Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της ΑθήναςΑθήνα, 31.3.2009.

Στο Σύνταγμα διανυκτέρευσαν απ' ότι φαίνεται οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων συμφερόντων Λαναρά διεκδικώντας καταρχήν τη συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων του γνωστού "εισηγμένου" στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών επιχειρηματία.

Το όνομα Λαναρά συνδέεται άρρηκτα με τη νεότερη ιστορία της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας και έχουμε γράψει σχετικά στο blog με αφορμή ένα άλλο όνομα που μας απασχόλησε, εκείνο του Σεφερτζή.

(βλ. Λαναράς - Σεφερτζής. Μια σχέση παρόντος και παρελθόντος)

Η κλωστοϋφαντουργία μας, μια από τις ακμάζουσες κάποτε βιομηχανίες της Ελλάδας, είχε την ατυχή κατάληξη που επιφυλάσσει συνήθως ο αυτόματος πιλότος της χώρας.

Οι παραγωγικοί συντελεστές του τόπου, αφού φτάσουν σε επίπεδο ωριμότητας, δεν έχουν τη δύναμη να επανατοποθετηθούν σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης και οδηγούνται σε μαρασμό.

Οικονομικά είναι πολύ εύκολο να σας εξηγήσουμε το πώς και ειδικά το γιατί δημιουργείται αυτή η κατάσταση φθοράς και εξαφάνισης μιας εταιρείας ή ακόμη και ενός ολόκληρου κλάδου από την αγορά.

Είναι όμως πολύ δύσκολο όπως φαίνεται για τους αρμόδιους φορείς να αντιληφθούν τα βασικά.

Οι Έλληνες επιχειρηματίες, από την άλλη μεριά, αρνούνται να καταλάβουν ότι η διαπλοκή με τους πολιτικούς της παρακμής μόνο πρόσκαιρα θετικά αποτελέσματα θα έχει ενώ μακροχρόνια τους δημιουργεί τόσες και τέτοιες εξαρτήσεις που είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθούν στην καταστροφή.

Μέχρι τότε οι πραγματικοί επαγγελματίες, αυτοί της πολιτικής διαφθοράς, θα έχουν τυλίξει στα πλοκάμια τους άλλους αφελείς "επενδυτές" του γρήγορου και σίγουρου κέρδους.

Ελπίζουμε το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο.

Δεν συμφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: