Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εκθέτει το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παναγόπουλος;





ΓΝΩΜΕΣ

Με την προκλητική παρέμβασή του στον κομματικό διάλογο, ενόψει εκλογών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εκθέτει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστώντας τα επίσημα στρατευμένα στελέχη του σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Αυτόκλητα (ή σκόπιμα) ο Γιάννης Παναγόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, επιχειρεί προεκλογικά να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο αμφισβητώντας ευθέως τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τα όσα υποστήριξε στην τηλεοπτική αναμέτρηση απέναντι στο Γιώργο Παπανδρέου.

Με την ιδιότητα του προέδρου της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου των εργατών, ο ίδιος όμως εισπράττει αμοιβές γύρω στις 100.000 ευρώ το χρόνο, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα STAGE και τη χρηματοδότησή τους για να εισπράξει την απάντηση ότι και η ΓΣΕΕ έκανε χρήση των προγραμμάτων απασχολώντας "εκπαιδευόμενους".

Έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ τους κομματικούς της παρακμής για να υποστηρίξει τις θέσεις του;

Ή προσπαθεί ο Γιάννης Παναγόπουλος να διατηρήσει μια καλά αμειβόμενη καρέκλα την επομένη των εκλογών;

Όπως και νά 'χει, ζημιά κάνουν οι παρεμβάσεις του, αφού οι εξαθλιωμένοι και εξαγριωμένοι ψηφοφόροι δεν στέκονται στις παρατηρήσεις του, αλλά στο αδικαιολόγητα υψηλό εκκαθαριστικό του και στο αντεργατικό, για αρκετούς, βιογραφικό του.

Ας θυμηθούμε όμως τι του είχαν καταλογίσει δημόσια μετά από παρόμοια τηλεοπτική παρέμβασή του τότε, το Δεκέμβρη του 2008, όταν είχε γίνει κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ από εργάτες.

Από το blog http://gseefreezone.blogspot.com (17 Δεκεμβρίου 2008)





ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «κ.» ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ –ΠΡΟ ΟΛΙΓΗΣ ΩΡΑΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ.

"Ο «κύριος» Παναγόπουλος είπε στο κρατικό κανάλι, πως «κάποιοι νεαροί κατέλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ […] και πως αν ήταν χειρωνάκτες εργάτες, θα ήταν σε γιαπιά τέτοια ώρα […]»

Αυτός ο απίθανος τύπος, μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Τράπεζας που «εκπροσωπεί» τους εργάτες, πού είναι τέτοια ώρα και τι ξέρει από γιαπιά;

Σε όλη του τη ζωή υπήρξε τεχνοκράτης, διευθυντικό στέλεχος σε ΔΕΚΟ, κομματικός ρουσφετολόγος και νεκροθάφτης αγώνων.

Ο εν λόγω εκφραστής της πασοκικής πολιτικής εντός του εργατικού κινήματος, μένει στα β. προάστια, καπνίζει πούρα και αμοίβεται παχυλά, από την Εθνική Τράπεζα και τη ΓΣΕΕ, ενώ διαχειρίζεται και τεράστια κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πήρε προαγωγή από το αφεντικό του, ενώ οι συνδικαλιστές απαγορεύεται να προάγονται κατά τη θητεία τους και την αποδέχθηκε.

Οργάνωσε συνέδριο της ΓΣΕΕ για τα 90χρονα μέσα στο αμφιθέατρο της Εθνικής, δηλαδή του αφεντικού του του Αράπογλου, με επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών, δείχνοντας τις διαθέσεις του και την ταξική του θέση.

Ας πάει να κάτσει με τα αφεντικά ο Παναγόπουλος, όπως κάνει κάθε μέρα. Όπως κάνει όταν υπογράφει τις Συλλογικές Συμβάσεις με τους εργοδότες, που μας εξασφαλίζουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.

Πως τολμάει να εγκαλεί τους εξεγερμένους εργάτες, αυτός που πρωτοστατεί στην καταστολή κάθε εργατικής διεκδίκησης;

Εδώ στην κατειλημμένη ΓΣΕΕ, έχουμε μπροστά μας μια πλάκα που μνημονεύει τις ηγεσίες της.

Πάνω απ’ το όνομα του Παναγόπουλου, έχει κι άλλα ονόματα γραφειοκρατών που εξαγόρασαν μια αμοιβή βουλευτή, θάβοντας εργατικές διεκδικήσεις: Κανελλόπουλος, Πρωτόπαπας, Πολυζωγόπουλος.

Έχει ακόμα αυτή η πλάκα τα ονόματα των δοτών εργατοπατέρων της Χούντας και της Κατοχής.

Εκεί αξίζει να βρίσκεται ο Παναγόπουλος.


Εμάς ας μας αφήσει εκεί που είμαστε πάντα:

Στη δουλειά μας, στην ανεργία μας, στην ταξική μας θέση, στα νυχτερινά ωράρια, στο δρόμο, στην εξέγερση των ημερών, στο δρόμο…

Αν ανησυχεί ο Παναγόπουλος για αυτούς που τώρα δουλεύουν, ας ησυχάσει.

Θα έρθουν εδώ στην απογευματινή συνέλευση της κατάληψης, που θα ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου σε όσους χρόνια τις κλείνει ο ίδιος.

Θα αφήσουν αύριο τις δουλειές τους –τη μέρα που ο ίδιος αρνήθηκε να καλέσει απεργία- για να κατέβουν στο δρόμο και να εκφράσουν την οργή τους.

Μια οργή που ο Παναγόπουλος δε μπορεί και δε θέλει να αντιληφθεί, γιατί οι παχυλοί μισθοί του και ο κατασταλτικός του ρόλος, αυτό του υπαγορεύουν…

Εδώ είμαστε λοιπόν…


Προλεταριακή Πρωτοβουλία (όχι και τόσο νεαρών) Νυχτερινών Εργαζομένων απ’ την Απελευθερωμένη ΓΣΕΕ. "


Να μην ξεχνάμε επίσης πώς έχει συμπεριφερθεί η ΓΣΕΕ στον εδώ και πέντε χρόνια απολυμένο υπάλληλό της οδηγώντας τον στην ανεργία και την εξαθλίωση, ενώ δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

(βλ. http://apasxolisi.wordpress.com/)

Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση;

Ο Γιάννης Παναγόπουλος με τις παρεμβάσεις του τελικά στερεί ψήφους από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη και τις κατευθύνει στα κόμματα διαμαρτυρίας.

Δικαστική απόφαση βόμβα βάζει τέλος στις ψευτοαγωγές των "θιγμένων" πολιτικών



Πρωταγωνιστής σε αυτή την περίπτωση ο υποψήφιος σήμερα βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Τότε, ως υφυπουργός Εθ. Άμυνας, είχε το ανάστημα να σκήσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά υφισταμένου του παρόλο ότι ήξερε ότι εκείνος έλεγε την αλήθεια καταγγέλοντας τον υφυπουργό σε επιστολή του που απέστειλε στο Μαξίμου.

Η υπόθεση είναι σχεδόν "καρμπόν" της γνωστής υπόθεσης όπου ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας άσκησε αγωγή κατά του μπλόγκερ του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Μιχαήλ Αγγελόπουλου, ζητώντας μάλιστα αποζημίωση 150.000 ευρώ για δήθεν ηθική βλάβη, ενώ γνωρίζει ότι ο πρώην υφιστάμενός του και υπάλληλος της νομαρχίας Πειραιά σε δημοσίευμα στο μπλόγκ του δεν αναφέρει τίποτα άλλο παρά την αλήθεια.

Η ανακοίνωση της απόφασης του αρμόδιου Πολυμμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά εκκρεμεί για την υπόθεση αυτή.

Την είδηση για τη μεθόδευση του πρώην υφυπουργού Βασίλη Μιχαλολιάκου δημοσίευσε η εφημερίδα "Τα Νέα" στο φύλλο της 18.9.2009 (στις φωτογραφίες) με αναλυτικό ρεπορτάζ:


Το Μαξίμου έθαψε το ταξίδι της χλιδής

Δικαστική απόφαση - βόμβα κατά του πρώην υφυπουργού Βασ. Μιχαλολιάκου για ταξίδι στη Βουλγαρία, που διαλύει τη βιτρίνα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας».

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009)

Δικαστική απόφαση- βόμβα διαλύει τη βιτρίνα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας» που προέβαλε ο Κ. Καραμανλής.

Ακόμη χειρότερα, με τη δικαστική βούλα αναγνωρίζεται ότι τα γαλάζια κυβερνητικά στελέχη εμφάνισαν μια ροπή προς τη... χλιδή και την πολυτέλεια, εξόδοις του Δημοσίου, σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην εξουσία, τον Μάρτιο του 2004.

Με την ίδια απόφαση, εξάλλου, ανακύπτει κι ένα δεύτερο μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση Καραμανλή, καθώς ευθέως παρουσιάζεται (και καταδικάζεται...) πρώην υφυπουργός ότι «ψεύδεται εν γνώσει του», για γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Η υπόθεση, μάλιστα, ήταν σε γνώση του Μαξίμου, αλλά το πρωθυπουργικό επιτελείο επέλεξε να αγνοήσει όσα είχαν καταγγελθεί, παρέχοντας κάλυψη στον υφυπουργό.

Πρόκειται για απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας (3531/09) που καθαρογράφηκε πριν από δύο ημέρες και δικαιώνει απόστρατο ταξίαρχο σε αντιδικία του με τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκο.

Ο απόστρατος ταξίαρχος κ. Κων. Καλημερίδης, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, είχε καταγγείλει προ τριετίας με επιστολή στο Μαξίμου τα «έργα και τις ημέρες» του τότε υφυπουργού κατά τα επίσημα ταξίδια του στη Βουλγαρία.

Το περιεχόμενο της επιστολής είχε έρθει στο φως από «ΤΑ ΝΕΑ» (την 1η Φεβρουαρίου 2007) για να ακολουθήσει μια σκληρή δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Καλημερίδη, ο οποίος είχε νωρίτερα αποστρατευθεί.

Ο ίδιος θεωρεί ότι με την αποστρατεία του «πλήρωσε» τις αποκαλύψεις για όσα, κωμικοτραγικά, διαδραματίστηκαν στη Βουλγαρία- και το ενδεχόμενο αυτό έρχεται να ενισχύσει και η δικαστική απόφαση.

«Εξέθεσε τη χώρα»

Επί της ουσίας, το δικαστήριο, συγκροτούμενο από πρόεδρο Πρωτοδικών και δύο πρωτοδίκες, αποδέχεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος επέδειξε στα επίσημα ταξίδια του στη γειτονική χώρα μια συμπεριφορά που εξέθετε την κυβέρνηση και τη χώρα και που, ταυτόχρονα, σε οικονομικό επίπεδο επιβάρυνε υπέρμετρα το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο τότε υφυπουργός κατέλυσε με ασυνήθιστα πολυμελή συνοδεία σε πολυτελές ξενοδοχείο, χωρίς να είναι απαραίτητο, ενώ κατά την ξενάγηση του από τις βουλγαρικές Αρχές, οραματιζόταν την ημέρα που θα αναλάμβανε την αρχηγία της Ν.Δ.!

Είναι αξιοσημείωτο ότι το δικαστήριο, με στόχο να καταδείξει τις υπερβολικές απαιτήσεις του κ. Μιχαλολιάκου, παραθέτει σε αντιδιαστολή τις μετρημένες κινήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκη κατά τη δική του επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.




Από τη δικαστική απόφαση βγαίνει πολλαπλά εκτεθειμένο και το Μαξίμου.

Η επιστολή του κ. Καλημερίδη είχε διαβιβαστεί (μετά την αποστρατεία του) στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Ι. Αγγέλου, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Το Μαξίμου απέφυγε να αντιδράσει ακόμη κι όταν δημοσιοποιήθηκε (από «ΤΑ ΝΕΑ») το περιεχόμενο της επιστολής, τον Φεβρουάριο του 2007.

Ο κ. Μιχαλολιάκος όχι μόνον παρέμεινε υφυπουργός έως τις εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2007, αλλά το Μαξίμου φρόντισε να... καταστρέψει την επιστολή, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο πρώην υφυπουργός. «Ο Βασ. Μιχαλολιάκος ισχυρίζεται ότι τη ζήτησε από το γραφείο του Πρωθυπουργού και έλαβε την απάντηση ότι κατεστράφη...», τονίζεται στην απόφαση!

Συνεκδίκαση

Ως προς την ουσία της αντιδικίας, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την καταδίκη του κ. Καλημερίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και ο απόστρατος ταξίαρχος την καταδίκη του πρώην υφυπουργού για εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητάς του.

Οι δύο αγωγές (που υποβλήθηκαν κατά την περίοδο που ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στην κυβέρνηση) συνεκδικάστηκαν και το Πολυμελές Πρωτοδικείο, συνεκτιμώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε, δικαίωσε τον κ. Καλημερίδη και καταδίκασε τον πρώην υφυπουργό (να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα και να δημοσιεύσει σε ημερήσια εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας επιστολή με την οποία θα ανακαλεί όσα ψευδή είχε υποστηρίξει εις βάρος του απόστρατου ταξίαρχου).






ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ,

για τις καταγγελίες του- Υποχρεώθηκε να ανακαλέσει δημόσια ο πρώην υφυπουργός.


«Ψεύδεται με την αγωγή του» λέει η απόφαση.

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «διά ταύτα» είναι καταπέλτης για τον πρώην υφυπουργό, ο οποίος, σημειωτέον, ζητούσε επιτακτικά από τον Πρωθυπουργό την καρατόμηση όσων γαλάζιων στελεχών «πλήγωσαν την παράταξη».

«Ο Καραμανλής οφείλει να πετάξει στα σκουπίδια εκείνους που μας έκαναν να μοιάζουμε με τους άλλους», ήταν μία από τις πρόσφατες προτροπές του.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, όμως, τον εντάσσει στη χορεία των πολιτικών που «ψεύδονται».

«Ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος με τα περί του αντιθέτου εν γνώσει του ψευδώς ισχυριζόμενα με την αγωγή του, δηλαδή περί αναληθείας των γεγονότων που ο Καλημερίδης ιστορούσε στην επιστολή του, έβλαψε την τιμή και υπόληψη του τελευταίου, προσβάλλοντάς τον παράνομα στην προσωπικότητά του», τονίζεται στην απόφαση.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τα τρία επίσημα ταξίδια του κ. Μιχαλολιάκου στη Βουλγαρία (τα οποία έγιναν στο διάστημα Μάιος 2004- Ιούλιος 2006) η δικαστική απόφαση είναι αποκαλυπτική:

«Προκύπτει από το υπάρχον αποδεικτικό υλικό, ότι με την επιστολή αναφέρθηκαν γεγονότα που αφορούσαν τις επισκέψεις του Υφυπουργού, τα οποία ήταν αληθινά:

Η ελληνική αποστολή, κατά την πρώτη επίσκεψη, είχε ως λόγο μία έκθεση αμυντικού υλικού, στην οποία οι περισσότερες αποστολές των άλλων κρατών αποτελούνταν από τεχνοκράτες, 1 έως 4 άτομα. Η ελληνική αποστολή περιελάμβανε 16 άτομα.

Επελέγη μάλιστα να παραμείνουν όλα στο πολυτελές ξενοδοχείο “Seraton” με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, μολονότι από τη βουλγαρική πλευρά προσφερόταν δωρεάν το κατάλυμα υψηλόβαθμων επισκεπτών «Lozenets» για έξι άτομα και τα υπόλοιπα θα μπορούσαν, με λιγότερα έξοδα, να παραμείνουν και αυτά στο ίδιο κατάλυμα. Στο κατάλυμα αυτό είχαν διανυκτερεύσει σε άλλες επισκέψεις άλλοι Έλληνες προ σκεκλημένοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο ίδιος ο υπουργός κ. Μεϊμαράκης.

Περαιτέρω, στην ίδια αποστολή περιλαμβανόταν η διερμηνέας Μ.Δ. επ΄ αμοιβή έργου και λοιπών εξόδων μετακίνησης και διαμονής, η οποία μάλιστα δεν γνώριζε βουλγαρικά, αλλά μόνο αγγλικά, τη στιγμή που η βουλγαρική πλευρά προσέφερε δωρεάν μεταφραστή από τα ελληνικά στα βουλγαρικά και αντίστροφα και διερμηνέα διέθετε και η ελληνική πρεσβεία.

Στο ίδιο ταξίδι στην αποστολή περιλαμβάνονταν δύο κινηματογραφιστές και ένας φωτογράφος από την Αθήνα, ενώ μπορούσε να επιλεγεί τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο και φωτογράφος, λύση οικονομικότερη, που υιοθετήθηκε πάντως από τον υφυπουργό στα επόμενα ταξίδια.

Αληθινή ήταν και η επιδίωξη του υφυπουργού κατά τη δεύτερη επίσκεψη να συναντηθεί εκτός πρωτοκόλλου με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, όπως αληθινό είναι και το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή του τελικά με τον Αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το ποδόσφαιρο, αφού συνέπεσε χρονικά η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από την εθνική μας ομάδα.

Περαιτέρω, κατά την περιήγηση της αποστολής την 1.7.2006 στο παραδοσιακό χωριό Αrbanasi, έγινε επίσκεψη σε μία εκκλησία στην οποία υπάρχουν εικόνες αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων καθώς και ένα αστρολόγιο. Όταν η ξεναγός άρχισε να εξηγεί τα ζώδια, και έφτασε στο ζώδιο του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, ανέφερε ότι το ζώδιό του έχει ηγετικές ικανότητες, ο δε Βασίλειος Μιχαλολιάκος σχολίασε προς τη σύζυγό του το ενδεχόμενο να γίνει ο ίδιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (...).

Επίσης, ο Βασίλειος Μιχαλολιάκος είχε κατά την πρώτη του επίσκεψη αγοράσει μπουφάν από τη Φιλιππούπολη και έψαχνε να βρει ίδια και κατά τη δεύτερη επίσκεψή του, στη Σόφια.

Ισχυρίστηκε μάλιστα, χαριτολογώντας, σε μέλη της αποστολής παρουσία της ίδιας ως άνω μάρτυρα που ακολουθούσε τη σύζυγό του, εκ του πρωτοκόλλου, ότι βρήκε αυτά κατά την έξοδό του από το νυχτερινό κέντρο “Διόνυσος” μετά το τέλος της εκεί διασκέδασης, και ότι δεν ήταν μεθυσμένος, αλλιώς δε θα τα έβλεπε.

Τέλος, κατά τη δεύτερη επίσκεψη, ο Κων/νος Καλημερίδης αγόρασε, πέραν του εθιμοτυπικού δώρου, ένα ξίφος, για λογαριασμό του Βασιλείου Μιχαλολιάκου, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αξίας 207,50 ευρώ.

Όταν ο Μιχαλολιάκος έμαθε ότι ο Καλημερίδης ζήτησε να πληρωθεί, του πέταξε θυμωμένος 200 ευρώ, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα του τα χρωστάει. Αυτό το τελευταίο συμβάν με το ξίφος αποτέλεσε κατά την άποψη του Καλημερίδη την αιτία για την πρόωρη αποστρατεία του...».


Θανάσης Νάκος: Το ρουσφέτι "πηγή έμπνευσης" για τη Μεταναστευτική Πολιτική




Με την υπογραφή του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου επανιδρύεται το Κράτος σε θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ιδιαίτερα δε καθώς η χώρα μας φέτος φιλοξενεί το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση (4-5 Νοεμβρίου 2009), ο Θανάσης Νάκος σκέφθηκε:

Δεν επανιδρύω και μερικούς υπαλλήλους της ΔΑΚΕ, μετατάσσοντάς τους στη Γενική Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών;

Άλλωστε το είχε δηλώσει ξεκάθαρα ο υφυπουργός, στην ομιλία του στο 2ο Παγκόσμιο Φόρουμ, στις Φιλιππίνες (30.10.2008):

Οι αντικειμενικοί μας στόχοι, για το 3ο παγκόσμιο φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη είναι οι εξής:

"
- να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα γόνιμο, ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο γι’ αυτά τα θέματα,

- να μοιραστούμε τις καλές πρακτικές μας και να δημιουργήσουμε μια πηγή έμπνευσης για τις κυβερνήσεις μας στην υιοθέτηση και την εφαρμογή μεταναστευτικών πολιτικών.
"

Δίδαξε πάλι η Ελλάδα!


Δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες και μοιράζεται καλές πρακτικές!

Ο Θανάσης Νάκος περιοδεύει για το σταυρό σήμερα στη Μαγνησία όπου, φανταζόμαστε, πάλι δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και μοιράζεται τις καλές πρακτικές με σκοπό την επανεκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Παραθέτουμε τις σχετικές ομιλίες του υφυπουργού:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ ΣΤΟ 2Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΜΑΝΙΛΑ / 30-10-2008

ΜΑΝΙΛΑ / 30-10-2008


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ 3ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΘΗΝΑ, 16-12-2008

08 12 16 Omilia Nakou Teleti Paralavis Proedrias



Μόνο από τη νομαρχία Πειραιά, ο Θανάσης Νάκος, με την υπογραφή του, επανίδρυσε στη Γενική Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης, με τη διαδικασία της μετάταξης, δύο μέλη της ΔΑΚΕ:


Τον Χρυσαφίτη Ιωάννη του Πέτρου και τον Χαράλαμπο Τουμπέκη του Διονυσίου, ο οποίος ήταν μάλιστα και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, αλλά και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στη Νομαρχία Πειραιά.

(βλ. Θανάσης Νάκος ή Βασίλης Μιχαλολιάκος)

Χρειάστηκε βέβαια και η σύμφωνη γνώμη του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα.

Το σκέφτηκε από δω, το είδε από κει ο νομάρχης και αποφάσισε:

Συμφέρει...

Ας μην υπάρχουν υπάλληλοι να στελεχώσουν τις υπηρεσίες της νομαρχίας, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Συμφέρει!


* Το Ίδρυμα Ωνάση ανέλαβε την διοργάνωση του 3ου Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών (Civil Society Days/C.S.D.) το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (Global Forum on Migration and Development/G.F.M.D.) στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2009.

Επικοινωνία: