Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Τα εν ΙΚΕΑ μη εν Δήμω




ΠΑΡΕ ΝΑ 'ΧΕΙ

Πριν περίπου ένα μήνα φύτρωσε στην πλατεία Οδησσού (Πλατεία Ρούσβελτ), απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, ένα διαφημιστικό κουτί - βιτρίνα, επιφάνειας 12 τμ περίπου, που διαφήμιζε τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Στο κουτί αυτό η εταιρεία είχε στήσει ένα δωμάτιο - καθιστικό ως πρόταση χρήσης και διακόσμησης για τα προϊόντα της.

Με ποιού όμως την άδεια κατέλαβε δημόσιο χώρο;

Για να μάθουμε ρωτήσαμε το γραφείο τύπου του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα και με την ευκαιρία θέσαμε και μια άλλη ερώτηση σχετικά με κάποιες "τραβηχτικές" του δημάρχου από το ταμείο του δήμου που πλησίαζαν τις 30.000 ευρώ το μήνα και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε ποιο δημόσιο συμφέρον εξυπηρετούσαν.


Το ηλεκτρονικό μήνυμα που στείλαμε είχε ως εξής:

From: Michael Angelopoulos [mailto:mangelopoulos@hotmail.com]
Sent: Wednesday, October 21, 2009 5:32 PM
To: 'typos@pireasnet.gr'
Subject: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Διατηρώ το ιστολόγιο (blog) ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών του ιστολογίου αλλά και γενικότερα των δημοτών της πόλης της πόλης και επ’ ευκαιρία μελλοντικού άρθρου που θα αναφέρεται στο Δήμο Πειραιά παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα εξής:

1- Τι σημαίνει «Απόδοση λογαριασμού δικαιώματος Δημάρχου» και

2- Με ποια απόφαση τοποθετήθηκε διαφημιστικός κλωβός περίπου 12 τ.μ. στην Πλατεία Οδησσού απέναντι από την είσοδο του ΗΣΑΠ και τι συγκεκριμένα προβλέπει αυτή (παρακαλώ για αντίγραφό της).

Σας ευχαριστώ,

Μιχαήλ Αγγελόπουλος


ΤΟ ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ

Αν και πέρασε ένας ολόκληρος μήνας από τότε, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά φαίνεται ότι δεν επιθυμεί οι δημότες του να μάθουν αν ο Παναγιώτης Φασούλας διαχειρίζεται με σύνεση και υπευθυνότητα τα κοινά θέματα.

Και κυρίως αν πράττει νόμιμα ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος κόβει πρόστιμα στους ιδιώτες επειδή όπως βεβαιώνει παρανομούν.

O δήμος Πειραιά ως γνωστό έχει μπει στην ηλεκτρονική εποχή (έτσι υποστηρίζει!) και με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pireasnet.gr θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του Δήμου.

Δεν έχει μπει όμως στην εποχή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κυρίως του απολογισμού και της λογοδοσίας με την παροχή εξηγήσεων στους πολίτες.

Δεν προλάβαμε να στείλουμε το email βέβαια και μέσα σε δύο μέρες το κουτί της ΙΚΕΑ είχε εξαφανιστεί.

Δεν αλλάζει όμως τίποτα με αυτό.

Ακόμη επιθυμούμε να μάθουμε με ποιά απόφαση τοποθετήθηκε ο κλωβός της ΙΚΕΑ και να έχουμε και αντίγραφο του συγκεκριμένου εγγράφου.

Αλλά και να μας ενημερώσουν τι στην ευχή σημαίνει «Απόδοση λογαριασμού δικαιώματος Δημάρχου» για να δούμε ποιά είναι τα όρια αυτού του δικαιώματος και πως τελικά γίνεται ο έλεγχός του.

Συμπληρωματικά για το θέμα της ΙΚΕΑ αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο δήμαρχος απ' όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στη χώρα επέλεξε να προβάλλει τον πολυεθνικό κολοσσό που έχει στείλει στο οικονομικό νεκροταφείο εκατοντάδες Έλληνες παραγωγούς και μαζί με άλλες αλλοδαπών συμφερόντων επιχειρήσεις συμβάλλει στην αποδόμηση του παραγωγικού ιστού της πατρίδας μας.

Το ΙΚΕΑ είναι ιδιωτική επιχείρηση και σκοπός της είναι το κέρδος.

Ποιός είναι όμως ο σκοπός του Παναγιώτη Φασούλα και των άλλων αρχόντων του Πειραιά που μας παρουσιάζουν κάθε φορά σε δηλώσεις τους το μαύρο άσπρο και τον άνθρακα για χρυσό;

Αυτή τη βδομάδα το δημαρχείο επισκέφτηκε και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας και είχε συνομιλίες με το δήμαρχο.

Τώρα σωθήκαμε!

Νομάρχης και δήμαρχος μέσω του προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Προβολής και Επικοινωνίας (των χρημάτων μας δηλαδή) έχουν συμφωνήσει να προβάλουν το θεάρεστο έργο τους επ' ευκαιρία φυσικά των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του επόμενου χρόνου.

Το βαρύ, πραγματικά αδύνατο έργο, έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η νέα πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ, Κατερίνα Αναγνώστου.

Αχ Κώστα Καραμανλή...

Δεν μπορούσες να κρατήσεις δυό χρονάκια ακόμη ώστε να προλάβουν να επανεκλεγούν οι σωτήρες κομματάρχες ανά την Ελλάδα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα γκρεμισει κανας φουρνος.Που χάλασε η συνταγή και ταβαλες εστω και τοσο ευγενικά και με τον Φασουλα????

Επικοινωνία: