Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Έχει μεγάλη προϊστορία ο Σεφερτζής


Από την εφημερίδα Ριζοσπάστης, 4.7.2002

"Το "γενικό πρόσταγμα" και "συντονισμό" έχει ο σύμβουλος του υπουργού [ Γιώργου Δρυ ] κ. Γ. Σεφερτζής"...

Οχι, δεν πρόκειται για «ύφος» υπηρεσιακού εγγράφου παρελθόντων εποχών.

Δεν ανήκει ούτε καν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Η παραπάνω διατύπωση περιλαμβάνεται σε υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Γεωργίας, που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου για το Γ` ΚΠΣ Ξ. Λουράντος στις 25/6 και αφορά τα «εγκαίνια - αγιασμό του νέου Κτιρίου των Διαχειριστικών Αρχών» στις 12/7/2002, στην Αθήνα.

Για όσους δε γνωρίζουν, οι διαχειριστικές αρχές, που στήθηκαν πέρσι σε βάρος της λειτουργίας του υπουργείου Γεωργίας, έχουν αναλάβει την πορεία επίβλεψης του Γ` ΚΠΣ.

Δηλαδή, θα επιβλέπουν ποια μελετητικά γραφεία και αναπτυξιακές και ποιοι αξιολογητές, «εμψυχωτές» και επενδυτές μεγαλοεπιχειρηματίες, θα έχουν να λαμβάνουν κονδύλια και προγράμματα.

Επί του προκειμένου, πάντως, αυτό που συμπεραίνεται είναι πως, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις επικοινωνιακής εξαπάτησης των αγροτών, απαιτείται «σιδηρά πειθαρχία» στην οργάνωση, μιας και στη φιέστα που θα γίνει στο νέο κτίριο των Διαχειριστικών Αρχών στην Καβάλας, θα παραβρεθεί μέχρι και ο πρωθυπουργός... [ Κώστας Σημίτης ]

Κι ο προαναφερόμενος σύμβουλος του υπουργού Γεωργίας, μια και είναι γνωστός επικοινωνιολόγος, θα έχει το «γενικό πρόσταγμα» μέχρι και σε θέματα διακόσμησης και προγράμματος.

Η μόνη ασάφεια που φαίνεται να υπάρχει στο έγγραφο αυτό, είναι αν ο Γ. Σεφερτζής θα έχει τελικά το «γενικό πρόσταγμα» και στο θέμα του φαγητού...

Το σοβαρότερο, όμως, είναι ότι τα επικείμενα εγκαίνια θα συνδυαστούν, όπως αποκαλύπτεται από το ίδιο έγγραφο, με τη Διυπουργική για την Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, με θέμα «Ο Τουρισμός ως μοχλός Ανάπτυξης της Υπαίθρου», που προγραμματίστηκε να συνεδριάσει εκεί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Εκτός των παραπάνω, αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, πως η κυβέρνηση και οι επικοινωνιολόγοι της θεωρούν ότι η γεωργία, ως μοχλός ανάπτυξης της υπαίθρου, δεν αξίζει τον κόπο να συζητηθεί από τη Διυπουργική για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου.

Προφανώς, για την κυβέρνηση, αυτό που προέχει, είναι να φαντάζουν επιτυχείς οι ακριβοπληρωμένες φιέστες επικοινωνιακής εξαπάτησης των αγροτών, που θα συνοδεύονται με ανανεωμένα «παραμύθια» περί «ανάπτυξης» του αγροτοτουρισμού και μέσω μιας απατηλής «διαφήμισης» των διαχειριστικών αρχών!



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: