Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΕΝΩΜΕΝΟΙ BLOGGERS: Μια πραγματικότητα


"Τα ενημερωτικά blogs έκαναν τα τελευταία χρόνια δυναμικά την εμφάνισή τους και πρόσφεραν στους αναγνώστες τους πληροφόρηση που μέχρι τότε οι τελευταίοι δεν την έβρισκαν στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Είναι μία πραγματικότητα, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Δίχως να μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι όλες οι δημοσιευμένες πληροφορίες ήταν απόλυτα διασταυρωμένες (λες και μπορεί να το υποστηρίξει για τα επίσημα Μέσα Ενημέρωσης), είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις αναταράξαν τα νερά για τα καλά. Κι είναι και ο λόγος που απέκτησαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Χαρακτηριστικό της δημοτικότητάς τους είναι το γεγονός ότι πολλές από τις αποκλειστικότητές τους είχαν θέση στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Σημειώστε ότι πολλά στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης δηλώνουν πρόθυμα να ανοίξουν πόλεμο με την ανωνυμία των blogs, αλλά δεν είδαμε τους ίδιους ή τα Μέσα στα οποία εργάζονται να αναφέρουν πηγή όταν χρησιμοποιούν την δουλειά των bloggers, η οποία κατά τα άλλα είναι... αναξιόπιστη!

Τα blogs «έσπασαν» το μονοπώλιο των άλλων Μέσων Ενημέρωσης στο «πολιτικό παιγνίδι».

Ένας πολιτικός μηχανισμός αισθανότανε μέχρι πρόσφατα «ασφαλής» αν είχε κατορθώσει να «κτίσει» καλές δημόσιες σχέσεις με τα δύο – τρία μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Σήμερα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, από τη στιγμή που ένας «ανώνυμος» μπορεί μέσω του διαδικτύου να βγάλει τα... «άπλυτά» τους σε κοινή θέα.

Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Οι bloggers είναι επικίνδυνοι όχι λόγω της ανωνυμίας τους, αλλά επειδή δεν βρίσκονται εντός των παραδοσιακών τειχών του πολιτικοοικονομικού παιγνιδιού.

Είναι ανεξέλεγκτοι.

Κι εν πάση περιπτώσει, όταν δεν γνωρίζεις κάποιον, πώς θα του προτείνεις μία αργομισθία σε μία δημόσια υπηρεσία;

Είναι κι αυτό ένα θέμα..."


Απόσπασμα από άρθρο του Θανάση Μαυρίδη (thanasis.mavridis@capital.gr) στους Ενωμένους Bloggers (στο διαχειριστή Blogspot).

Οι Ενωμένοι Bloggers έχουν όμως παρουσία και στο Wordpress.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: