαντα πρόστιμα.

Ο Ασωπός αποτελεί το κορυφαίο οικολογικό έγκλημα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, αναδεικνύοντας την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν στην μεταπολίτευση να διασφαλίσουν στοιχειωδώς την ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων πολιτών και την προστασία τους από τις φονικές τοξικές ουσίες που ανεξέλεγκτα απέρριπταν κατά βούληση οι ασυνείδητοι επιχειρηματίες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Είναι πλέον σαφές, ότι μετά από τους επίμονους και επίπονους αγώνες του οικολογικού κινήματος την τελευταία 20ετία, η ολόπλευρη περιβαλλοντική κρίση που βιώνει και θα βιώσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με την εναλλαγή στην εξουσία των δύο βασικών υπεύθυνων κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο τόπος χρειάζεται ένα μεγάλο κίνημα ειρηνικής ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, μια ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, με νέες πολιτικές δυνάμεις που θα αναδείξουν έντιμους και υπεύθυνους κρατικούς λειτουργούς που θα μας προστατεύουν από την ασυδοσία και την εξαθλίωση.

Οι Δημοκρατικοί συμπαραστέκονται στους πολίτες που ξεκινούν τον αγώνα για την σωτηρία της περιοχής και για την πλήρη αποκατάσταση των ανυπολόγιστων ζημιών που έχουν προκληθεί στη φύση και στην υγεία των ανθρώπων από τη μόλυνση του Ασωπού.

Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνα που ξεκίνησε πρόσφατα και να καταλογίσει χωρίς κανένα ελαφρυντικό όλες τις ποινικές και αστικές ευθύνες που αναλογούν στους επίορκους κρατικούς λειτουργούς και στους επιχειρηματίες που επί χρόνια σκορπούν τον τοξικό θάνατο στον Ασωπό.


Το Γραφείο Τύπου

Χρήστος Χατζημιχαήλ: 6972 699678, e-mail: christos.chatzimichail@gmail.com

Νικίας Οικονόμου: 6934577781, e-mail: nikias_economou@hotmail.com

Επικοινωνία: