Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Πάλι με τον Πολίτη παίζει ο Μίχας



Διαβάστε την είδηση από σημερινό (21.1.2009) δελτίο τύπου της Νομαρχίας Πειραιά:

"Κάθε προηγούμενο ξεπέρασαν φέτος οι ποσότητες των ακατάλληλων τροφίμων φυτικής προέλευσης, που οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν να εισέλθουν στην εγχώρια αγορά, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών, στις πύλες εισόδου της χώρας στο μεγάλο λιμάνι.

Συγκεκριμένα από την 1-1-2008 έως τις 31-12-2008, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησαν περισσότερους από 6.500 ελέγχους στα Τελωνεία του Πειραιά, αποτρέποντας την είσοδο και διακίνηση στην εγχώρια αγορά σε 50 εισαγωγές ακατάλληλων τροφίμων που προέρχονταν από τρίτες χώρες συνολικού βάρους 1,932 εκατομμυρίων κιλών.

Πρόκειται για ποσότητα ρεκόρ την τελευταία εξαετία, ποσότητα που είναι υπερδιπλάσια της αντίστοιχης της περσινής χρονιάς (2007) οπότε και απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα σε 724.868 κιλά ακατάλληλων τροφίμων".

Διαβάστε και την απορία του σκεπτόμενου πολίτη:

Αφού οι ελεγκτές της νομαρχίας πραγματοποίησαν 6.500 ελέγχους το χρόνο αυτό σημαίνει ότι παραγματοποίησαν (6.500 : 12 = ) 541 ελέγχους το μήνα δηλαδή ( 541 : 22 εργάσιμες = ) 25 περίπου ελέγχους την ημέρα.

Συγνώμη Γιάννη μου αλλά 25 έλεγχοι την ημέρα στο Τελωνείο Πειραιά δεν μου φαίνεται και πολύ μεγάλο νούμερο.

Είναι ένας έλεγχος κάθε ώρα για τρεις υπαλλήλους της νομαρχίας.

Οι ίδιοι οι τελωνειακοί πραγματοποιούν εκατοντάδες ελέγχους κάθε μέρα.

Εξάλλου εσύ ο ίδιος μας ανακοινώνεις ότι οι κατασχέσεις αφορούν 50 μόνο εισαγωγές για ολόκληρο το χρόνο.

Διαβάστε και την αλήθεια:

Ο διπλασιασμός των δεσμεύσεων των ακατάλληλων προϊόντων είναι αποτέλεσμα κυρίως της οικονομικής δυσπραγίας των εισαγωγικών επιχειρήσεων οι οποίες παραγγέλνουν προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να εκτελωνίσουν στη συνέχεια λόγω έλλειψης ρευστού.

Ακόμη, το έτος 2008 πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες και παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα την αναγκαστική παραμονή και αλλοίωση ευαίσθητων εμπορευμάτων φυτικής παραγωγής.

Αυτά τα εμπορεύματα δεν υπήρχε κανένας λόγος πλέον να εκτελωνιστούν από τις επιχειρήσεις και κλήθηκαν από το Τελωνείο οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Πειραιά να τα χαρακτηρίσουν λόγω αρμοδιότητας ως ακατάλληλα.


Φτάνει πια το παραμύθι!

Τίποτα δε θα μένει αναπάντητο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: