Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Κουβέντα για τα... βελανίδια




Εκδόθηκε ανακοίνωση, πρωί-πρωί σήμερα (18.9.2009), σχετικά με την (ξεχασμένη) προγραμματισμένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού της νομαρχίας Πειραιά. Θα πραγματοποιηθεί στις 21.9.2009 προς τιμήν του στιχουργού Μιχάλη Μπουρμπούλη στο Βεάκειο Θέατρο του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά.

(βλ. Βεάκειο: Αφιέρωμα στο στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη)

Μην είναι επειδή ο νομάρχης είναι απασχολημένος να μάχεται υπέρ των προνομίων των υπαλλήλων του ΟΛΠ, μην είναι επειδή συμμετέχει και το αντίπαλο δέος της νομαρχίας, ο Δήμος Πειραιά, στην εκδήλωση παραχωρώντας το χώρο, μην είναι επειδή απλά ξεχάστηκε ανάμεσα στα πολλά θέματα και τα "έγγραφα" των ημερών;

Σήμερα πάντως εσπευσμένα βγήκε η ανακοίνωση (μετά το μεσημέρι θα είναι και στο διαδικτυακό τόπο της νομαρχίας Πειραιά):

Τον κορυφαίο στιχουργό, ποιητή και πολύτιμο συνεργάτη της τα τελευταία χρόνια, Μιχάλη Μπουρμπούλη τιμά η Νομαρχία Πειραιά σε μια μεγάλη γιορτή στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, συντροφιά με πολλούς αγαπημένους ερμηνευτές.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Νότης Μαυρουδής, η Μελίνα Κανά, ο Παναγιώτης Μάργαρης, η Μαριώ, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Αναστασία Μουτσάτσου (όλοι σε φιλική συμμετοχή) θα ανηφορήσουν στις 21 του Σεπτέμβρη στον πειραϊκό λόφο για μια μοναδική μουσική αναδρομή στο έργο του σπουδαίου αυτού τεχνίτη του λόγου.

«Μην κλαις», «Μυρίζει ο κόσμος γιασεμί», «Από Σάββατο Κυριακή», «Μεταξουργείο», «Άγγιγμα Ψυχής», «Τέσσερα φιλιά», «Μια παρέα είμαστε», «Το παιδί από την Κρήτη», είναι μερικά μόνο από τα αμέτρητα αριστουργήματα που έχει αφήσει παρακαταθήκη στην ελληνική δισκογραφία αλλά και στην νεοελληνική συνείδηση, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης.

Στη βραδιά που υπόσχεται στιγμές γεμάτες με τη δύναμη, την απλότητα, την αλήθεια των στίχων του Μιχάλη Μπουρμπούλη, συμμετέχει και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νικαίας, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Μιχαλόπουλου, με τη συνοδεία της Ορχήστρας ΕΜΜΕΛΟΝ.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Νομάρχης Πειραιά θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον μεγάλο δημιουργό σε αναγνώριση της πολύχρονης και πλούσιας προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι, τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό.

[Όχι πάλι πλακέτες!]

Η εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μιχάλη Μπουρμπούλη που διοργανώνεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Νομαρχίας Πειραιά με τίτλο «Στην Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ταξιδεύουν καλοκαίρι!»,

[Και μερικές φορές Φθινόπωρο... Διαβάζουν τι γράφουν;]

θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΑ.

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 8.30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

[Να πάρετε απαραίτητα καλοκαιρινή ομπρέλα.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: