Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

Κατατέθηκε ήδη Ανταγωγή κατά του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα
Καταθέσαμε ήδη Ανταγωγή κατά του "θιγμένου" νομάρχη Γιάννη Μίχα ο οποίος ως γνωστό μας ζήτησε 150.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης επειδή ασκούμε δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Απαίτησε επίσης να οδηγηθούμε στη φυλακή. Ναι, στη φυλακή μας θέλει ο Συντονιστής Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Είναι φανερό ότι υπάρχουν πολλές απόψεις για την υπόθεση και την αλήθεια θα κρίνουν τελικά τα δικαστήρια.

Ευελπιστούμε να δοθεί ένα μάθημα στο μεγαλοστέλεχος της Αντιπολίτευσης που θέλει να κυβερνήσει και τη χώρα.

Αλήθεια ποιά θέση θα δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Γιάννη Μίχα μετά τις εκλογές αν σχηματίσει κυβέρνηση;

Απομονωμένος βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο νομάρχης όπως βέβαια και άλλοι νομάρχες και ανεδαφικά φιλόδοξοι αυτοδιοικητικοί.

Σε κανέναν δεν αρέσει να υπάρχει κάποιος ο οποίος, σύμφωνα με την άποψή μας, τρομοκρατεί τους πολίτες και μάλιστα από Δημόσια θέση.

Σε σχετική ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου μας, για μια μόνο νομική πλευρά της ανταγωγής μας, αναφέρονται τα εξής :

(βλ Ανταγωγή περί μη εφαρμογής Νόμου περί Τύπου σε blog)

Στην υπόθεση της αγωγής αποζημίωσης που έχει ασκήσει Νομάρχης εναντίον blogger πρώην υπαλλήλου του, νομική βάση του αιτήματος αποτελεί ο νόμος περί τύπου.

Σύμφωνα με αυτόν, το ελάχιστο ποσό αποζημίωσης για προσβολή προσωπικότητας ορίζεται στις:

- 30.000 ευρώ για ημερήσιες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και για τα περιοδικά που κυκλοφορούν μέσω των πρακτορείων εφημερίδων,

- 6.000 ευρώ για τις άλλες εφημερίδες και περιοδικά,

- 300.000 ευρώ για τηλεοπτικές εκπομπές σταθμών εθνικής εμβέλειας,

- 90.000 ευρώ για σταθμούς τοπικής περιφερειακής εμβέλειας,

- 150.000 ευρώ για ραδιοφωνικούς σταθμούς με δικτύωση σε περισσότερους νομούς, και

- 60.000 ευρώ για ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν διαθέτουν δικτύωση.

Πρόκειται για τον Ν.2328/1995, ο οποίος οδήγησε την χώρα σε καταδίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Λιοναράκης κατά Ελλάδας.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάστηκε η ελευθερία της έκφρασης και επιδίκασε στον προσφεύγοντα περίπου 50.000 ευρώ που εκλήθη να καταβάλει η Ελληνική Δημοκρατία.

Ο Νομάρχης ζητά με την αγωγή του να του καταβληθεί το ποσό των 150.000, ζητώντας δηλ. αναλογική εφαρμογή του νόμου, παραλληλίζοντας προφανώς τo blog με "ραδιοφωνικό σταθμό με δικτύωση σε περισσότερους νομούς".

Ο μάρτυρας Στέλιος Κούλογλου έχει ήδη καταθέσει στην υπόθεση αυτή ότι "είναι εκτός πραγματικότητας να εφαρμοστεί ο Νόμος Περί Τύπου και στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, όπως ζητάει ο κ. *** με την αγωγή του.

Ο Νόμος περί τύπου ψηφίστηκε σε άλλες εποχές και αφορά τα μέσα ενημέρωσης που υπήρχαν κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990.

Το Διαδίκτυο λειτουργεί με άλλους όρους και ιδίως στα blogs δεν μπορεί να γίνει λόγος για minimum αποζημιώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, δεδομένου ότι μιλάμε για την δημοσιογραφία των πολιτών και όχι την δημοσιογραφία των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων."

Ο blogger κατέθεσε σήμερα Προτάσεις - Ανταγωγή στην οποία εκθέτει ότι η εν λόγω αγωγή αποσκοπεί στην φίμωση και την τρομοκράτησή του με την ψυχολογική και οικονομική του εξόντωση, ζητώντας εύλογη αποζημίωση 12.000 ευρώ από τον Νομάρχη.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί στις 8 Απριλίου 2009.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση Κατράμη κατά Ελλάδας, η χώρα υποχρεώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να καταβάλλει στην δημοσιογράφο 10.000 ευρώ επειδή είχε καταδικαστεί λόγω του ότι αποκάλεσε σε άρθρο της "επίορκο" και "καραγκιόζη" έναν ανακριτή που είχε χειριστεί εσφαλμένα υπόθεση τροχαίου της αδελφής της.

Η καταδίκη αυτή κρίθηκε ότι συνιστά παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης της δημοσιογράφου εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Έρχονται και άλλα μη φύγετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: