Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ο Δούρειος Ίππος έφτασε στην ώρα του




Άρχισε η λειτουργία του διαδικτυακού περιοδικού ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ στην διεύθυνση www.doureios.gr.

Ο Δούρειος Ίππος αποτελεί πρωτοβουλία του νέου κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ.

Αποσκοπεί όχι μόνον να λειτουργήσει ως ιστοχώρος έκφρασης της πολιτικής σκέψης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, αλλά γενικότερα να συμβάλλει στον υπεύθυνο δημόσιο διάλογο.

Γιʼ αυτό θα δημοσιεύει κείμενα όχι μόνον μελών του κόμματος αλλά και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, καθώς και πολιτών με άποψη για τα κοινά.

Επίσης θα δημοσιεύονται σχόλια αναγνωστών.

Ο ιστοχώρος www.doureios.gr λοιπόν προσδοκά να αποτελέσει έναν χώρο ουσιαστικών πολιτικών αναλύσεων και διαλόγου, με στόχο την διαμόρφωση γνώμης σε σημαντικά ζητήματα των καιρών, όπως αυτά προσεγγίζονται υπό το πρίσμα της σύγχρονης δημοκρατικής αντίληψης.

Επίσης, ο "Δούρειος Ίππος" επιδιώκει την δραστική αλλαγή του πολιτικού συστήματος της εκφυλισμένης πια μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας, με ένα ελπιδοφόρο, ανανεωμένο και ρεαλιστικό μοντέλο δημοκρατικής άσκησης της εξουσίας, το οποίο θα είναι σε θέση να εμπνεύσει τους Έλληνες να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν την μεγάλη αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται η ελεύθερη αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου κειμένων που δημοσιεύονται στον Δούρειο Ίππο, από ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα ενημέρωσης, με την προϋπόθεση της ρητής αναφοράς της πηγής και της παράθεσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.doureios.gr.

Οι διαχειριστές blogs θα βρούν πολύτιμα κείμενα και ιστορικές, οικονομικές και πολιτικές αναφορές που σπανίζουν, αν λάβει κάποιος υπόψη του τα κριτήρια της ουσιαστικής γνώσης των γεγονότων από τους συγγραφείς αλλά και της μετριοπαθούς προσέγγισης των αναλύσεων.

Στο βήμα όμως του "Δούρειου Ίππου" έχουν όλοι ελεύθερη πρόσβαση υπό τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει, στον εαυτό του πρώτα, το περιοδικό.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας, επιφανείς αλλά και απλοί καθημερινοί πολίτες, να ενεργοποιηθούμε ώστε να προσεγγίσουμε την απόρθητη πόλη της παρακμής με έναν ίππο και μάλιστα δούρειο.

Όχι εκείνον πλέον της αντιπροσωπευτικής (κατ' επίφαση) Δημοκρατίας αλλά αυτόν της άμεσης, ουσιαστικής Δημοκρατίας ανακαλώντας στην πράξη κάθε εξουσιοδότηση ιδιαίτερα προς εκείνους που βαρύνονται με τα αδικήματα της απάτης και απιστίας.

Είθε κάποτε να έρθει και η αρμόζουσα τιμωρία.


Κείμενα προς το Δούρειο Ίππο στην ηλεκτρονική διεύθυνση metapolitefsi@gmail.com
Πληροφορίες: Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης, e-mail: terminal_assault@yahoo.gr, τηλ. 6978707383


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: