Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Έχουν γνώση οι Φύλακες
Αναγνώστης μας σχολίασε:

Το μπλόγκ σας, ενώ είναι πολύ διαφωτιστικό έχει ελάχιστη ανταπόκριση αν κρίνω από τον αριθμό των σχολίων.

Γεγονός είναι ότι και εγώ φοβάμαι κάπως που τολμώ να σας γράψω μήπως παρεξηγηθεί ο κ. Μίχας και το επιτελείο του και μου ζητάνε ρέστα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ ...

Ο τρόπος διακυβέρνησης του κ. Μίχα είναι πράγματι προβληματικότατος και θέλει ιδιαίτερη παρακολούθηση και σχολιασμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε επίσκεψή του στις Βρυξέλλες συμπεριφέρθηκε αυθόρμητα έναντι Βέλγων οργάνων της τάξης όπως συνηθίζει να κάνει στον Πειραιά με αποτέλεσμα να τον πάνε σηκωτό μέσα.


Αγαπητέ Φίλε,

Η ανταπόκριση που έχει το blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ είναι πολύ μεγάλη αν και αυτό δε φαίνεται από τη συμμετοχή των αναγνωστών μας μέσα από τα σχόλια.

Ωστόσο, εμείς που παρακολουθούμε συστηματικά την επίδραση των γραφόμενών μας στη λήψη μικρών ή μεγαλύτερων πολιτικών αποφάσεων, πολλές φορές ξαφνιαζόμαστε κιόλας όταν κάποια συγκροτημένη άποψη και αιτιολογημένη θέση μας υιοθετείται στην πράξη από τους ενεργούς δρώντες αυτού του τόπου.

Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας:

Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τα πράγματα.

Σκοπός είναι το Μέλλον.

Οι Έλληνες θα πρέπει να το προβλέπουμε αλλά και να το διαμορφώνουμε με ασφάλεια.


Στην προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε από συνειδητοποίηση, λόγω προσωπικών εμπειριών, καταρχήν των προβλημάτων που δημιουργούνται από το έλλειμμα πραγματικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ελέγχουμε όλους όσους εμφανίζονται "εθελοντικά" να διαχειρίζονται την εξουσία.

Ο έλεγχος αυτός είναι πολιτικός έλεγχος νομιμότητας αλλά και σκοπιμότητας και γίνεται με πλήρη και επεξηγημένη κοινοποίηση στους αναγνώστες μας όλων των ενεργειών και δράσεων των αρχόντων της περιοχής μας θεσμοθετημένων ή όχι.

Ήδη, αρκετοί οι οποίοι είχαν εκμεταλλευτεί καταχρηστικά την πλήρη ελευθερία στη λήψη αποφάσεων, οδηγούμενοι σε ασυδωσία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορεί να αποτελέσουν το θέμα μιας επόμενης ανάρτησής μας.

Ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει να παρουσιάζουμε δημόσια την ασυμφωνία λόγων και πράξεων.

Η αποκάλυψη της σκοπιμότητας απαντά στα δύσκολα ερωτήματα, αυτά που ξεκινούν με το "γιατί".

Είμαστε ακόμη στην αρχή.

Προσδοκούμε όλοι όσοι διαχειρίζονται εξουσία που δεν τους ανήκει, να ακούν καθαρά την ανάσα μας δίπλα τους και ενδεχομένως το προειδοποιητικό "γρύλισμά" μας σε κάθε τους κίνηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: