Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα ήθη διδάσκει ο Φασούλας




ΤΟ ΤΟΤΕ

Όταν ο Παναγιώτης Φασούλας είχε ζητήσει την ψήφο του Πειραϊκού Λαού, για τη θέση του δημάρχου Πειραιωτών, ήξερε πολύ καλά τι είχε να αντιμετωπίσει.

Τότε, το 2006, στη διακήρυξη του προγράμματός του είχε παρουσιάσει 14 σημεία άμεσου ενδιαφέροντος για την πόλη.

Ειδικά για τα Οικονομικά έγραφε:

Ο Πειραιάς Πόλη Οικονομικά Ισχυρή και Αυτοδύναμη

Ο Πειραιάς βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο παρακμής, με αποτέλεσμα να είναι εξαρτημένος, ανίσχυρος και ετερόφωτος.

Αυτή η αδυναμία προκαλεί ηττοπάθεια και φθορά και πρέπει να αναστραφεί. Πρέπει η πόλη μας να γίνει οικονομικά ισχυρή και αυτοδύναμη.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σχέδια, δράσεις και πολιτικές για την επίλυση των προβλημάτων, και να υπερβούμε το στενό πλαίσιο όπου μας έχουν περιορίσει οι επιλογές του παρελθόντος.

Ο Πειραιάς πρέπει να αρχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του, τους πόρους του που είναι υπερβολικά περιορισμένοι από μονομερείς ή χαριστικές συμβάσεις, όπως για παράδειγμα αυτή με τον ΟΛΠ. Παράλληλα, πρέπει να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του Δήμου προς όφελος των δημοτών του.

Ο Πειραιάς λοιπόν, θα ασκήσει τα δικαιώματά του για να γίνει οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος και να προχωρήσει προς ένα καλύτερο μέλλον.

Με τον ορθολογισμό εσόδων και δαπανών θα αυξήσουμε τους πόρους του Δήμου χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες.


ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτό το χρόνο όμως, ο Παναγιώτης Φασούλας μάλλον αντιλαμβανόμενος ότι ο καιρός περνά χωρίς τα αποτελέσματα στα οποία προσδοκούσαν οι πολίτες να έχουν γίνει πραγματικότητα και επειδή η επόμενη είναι χρονιά εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, άρχισε κατά κάποιους να κτυπά κάτω από τη ζώνη τους αντιπάλους του, κατηγορώντας τους με επιχειρήματα που παραπέμπουν σε ανεπάρκεια και σκοπιμότητα.

Έντονη κριτική ασκεί συνεχώς για την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Παίρνει όμως απαντήσεις από τη μείζονα μειοψηφία και τον Τάσο Κάρλε που διετέλεσε και υπεύθυνος Οικονομικών κατά τη θητεία Αγραπίδη.


ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΦΕΡΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Το πήχη κατέβασε πολύ χαμηλά ο Παναγιώτης Φασούλας στα δημόσια ήθη του τόπου και χωρίς την υπογραφή του ιδίου, προφανώς για να προφυλαχθεί από ενδεχόμενη δικαστική ανταπάντηση, σύσσωμη η δημοτική ομάδα του δημάρχου, κατέθεσε μήνυση κατά του κου Κάρλε διότι έφερνε λεφτά στο Δήμο και δεν τα δαπανούσε.

Πρόκειται για δείγμα πλήρους πολιτικής εξαθλίωσης και ηθικής παράνοιας αυτή η ενέργεια, που βασίζεται στον δεινοσαυρισμό της πρόσφατης έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος βασιζόμενος στο γράμμα του νόμου παρατήρησε ότι τα ανταποδοτικά τέλη που έχουν μπεί ως έσοδα στο ταμείο του δήμου Πειραιά δεν έχουν δαπανηθεί.

Τα ανταποδοτικά τέλη είναι έσοδα από έμμεσους φόρους για συγκεκριμένο σκοπό και δεν επιτρέπεται από το νόμο να μην δαπανώνται για το σκοπό αυτό.

Με δεδομένο όμως ότι ο δήμος Πειραιά έχει δανειστεί για να καλύψει ανάγκες του, που ενδεχομένως θα προορίζονταν να τακτοποιηθούν με τα ανταποδοτικά τέλη, πρόκειται για μια απλή λογιστική εγγραφή χρέωσης του λογαριασμού των ανταποδοτικών τελών και πίστωσης των πληρωτέων δανείων, για να μην εμφανίζει πλέον υπόλοιπο ο σχετικός λογαριασμός.

Αντ' αυτού, σχεδόν σύσσωμη η πλειοψηφία, κατέθεσε μήνυση κατά του κου Κάρλε που υπογράφουν οι κκ:

Τάκης Αβραμίδης,
Παναγιώτης Αγγελόπουλος,
Κατερίνα Αναγνώστου,
Δημήτρης Αντωνάτος,
Γιώργος Αξαρλής,
Βασίλης Βουράκης,
Δημήτρης Βρόντος,
Νίκος Γιούτσος,
Δημήτρης Γκερλές,
Νίκος Καρβουνάς,
Μιχάλης Μαλτέζος,
Γιάννης Μπενέτος,
Στέλιος Μπρατσόλης,
Γιάννης Υδραίος,
Μανόλης Χρυσοφάκης και

οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δάφνη Μπόκοτα και Κώστας Ρεσβάνης, οι οποίοι παραπλανούν στην ουσία το κόμμα τους καθώς πριν από την αναγόρευσή τους ως υποψήφιοι για βουλευτική έδρα με το ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι δεν εκκρεμεί καμία εμπλοκή τους με δικαστήρια, ή κάτι παρόμοιο.

Κατηγορούν με τη μήνυση αυτή τον κο Κάρλε διότι δεν δαπάνησε τα λεφτά του ταμείου του Δήμου και ότι μερίμνησε για να είναι πάντα γεμάτο!

Συγκεκριμένα, για τη μη τήρηση της αρχής της αναλογικής σχέσης μεταξύ των εισπραττομένων ανταποδοτικών τελών και πραγματοποιούμενων δαπανών αλλά και για την ταυτόχρονη ποσοστιαία αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά τα έτη 2002 έως 2006, περίοδο κατά την οποία ο κ. Κάρλες ήταν Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ότι, η Διεύθυνση Ταμιακής Υπηρεσίας διενεργώντας έλεγχο διαπίστωσε πλεονασματικές διαφορές (πιστωτικά υπόλοιπα) μεταξύ εσόδων και εξόδων:

Α) το έτος 2002 4.490.151,18 ευρώ
Β) το έτος 2003 4.487.644,41 ευρώ
Γ) το έτος 2004 1.424.231,96 ευρώ
Δ) το έτος 2005 3.474.613,34 ευρώ
Ε) το έτος 2006 3.503.138,72 ευρώ

[Βεβαιώνουν και ομολογούν δηλαδή ότι επί προηγούμενης δημοτικής αρχής υπήρχε ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ]

Ταυτόχρονα η ετήσια αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών ανήλθε το 2002 σε 5,5%, το 2003 σε 5,5%, το 2004 σε 5%, το 2005 σε 5%, το 2006 σε 4% και το 2007 ήταν μηδενική.

Επίσης, στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται μνεία της έκθεσης του επιθεωρητή – ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης που κάνει λόγο κατά την επίμαχη περίοδο για έλλειψη (έστω κατά προσέγγιση) της απαιτούμενης αναλογικής σχέσης μεταξύ των εισπραττομένων ανταποδοτικών τελών και των πραγματοποιούμενων δαπανών, για ετήσια επιβολή αυξήσεων από το 2002 ως το 2006 με θετικό πλεόνασμα κατ΄ έτος και μη τήρηση της αρχής της ανταποδοτικότητας.

Πρέπει σίγουρα να είμαστε ένα βήμα πριν το Φρενοκομείο!

Σε απάντηση των επαναλαμβανόμενων ισχυρισμών του δημάρχου, ότι το χρέος του Δήμου οφείλεται στη προηγούμενη δημοτική αρχή και καθώς ο Παναγιώτης Φασούλας αποφεύγει να ξεκαθαρίσει αν και κατά πόσο σήμερα ο Δήμος συμβάλλει πρωτογενώς στο έλλειμα, ο υπεύθυνος Οικονομικών της προηγούμενης αρχής, Τάσος Κάρλες, προέβη σε ανακοίνωση.


ΕΧΩ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ

26.9.2009

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Φασούλα το οποίο έχει κάνει σημαία το ψέμα, έχει το θράσσος να αναφέρεται στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή σε δελτίο τύπου της 26/9/2009 ότι ΔΗΘΕΝ βούλιαξε στα χρέη και την ανυποληψία τον Πειραιά και αυτά όλα γιατί έχει απλήρωτους πάνω από πέντε μήνες τους εργαζόμενους στις Δημοτικές επιχειρήσεις ΔΕΠΑΠ και ΔΗΡΑΠ.

Έχω κατά νου να τους πω τα εξής:

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι το υπόλοιπο στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΕΠ στην 31/12/2006 ήταν 2.600.000;

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι το υπόλοιπο στους παιδικούς σταθμούς στην 31/12/2006 ήταν 1.500.000;

Αυτά λοιπόν τα ποσά είναι διπλάσια από αυτά που λένε ότι χρωστούσαν η ΔΕΠΑΠ και η ΔΗΡΑΠ. Μπορούσαν να τα πάρουν και να εξοφλήσουν τα πάντα και να τους μείνουν και τα μισά.

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι δόθηκαν από το Δήμο στη ΔΕΠΑΠ το 2004 3.177.510, το 2005 2.593.882 και το 2006 2.994.375, όταν η Δημοτική Αρχή Φασούλα έδωσε για το 2007 1.882.625 και το 2008 1.856.000, ΣΥΝΟΛΟ 3.738.625, και μάλιστα όταν για τα χρήματα αυτά πήρε ΔΑΝΕΙΟ 1.467.000.

Δηλαδή πλήρωσε από τους προϋπολογισμούς του Δήμου και για τα 2 χρόνια μόνο 2.270.625, όταν η Δημοτική Αρχή Αγραπίδη πλήρωνε ετησίως πάνω από 3.000.000.

Το ΘΡΑΣΣΟΣ των επιστημόνων αυτών που έχουν κάνει το Ψέμα Επιστήμη είναι όταν αναφέρονται στη ΔΗΘΕΝ Κυβερνητική Αδιαφορία.

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ο Δήμος έπαιρνε μηνιαίως από το κράτος 1.078.000 και σήμερα επί Νέας Δημοκρατίας παίρνει 2.758.000;

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι από τα παρακρατηθέντα επί ΠΑΣΟΚ (τα κλεμμένα που έλεγαν οι Δήμαρχοι) ήδη πήρε ο Πειραιάς την πρώτη δόση 2.700.000;

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι η Κυβέρνηση ενίσχυσε τον Ιούνιο και τον Αύγουστο με το ποσό των 1.271.000 και 1.271.000;

Και ένα σωρό άλλα επιπλέον κατά το παρελθόν...

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι πήρατε ΔΑΝΕΙΑ 17.364.365,28 και πληρώσατε μόνο 6.317.688,76, δηλαδή φορτώσατε το Δήμο με επιπλέον χρέη προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

Είναι Αλήθεια ή Ψέματα ότι το χρέος προς το ΤΠΔ την 31/12/2006 ήταν 114.435.015,83 (ΔΑΝΕΙΑ Δημοτικής Αρχής Λογοθέτη της οποίας μέλη ήταν οι μισοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Φασούλα και εάν δεν πλήρωνε ένα σωρό λεφτά η Δημοτική Αρχή Αγραπίδη το χρέος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο) και την 31/12/2008 κατάφερε ο Φασούλας να το φτάσει 137.994.544,14;

Αυτά προς τα διάφορα παπαγαλάκια που έχουν ξεπεράσει το ΧΟΤΖΑ σε λογαριασμούς και συμπεράσματα.

Οι Επαγγελματίες υπηρέτες του ψεύδους και της διαστρέβλωσης γρήγορα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις προς τον Πειραϊκό λαό.

Αυτά τα ολίγα γιατί βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο.

Τάσος Κάρλες
Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά
Συντονιστής Μείζονος Μειοψηφίας


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ

Στη μάχη που θα δώσει ο κος Κάρλες για να αποδείξει ότι χρηστή διοίκηση είναι να έχεις πλεόνασμα και όχι έλλειμμα, δε θα είναι μόνος.

Θα καλύψουμε το θέμα αλλά και την πολιτική δημοτική διαγωγή όλων των δημοτικών συμβούλων ανεξαιρέτως όπως έχει αυτή καταγραφεί με τη παραγωγή δημοτικού έργου αλλά και γενικότερα με την αποτύπωση του δημόσιου βίου τους.

Πρέπει επιτέλους κάποτε στον Πειραιά να μάθουμε ποιός μας κοροϊδεύει συστηματικά, αλλά επιπλέον δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες ώστε να εκπαιδευτούν να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα.

Όσον αφορά προσωπικά το δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα θεωρούμε ότι πρόκειται περί πλάνης.

Δεν είναι δυνατόν ο Παναγιώτης να βάζει τον πήχη τόσο επικίνδυνα χαμηλά.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πολίτης απαιτεί από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή τα λεφτά που δαπανά να τα παίρνει πίσω σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Μας εμπιστεύεται ένα μέρος των χρημάτων του, σαν να λέμε ότι κάνει μια κοινωνική επένδυση. Άρα πρέπει να πιάνουν τόπο. Μέχρι τώρα και σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, μειώνοντας δαπάνες που δεν ήταν απαραίτητες. Ο Δήμος απέκτησε ένα νέο λογιστικό πρότυπο που ανά πάσα στιγμή ελέγχεται ηλεκτρονικά και το τελευταίο ευρώ. Επομένως υπάρχει μια καλύτερη εικόνα των οικονομικών. Αυτό δίνει την δυνατότητα να παίρνουμε έγκαιρα μέτρα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Προσπαθούμε επίσης με πιο λίγο προσωπικό από ότι διέθετε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να τα βγάλουμε πέρα. Όμως κακά τα ψέματα: ο Πειραιάς έχει μεγάλες ανάγκες. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποδίδει τους θεσμοθετημένους πόρους, αλλά κόβει εντελώς άλλους, όπως συνέβη με το τέλος παρεπιδημούντων. Γενικά όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με τα πενιχρά οικονομικά που τις παρέχουν. Πρέπει τελικά να μιμηθούμε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που η Τοπική Αυτοδιοίκηση υλοποιεί μεγάλα προγράμματα και λειτουργεί ως ισότιμος εταίρος του κεντρικού κράτους. Επιτέλους η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ξεφύγει από την μιζέρια και για να γίνει αυτό, οι κυβερνήσεις πρέπει να τολμήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι η ουσιαστική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων συμβάλλει στην ανάπτυξη πολύ περισσότερο από ότι το συγκεντρωτικό μοντέλο που υπάρχει ακόμη στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΚΑΡΛΕΣ .ΡΩΤΗΣΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΜΗΝΥΣΟΥΝ ΟΙ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΗΝΥΣΕΙ ΑΥΤΟΣ?δηλαδη ΑΥΤΟΣ ΠΗΓΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΔΙΑΚΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/10 ΑΓΑΠΗΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΚΥΡΙΕ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ.
Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ .ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ.ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Η ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Οι γνωστοί κύκλοι που για χρόνια βούλιαξαν τον Πειραιά στα χρέη και στην ανυποληψία, τον τελευταίο καιρό επιχειρούν για άλλη μια φορά να εμφανιστούν στο προσκήνιο κάνοντας ζημιά στην εικόνα της πόλης.

Στην Έκθεση του Διαχειριστικού Ελέγχου που έγινε στη ΔΕΠΑΠ και αφορούσε το τι παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή μεταξύ των άλλων αναφέρεται :

«Οι μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και απορρέουν από τις χρήσεις των ετών μέχρι και το 2006.

Συγκεκριμένα τα μεγαλύτερα ποσά οφείλονται σε :

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ 1.457.594,00 €

ΑΣΦΑΛ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ 299.930,00 €

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ 287.736,00 € κ.α.»

Αυτή είναι η ζοφερή εικόνα που παρέδωσαν όσοι σήμερα εγκαλούν τη δημοτική αρχή, χρησιμοποιώντας ακόμη και μερίδα εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια, στην τελική ευθεία των εκλογών.

Οι ίδιοι άνθρωποι που καταχρέωσαν τόσο τη ΔΕΠΑΠ όσο και τη ΔΗΡΑΠ, οι πολιτικοί εκφραστές του χθες που χρωστούσαν όταν ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, μισθούς μηνών στους εργαζόμενους, εσχάτως και ετεροχρονισμένα ανακάλυψαν την κοινωνική ευαισθησία τους. Μια ευαισθησία που δεν έδειξαν ούτε ως προηγούμενη δημοτική αρχή, ούτε και ως αντιπολίτευση μια και δεν ψήφισαν τους προϋπολογισμούς των Επιχειρήσεων.

Αντί να καταγγείλουν την κυβέρνηση που δεν προχώρησε τις οικονομικές ρυθμίσεις που είχε δεσμευτεί απέναντι στον πειραϊκό λαό, αντί να διεκδικήσουν μαζί με το Δήμο και την ΔΕΠΑΠ τα χρεωστούμενα των προγραμματικών συμβάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού ψάχνουν να βρουν πολιτικά σωσίβια εκμεταλλευόμενοι τους εργαζόμενους.

Δυστυχώς η κυβερνητική πολιτική και αδιαφορία στερεί από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.Α.Π το ποσό των 1.327.629 Ευρώ, καθώς και 800.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Θησέας» και το Δ.Σ. της Επιχείρησης έχει ήδη καταθέσει την παραίτησή του καταγγέλλοντας το Υπουργείο Πολιτισμού.

Από την άλλη την ώρα που το Κανάλι-1 του Πειραιά, βρίσκεται σε φάση ανόδου, τόσο σε ποιότητα όσο και σε ακροαματικότητα, μια ελάχιστη μερίδα προχωρά σε κινητοποιήσεις παρά τη διαφωνία της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων στη ΔΗΡΑΠ.

Ο Δήμος Πειραιά από τη μεριά του δίνει τη μάχη του για να μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Από την πρώτη στιγμή ρύθμισε οφειλές μηνών που υπήρχαν απέναντι στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μην υπάρχει πρόβλημα.

Ήδη ο Δήμος Πειραιά έχει εκπληρώσει όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις και με το παραπάνω απέναντι στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων .

Ο αγώνας όμως με τα προβλήματα που κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή είναι διαρκής και συνεχόμενος.

Γι΄αυτό και όσοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των εργαζομένων και τους χρησιμοποιούν για μικροπολιτικές επιδιώξεις , χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα ας αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους.

Που είναι και μεγάλες και πολλές.

Michael Angelopoulos είπε...

Το συγκεκριμένο άρθρο βασίστηκε στα εξής:

1. Προγραμματική διακήρυξη του συνδυασμού του Παναγιώτη Φασούλα "Σημαία μας ο Πειραιάς".

2. Δελτίο τύπου με ημερομηνία 2.7.2009 του Δήμου Πειραιά και

3. Δελτίο τύπου του Τάσου Κάρλε με ημερομηνία 26.9.2009

Έχει γίνει επίσης εκτεταμένη έρευνα για το θέμα.

Δεν έχουμε καμία ιδιαίτερη σχέση με τον Τάσο Κάρλε και ασφαλώς και θα υποστηρίζαμε και τον Παναγιώτη Φασούλα ή οποιονδήποτε άλλο αν διωκόταν αβάσιμα.

Όταν στο παρελθόν για άλλο θέμα επικοινωνήσαμε με το Δήμο για να φιλοξενήσουμε τις απόψεις του δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Ως συνέπεια, θα ήταν μάταιο να προσπαθήσουμε ξανά.

Για το θέμα ειδικά των οικονομικών του Δήμου όμως θα επιδιώξουμε μετά τις εκλογές συνάντηση με μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο για να ακούσουμε τις απόψεις του.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση την οποία θα δημοσιεύσουμε με τη μορφή λεπτομερούς έκθεσης αν μας δωθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Ωστόσο έχουμε την άποψη ότι η σημερινή εικόνα με μηνύσεις και αλληλοκατηγορίες δεν τιμά κανέναν και επιβεβαιώνει όσα κατά καιρούς καταγγέλουμε.

Όσον αφορά προσωπικά τον μπλόγκερ Μιχαήλ Αγγελόπουλο είναι γνωστό ότι απαντά στις μηνύσεις και αγωγές πάντα με τον ίδιο τρόπο και είναι καλοδεχούμενες καθώς η αλήθεια επιβεβαιώνεται και δικαστικά με τον πιο επίσημο τρόπο.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο σχολιασμός στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ είναι ελεύθερος χωρίς κανέναν περιορισμό και μπορείτε να συμπληρώνετε τα δημοσιευμένα άρθρα με σχόλιά σας.


Επικοινωνία: