Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ιδρύθηκε το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ




Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα σήμερα γεννιούνται και νέα κόμματα;

Το αν θα προσφέρουν κάτι πραγματικά νέο στην πολιτική σκηνή του τόπου θα το δούμε. Βαρύ το φορτίο που καλούνται να σηκώσουν.

Εμείς υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια αρκεί να δηλώνεται ξεκάθαρα η υποταγή στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών.

Οι "Δημοκρατικοί" δεν το δηλώνουν όμως μόνο αλλά το φωνάζουν με το όνομά τους.

Διαβάστε τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Ο τίτλος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ» συμπυκνώνει συνολικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας μας, λειτουργεί συμβολικά ως το όχημα των ηθικών αξιών και των πολιτικών μας θέσεων, ενώ την ίδια στιγμή επαναφέρει με νέους όρους, μια διαχρονική έννοια στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ο πληθυντικός αριθμός εκφράζει τη συλλογικότητα· τους ενεργοποιημένους Πολίτες που συμμετέχουν, δίνοντας έμφαση στην ατομική ευθύνη του καθενός μας απέναντι στην κομματική αλλά και την εθνική μας οντότητα.

Τονίζουμε τη δημοκρατική δομή της κομματικής μας οργάνωσης και ταυτόχρονα τοποθετούμαστε υπέρ της ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με τη δράση μας για την ειρηνική ανατροπή του ολιγαρχικού και οικογενειοκρατικού συστήματος που επέβαλλαν οι μέχρι σήμερα κομματικοί μηχανισμοί, επαναδιατυπώνουμε το ουσιαστικό περιεχόμενο της έννοιας της Δημοκρατίας στο σύγχρονο πολιτικό μας περιβάλλον.

Το έμβλημα εξ ορισμού αποτελεί μία λαμπρή ευκαιρία να εμπλουτισθούν τα σημαινόμενα που απορρέουν από το όνομα, ενδεχομένως να νοηματοδοτηθούν βαθύτερα, και σίγουρα πάντως να εντυπωθεί στον πολίτη ως το δομικό στοιχείο της ταυτότητας του πολιτικού υποκειμένου, πάντοτε βέβαια στο επίπεδο της εικόνας και των συνειρμών.

Ως έμβλημα λοιπόν των Δημοκρατικών προκρίθηκε ένα απεικόνισμα γνήσια ελληνικό γι’ αυτό και βαθιά οικουμενικό. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο Ειρήνης, Δημιουργίας, Αειφορίας και Ελευθερίας. Ένα διαχρονικό σύμβολο Σοφίας, ένα «σημείο» αγωνιστικής Μετριοπάθειας. Μία «παράσταση» Νίκης.




Έτσι, το έμβλημα του κόμματος των Δημοκρατικών, φυσικά σχεδόν, είναι ένα κλαδί ελιάς. Μία εικόνα δηλαδή που επιμένει, αιώνες τώρα, να υπάρχει ανεπιτήδευτα σε κάθε ιστορικό πλάνο αυτού του τόπου.

Και μία εικόνα μνημείο του Συλλογικού Μόχθου, της Συλλογικής Προσπάθειας, της Ελπίδας. Μα πάνω απ’ όλα, ή καλύτερα μέσα από όλα, μία εναργέστατη προβολή της έννοιας της Δημοκρατίας.

Ένα κλαδί ελιάς λοιπόν…

Μία εικόνα, μία λέξη:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ


Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του νέου, κατά δήλωσή τους, κόμματος Δημοκρατικοί, Μελέτης Μελετόπουλος ή Ταΰγετος (Αλήθεια λέμε!).

Ο ιστοχώρος των Δημοκρατικών: http://www.dimokratikoi.gr/

Τα βιογραφικά των κυριότερων στελεχών θα τα βρείτε εδώ:

http://www.dimokratikoi.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1/

Mercedes Benz TV



H Mercedes Benz έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια λειτουργίας ψηφιακής (διαφημιστικής των προϊόντων της) τηλεόρασης μέσω Internet.

Στη σελίδα http://mercedes-benz.tv/ θα μάθετε περισσότερα.

Μας αρέσει όμως ιδιαίτερα η ιδέα της Mercedes Benz να παρουσιάζει νέους στα αυτιά μας καλλιτέχνες της μουσικής απ' όλο τον κόσμο με ήχο κυρίως R&B διαφόρων εκδοχών που θα σας κεντρίσει σίγουρα το ενδιαφέρον.


Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τα τραγούδια των δέκα εβδομάδων σε μορφή MP3.

Η συλλογή ονομάζεται Mercedes Benz Mixed Tape και βρίσκεται στην 24 έκδοση σήμερα.

Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμες από τον ιστοχώρο της Mercedes Benz οι προηγούμενες συλλογές που μπορείτε να βρείτε πάντως ψάχνοντας στο Internet.

Καλό δεν ακούγεται;

Παράθυρο στους ωκεανούς από την Google

Η Google, μέσω της ψηφιακής της πλατφόρμας Google Earth 5.0 προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του Internet γνωριμίας και εξερεύνησης των ωκεανών μέσα από τα μάτια και τα εργαλεία των ειδικών του είδους.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό video που παραθέτουμε.

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους εκείνους που ισοπεδωτικά κατηγορούν λαούς και καταγωγές σε έναν ιδιόμορφο τρόπο πολιτικού και κοινωνικού ρατσισμού.

Ο πολιτισμός κάπου παράγεται σήμερα και δεν είναι η Ελλάδα αυτός ο τόπος.

Είναι άλλο πράγμα βέβαια οι εκδηλώσεις βίας και τρομοκρατίας ή ηθελημένης παραπληροφόρησης ή οτιδήποτε σχετικό στρέφεται ενάντια στον άνθρωπο και τις αξίες του.

Τακτικές και αντιλήψεις που έχουν βρει καλό έδαφος και αναπτύσσονται από τους κουκουλοφόρους επώνυμους πολιτικούς στη χώρα μας αλλά και άλλους αρκετούς ανώνυμους μέχρι στιγμής υποκινητές τους.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η Google χρηματοδοτείται και από κεφάλαια προϋπολογισμού φορέων άμυνας των ΗΠΑ όπως βέβαια και πολλά διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Αυτό όμως δεν είναι αρκετό στο να βάλουμε παρωπίδες και να μην αναγνωρίσουμε την προσφορά τους και τη συμβολή τους στη γνώση και ενημέρωση έστω και αν αυτή γίνεται με προκατάληψη.

Εμείς έχουμε την ευθύνη και σήμερα και τα μέσα να διασταυρώνουμε κάθε είδηση γνώσης ή πληροφόρησης και να ελέγχουμε τη σκοπιμότητά της.

Επικοινωνία: