Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής ΔΣ της COSCO PACIFIC




Παραιτήθηκε από 1.11.2009, σύμφωνα με λιτή δήλωση της εταιρείας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της COSCO PACIFIC (μητρική της ΣΕΠ ΑΕ) κος WANG Zhi.

Η παραίτησή του δεν οφείλεται σε διαφωνία του με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καθώς πρόκειται να αναλάβει άλλα καθήκοντα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της COSCO προς τις αρχές του Χρηματιστηρίου του Χόνγκ-Κόνγκ.

Και εις άλλα με υγεία δηλαδή.

Στον Πειραιά οι συνδικαλιστές του λιμανιού αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας Πέμπτη και Παρασκευή, με εργασία, αλλά αποχή από τις υπερωρίες, το Σάββατο και την Κυριακή 7 και 8.11.2009.

Σήριαλ η υπόθεση του λιμανιού





Ο οικονομολόγος Ηλίας Μαντζουνέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ και σημερινός αναπληρωτής του Διευθύνοντος Συμβούλου θα είναι εκείνος που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει την εντολή να ξεκινήσει, άμεσα, το διάλογο μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για τα ζητήματα ισχυροποίησης της σύμβασης παραχώρησης.

Ο κος Μαντζουνέας είχε αναλάβει ως μη εκτελεστικό μέλος καθήκοντα στον ΟΛΠ ακριβώς πριν δύο χρόνια, το Νοέμβριο του 2007, και είχε εμπλακεί αποφασιστικά από την πλευρά του Οργανισμού (ουσιαστικά της κυβέρνησης της ΝΔ) στις διαδικασίες επίτευξης της μορφής της τελικής συμφωνίας με την COSCO.

Επίσης, ήταν μέλος της ειδικής Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για τη "μετεξέλιξη" της Ολυμπιακής που συστάθηκε με απόφαση του τότε υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη και κατέληξε στο γνωστό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα με συμφωνία δημοσίου και ομίλου MIG.

Τα κοινά σημεία Ολυμπιακής και ΟΛΠ (τον οποίο το μπλόγκ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ έχει ονομάσει "Ολυμπιακή Πειραιώς") δεν είναι άμεσα εμφανή αλλά υφίστανται σε βαθμό που οι ομοιότητες είναι πολύ περισσότερες από τις διαφορές.

Θα τείνουν να γίνουν ακόμη πιο πολλές στο μέλλον καθώς η σύμβαση του ΟΛΠ "μπάζει νερά" ενώ η σύμβαση με την Ολυμπιακή έχει αρκετά "κενά αέρος".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμβουλοι εκείνης της Συντονιστικής Επιτροπής, πέρα από τα χρηματοοικονομικά που είχαν αναλάβει η LAZARD & CO LIMITED και τρεις ελληνικές τράπεζες (NBG INTERNATIONAL LIMITED, ALPHA BANK AE, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.), ήταν για τα νομικά θέματα τα γραφεία Μ. & Π. ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ (θέματα εθνικού δικαίου) και HOWREY LLP (θέματα ευρωπαϊκού δικαίου).

Οι επαφές λοιπόν υπάρχουν.

Ο Ηλίας Μαντζουνέας είχε συμβάλει και στην κατάρτιση του επενδυτικού νόμου επί κυβέρνησης ΝΔ και είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση Αποκρατικοποιήσεων στο υπουργείο Οικονομίας όταν σε μια αναδιάρθρωση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υποβαθμίστηκε από Γενική Γραμματεία που ήταν και έγινε Γενική Διεύθυνση.

Εντάχθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής που ανέλαβε τότε στη θέση του παραιτηθέντος Γ. Κουρή ο Λ. Παπάζογλου που ήταν Γενικός Γραμματέας της πρώην Γενικής Γραμματείας Αποκρατικοποιήσεων που, όπως ήδη είπαμε, έγινε Γενική Διεύθυνση.

Μπερδευτήκατε;

Σύμφωνα ωστόσο με φήμες της Αίθουσας Τύπου, ως πολιτικό πρόσωπο για να δώσει λύση στο θέμα του λιμανιού θα οριστεί ο Γιώργος Ανωμερίτης, πρώην ΥΕΝ την περίοδο 2001-2003, ο οποίος θα αναλάβει λέγεται τα επίσημα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ. Το κο Ανωμερίτη επιθυμούν και οι κομματικοί του λιμανιού.

Να ξεμπερδέψει τα πράγματα θα κληθεί ο εντολοδόχος σύμβουλος του ΟΛΠ, όποιος και αν είναι αυτός.

Αν πράγματι την εντολή θα λάβει κάποιο από τα γνωστά πρόσωπα τότε η αρμόδια υπουργός θα κάνει ακόμη ένα λάθος.

Στις 21.10.2009 γράψαμε τα εξής:

"Τα στελέχη και οι σύμβουλοι μόνιμοι και μη που υπάρχουν ήδη κυρίως στα υπουργεία και προτείνουν τις εύκολες λύσεις από τα προβλήματα, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν τους φακέλους με τα μεγαλεπήβολα προγράμματα που εκκρεμούν και βρίσκονται προς υλοποίηση είναι οι πρώτοι που πρέπει να "αποκεφαλιστούν" άμεσα για λόγους που μάλλον δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε."

"Είτε η κα υπουργός δεν έχει κατανοήσει τα "καλά παιδιά" του Πειραιά που την περιβάλλουν, είτε θεωρεί ότι μπορεί να πορευθεί με τακτικές του παρελθόντος που δεν είναι δυνατόν πλέον να περάσουν ασχολίαστες, είτε και τα δύο μαζί."

"Η κα Κατσέλη θα είναι από τους πρώτους υπουργούς που θα αναδομηθεί του χρόνου περίπου τέτοιο καιρό όταν πάλι δε θα βγαίνουν τα κουκιά."

Δυστυχώς η κα υπουργός δε διαβάζει απ' ό,τι καταλαβαίνουμε το μπλόγκ ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Ας περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε επίσημα τα τελικά ονόματα και θα καταλάβουμε προς τα που πάει το πράγμα.

Επικοινωνία: