Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Μέχρι και "Φιλιππινέζα της Φώφης" έχουν αποκαλέσει το Γιάννη Μίχα



Όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog γνωρίζετε με λεπτομέρεια για την Αγωγή που έχει καταθέσει ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας διότι δήθεν προσεβλήθη η προσωπικότητά του από ανάρτησή μας.

Μάλλον σε κομματική εμπάθεια και μένος οφείλονται οι ενέργειες του Γιάννη Μίχα με αποκορύφωμα την κατάθεση της αγωγής του.

Από τη μια μεριά είναι τιμητικό να σε αντιμετωπίζει ίσο προς ίσο ο Γιάννης Μίχας. Από την άλλη μεριά όμως θα ήταν πιο αντρίκιο να το έκανε αυτό αν διαθέταμε τα ίδια όπλα.

Διότι εγώ διαθέτω αυτό το φτωχό πλην τίμιο και ελεύθερο blog ενώ εκείνος διαθέτει την καρέκλα του νομάρχη, με άλλα χαρακτηριστικά, που χρησιμοποιεί ανέξοδα κατά βούληση.

(βλ. "Τσάμπα Μάγκας" ο Γιάννης Μίχας, Στον Εισαγγελέα η υπόθεση Γιάννη Μίχα - Blogger)

Στην αγωγή του ο νομάρχης βγαίνει από τα ρούχα του!

Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους του blog εξαρχής. Να αποκαλύψουμε τη "γύμνια", σύμφωνα με την άποψή μας του νομάρχη Πειραιά, αλλά και όσων διαχειρίζονται τα κοινά χωρίς να εκφράζουν, κατά την κρίση μας, το κοινό αίσθημα.

Πρόσφατα σε δήλωσή του, στην εφημερίδα Καθημερινή και τη Λίνα Γιάνναρου είχε πει:

«Αν ένας πολίτης, είτε είναι μπλόγκερ είτε δημοσιογράφος είτε... μητροπολίτης, έγραφε ότι ο νομάρχης είναι παράνομος, έτσι θα αντιδρούσα.

Δεν δέχομαι από κανένα να χρησιμοποιεί το μπλογκ του για να βάλλει κατά άλλων προσώπων.

Ηταν αυτονόητο ότι θα προσπαθούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου.

Είναι απλό, δεν θέλω ο γιος μου που σπουδάζει σήμερα στην Αγγλία να μπαίνει σε ένα ιστολόγιο και να διαβάζει τέτοια πράγματα για τον πατέρα του».

Ο νομάρχης μάλλον δεν λέει την αλήθεια.

Έχουμε γράψει ήδη ότι, σε παρόμοιες περιπτώσεις και μάλιστα από πρόσωπα αυξημένου κύρους, που οι δηλώσεις τους έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και φιλοξενούνται σε μεγάλα ΜΜΕ, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας δεν προσέφυγε, ορθά, στα δικαστήρια.

(βλ. Εκεί γιατί δεν κατέθεσε αγωγή ο κ. Μίχας; )

Μήπως όμως ο νομάρχης θεωρεί τα blogs πιο ισχυρά μέσα ενημέρωσης από τα γνωστά ΜΜΕ;

Μήπως πρώτη φορά δημοσιεύτηκε κάτι που θα μπορούσε να προσβάλλει την προσωπικότητα του Γιάννη Μίχα και η δημοσίευση αυτή να προέρχεται από blog και blogger;

Όχι βέβαια!

Διαβάστε την ακόλουθη ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο πολύ γνωστό blog http://press-gr.blogspot.com/ (24.12.2006):


Η φιλιππινέζα της Φώφης...

Το επεισόδιο με τις χειροπέδες στο νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το είδαμε όλοι στις τηλεοράσεις και το σχολιάσαμε.

Εκείνο που δεν μας είπαν όμως ήταν ότι ήταν ένα ταξίδι αναψυχής για δημάρχους και νομάρχες του ΠΑΣΟΚ και με πολλούς καλεσμένους από τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όχι κατ' ανάγκην μεμπτό.

Αλλά με την ευκαιρία αυτή, εμείς μάθαμε ότι ο κ. Μίχας δεν έτρεχε απλά για να βρει τη βαλίτσα της κ. Γεννηματά.

Εχει γίνει κανονική "φιλιππινέζα" της.

Και πώς την αποκαλεί;

"Κυρία πρόεδρε...".

Η δικαιολογία είναι ότι η κ. Γεννηματά είναι πρόεδρος της ΕΝΑΕ.

Δηλαδή της Ενωσης Νομαρχών.

Στην πραγματικότητα όμως εννοεί άλλο πράγμα.

Αυτός είναι που την έχει ψήσει ότι δικαιούνται να γίνει η επόμενη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Εξ' ου και το διφορούμενο "κυρία πρόεδρε..."

Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 11:57:00 μμ

Τα σχόλια των αναγνωστών που δημοσιεύονται στο blog είναι πολύ γαργαλιστικά έως προσβλητικά.

Διαβάστε μερικά από τα μέχρι σήμερα σχόλια στην ανάρτηση του blog:

Ανώνυμος είπε...
KATI TREXEI STA GUFTIKA,KALA TOU KANAN EKSW DEN UPARXOUN AKSIWMATA KAI BOULEUTIKES ASYLIES OPWS EDW.TETOIA NA BLEPW STHN EURWPH DEN FTOURATE MONO EDW SAS KANAME TZAMPA MAGKES.
25 Δεκ 2006 2:05:00 πμ

Φιλάκια είπε...
Γειά σου ρε Μίχα που νόμιζες ότι οι Βρυξέλλες είναι το Κερατσίνι και πούλησες την πειραιώτικη μαγκιά σου. Ακόμα μέσα έπρεπε να σε είχαν!
25 Δεκ 2006 11:55:00 πμ

Ανώνυμος είπε...
Σιγά την "πειραιώτικη μαγκιά" του Μίχα.

Έτσι είναι οι μάγκες;

Στον Πειραιά και ιδίως στο Κερατσίνι που ανέφερες τον έχουν της πλάκας -δεν το παίρνει να κουνηθεί.

Κάτι σαν τον Μίχα τους έχουν για να βγάζουν τα σκουπίδια έξω.
25 Δεκ 2006 4:38:00 μμ

Ανώνυμος είπε...
Οι χειροπέδες δεν ήταν "τιμωρία" όπως παρελκυστικά αναφέρεις, αποπάνω ανώνυμε, ήταν τρόπος κοντρολαρίσματος ενός μαινόμενου και επικίνδυνου "ξέρεις-ποιος-είμαι-εγώ" τζάμπα μάγκα.

Και βεβαίως, αφού ειχαν προηγηθεί φιλότιμες προσπάθειες να τον φέρουν στα συγκαλά του δια της ηπίας οδού.

Αντί να επιχαίρεις εσύ που ένας τέτοιος αλαζόνας με πολιτικό θώκο αντιμετωπίστηκε σαν όλους τους πολίτες, κάτι που θα έπρεπε να απαιτείς να εφαρμόζεται και στη χώρα σου, το στηλιτεύεις.

Ε, τι να πει κανείς;
25 Δεκ 2006 10:30:00 μμ

Ανώνυμος είπε...
Ναι, ρε μεγάλε, ο Μίχας 1,20 με τα χέρια σε ανάταση και πάνω σε σκαμνάκι, έπρεπε να κοντρολαριστεί με χειροπέδες.

Μήπως κάνει κρυφά μπόντι μπίλντινκγ και δεν το ξέρω;

Εσύ, από την άλλη, άμα διαμαρτυρηθείς σε ελληνικό αεροδρόμιο και σου βάλουν χειροπέδες δεν θα σηκώσεις τον κόσμο στο πόδι, θα πεις δίκιο έχετε σύντροφοι μπάτσοι, ε;
26 Δεκ 2006 9:50:00 πμ


Ανώνυμος είπε...
Αν ο Μίχας είναι ΟΝΤΩΣ μάγκας (σημειωτέον ΔΕΝ τον ξέρω ΚΑΝ!) και όχι καμμιά τσούλα να δω τι θα κάνει για το περιστατικό και αν τους κυνηγήσει τους βρωμοβέλγους.

Αν έχει ΔΙΚΗΟ μπορεί να τους ξεσκήσει οπότε ΙΔΟΥ η Ρόδος ...
26 Δεκ 2006 1:43:00 μμ

doc_teo είπε...
Πετυχημένος ο Μίχας που "βγάζει" μία στις εκατό παρανομίες;

Επί ΠΑΣΟΚ πόσες έβγαζε;

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει "ξεσαλώσει"...
27 Δεκ 2006 12:21:00 πμ

Νέστωρ είπε...
Εσύ αγαπημένε μου φίλε, που υπερασπίζεσαι τον Μίχα, τρώς φαί από αυτόν?

Αλιιώς, δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά σου.

Ο Νομάρχης Πειραιά νόμιζε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει το χεράκι του δυνατά και με απειλίτσες του τύπου 'Ξέρεις ποιος είμαι εγώ', θα κατάφερνε να βρει την απωλεσθέντα βαλίτσα... πρόσεξε.... της Φώφης, όχι την δική του...

"Πάμε, Puppy... έλα...."

Επειδή, όμως στην Ευρώπη υπάρχουν ΝΟΜΟΙ και γράφουν ότι αν το παίξεις μάγκας και τσαμπουκάς θα συλληφθείς, την πάτησε ο φωνασκόντας.

Καλά θα κάνει λοιπόν, να βάλει λίγο μυαλό, να γίνει πιο ευγενής (άρα πιο πολιτικός) και να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κύριος.

Τα καφριλίκια μπορεί να τα κάνει σαν ιδιώτης.

Όταν εκπροσωπεί την χώρα μου, στο εξωτερικό, ασχέτως κομματικού χρωματισμού, οφείλει και πρέπει να την εκπροσωπεί με τον λόγο του και την δύναμη των επιχειρημάτων του.

Όχι με τον τσαμπουκά του.υ.γ. να μην ομιλεί ούτε μια ξένη γλώσσα?

ακούγεται άσχημο, ε?
27 Δεκ 2006 2:15:00 μμ

Όχι μόνο δεν αντέδρασε ο Γιάννης Μίχας, επαναλαμβάνουμε ορθά, αλλά απάντησε σε επόμενη ανάρτηση του ιδίου blog που αφορούσε δημοσίευση που άφηνε αιχμές για τη σχέση του με το δήμαρχο του Πειραιά, Παναγιώτη Φασούλα.

(βλ. 1.10.2007 - Ανάρτηση άρθρου: Ο Μίχας εναντίον του Φασούλα... και Απάντηση: O Γ. Μίχας απαντά στο Press-gr... ).

"...

Με αυτή την έννοια το σχόλιο του συντάκτη σας είναι αβάσιμο και αυθαίρετο.

Φιλικά,

Ο Νομάρχης Πειραιά

Γιάννης Μίχας"

Μια χαρά γνωρίζει δηλαδή ο νομάρχης Πειραιά πως λειτουργεί η Μπλογκόσφαιρα και ότι έχει δυνατότητα απάντησης και σχολιασμού.

Στη δική μας περίπτωση όμως καταχρηστικά και προφανώς με σκοπό την τρομοκράτηση και την ψυχολογική και βιολογική μας εξόντωση κατέφυγε στα δικαστήρια.

Όχι μάλιστα με μήνυση αλλά με αγωγή.

Στις δηλώσεις που κάνει στην Καθημερινή εκτός των άλλων υποπίπτει σε μια νομική αντίφαση αλλά και ένα πολύ σοβαρό ηθικό ατόπημα.

Εμπλέκει το γιο του στην όλη υπόθεση, υπονοώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν ανέχεται δημοσίευμα που θεωρεί ότι τον προσβάλλει:

"Είναι απλό, δεν θέλω ο γιος μου που σπουδάζει σήμερα στην Αγγλία να μπαίνει σε ένα ιστολόγιο και να διαβάζει τέτοια πράγματα για τον πατέρα του".

Όλα αυτά που ισχυρίζεται στην αγωγή του πάνε... περίπατο.

Αλλά επίσης περιορίζει την προσωπική του σφαίρα, αυτή ως πολιτικού προσώπου, ακόμη περισσότερο ο Γιάννης Μίχας.

Διότι στην προσπάθεια αντίκρουσης των ισχυρισμών του θα πρέπει να αναφερθεί κάποιος, με το δικαίωμα που του δίνει ο ίδιος ο Γιάννης Μίχας, στις πραγματικές οικογενειακές του σχέσεις (ιδιαίτερα εκείνη με το γιο του) όποιες και αν είναι αυτές.

Ας μην αναλύσουμε άλλο αυτό το σημείο.


Στον Εισαγγελέα η υπόθεση Γιάννη Μίχα - Blogger




Στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά βρίσκεται η υπόθεση που αφορά την απόλυση του συντάκτη του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, αν και η θέση δημοσίου υπαλλήλου προστατεύεται από το Σύνταγμα, μια ωραία πρωία προχώρησε στη λύση της υπαλληλικής σχέσης του blogger με τη νομαρχία Πειραιά επικαλούμενος μια διάταξη νόμου που όψιμα θυμήθηκε ότι υπάρχει.

Ο blogger είχε διοριστεί με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ στη νομαρχία Πειραιά και ενώ ήταν υπάλληλος πληροφορήθηκε από το ΑΣΕΠ ότι διορίστηκε και στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά.

Ο δεύτερος διορισμός υπαλλήλου είναι κατ΄αρχήν νόμιμος, κάτω όμως από προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Ν. 1256/1982 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αυτό που δεν είναι νόμιμο όμως είναι να διορίζεται υπάλληλος που έχει συμμετάσχει επιτυχώς σε διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ αν δεν έχει περάσει πενταετία από το διορισμό του σύμφωνα με το Ν. 2190/1994 όπως επίσης αυτός ισχύει.

Ακόμη δεν είναι νόμιμο να διορίζεται κάποιος όταν δεν έχει τα προσόντα διορισμού κατά το χρόνο διορισμού του.

Επιπλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη μια διαδικασία όταν ακόμη και αιτήσεις υποψηφίων έχουν χαθεί αλλά και όταν διορίζονται άτομα στη θέση άλλων που δικαιούνται το διορισμό.

Όλα αυτά ο blogger τα κατήγγειλε επίσημα τόσο στον τότε Διευθυντή του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά, Γεώργιο Σαράντη, όσο και στο ΑΣΕΠ, στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, στον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και στο νομάρχη Πειραιά και προϊστάμενό του Γιάννη Μίχα.

Ο διορισμός του blogger αλλά και όλων των άλλων διορισμένων με την ίδια προκήρυξη ήταν παράνομος σύμφωνα με τη νομοθεσία και θα έπρεπε όλοι οι σχετικοί διορισμοί να ανακληθούν.

Ουδέποτε εισέπραξε χρηματική αμοιβή ο blogger από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Αθήνας Πειραιά αφού ο ίδιος ο Οργανισμός σε έγγραφό του προς το Ελεγκτικό Συνέδριο δηλώνει ότι υπάρχει εκκρεμότητα

Όλοι οι κ.κ. υπεύθυνοι προσπάθησαν να κουκουλώσουν την υπόθεση και ο νομάρχης Πειραιά εξέδωσε την ουσιαστικά απόλυση του blogger από τη νομαρχία.

Μετά από επίμονες προσπάθειές μας το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε τελικά το φάκελο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά για τα νόμιμα. (Κάντε κλικ στη φωτογραφία επάνω για μεγαλύτερη).




Για να πιέσει μάλλον ο νομάρχης Γιάννης Μίχας τον blogger να αποδεχτεί την παράνομο διορισμό νομιμοποιώντας όμως έτσι τις παρανομίες όλων των αρμοδίων απαίτησε και την επιστροφή δεδουλευμένων! (Φωτογραφία αμέσως πιο πάνω).

Το έγγραφο εστάλη από τη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά και κοινοποιήθηκε και στη ΔΟΥ Πειραιά.

Στο επόμενη φωτογραφία, πιο κάτω, βλέπετε και την απάντηση της ΔΟΥ σχετικά με ποιός έχει την ευθύνη για την εκκαθάριση της μισθοδοσίας.





Ο νομάρχης μας Γιάννης Μίχας.

Ο blogger δεν είναι τυχαίος άνθρωπος. Δεν λερώνει τα χέρια του με τίποτα και καταγγέλλει όλες τις μαϊμουδιές των γαλαζοπράσινων στελεχών της παρακμής.

Έχει ήδη τιμηθεί με "Εύφημο Μνεία" για τις υπηρεσίες του σε δημόσιο φορέα και δεν χρειάζεται οποιονδήποτε κομματικό για να προχωρήσει στη ζωή του όπως μερικοί επώνυμοι.

Για το λόγο αυτό υποθέτουμε ζητήθηκε και από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου η συνδρομή του blogger στο διοικητικό βάρος του αιρετού.

Μόλις όμως πληροφορήθηκαν το γεγονός οι αρμόδιοι του Πειραιά τότε φαίνεται ότι τα θυμήθηκαν όλα.

Απέστειλαν αυθαίρετα και επιστολή στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος να διακοπεί η μισθοδοσία του υπαλλήλου.

Μόνο σε κομματικό φανατισμό και μένος πρέπει να οφείλεται η όλη αυτή πρωτοφανής διαδικασία που ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί και η αγωγή του νομάρχη για δήθεν προσβολή της προσωπικότητάς του.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες.

Ετοιμάζεται ήδη μηνυτήρια αναφορά ονομαστικά κατά του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα για τα πεπραγμένα του και τότε θα κληθεί ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής να καταθέσει όσα γνωρίζει ως ύποπτος διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Εκκρεμούν ήδη μηνυτήριες αναφορές για τις οποίες πιστεύουμε ότι επίσης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Δεν θα διστάσουμε ούτε στιγμή να ενημερώσουμε τον κ. Εισαγγελέα για ύποπτες υπογραφές και απλών υπαλλήλων της νομαρχίας Πειραιά.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Αρκετά πια με τα παιχνίδια. Η υπομονή και ανοχή των πολιτών έχουν και τα όριά τους.



"Τσάμπα Μάγκας" ο Γιάννης Μίχας





"Τσάμπα Μάγκα" ονομάζει ο Λαός μας κάποιον ο οποίος παρουσιάζεται να προκαλεί χωρίς όμως να έχει να χάσει τίποτα. (Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη).

Η έκφραση, η οποία έχει ακουστεί πολλές φορές και στο Κοινοβούλιο, αποδίδει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο μέσος Έλληνας να χαρακτηρίσει το νομάρχη Γιάννη Μίχα όταν μάθει ότι κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης που αφορά ιδιωτική διαφορά,

"ΑΤΕΛΩΣ".

Τσάμπα δηλαδή κάνει το μάγκα ο νομάρχης βάζοντας μπροστά τη Νομαρχία Πειραιά.

Φαίνεται ότι αυτή η τσέπη μόνο να εισπράττει γνωρίζει και όχι να πληρώνει.

Ο Έλληνας πολίτης που καταθέτει μια αγωγή προσφεύγοντας με αυτή του την ενέργεια στη δικαστική προστασία υποχρεούται να καταβάλει επιβαρύνσεις.

Ο νομάρχης Γιάννης Μίχας από τη μια πλευρά θεωρεί τον εαυτό του απλό Έλληνα πολίτη που έχει το δικαίωμα να στραφεί στη Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη συνδρομή της και από την άλλη, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη θέση του ως νομάρχης Πειραιά για να απολαμβάνει, χωρίς να δικαιούται, προνόμια και χαριστική μεταχείριση.

"Σκάνδαλο από μόνο του" μας είπε κάποιος, νομικός μάλιστα, ότι αποτελεί αυτή η πράξη του νομάρχη.

Κάποτε μας είχε εκμυστηρευτεί υπάλληλος της Δ/νσης Προμηθειών της Νομαρχίας Πειραιά ότι η πρώτη δουλειά του νομάρχη Γιάννη Μίχα όταν ήρθε στην εξουσία της πόλης ήταν να ζητήσει να αγοραστεί για τις μετακινήσεις του τζίπ μεγάλου κυβισμού.

Οι υπάλληλοι τον ενημέρωσαν ότι δε δικαιούται βάσει της νομοθεσίας όχημα τόσο μεγάλου κυβισμού αλλά εκείνος επέμεινε.

Μάλλον τα κατάφερε διότι με αυτοκίνητο τύπου τζιπ τον βλέπαμε.

Σήμερα τον παρατηρούμε να κινείται, όταν τον συναντάμε, με Mercedes πολυτελείας και με μεγάλη συνοδεία.

Μπορεί όλα αυτά να είναι συμπτώσεις ή να μην ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Ας απαντήσει ο κ. νομάρχης.

Το βήμα του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ είναι ελεύθερο στον καθένα. Ας αναφερθεί χωρίς κανέναν περιορισμό σε ό,τι επιθυμεί.

Είναι ελεύθερο και για οποιονδήποτε γνωρίζει σχετικά και θέλει να γράψει κάτι ακόμη και μεροληπτικό υπέρ του νομάρχη.

Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Τι να πει κανείς;

Σας τον παραδίδουμε στην κρίση σας.

Κατατέθηκε ήδη Ανταγωγή κατά του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα




Καταθέσαμε ήδη Ανταγωγή κατά του "θιγμένου" νομάρχη Γιάννη Μίχα ο οποίος ως γνωστό μας ζήτησε 150.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης επειδή ασκούμε δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Απαίτησε επίσης να οδηγηθούμε στη φυλακή. Ναι, στη φυλακή μας θέλει ο Συντονιστής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για την υπόθεση και την αλήθεια θα κρίνουν τελικά τα δικαστήρια.

Ευελπιστούμε να δοθεί ένα μάθημα στο μεγαλοστέλεχος της Αντιπολίτευσης που θέλει να κυβερνήσει και τη χώρα.

Αλήθεια ποιά θέση θα δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Γιάννη Μίχα μετά τις εκλογές αν σχηματίσει κυβέρνηση;

Απομονωμένος βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο νομάρχης όπως βέβαια και άλλοι νομάρχες και ανεδαφικά φιλόδοξοι αυτοδιοικητικοί.

Σε κανέναν δεν αρέσει να υπάρχει κάποιος ο οποίος, σύμφωνα με την άποψή μας, τρομοκρατεί τους πολίτες και μάλιστα από Δημόσια θέση.

Σε σχετική ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου μας, για μια μόνο νομική πλευρά της ανταγωγής μας, αναφέρονται τα εξής :

(βλ Ανταγωγή περί μη εφαρμογής Νόμου περί Τύπου σε blog)

Στην υπόθεση της αγωγής αποζημίωσης που έχει ασκήσει Νομάρχης εναντίον blogger πρώην υπαλλήλου του, νομική βάση του αιτήματος αποτελεί ο νόμος περί τύπου.

Σύμφωνα με αυτόν, το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας ορίζεται στις:

- 30.000 ευρώ για ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και για τα περιοδικά που κυκλοφορούν μέσω των πρακτορείων εφημερίδων,

- 6.000 ευρώ για τις άλλες εφημερίδες και περιοδικά,

- 300.000 ευρώ για τηλεοπτικές εκπομπές σταθμών εθνικής εμβέλειας,

- 90.000 ευρώ για σταθμούς τοπικής περιφερειακής εμβέλειας,

- 150.000 ευρώ για ραδιοφωνικούς σταθμούς με δικτύωση σε περισσότερους νομούς, και

- 60.000 ευρώ για ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν διαθέτουν δικτύωση.

Πρόκειται για τον Ν.2328/1995, ο οποίος οδήγησε την χώρα σε καταδίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Λιοναράκης κατά Ελλάδας.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάστηκε η ελευθερία της έκφρασης και επιδίκασε στον προσφεύγοντα περίπου 50.000 ευρώ που εκλήθη να καταβάλει η Ελληνική Δημοκρατία.

Ο Νομάρχης ζητά με την αγωγή του να του καταβληθεί το ποσό των 150.000, ζητώντας δηλ. αναλογική εφαρμογή του νόμου, παραλληλίζοντας προφανώς τo blog με "ραδιοφωνικό σταθμό με δικτύωση σε περισσότερους νομούς".

Ο μάρτυρας Στέλιος Κούλογλου έχει ήδη καταθέσει στην υπόθεση αυτή ότι "είναι εκτός πραγματικότητας να εφαρμοστεί ο Νόμος Περί Τύπου και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, όπως ζητάει ο κ. *** με την αγωγή του.

Ο Νόμος περί τύπου ψηφίστηκε σε άλλες εποχές και αφορά τα μέσα ενημέρωσης που υπήρχαν κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990.

Το Διαδίκτυο λειτουργεί με άλλους όρους και ιδίως στα blogs δεν μπορεί να γίνει λόγος για minimum αποζημιώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεδομένου ότι μιλάμε για την δημοσιογραφία των πολιτών και όχι την δημοσιογραφία των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων."

Ο blogger κατέθεσε σήμερα Προτάσεις - Ανταγωγή στην οποία εκθέτει ότι η εν λόγω αγωγή αποσκοπεί στην φίμωση και την τρομοκράτησή του με την ψυχολογική και οικονομική του εξόντωση, ζητώντας εύλογη αποζημίωση 12.000 ευρώ από τον Νομάρχη.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί στις 8 Απριλίου 2009.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση Κατράμη κατά Ελλάδας, η χώρα υποχρεώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να καταβάλλει στην δημοσιογράφο 10.000 ευρώ επειδή είχε καταδικαστεί λόγω του ότι αποκάλεσε σε άρθρο της "επίορκο" και "καραγκιόζη" έναν ανακριτή που είχε χειριστεί εσφαλμένα υπόθεση τροχαίου της αδελφής της.

Η καταδίκη αυτή κρίθηκε ότι συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης της δημοσιογράφου εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Έρχονται και άλλα μη φύγετε.

Επικοινωνία: