Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Τα Καλύβια έχουν χωριστεί στα δύο!
Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησής μας σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι στο χωριό του, λίγο ως πολύ, όλοι είναι φοροφυγάδες,

(βλ. Δούλεψε να φας και κλέψε να 'χεις)

παραθέτουμε μια "σχετική" ανάρτηση του ιστολογίου της εφημερίδας "Βόρεια Εύβοια".

Όρεξη και χρόνο χρειάζονται οι σεναριογράφοι στη χώρα μας ώστε να δημιουργήσουν τα κείμενα των σύγχρονων ελληνικών ταινιών οι οποίες θα προβάλλονται στο μέλλον ξανά και ξανά, δεκαετίες ολόκληρες, χαρίζοντας γέλιο στα παιδιά, εγγόνια και δισέγγονά μας.

Η πραγματικότητα στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει ακόμη και τη φαντασία του πιο ταλαντούχου συγγραφέα.

Διαβάστε λοιπόν (παραθέτουμε και σχόλια των αναγνωστών):


«Ράμπο» του ΣΔΟΕ Λαμίας στον Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Καλυβίων!


Τα μέτρα για την πάταξη της μεγάλης φοροδιαφυγής επιτέλους πιάνουν τόπο!

Έπειτα από πολύμηνες έρευνες και σε συνεργασία με ντόπιους "πράκτορες" και "κουκουλοφόρους" στήθηκε επιχείρηση από τους «Ράμπο» του ΣΔΟΕ Λαμίας και κατόρθωσαν να εντοπίσουν μεγάλη φοροδιαφυγή που λάμβανε χώρα στην περιοχή Μαντουδίου της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα στο χωριό Καλύβια.

Το περιστατικό συνέβη στο κτίριο του σχολείου, που έμενε αχρησιμοποίητο επί χρόνια λόγω έλλειψης μαθητών, και έχει παραχωρηθεί από την Νομαρχία Εύβοιας στον Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Καλυβίων. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως πνευματικό κέντρο και κυλικείο με ευθύνη του Συλλόγου για τρεις ώρες κάθε απόγευμα.

Τον Οκτώβρη 2008, ημέρα Σάββατο, 7:30 το βράδυ και κατόπιν εφόδου του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι του βρέθηκαν μπροστά στο μεγάλο φορολογικό έγκλημα:

Τέσσερα μέλη του Συλλόγου, οι μοναδικοί θαμώνες εκείνη τη στιγμή στο χώρο, έπιναν αναψυκτικό χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη ταμειακής μηχανής. Η αξία των τεσσάρων αναψυκτικών αγγίζει το τερατώδες ποσό των 3,20€, δηλ. 0,80€ το αναψυκτικό .

(αισχροκέρδεια !!!)

Έτσι λοιπόν, η φοροδιαφυγή αποκαλύφθηκε… και επειδή τίποτα παράνομο δε μένει ατιμώρητο σ’ αυτή τη χώρα (βλ. Βατοπέδι, υποκλοπές, Ζαχόπουλος, κουμπάροι, Siemens κλπ.), οι ένοχοι έπρεπε να πληρώσουν.

Μετά από συσκέψεις επί συσκέψεων και αφού εκτίμησαν τον πρότερο έντιμο φορολογικό βίο του συλλόγου και δείχνοντας την μέγιστη επιείκεια, επέβαλαν πρόστιμο το ευτελές ποσό των 1.172,00 €.

(586 € επειδή τα φορολογικά βιβλία του συλλόγου δεν ήταν στο χώρο του πνευματικού κέντρου και τα οποία σημειωτέον προσκομίστηκαν στο ΣΔΟΕ Λαμίας και βρέθηκαν σωστά και ενημερωμένα και 586 € για την μη κοπή απόδειξης των 3,20€)

Κατόπιν τούτου μπορούμε πια να κοιμόμαστε ήσυχοι αφού η κυβέρνηση και οι Υπηρεσίες του Κράτους, μας απέδειξαν εμπράκτως ότι έχουν τη θέληση και μπορούν και θα τιμωρήσουν και όλους τους υπόλοιπους μεγάλους φοροφυγάδες ξεκινώντας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών…

Το παραπάνω συμβάν επειδή είναι αληθινό είναι και τραγικό.

Εντούτοις αν σε κάποιους προκαλέσει γέλιο τότε χαλάλι τους. Το έχουμε άλλωστε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους, γκρίζους και χαλεπούς καιρούς της "παγκόσμιας οικονομικής κρίσης".

Αν πάλι σε κάποιους προκαλέσει θυμό τότε ας δουν μέσα τους τι μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν τέτοιες καταστάσεις.

Ολοκληρώνοντας, να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους συνέβαλαν στα παραπάνω γιατί με τέτοιες ενέργειες πραγματικά προάγουν και ενισχύουν την πολιτιστική ανάπτυξη της υπαίθρου και τις δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων.

Υ.Γ. Τα Καλύβια Μαντουδίου [ στη φωτογραφία από το Google Maps ] είναι χωριό 85 μόνιμων κατοίκων και μέσου όρου ηλικίας άνω των 60 χρόνων . Όποιος βρει χάρτη που να το έχει κερδίζει 5 τσίπουρα και ένα γλυκό κουταλιού στο πρώην σχολείο του χωριού.

Γ- ελλάς το μεγαλείο σου !!!Μάρτιος 2009

Απόστολος Στεργίου,
μέλος του Πολιτιστικού – Οικολογικού Συλλόγου ‘ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ’
(email:apstergiou40@gmail.com)


--
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.com

δημοσίευση από την BOPEIA EYBOIA -η εφημερίδα ώρα 8:38 μμ [29 Μαρτίου 2009]5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόδειξη θα κόψετε για τα τσίπουρα;

Έτσι θα σωθεί η Ελλάς!
29/3/2009 10:45 μμ


Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΕΛΕΟΣ!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΙΑΣ
30/3/2009 12:51 μμ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια; Είναι δυνατόν να συμβαίνει; Οπότε έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως αν "κλέψεις" λίγα είσαι υπόλογος...ενώ για κάποια εκατομμύρια ευρώ..ποιος νοιάζεται;!
30/3/2009 7:45 μμ

ΖΗΣΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ είπε...

Καλή σας ημέρα. Διαβάζοντας το άρθρο σας όσο αφορά το φορολογικό έγκλημα στο χωρίο Καλύβια Ευβοίας που συντελείται θα ήθελα να εκφράσω μια διαφορετική άποψη που έχω και μια διαφορετική εικόνα από μαρτυρίες από κατοίκων της περιοχή σας.

Όντως η παραχώρηση του παλαιού Σχολικού κτιρίου έγινε από την Νομαρχία Ευβοίας στον Πολιτιστικό σας σύλλογο αλλά για την λειτουργία του σαν Πολιτιστικό και Πνευματικό κέντρο του Χωρίου σας.

Το Συμβούλιο του Συλλόγου σας κατέθεσε στην κατά τόπο ΔΟΥ αίτημα για την χορήγηση ταμειακής μηχανής και για την έναρξη λειτουργίας Κυλικείου πράγμα πού έγινε.

Κατόπιν τούτου κατέθεσαν το αίτημα και στον Δήμο Νηλέως για την άδεια λειτουργίας του και από την Δημοτική Αρχή που δεν ενέκρινε.

Προχωρώντας και λειτουργώντας αυθαίρετα τα μέλη του ξεκίνησαν, στον χώρο να πουλούν πέρα από αναψυκτικά, οινοπνευματώδη και γαλακτοκομικά (παγωτά, γιαούρτια) και στην πώληση ειδών διατροφής (σουβλάκια, σοκολάτες) και όσο αφορά την ταμειακή μηχανή την είχαν σαν διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο και αμφιβάλω ένα χτυπούσαν έστω και ένα αναψυκτικό.

Τώρα θα μου πείτε ότι το τσίπουρο και το ουίσκι που σερβιρόταν στους όποιους θαμώνες του ήταν από τα σπίτια τους και το έφερναν οι ίδιοι οι θαμώνες.

Πέρα από αυτό θα ήθελα να συμπληρώσω ότι μετά από καταγγελία στον Εισαγγελέα Χαλκίδος το 2007 η υπόθεση έφτασε σε ακροαματική διαδικασία το 2008, ο Σύλλογος είχε σαν μάρτυρα υπεράσπισης τον Δήμαρχο που διαβεβαίωσε ότι δεν λειτουργεί κάποιο κυλικείο στον χώρο αυτό και ο Σύλλογος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Και έρχομαι να ρωτήσω σαν ενεργός πολίτης της Ευβοίας και της Ελλάδας.

Πως εσείς λέτε για κυλικείο στο άρθρο σας και στην ακροαματική διαδικασία ο Δήμαρχος Πρόδρομος Ενωτιάδης λέει το αντίθετο και υποστήριξε την Μη ύπαρξή του σαν μάρτυρας υπεράσπισης;

Μήπως κάποιος μας εμπαίζει;
Μήπως κάποιοι κερδοσκοπούσαν σε βάρος μας;
Μήπως ο Δήμαρχος έχει πολιτική σκοπιμότητα και σας υπερασπίστηκε;

Και ΝΑΙ είμαι υπέρ στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Σύλλογο για την Μη έκδοση απόδειξης, σε ότι και εάν αφορούσε αυτή, δεν με ενδιαφέρει.

Είμαι Έλληνας φορολογούμενος και μάλιστα καταβάλλω αρκετά στο κράτος και έχω την απαίτηση να κάνει σωστά την δουλειά του και να παρεμβαίνει και να επιβάλει τον Νόμο εκεί που πρέπει χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Πέραν από αυτό τα μέλη του Συλλόγου δεν βγήκαν και είπαν ότι το πρόστιμο ήταν 4000€ πως τώρα ξαφνικά έγιναν 1172€;

Τελικά το Γ- Ελλάς απευθύνετε σε κάποιους άλλους;

Ας είμαστε αντικειμενικοί και μετά να ζητούμε και τα ρέστα!
6/4/2009 8:53 μμ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε ΖΗΣΗ ΠΑΝΤΑΖΗ

Διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο σας και ειλικρινά έχετε όλο το δικαίωμα να εκφράζετε την άποψη σας ελεύθερα .

Πρώτα απ’ όλα οι κάτοικοι που σας ενημερώσανε δεν έχουν όνομα;

Το χωριό μας χωρίστηκε στα δύο, το έχει καταλάβει κάνεις;

Αυτό που έχει σημασία κύριε Ζήση είναι να κάνουμε κάτι να ενώσουμε το χωριό μας και όχι να μας παρασύρουν οι πολιτικές σκοπιμότητες των οποιοδήποτε τέως η νυν δημάρχων.

Αντί κύριε Ζήση να καταναλώνετε την ώρα σας γράφοντας άρθρα που θα διχάσει περισσότερο τους κατοίκους του χωρίου μας μήπως θα ήταν φρόνιμο να δώσετε προτεραιότητα στην ένωση των κατοίκων.

Ας είναι ως εδώ.

Ας μην το τραβήξουμε άλλο το σχοινί γιατί αν θα σπάσει αλίμονο μας.

Όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας.

Αυτά τα λίγα είχα να πω.

Όποτε θελήσετε είμαι στην διάθεση σας.

Ονομάζομαι Λουκόπουλος Σταμάτης.

Είμαι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου και αγαπώ πάρα πολύ το χωρίο μας.

Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά……
28/4/2009 1:45 πμ


[Κα-τα-πλη-κτι-κό!]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: