Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ιδρύθηκε το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ




Το ξέρετε ότι στην Ελλάδα σήμερα γεννιούνται και νέα κόμματα;

Το αν θα προσφέρουν κάτι πραγματικά νέο στην πολιτική σκηνή του τόπου θα το δούμε. Βαρύ το φορτίο που καλούνται να σηκώσουν.

Εμείς υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια αρκεί να δηλώνεται ξεκάθαρα η υποταγή στην υπεράσπιση των δημοκρατικών αρχών.

Οι "Δημοκρατικοί" δεν το δηλώνουν όμως μόνο αλλά το φωνάζουν με το όνομά τους.

Διαβάστε τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Ο τίτλος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ» συμπυκνώνει συνολικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρωτοβουλίας μας, λειτουργεί συμβολικά ως το όχημα των ηθικών αξιών και των πολιτικών μας θέσεων, ενώ την ίδια στιγμή επαναφέρει με νέους όρους, μια διαχρονική έννοια στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ο πληθυντικός αριθμός εκφράζει τη συλλογικότητα· τους ενεργοποιημένους Πολίτες που συμμετέχουν, δίνοντας έμφαση στην ατομική ευθύνη του καθενός μας απέναντι στην κομματική αλλά και την εθνική μας οντότητα.

Τονίζουμε τη δημοκρατική δομή της κομματικής μας οργάνωσης και ταυτόχρονα τοποθετούμαστε υπέρ της ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με τη δράση μας για την ειρηνική ανατροπή του ολιγαρχικού και οικογενειοκρατικού συστήματος που επέβαλλαν οι μέχρι σήμερα κομματικοί μηχανισμοί, επαναδιατυπώνουμε το ουσιαστικό περιεχόμενο της έννοιας της Δημοκρατίας στο σύγχρονο πολιτικό μας περιβάλλον.

Το έμβλημα εξ ορισμού αποτελεί μία λαμπρή ευκαιρία να εμπλουτισθούν τα σημαινόμενα που απορρέουν από το όνομα, ενδεχομένως να νοηματοδοτηθούν βαθύτερα, και σίγουρα πάντως να εντυπωθεί στον πολίτη ως το δομικό στοιχείο της ταυτότητας του πολιτικού υποκειμένου, πάντοτε βέβαια στο επίπεδο της εικόνας και των συνειρμών.

Ως έμβλημα λοιπόν των Δημοκρατικών προκρίθηκε ένα απεικόνισμα γνήσια ελληνικό γι’ αυτό και βαθιά οικουμενικό. Ένα πανανθρώπινο σύμβολο Ειρήνης, Δημιουργίας, Αειφορίας και Ελευθερίας. Ένα διαχρονικό σύμβολο Σοφίας, ένα «σημείο» αγωνιστικής Μετριοπάθειας. Μία «παράσταση» Νίκης.




Έτσι, το έμβλημα του κόμματος των Δημοκρατικών, φυσικά σχεδόν, είναι ένα κλαδί ελιάς. Μία εικόνα δηλαδή που επιμένει, αιώνες τώρα, να υπάρχει ανεπιτήδευτα σε κάθε ιστορικό πλάνο αυτού του τόπου.

Και μία εικόνα μνημείο του Συλλογικού Μόχθου, της Συλλογικής Προσπάθειας, της Ελπίδας. Μα πάνω απ’ όλα, ή καλύτερα μέσα από όλα, μία εναργέστατη προβολή της έννοιας της Δημοκρατίας.

Ένα κλαδί ελιάς λοιπόν…

Μία εικόνα, μία λέξη:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ


Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του νέου, κατά δήλωσή τους, κόμματος Δημοκρατικοί, Μελέτης Μελετόπουλος ή Ταΰγετος (Αλήθεια λέμε!).

Ο ιστοχώρος των Δημοκρατικών: http://www.dimokratikoi.gr/

Τα βιογραφικά των κυριότερων στελεχών θα τα βρείτε εδώ:

http://www.dimokratikoi.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: