Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

40+1 για την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο



Την ώρα που ο Θόδωρος Τενέζος συνεχίζει να βρίσκεται στη γωνία Πατησίων και Κότσικα στο κέντρο της Αθήνας εμείς,

Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε ξένους φορείς για την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά το δρόμο που έχει πάρει η πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Τα χρήματα των Ευρωπαίων πολιτών μέσα από αμφισβητούμενα κανάλια νομιμότητας συντηρούν τελικά το καθεστώς εξουσίας που καμία ασφαλώς σχέση δεν έχει με σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Με τη χρήση εταιρειών τύπου offshore, όπως μαθαίνουμε, έχει προεξοφληθεί και το τελευταίο ευρώ που θα περίμενε να πάρει η πατρίδα μας στο μέλλον από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα χρήματα έχουν φαγωθεί ήδη σε έργα "υποδομής" και "ανάπτυξης".

Είναι αλήθεια; Ας μας διαψεύσουν.

Όταν όμως απλοί πολίτες βγαίνουν και καταγγέλλουν τη διαφθορά τότε αντιμετωπίζονται σαν γραφικοί στην καλύτερη περίπτωση.

Στις απολυταρχίες του 20ου αιώνα στέλνονταν στα τρελάδικα και στις εξορίες.

Σας έχουν πάρει χαμπάρι όμως και η αλήθεια δεν μπορεί να καλυφθεί με γραβάτες, χαμόγελα και επισκέψεις στα ελληνικά νησιά.

Δείτε άλλη μια ανταπόκριση του Malcolm Brabant για το BBC από Ελλάδα που αφορούσε την προσπάθεια μιας δικαστικού, της Μαρίας Μαργαρίτη, να προβεί σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από την πρωθυπουργική κατοικία του σήμερα "κουρασμένου" συγκυβερνήτη πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Δύο "παληκαράδες" χρειάστηκαν για να πάρουν σηκωτή τη Μαρία η οποία ρωτούσε "που με πάτε Κύριε;".

Δεν φορούσαν κουκούλες.

Ήθελαν να την πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων γιατί τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά.

Το θυμάστε κάποτε το σήμα της τηλεόρασης της ΕΤ1 με τις κουδούνες για τα πρόβατα;

Τώρα έχουμε κανάλια υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής ενημέρωσης καθώς τα θέματα που βλέπουν οι βρετανοί από Ελλάδα φαίνεται ότι δεν αφορούν τους Έλληνες σύμφωνα με τις "επιταγές" των μεγάλων καναλαρχών.

Το BBC έχει καλύψει και την απεργία πείνας του μικρομεσαίου διαμαρτυρόμενου επιχειρηματία Θόδωρου Τενέζου που καταγγέλλει καρτέλ στην αγορά χάλυβα αλλά ετοιμάζει, όπως μαθαίνουμε, εκτεταμένο ρεπορτάζ από Ελλάδα για την πολιτική κατάσταση.

Η Ελλάδα παραμένει έτσι κι αλλιώς ανεπίσημα στη σφαίρα της Βρετανικής επιρροής. Δεν είναι τυχαίο ότι ήρθαν στελέχη της Scotland Yard για να ενημερωθούν και να παράσχουν συνδρομή όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Δείτε λοιπόν την ανταπόκριση του BBC:





(Μεταφράζουμε την ανταπόκριση και θα σας την παρουσιάσουμε στη γλώσσα μας για όσους δεν γνωριζουν Αγγλικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: