Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Δημοκρατικοί

Από το Γραφείο Τύπου των Δημοκρατικών (www.dimokratikoi.gr) η επόμενη ανακοίνωση:



Διαστρέβλωση της πρότασης των Δημοκρατικών για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας από την Κυβέρνηση

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2009

Η εξαγγελία από την κυβέρνηση δημιουργίας Εθνικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφαλείας αποτελεί οικειοποίηση (χωρίς σχετική μνεία), αλλά και ταυτόχρονα διαστρέβλωση πρότασης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά τους, όπως αυτό ανακοινώθηκε ήδη από τον Ιανουάριο.

Η διαστρέβλωση συνίσταται στο γεγονός ότι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ έχουν προτείνει την σύσταση ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για την εξωτερική πολιτική, και όχι για την εσωτερική ασφάλεια, τομέα που αφορά τις αστυνομικές και συναφείς υπηρεσίες. Στην ουσία η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει έναν υπερ-μηχανισμό εσωτερικής αστυνόμευσης με διακομματική σύνθεση, ώστε να συγκαλύψει την γενικευμένη αποτυχία της στην δημόσια τάξη.

Εξ άλλου, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ επισημαίνουν ότι η πρωτοφανής δημόσια διαβούλευση για το πρόσωπο του νέου διοικητού της Ε.Υ.Π. αποτελεί παραβίαση των στοιχειωδέστερων κανόνων ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ολοσέλιδες φωτογραφίες του νέου διοικητού, αναλυτικά βιογραφικά σημειώματα, δημόσιες δηλώσεις του αποχωρούντος διοικητού, καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τον νέο διοικητή συνθέτουν μια εικόνα ανευθυνότητας και ασχετοσύνης.

Είναι σαφές ότι το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να λειτουργήσει με στοιχειώδη σοβαρότητα και η ανευθυνότητά του γίνεται επικίνδυνη, στην σημερινή συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από σύνθετες γεωπολιτικές μεταβολές, απειλές και προκλήσεις.


grafeio_typou@dimokratikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: