Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Από τη Ρόδο στον Πειραιά, με αγάπη



Μετανάστες αλλά και... αθίγγανοι συλλαμβάνονται στη Ρόδο και στέλνονται στον Πειραιά.

Την Παρασκευή 26.6.2009 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την "από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών" (αλλά και των αθιγγάνων).

Παρόντες στη σύσκεψη, προεδρεύοντος του δημάρχου Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μεσοδιακάκης, ο Λιμενάρχης κ. Γιάννης Αργυρίου, ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αυγερινού, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης, ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος ως εκπρόσωπος του Νομάρχη κ. Γ. Μαχαιρίδη, ο κ. Δημήτρης Λερογιάννης ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ο Νομικός Σύμβουλος του δήμου Ροδίων κ. Θόδωρος Παπαγεωργίου.

Αποφασίστηκε να συσταθεί ένα μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από μέλη της ΕΛΑΣ, της δημοτικής αστυνομίας, του λιμεναρχείου, των διευθύνσεων Εμπορίου και Υγείας της νομαρχίας που θα πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους και θα συλλαμβάνει τους παρανομούντες ενώ θα διατεθεί ένας χώρος στο πρώην ορφανοτροφείο Θηλέων, όπου θα μεταφέρονται τα μικρά παιδιά των αθιγγάνων που θα συλλαμβάνονται!

Οι λαθρομετανάστες, σύμφωνα με την απόφαση, όταν συλλαμβάνονται θα στέλνονται στον Πειραιά.

Από τη Δευτέρα κιόλας το πρωί (29.6.2009) σε επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας, συνελήφθησαν 16 λαθρομετανάστες και αθίγγανοι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου μέσα σε λεωφορείο της ΡΟΔΑ.

Τους διατέθηκαν σάντουιτς, νερό και πορτοκαλάδες, μέχρι να αναχωρήσουν με το Μπλου Σταρ για τον Πειραιά.

Στη συνέχεια το μεσημέρι συνελήφθη κι ένας Κινέζος ο οποίος αποβιβάστηκε με βαν από το πλοίο της γραμμής μεταφέροντας διάφορα υλικά και μηχανήματα για να κάνει μασάζ στις παραλίες.

Τώρα εάν εστάλη και αυτός ακτοπλοϊκώς να ασκήσει την τεχνική του στα Βοτσαλάκια, δε γνωρίζουμε.

Οι Ροδίτες έχουν βάλει σκοπό να κρατήσουν το νησί τους καθαρό και να διαφυλάξουν την τοπική οικονομία. Καταρχήν καλά κάνουν. Οι εκκαθαριστικές μέθοδοι όμως που χρησιμοποιούν δε λύνουν το πρόβλημα ενώ κινούνται στα όρια του δικαίου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γιώργος Οικονόμου γνωρίζει το θέμα.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, αυτές τις μέρες, κατά την επιβίβαση και αποβίβαση στα και από τα πλοία της γραμμής προς και από τη Ρόδο, λαθρομετανάστες, κινέζοι μασέρ και αθίγγανοι πιθανόν να παραλάβουν από τα χέρια του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα φυλλάδιο που θα τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους ως...ταξιδιώτες, τουρίστες.

Ο νομάρχης έχει κατέβει στο λιμάνι και δε θα φύγει, απ' ό,τι φαίνεται, αν δε δώσει σε όλους από ένα φυλλάδιο και αν δεν έρθουν τα κανάλια να πάρουν πλάνα.

Ουκ ήλπιζον ουδ’ επίστευον ποτέ εν τούτοις ιδείν σε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: