Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Εκθέτει το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παναγόπουλος;

ΓΝΩΜΕΣ

Με την προκλητική παρέμβασή του στον κομματικό διάλογο, ενόψει εκλογών, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εκθέτει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ υποκαθιστώντας τα επίσημα στρατευμένα στελέχη του σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Αυτόκλητα (ή σκόπιμα) ο Γιάννης Παναγόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά και διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, επιχειρεί προεκλογικά να παρέμβει στο δημόσιο διάλογο αμφισβητώντας ευθέως τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τα όσα υποστήριξε στην τηλεοπτική αναμέτρηση απέναντι στο Γιώργο Παπανδρέου.

Με την ιδιότητα του προέδρου της ΓΣΕΕ και εκπροσώπου των εργατών, ο ίδιος όμως εισπράττει αμοιβές γύρω στις 100.000 ευρώ το χρόνο, παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα STAGE και τη χρηματοδότησή τους για να εισπράξει την απάντηση ότι και η ΓΣΕΕ έκανε χρήση των προγραμμάτων απασχολώντας "εκπαιδευόμενους".

Έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ τους κομματικούς της παρακμής για να υποστηρίξει τις θέσεις του;

Ή προσπαθεί ο Γιάννης Παναγόπουλος να διατηρήσει μια καλά αμειβόμενη καρέκλα την επομένη των εκλογών;

Όπως και νά 'χει, ζημιά κάνουν οι παρεμβάσεις του, αφού οι εξαθλιωμένοι και εξαγριωμένοι ψηφοφόροι δεν στέκονται στις παρατηρήσεις του, αλλά στο αδικαιολόγητα υψηλό εκκαθαριστικό του και στο αντεργατικό, για αρκετούς, βιογραφικό του.

Ας θυμηθούμε όμως τι του είχαν καταλογίσει δημόσια μετά από παρόμοια τηλεοπτική παρέμβασή του τότε, το Δεκέμβρη του 2008, όταν είχε γίνει κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ από εργάτες.

Από το blog http://gseefreezone.blogspot.com (17 Δεκεμβρίου 2008)

ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ «κ.» ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ –ΠΡΟ ΟΛΙΓΗΣ ΩΡΑΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ.

"Ο «κύριος» Παναγόπουλος είπε στο κρατικό κανάλι, πως «κάποιοι νεαροί κατέλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ […] και πως αν ήταν χειρωνάκτες εργάτες, θα ήταν σε γιαπιά τέτοια ώρα […]»

Αυτός ο απίθανος τύπος, μεγαλοστέλεχος της Εθνικής Τράπεζας που «εκπροσωπεί» τους εργάτες, πού είναι τέτοια ώρα και τι ξέρει από γιαπιά;

Σε όλη του τη ζωή υπήρξε τεχνοκράτης, διευθυντικό στέλεχος σε ΔΕΚΟ, κομματικός ρουσφετολόγος και νεκροθάφτης αγώνων.

Ο εν λόγω εκφραστής της πασοκικής πολιτικής εντός του εργατικού κινήματος, μένει στα β. προάστια, καπνίζει πούρα και αμοίβεται παχυλά, από την Εθνική Τράπεζα και τη ΓΣΕΕ, ενώ διαχειρίζεται και τεράστια κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια.

Πήρε προαγωγή από το αφεντικό του, ενώ οι συνδικαλιστές απαγορεύεται να προάγονται κατά τη θητεία τους και την αποδέχθηκε.

Οργάνωσε συνέδριο της ΓΣΕΕ για τα 90χρονα μέσα στο αμφιθέατρο της Εθνικής, δηλαδή του αφεντικού του του Αράπογλου, με επιχορήγηση του υπουργείου Εξωτερικών, δείχνοντας τις διαθέσεις του και την ταξική του θέση.

Ας πάει να κάτσει με τα αφεντικά ο Παναγόπουλος, όπως κάνει κάθε μέρα. Όπως κάνει όταν υπογράφει τις Συλλογικές Συμβάσεις με τους εργοδότες, που μας εξασφαλίζουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.

Πως τολμάει να εγκαλεί τους εξεγερμένους εργάτες, αυτός που πρωτοστατεί στην καταστολή κάθε εργατικής διεκδίκησης;

Εδώ στην κατειλημμένη ΓΣΕΕ, έχουμε μπροστά μας μια πλάκα που μνημονεύει τις ηγεσίες της.

Πάνω απ’ το όνομα του Παναγόπουλου, έχει κι άλλα ονόματα γραφειοκρατών που εξαγόρασαν μια αμοιβή βουλευτή, θάβοντας εργατικές διεκδικήσεις: Κανελλόπουλος, Πρωτόπαπας, Πολυζωγόπουλος.

Έχει ακόμα αυτή η πλάκα τα ονόματα των δοτών εργατοπατέρων της Χούντας και της Κατοχής.

Εκεί αξίζει να βρίσκεται ο Παναγόπουλος.


Εμάς ας μας αφήσει εκεί που είμαστε πάντα:

Στη δουλειά μας, στην ανεργία μας, στην ταξική μας θέση, στα νυχτερινά ωράρια, στο δρόμο, στην εξέγερση των ημερών, στο δρόμο…

Αν ανησυχεί ο Παναγόπουλος για αυτούς που τώρα δουλεύουν, ας ησυχάσει.

Θα έρθουν εδώ στην απογευματινή συνέλευση της κατάληψης, που θα ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου σε όσους χρόνια τις κλείνει ο ίδιος.

Θα αφήσουν αύριο τις δουλειές τους –τη μέρα που ο ίδιος αρνήθηκε να καλέσει απεργία- για να κατέβουν στο δρόμο και να εκφράσουν την οργή τους.

Μια οργή που ο Παναγόπουλος δε μπορεί και δε θέλει να αντιληφθεί, γιατί οι παχυλοί μισθοί του και ο κατασταλτικός του ρόλος, αυτό του υπαγορεύουν…

Εδώ είμαστε λοιπόν…


Προλεταριακή Πρωτοβουλία (όχι και τόσο νεαρών) Νυχτερινών Εργαζομένων απ’ την Απελευθερωμένη ΓΣΕΕ. "


Να μην ξεχνάμε επίσης πώς έχει συμπεριφερθεί η ΓΣΕΕ στον εδώ και πέντε χρόνια απολυμένο υπάλληλό της οδηγώντας τον στην ανεργία και την εξαθλίωση, ενώ δήθεν κόπτεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

(βλ. http://apasxolisi.wordpress.com/)

Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση;

Ο Γιάννης Παναγόπουλος με τις παρεμβάσεις του τελικά στερεί ψήφους από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη και τις κατευθύνει στα κόμματα διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: