Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Δηλώσεις Αθανασάκη και Ραγκούση για τα blogs



Αθήνα - (Βλ. http://www.greekinsight.com/?conID=7488 - 27.2.2008)

Για «κωμικοτραγική προσπάθεια της κυβέρνησης όπως εκδηλώθηκε χθές και σήμερα», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης κληθείς να σχολιάσει προχθεσινές αναφορές του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη στη Βουλη για το θέμα με το δημοσιογραφικό blog.

Ο Γ. Ραγκούσης πρόσθεσε ότι «μας προκαλεί γέλιο ένας ισχυρισμός, όταν όλοι πολύ καλά γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο blog είχε εξειδικευθεί στις επιθέσεις εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών του Κινήματος» και είπε ότι το τραγικό της προσπάθειας της κυβέρνησης αφορά την «επιχείρηση συσχέτισης δύο τελείως ανόμοιων πραγμάτων».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «είναι πρόδηλη η αντίφαση του κ. Αλογοσκούφη, διότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν κάνουν ερωτήσεις τις κάνουν επωνύμως και δεν πραγματοποιούν καταγγελίες ή κάτι σχετικό».

«Κάθε τέτοια προσπάθεια, να συσχετισθεί το Κίνημα με τέτοιου τύπου πρακτικές, είναι εξαιρετικά λυπηρή και ξεπερνά κάθε όριο όταν προέρχεται από μια κυβέρνηση που έχει ξεπεράσει όλα τα ανεκτά όρια στα ψέμματα», είπε ο κ. Ραγκούσης.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης είπε ότι όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες μέρες δεν πρέπει να μας οδηγήσουν, σε καμία περίπτωση, «σε ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον των blogs και των bloggers».

Ο Νίκος Αθανασάκης κάλεσε το Γιώργο Αλογοσκούφη «να τα αφήσει αυτά» και «να δώσει ρητές απαντήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο για όσα έχει ερωτηθεί και αρνείται να απαντήσει».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σε

«κάθε blog μπορούν να δημοσιευθούν γεγονότα ή πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έχουν χρησιμοποιηθεί είτε για να τεθούν ερωτήματα είτε για να γίνει περαιτέρω ρεπορτάζ.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με έκνομες ενέργειες, εκβιασμούς ή ότι άλλο και η προσπάθεια σύνδεσης αυτών των ανόμοιων πραγμάτων από τον κ. Αλογοσκούφη είναι απαράδεκτη και άθλια».

Επανερχόμενος στο θέμα ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «ο Γ. Αλογοσκούφης κι η κυβέρνηση στο σύνολό της -γιατί τον ακολούθησε σήμερα και ο κ. Ρουσόπουλος- επιχείρησαν μια απαράδεκτη συσχέτιση του ΠΑΣΟΚ με το συγκεκριμένο blog, γιατί (διαφορετικά) όταν είχαν κατατεθεί οι ερωτήσεις (των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) όφειλε η απάντησή του να είναι ότι η ερώτηση στηρίζεται σε ανώνυμα blogs και δεν απαντώ».

«Πρέπει κι ο ίδιος να ανακαλέσει και η κυβέρνηση στο σύνολό της να κάνει την αυτοκριτική της. Είναι απαράδεκτη η διολίσθηση της πολιτικής ζωής του τόπου με τέτοιες τεχνικές.

Ουσιαστικά χθες ο κ. Αλογοσκούφης συκοφάντησε, με ένα τελείως ανυπόστατο και αστήρικτο τρόπο, τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αυτό δεν απέχει και πάρα πολύ από αυτό που γίνεται μέσα από αυτά τα blogs εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών του Κινήματος.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτοί το κάνουν ανωνύμως, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης το έκανε και επωνύμως», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάσατε τι λέει ο κ. Αθανασάκης.

Πώς μεταφράζονται αυτά με το γεγονός της Αγωγής που κατέθεσε εναντίον μας ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας;

Κάποια πολύ ευαίσθητη χορδή τεντώσαμε αλλά δεν ξέρουμε ποια απ' όλες. Μελετάμε πάλι μια μια τις παλιές αναρτήσεις μας και σας ενημερώνουμε.

Αν βρείτε και εσείς τίποτα διαβάζοντας στείλτε μας email.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: