Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ο Ιω.Μίχας ξανακτυπά



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (23.7.2009),

"Η διασπορά του ιού του πανικού και του φόβου, ενδέχεται να αποβεί περισσότερο επιζήμια για τη Δημόσια Υγεία, από ότι ο ίδιος ο ιός της Νέας Γρίπης.

Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν διαρροές επίσημων σεναρίων, που μόνο αναστάτωση προκαλούν στην κοινή γνώμη και δρουν αρνητικά.

Συνιστάται στους συμπολίτες μας να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, να μην καταληφθούν από σύνδρομο πανικού και φόβου, διότι δεν συντρέχει λόγος, καθόσον μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία τους.

Ας ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες ατομικής υγιεινής και πρόληψης και όσες ενδεχομένως, αν απαιτηθεί, εκδοθούν στο μέλλον.

Εκτιμάται ότι η υπόθεση της νέας γρίπης δεν προσφέρεται ούτε υπό τη θετική , αλλά ούτε και υπό την αρνητική έννοια της κομματικής εκμετάλλευσης, λαμβανομένου υπόψη ότι ο ιός είναι άχρωμος.

Οφείλουμε άπαντες να επιδείξουμε σύνεση, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα και είναι βέβαιο ότι μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η όποια εξέλιξη της πανδημίας."


Τί γίνεται όμως όταν κόντρα σε αυτά που συστήνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και σε προκλητική επίδειξη ανευθυνότητας η Νομαρχία Πειραιά αλλά και ο ίδιος ο νομάρχης Γιάννης Μίχας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και πάλι την επικαιρότητα "παίζοντας" τόσο με τα συναισθήματα των πολιτών αλλά και με αυτόν τον ίδιο το Θεσμό της Αυτοδιοίκησης;

Το blog έχει χαρακτηρίσει το Γιάννη Μίχα παράνομο για πλήθος αυθαιρεσιών στη Νομαρχία Πειραιά.

Έχουμε την άποψη ότι θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο Εισαγγελέα με βάσιμες κατηγορίες που επιφέρουν ποινές φυλάκισης. Αυτό όμως δεν έχει γίνει ακόμη.

Έχουμε σημειώσει ότι τέτοιες συμπεριφορές, πρωτόγνωρες για την Αυτοδιοίκηση αλλά και την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση λόγω του εύρους και του αριθμού τους, αποτελούν ντροπή για το Θεσμό και κακό παράδειγμα για κάθε επίδοξο σφετεριστή εξουσίας. Οποιασδήποτε εξουσίας.

Διαβάστε λοιπόν τις σχετικές ανακοινώσεις του νομάρχη Πειραιά κου "Ιω.Μίχα" (έτσι αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Έθνος με ημερομηνία 20.7.2009 - Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγαλύτερη) με την ευκαιρία ειδοποίησης που έλαβε η νομαρχία Πειραιά για ενδεχόμενο κρούσμα γρίπης στο κρουαζιερόπλοιο RUBY PRINCESS :


Δελτίο Τύπου 23.7.2009:

"Συναγερμός σήμανε στην Νομαρχία Πειραιά, μετά το σήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για κατάπλου στο πρώτο λιμάνι της χώρας, κρουαζιερόπλοιου, προερχόμενο από την Τουρκία, με 3.393 επιβάτες και 1.196 μέλη πληρώματος, στο οποίο τρεις από τους επιβαίνοντες έχουν προσβληθεί με τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας με κατεπείγουσες επιστολές του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ, ζητά την λήψη άμεσων μέτρων στο λιμάνι του Πειραιά για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για την θωράκιση της οικονομίας και του τουρισμού της χώρας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Μίχας, ζητά να υπάρχει άμεση ενημέρωση στην Νομαρχία Πειραιά για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε κρουαζιερόπλοιο ή εμπορικό πλοίο που καταπλέει στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς όπως επισημαίνει «δεν είναι δυνατόν το λιμάνι και ολόκληρη η περιοχή του Πειραιά να ελέγχεται μόνο από τέσσερις γιατρούς δημόσιας υγείας».

«Θεωρούμε αυτονόητο» προσθέτει στην επιστολή του ο κ. Μίχας «ότι έχετε προβλέψει για την τοποθέτηση θερμικών καμερών στις εισόδους και εξόδους του διεθνούς τμήματος του πειραϊκού λιμένα, για την ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, αίτημά μας είναι να μην εξέρχεται κανείς επιβάτης ή μέλος πληρώματος χωρίς έλεγχο, διαφορετικά σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη ανέλεγκτη μετάδοση του ιού, με αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας».

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά, τόνισε ότι

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πολύ γρήγορα, όταν μόλις χθες εκφράζαμε την έντονη ανησυχία μας για την επιχειρησιακή προχειρότητα με την οποία κινείται η κεντρική διοίκηση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη δημόσια υγεία, όπως είναι αυτό της νέας γρίπης.

Είναι αδιανόητο μετά από τόσο καιρό να μην έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες στο κεντρικό λιμάνι της χώρας, όπου καθημερινά διακινούνται εκατομμύρια επιβατών.

Είναι αδιανόητο να αφήνουν μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες, όπως η περιοχή του ευρύτερου Πειραιά, να ελέγχεται με γιατρούς μετρημένους τα δάκτυλα του ενός χεριού.

Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, γιατί με την ολιγωρία της δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και τον τουρισμό της χώρας, από τον οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εθνική μας οικονομία».


Δελτίο Τύπου 24.7.2009:

"Η Νομαρχία Πειραιά με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αντιμετώπισε και το θέμα του κρουαζιερόπλοιου RUBY PRINCESS, το οποίο κατέπλευσε νωρίς το πρωί σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, με πέντε πιθανά κρούσματα της νέας γρίπης.

Με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στην Ακτή Ξαβερίου, γιατροί της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας, με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Βασίλη Βαλσαμάκη μετέβησαν στο πλοίο, μεριμνώντας για τις διαδικασίες ελέγχου και την χορήγηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Αφού ελέχθησαν όλες οι διαδικασίες και δόθηκαν τα δικαιολογητικά, η Νομαρχία Πειραιά, συναίνεσε για την κανονική αποβίβαση των επιβατών.

Σημειώνεται ότι οι πέντε επιβαίνοντες ασθενείς του κρουαζιερόπλοιου Ruby Princess (τέσσερα μέλη του πληρώματος και ένας ταξιδιώτης, παραμένουν σε καραντίνα.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Χειριστήκαμε την συγκεκριμένη υπόθεση, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα, όπως κάνουμε με κάθε θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία των συμπολιτών.

Παρά το γεγονός ότι κανένα Εθνικό Σχέδιο δεν μας έχει δοθεί από την Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι τα αρμόδια Υπουργεία δεν μας έχουν στηρίξει με προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουμε μόνο 4 γιατρούς για όλη την Νομαρχία των 750 χιλιάδων κατοίκων και απ' αυτούς μόνο 2 γιατρούς για το μεγάλο λιμάνι της χώρας, εμείς πράξαμε ο,τι ήταν δυνατόν για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας αλλά και την προστασία του τουρισμού μας.

Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε να πράττει η Πολιτεία που επιμένει να δημιουργεί σύγχυση στους πολίτες, αφού τα διάφορα Υπουργεία και οι Υπουργοί λένε διαφορετικά πράγματα.

Ας μιλάνε λιγότερο. [!!!]

Ας συνεργαστούμε περισσότερο και καλύτερα προς όφελος της χώρας μας και των πολιτών»."


Εύκολα παρατηρεί ο αναγνώστης ότι οι δύο ανακοινώσεις με διαφορά μιας και μόνο ημέρας αλληλοαναιρούνται ενώ στην πρώτη ο νομάρχης διαδίδει και ψευδείς ειδήσεις αναφέροντας ότι "τρεις από τους επιβαίνοντες έχουν προσβληθεί με τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1)".

Στη δεύτερη ανακοίνωση τα κρούσματα έγιναν "πέντε πιθανά κρούσματα της νέας γρίπης."

Στην πρώτη ανακοίνωση ο νομάρχης ζητά άμεσα και δραστικά μέτρα: "αίτημά μας είναι να μην εξέρχεται κανείς επιβάτης ή μέλος πληρώματος χωρίς έλεγχο, διαφορετικά σας καθιστούμε υπεύθυνους για τη ανέλεγκτη μετάδοση του ιού, με αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την οικονομία και τον τουρισμό της χώρας."

Στη δεύτερη ανακοίνωση, χιλιάδες επιβάτες αφέθηκαν να εξέλθουν από το πλοίο: "Αφού ελέχθησαν όλες οι διαδικασίες και δόθηκαν τα δικαιολογητικά, η Νομαρχία Πειραιά, συναίνεσε για την κανονική αποβίβαση των επιβατών."

Φάσκει και αντιφάσκει δηλαδή ο κος "Ιω.Μίχας" !


Σύντομο βιογραφικό:

Για όσους δεν γνωρίζουν από Πειραιά ενημερώνουμε ότι ο κος Γιάννης Μίχας γεννήθηκε στο Κυριάκι Βοιωτίας. Μετά το γυμνάσιο και λύκειο στη Λιβαδειά βρέθηκε στα ΚΑΤΕΕ να σπουδάζει ναυπηγός.

Ασχολήθηκε με τα κομματικά ως μέλος της ευρωκομμουνιστικής (ΚΚΕ Εσωτερικού) οργάνωσης νεολαίας "Ρήγας Φεραίος" και εμείς δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε έλαβε τελικά το πτυχίο του.

Κατά μια έννοια, ανήκει στην περιώνυμη "γενιά του Πολυτεχνείου" η οποία αφού σπατάλησε όλα τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αποθέματα των πατέρων της, προεξόφλησε και το μέλλον των παιδιών της.

Κατάφερε να "μπει" στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να προωθηθεί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στη ΓΣΕΕ.

Έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως και δημόσια για διγλωσσία και για άλλες πιο βαριές πράξεις και παραλείψεις χωρίς να κάνει όμως βήμα πίσω από την τακτική της αντεπίθεσης θεωρώντας ότι είναι η καλύτερη άμυνα.

Δηλώνει επαγγελματίας ζωγράφος χωρίς όμως να διευκρινίσει ποτέ ότι δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό ζωγράφο Γιάννη Μίχα δρέποντας τους καρπούς της ασάφειας από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν σκιαγραφήσει ένα ήπιο και εξευγενισμένο προφίλ για το νομάρχη.

Πρόσφατα δήλωσε και αθλητής!

Η αλήθεια όμως αποκαλύπτεται σε κάθε εκδήλωση, όταν ο σημερινός νομάρχης πιέζεται. Τότε από τα λόγια πηγαίνουμε στις πράξεις ακόμη και με προπηλακισμούς.

Στη νομαρχία Πειραιά βρέθηκε ουσιαστικά με απόφαση το 2001 των γνωστών και μη εξαιρετέων Κώστα Λαλιώτη (Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής), Μιχάλη Νεονάκη (κατηγορήθηκε για παράνομα παιχνίδια και εσωτερική πληροφόρηση στο Χρηματιστήριο) και Κώστα Σκανδαλίδη οι οποίοι με τη συμμετοχή των, Νίκου Σαλαγιάννη (Γραμματέα Τομέα Αυτοδιοίκησης) και Λευτέρη Κατσικαρέλη (Γραμματέα Οργανωτικού) συνέταξαν τις λίστες υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες, τότε, δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Εκείνο τον καιρό είχαν γίνει δημοσκοπήσεις από το ΠΑΣΟΚ εμπλουτισμένες με ερωτήσεις που ανέφεραν συγκεκριμένα ονόματα στελεχών.

Για τη θέση του νομάρχη Πειραιά προοριζόταν ο Δημήτρης Σαράφογλου, στενός φίλος του Κώστα Λαλιώτη και στέλεχος με πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τελικά, άγνωστο πως, επελέγη ο Γιάννης Μίχας με την πρόφαση προσέγγισης αριστερών ψήφων υπό τη Φώφη Γενηματά. Ο Γιάννης Μίχας έχει χαρακτηριστεί εκ των υστέρων "φιλιππινέζα της Φώφης".

Μέχρι και σήμερα ο νομάρχης Πειραιά διατηρεί σχέσεις με γνωστά στελέχη του (πλέον) ΣΥΡΙΖΑ.

Στη νομαρχία, έχτισε σιγά - σιγά κομματικό μηχανισμό εκμεταλλευόμενος τη θέση του αλλά και αντίστοιχα δημόσια κονδύλια, εκλεγόμενος για δεύτερη νομαρχιακή θητεία.

Αργότερα, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007 και τις περιπέτειες αμφισβήτησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιάννης Μίχας υποστήριξε τον πρόεδρο διοργανώνοντας μάλιστα και λαϊκίστικες συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή πολλών κομματικών και προνομιούχων υπαλλήλων της νομαρχίας.

Το 2008 ο Γιώργος Παπανδρέου επηρεαζόμενος από τον επικοινωνιολόγο Γιώργο (ή Κυριάκο) Σεφερτζή διόρισε το Γιάννη Μίχα σε προσωποπαγή θέση Συντονιστή Ανασυγκρότησης του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

Για το Γιώργο Σεφερτζή, παιδί και αυτός της γενιάς του Πολυτεχνείου, έχουμε γράψει κάποια πράγματα, δυστυχώς πολύ λίγα παραλείποντας τα πιο σημαντικά με το φόβο των διώξεων.

(βλ. Γιώργος Σεφερτζής)

Ο Γιάννης Μίχας έσπευσε να προσλάβει το Σεφερτζή αργόμισθο στη νομαρχία Πειραιά, ως δήθεν Σύμβουλο Επικοινωνίας, μέχρι που το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ αποκάλυψε το γεγονός αλλά και το πραγματικό πρόσωπο του νομάρχη.

(βλ. Γιάννης Μίχας)

Στον Πειραιά επίσης είναι γνωστή σε όλους η κόντρα Φασούλα και Μίχα καθώς ο πρώτος υποστήριξε Βενιζέλο αλλά κυρίως καθώς απειλεί την μονοκρατορία Μίχα στο λιμάνι.

Με δεδομένο ότι η δράση του Γιάννη Μίχα έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη αλλά ακόμη και με το νέο καταστατικό του κόμματος του ΠΑΣΟΚ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει έχουμε την άποψη ότι ο νομάρχης αποτελεί καρκινικό κύτταρο του κινήματος, στην ουσία ξένο και επικίνδυνο σώμα, που εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλουμε και να αποκαλύπτουμε.

Ο Δούρειος Ίππος έφτασε στην ώρα του




Άρχισε η λειτουργία του διαδικτυακού περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ στην διεύθυνση www.doureios.gr.

Ο Δούρειος Ίππος αποτελεί πρωτοβουλία του νέου κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.

Αποσκοπεί όχι μόνον να λειτουργήσει ως ιστοχώρος έκφρασης της πολιτικής σκέψης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, αλλά γενικότερα να συμβάλλει στον υπεύθυνο δημόσιο διάλογο.

Γιʼ αυτό θα δημοσιεύει κείμενα όχι μόνον μελών του κόμματος αλλά και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, καθώς και πολιτών με άποψη για τα κοινά.

Επίσης θα δημοσιεύονται σχόλια αναγνωστών.

Ο ιστοχώρος www.doureios.gr λοιπόν προσδοκά να αποτελέσει έναν χώρο ουσιαστικών πολιτικών αναλύσεων και διαλόγου, με στόχο την διαμόρφωση γνώμης σε σημαντικά ζητήματα των καιρών, όπως αυτά προσεγγίζονται υπό το πρίσμα της σύγχρονης δημοκρατικής αντίληψης.

Επίσης, ο "Δούρειος Ίππος" επιδιώκει την δραστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος της εκφυλισμένης πια μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας, με ένα ελπιδοφόρο, ανανεωμένο και ρεαλιστικό μοντέλο δημοκρατικής άσκησης της εξουσίας, το οποίο θα είναι σε θέση να εμπνεύσει τους Έλληνες να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν την μεγάλη αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η ελεύθερη αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου κειμένων που δημοσιεύονται στον Δούρειο Ίππο, από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα ενημέρωσης, με την προϋπόθεση της ρητής αναφοράς της πηγής και της παράθεσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.doureios.gr.

Οι διαχειριστές blogs θα βρούν πολύτιμα κείμενα και ιστορικές, οικονομικές και πολιτικές αναφορές που σπανίζουν, αν λάβει κάποιος υπόψη του τα κριτήρια της ουσιαστικής γνώσης των γεγονότων από τους συγγραφείς αλλά και της μετριοπαθούς προσέγγισης των αναλύσεων.

Στο βήμα όμως του "Δούρειου Ίππου" έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση υπό τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει, στον εαυτό του πρώτα, το περιοδικό.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας, επιφανείς αλλά και απλοί καθημερινοί πολίτες, να ενεργοποιηθούμε ώστε να προσεγγίσουμε την απόρθητη πόλη της παρακμής με έναν ίππο και μάλιστα δούρειο.

Όχι εκείνον πλέον της αντιπροσωπευτικής (κατ' επίφαση) Δημοκρατίας αλλά αυτόν της άμεσης, ουσιαστικής Δημοκρατίας ανακαλώντας στην πράξη κάθε εξουσιοδότηση ιδιαίτερα προς εκείνους που βαρύνονται με τα αδικήματα της απάτης και απιστίας.

Είθε κάποτε να έρθει και η αρμόζουσα τιμωρία.


Κείμενα προς το Δούρειο Ίππο στην ηλεκτρονική διεύθυνση metapolitefsi@gmail.com
Πληροφορίες: Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης, e-mail: terminal_assault@yahoo.gr, τηλ. 6978707383


Επικοινωνία: