Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Katharine McPhee - Over It

Ένα "νόστιμο" video από την Katharine McPhee που έφτασε στα τελικά της Αμερικανικής σειράς ανάδειξης νέων τραγουδιστών, American Idol.

H Katharine McPhee γεννήθηκε στην πόλη των Αγγέλων (Los Angeles) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ στις 25 Μαρτίου 1984.

Ο πατέρας της είναι παραγωγός στην τηλεόραση και η μητέρα της τραγουδίστρια με το καλλιτεχνικό όνομα Peisha Arten.





Έφτασαν δώρα από την Κρήτη



Σύμφωνα με σημερινή 17.2.2009 ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά.

Ενάμισι τόνο οπωροκηπευτικά που έστειλαν στη Νομαρχία Πειραιά οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί «Νότος» και «Κάμιρος» από την Ιεράπετρα της Κρήτης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης όπως αναφέρουν, για τη συμπαράσταση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά, διένειμε η Νομαρχία Πειραιά στην εκκλησία και σε ιδρύματα της περιοχής.

Τα προϊόντα (τομάτες, πιπεριές, λεμόνια) δόθηκαν συγκεκριμένα στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Πειραιά, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Παιδικό Σπίτι Οικοτροφείο Αρρένων, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο φιλανθρωπικό σωματείο η Γωνιά του Παιδιού και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας για τις ανάγκες του συσσιτίου.

Στην κοινή επιστολή που συνέταξαν οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί προς τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι «το μόνο θετικό που μας απέμεινε από αυτά τα θλιβερά γεγονότα είναι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

Για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε προσωπικά ως άνθρωπο για τη στήριξη και τη φιλοξενία που μας δείξατε. Να είστε σίγουρος ότι οι Κρητικοί εκτιμούν αυτούς που τους φέρονται αντρίκεια.

Ως μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας προς το πρόσωπό σας αλλά και ως προς τη συμπεριφορά σας απέναντι στους Κρήτες αγρότες, τα Διοικητικά μας Συμβούλια αποφάσισαν ομόφωνα να σας σταλεί ένα μικρό δώρο.

Επιφυλασσόμεθα για τη συνέχεια».

Στη φωτογραφία επάνω θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του αγροτικού συνεταιρισμού Νότος ενώ στη συνέχεια εκείνα του Κάμιρου με περισσότερες πληροφορίες:

Αγροτικός Συνεταιρισμός “ΚΑΜΙΡΟΣ”
Τηλ/FAX: 28420 27168,
email: info@kritikopervoli.gr

Ο Συνεταιρισμός


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κάμιρος ιδρύθηκε στο Κεντρί Ιεράπετρας της Κρήτης και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας. Στόχος είναι η παραγωγή, οργάνωση, συγκέντρωση, τυποποίηση και διακίνηση προϊόντων με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Με σύγχρονο πνεύμα συνέπειας και ορθολογιστικές κινήσεις τόσο στο τομέα της παραγωγής όσο και της διακίνησης των προϊόντων, αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους συνεργάτες. Η ονομασία Κάμιρος προέρχεται από το αρχαίο όνομα της πόλης μας.Η καλλιεργούμενη έκταση του Συνεταιρισμού μας βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας της Κρήτης. Η Ιεράπετρα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού και αντικρίζει το Λυβικό Πέλαγος του οποίου οι κλιματολογικές συνθήκες (μεγαλύτερη ηλιοφάνεια και υψηλότερη μέση θερμοκρασία από όλη την Ελλάδα) μας βοηθούν να έχουμε πολύ καλή ποιότητα προϊόντων.

Ποιότητα


Θεωρώντας πρώτη υποχρέωση μας την ασφάλεια του καταναλωτή, του παραγωγού και την προστασία του περιβάλλοντος ακολουθούμε διαδικασίες ορθής γεωργικής πρακτικής σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EurepGap. Τα μέλη του συνεταιρισμού έχουν πιστοποιηθεί όχι μόνο για το σύνολο των καλλιεργειών τους αλλά και για το χειρισμό των προϊόντων. Κάτω από συνεχή καθοδήγηση, επίβλεψη και έλεγχο από εξειδικευμένους επιστήμονες προμηθεύουμε την αγορά με ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

Τα Μέλη

Τα μέλη του Συνεταιρισμού διαθέτουν μακρόχρονη εμπειρία και δέχονται συνεχή εκπαίδευση πάνω σε νέες τεχνικές καλλιέργειας και συστημάτων διαχείρισης βελτιώνουν συνεχώς τα παραγόμενα προϊόντα λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του καταναλωτή.

Υποδομή

Σε ένα νεόκτιστο κτήριο στο Κεντρί της Ιεράπετρας με ράμπες παραλαβής και φόρτωσης, χώρους αποθήκευσης και σύγχρονο διαλογητήριο γίνεται η διαλογή και συσκευασία των προϊόντων.

Εξοπλισμός

Ο Συνεταιρισμός μας για να έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί την άριστη ποιότητα των προϊόντων του επένδυσε στην αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για διαλογή της τομάτας με δυναμικότητα 3500 κιλά/ώρα.

Δυναμικό

Απασχολούνται έξι έμπειρα άτομα με δυνατότητα 25000 κιλά τομάτας ημερησίως.

Προϊόντα

Τα προϊόντα μας είναι τομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κολοκύθια. Στη διαδικασία διαλογής γίνεται αυστηρός έλεγχος με βάση τις ποικιλίες, το χρώμα και το βάρος του καρπού. Εγγυόμαστε την ομοιομορφία και την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας. Σε συνεργασία με αξιολογημένα φυτώρια και εταιρείες διακίνησης πολλαπλασιαστικού υλικού προχωρήσαμε στη δημιουργία και λειτουργία πειραματικού σταθμού με δοκιμές νέων υβριδίων που έρχονται να καλύψουν τις νέες διατροφικές ανάγκες του καταναλωτή.

Διακίνηση

Η συσκευασία των προϊόντων γίνεται σε χάρτινα κιβώτια ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Συνεργαζόμενοι με αξιόπιστες εταιρείες μεταφοράς και ελέγχοντας σχολαστικά τα ψυγεία φορτηγά εξασφαλίζουμε την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση των προϊόντων μας.


Παληκάρια, αφού μάθατε το δρόμο γιατί δεν ξανάρχεστε να συζητήσουμε και για δουλειές;

Ο Πειραιάς είναι μεγάλο καταναλωτικό αλλά και διαμετακομιστικό κέντρο.

Έχει επίσης αρκετές μεταποιητικές βιομηχανίες που θα μπορούσαν να φτιάξουν ωραία λιαστή ντομάτα και γλυκό ντοματάκι και να τα εξάγουν κιόλας.

Υπάρχουν ακόμη αρκετοί διαθέσιμοι χώροι σε πολύ καλή τιμή ιδανικοί για αποθήκες και ψυγεία.

Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε τα λόγια και να πάμε στα έργα;

Εμείς θα επιμείνουμε από το blog για συνεργασία Κρήτης - Πειραιά και ξέρετε τι γίνεται όταν μουλαρώνουμε...

Parle-moi - Isabelle Boulay LIVE



Μεγάλη ανησυχία και νευρικότητα στην Μπλογκόσφαιρα.

Ακούστε και δείτε λίγη μουσική από τηνIsabelle Boulay σε ζωντανή (LIVE) ερμηνεία της μπροστά σε κοινό. Ηρεμεί τα πνεύματα η Ιζαμπέλ (Isabelle).

Ο τίτλος του τραγουδιού Parle-moi. Μίλησέ μου.

Για όσους δεν το έκαναν στις 14 Φεβρουαρίου μπορούν να το κάνουν και τώρα.

Παγωμάρα (και φαγωμάρα) στο ΧΑΑ λόγω -5,19% του Γενικού



Μεγάλη προσοχή στις επισφάλειες.

Για τους επιχειρηματίες συμβουλεύουμε να κόψουν "τη μάσα και τη γκόμενα" και να επαναδιαπραγματευτούν τα ενοίκιά τους και λοιπά σταθερά κόστη.

Καμία απόλυση σε τίμιο εργαζόμενο που δεν θα μπορέσεις να βρείς ξανά.

Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι. Μίλησέ τους αληθινά και θα τα δώσουν όλα. Μην προσπαθήσεις όμως να τους κοροϊδέψεις.

Γενικά για την οικονομική κρίση με Ελληνική ταυτότητα έχουμε γράψει αλλά ακόμη να πιάσετε τις λεπτομέρειες.

Δείτε πάλι την ανάρτηση και τη φωτογραφία του ομολόγου που παραθέτουμε σ' αυτή:

Η συνταγή μιας βαθειάς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα


Καλάθι (δίποντο) για το Γιάννη Σγουρό



Απευθύναμε ερώτημα σχετικά με δελτίο τύπου της νομαρχίας Αθηνών στο Γραφείο Τύπου της νομαρχίας (με email παρακαλώ).

Αυτό έγινε εχθές το πρωί.

Σήμερα πήραμε απάντηση.

Το ερώτημα είχε να κάνει με ελέγχους που πραγματοποιεί η νομαρχία Αθηνών στην αγορά και συγκεκριμένα με έλεγχο κατά τον οποίο διαπιστώθηκε σε δείγμα, που πάρθηκε από κατάστημα της κεντρικής αγοράς Αθηνών, υψηλό ποσοστό θειωδών ουσιών σε θαλασσινά (γαρίδες).

Επειδή ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε η ανάκληση της παρτίδας προϊόντος μόλις διαπιστώθηκε η παράβαση θέλαμε να μάθουμε πρώτα εμείς και μετά μέσω ημών και εσείς πώς γίνονται αυτοί οι έλεγχοι και ποιος ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των χημικών ελέγχων των δειγμάτων.

Η ερώτηση είχε ως εξής:

From: Michael Angelopoulos [mailto:mangelopoulos@hotmail.com]
Sent: Monday, February 16, 2009 9:37 AM
To: nomath10@otenet.gr
Subject: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28 ΙΑΝΙΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Στις 28.1.2009 ανακοινώσατε τα εξής:

Tην ανάκληση παρτίδας γαρίδων ζήτησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, της Νομαρχίας Αθηνών, καθώς το δείγμα κρίθηκε ως μη κανονικό, μη ασφαλές προϊόν, αποκλειόμενο από την κατανάλωση.

Κλιμάκιο κτηνιάτρων της Νομαρχίας Αθηνών, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε (22.01.09) στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, προχώρησε σε διερευνητική δειγματοληψία και ζήτησε την ανάκληση του προϊόντος.

Πρόκειται για γαρίδες νωπές Νο 4 THALASCO οι οποίες εντοπίστηκαν στο ιχθυοπωλείο «Ιωάννης Δ. Ανδρακάκης» στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών.

Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος και σύμφωνα με τα τιμολόγια, προμηθευτής των γαρίδων είναι η επιχείρηση «ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (4Ο ΧΙΛ. Π.Ε.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Κατά την Α’ εξέταση από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΓΧΚ), το δείγμα κρίθηκε ως μη κανονικό – μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, γιατί περιέχει θειώδη σε ποσοστό μεγαλύτερο του μέγιστου επιτρεπτού ορίου.

Η επιχείρηση «Ανδρακάκης» δεν έχει ζητήσει επανεξέταση του δείγματος και το αποτέλεσμα είναι τελικό.

Ενημερώθηκε σχετικά και ο ΕΦΕΤ".

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς έγινε η αναφερόμενη στο δελτίο τύπου διερευνητική δειγματοληψία και διαπιστώθηκε ότι οι γαρίδες περιείχαν θειώδη.

Σε περίπτωση που πάρθηκε δείγμα και εστάλη στο Χημείο του Κράτους, πώς είναι δυνατόν να ήρθαν άμεσα τα αποτελέσματα ώστε να ζητηθεί η ανάκληση του προϊόντος.

Τελικά με ποιόν τρόπο γίνονται οι έλεγχοι. Υπάρχουν ειδικά εργαλεία;

Σας ευχαριστώ.


Και η απάντηση ήταν:

From: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ [mailto:nomath10@otenet.gr]
Sent: Tuesday, February 17, 2009 2:47 PM
To: 'Michael Angelopoulos'
Subject: RE: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28 ΙΑΝΙΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Η διερευνητική δειγματοληψία γίνεται τυχαία από τις αρχές που διενεργούν ελέγχους στην αγορά (π.χ. Κτηνιατρική Υπηρεσία, Χημική Υπηρεσία κλπ).

Για τη λήψη των δειγμάτων δεν απαιτείται καταγγελία.

Η κάθε υπηρεσία αυτοβούλως ενεργεί δειγματοληψίες σε διάφορα είδη τροφίμων.

Επίσης, οι δειγματοληψίες γίνονται βάσει τριμηνιαίου προγράμματος που καταρτίζει ειδική Συντονιστική Επιτροπή της Νομαρχίας Αθηνών ή οι κεντρικές αρμόδιες αρχές (π.χ. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων/ ΕΦΕΤ).

Η συγκεκριμένη δειγματοληψία που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής, της Νομαρχίας Αθηνών, στις 22/01/09.

Το αποτέλεσμα του Γενικού Χημείου του Κράτους (και συγκεκριμένα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας του Πειραιά) βγήκε στις 27/01/09, άρα μεσολάβησαν πέντε ημέρες.

Ο κάτοχος όμως του προϊόντος δεν ζήτησε να γίνει επανεξέταση του δείγματος (μέσω αντιδείγματος), άρα το αποτέλεσμα της Α’ Εξέτασης από το Γενικό Χημείο του Κράτους είναι οριστικό.

Γραφείο Τύπου
Νομαρχίας Αθηνών


Αν και δεν μας ικανοποίησε η απάντηση γιατί η ερώτηση είχε να κάνει περισσότερο με την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και την ταχύτητα των ελέγχων ώστε να μπορούν να δεσμευτούν άμεσα οι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ποσότητες προϊόντος, ωστόσο, γεγονός είναι ότι πήραμε κάποια απάντηση.

Αντίθετα, εδώ και βδομάδες έχουμε ρωτήσει με τον ίδιο τρόπο τη νομαρχία Πειραιά να μας γνωρίσει τις μηνιαίες απολαβές του επικοινωνιολόγου Γιώργου (ή Κυριάκου ) Σεφερτζή, ο οποίος αμείβεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και κατά συνέπεια υπάρχει η υποχρέωση δημοσίευσης των απολαβών του, χωρίς όμως να πάρουμε κάποια απάντηση.

Ψάξαμε και ανάμεσα στις σελίδες της γνωστής αγωγής που μας κοινοποίησε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας για δήθεν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση , κλπ αλλά δεν βρήκαμε τίποτα.

Rien όπως θα έλεγε και ο Σεφερτζής.

Μπορεί να μας δώσει απάντηση η νομαρχία Πειραιά μέσω της επόμενης αγωγής τουλάχιστον;


Μάκη Τριανταφυλλόπουλε "έχεις πάρει την κατηφόρα"



Σε απρόβλεπτο φίλο των bloggers έχει αναδειχθεί ο γνωστός Ζουγκλέρ της Ζούγκλας και του Κίτρινου Τύπου Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Πρέπει να έχει βάλει σκοπό να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να σπάσουν τα κοντέρ επισκεψιμότητας όλα τα blogs, αλλά ιδιαίτερα τα έχει με το τρωκτικό.


Μα γιατί;... Και ο Μίκυ Μάους ποντίκι είναι. Γιατί δεν κατηγορεί και τον Ντίσνεϋ;

Μάλλον με τον εαυτό του να έχει ο Μάκης και τον τρώνε τα ρούχα του.

Και εμάς μας έτρωγαν τόσο καιρό τα μούσια του αλλά δεν κάναμε έτσι.

Ξεκινήσαμε να blogg-άρουμε.

Και περνάμε μια χαρά.

Τα θέματα δεν λείπουν και θα υπάρχουν πάντα αυτά που έχουν ενδιαφέρον και ο Μάκης δεν μπορεί να τα πιάσει.

Διαβάστε όμως τι γράφει το τρωκτικό από όπου πήραμε και τη φωτογραφία του Μάκη με το νέο κοστούμι που του προτείνουν να αγοράσει:

(Ελπίζουμε να έχετε γερό στομάχι γιατι το γέλιο είναι αναπόφευκτο)



Πάει παιδιά ο Μάκης που ξέρατε πριν πολλά χρόνια. Τα έχασε τα λογικά του.

Αχ ρε Μάκη σε λίγο θα έχεις την απάντηση σου.

Από εμάς.

Κάποτε έλεγες ότι το troktikο είναι ο Σωκράτης τώρα τον έκανες κρυφοιδιοκτήτη και αν σου πούμε πως πάλι κάνεις λάθος;

Καλά είναι σύμβουλος του Κοντομηνά και βρίζει τον ALPHA του οποίου ο Κοντομηνάς είναι μέτοχος;

Μαγκιά του.

Γιατί εσύ για τις απολύσεις στο ALTER έκανες μόκο.

Εμείς μιλάμε για όλες τις απολύσεις. Ωραίος ρεπόρτερ είσαι.

Μην απειλείς πια ρε Μάκη. Βγάλε ότι έχεις σε βάρος του.

Το απόλυτο τίποτα. Το αντίστροφο μην γίνει.

Η πιάτσα σας είναι μικρή και σας ξέρει όλους.

Και εσένα και αυτόν.

Κρίνει.

Και άντε ρε Μάκη και είναι ο ...κρυφοιδιοκτήτης (θα εκτεθείς σου λέμε) και τι έγινε;

Είναι διαπλοκή;

Ή μήπως ρουφιανεύεις για να τον διώξει ο Κοντομηνάς;

Μάκη πάλι χαφιές γίνεσαι...

Τώρα σου μιλάνε τα troktika.

Έχεις πάρει την κατηφόρα.

Εσύ έπρεπε να ήσουν άρχοντας, να κοιτάς ψηλά αλλά έχεις χάσει την αξιοπρέπεια σου.

Και όλα αυτά επειδή πληγώθηκε ο ψωροεγωισμός σου που έφυγε ένας συνεργάτης σου.

Και...το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις.

Ο κόσμος έμαθε, διάβασε τις επιστολές και κατάλαβε ότι ΗΘΙΚΑ ήσουν ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ μαζί του.

Προτίμησες τις διαφημισούλες του Νίκου Χ.

Γελάνε σήμερα όλοι στα blog με την επινόηση σου περί ρομπότ και εξωγήινων για να δικαιολογήσεις το πως ανεβαίνει το troktiko και τα blog.

Έγινες ρόμπα με τα...ρομποτικά σου κόλπα επειδή τρελαίνεσαι που σε περάσαμε κανά δυό φορές και είμαστε κοντά σου.

Εσύ με τόσα μέσα και κλικ και εμείς με μια σελίδα που όποιος θέλει πατάει μια φορά.

Εσύ με τις διαφημίσεις που φοβάσαι μην χάσεις και εμείς έτσι απλά.

Φοβάσαι Μάκη γι αυτό που έρχεται, το βλέπεις.

Καταιγίδα είναι....

Μάκη η blogoσφαιρα μέχρι τώρα εσένα ξεσκεπάζει γιατί εσύ είσαι ο ισχυρός και όχι ο Σωκράτης.

Μιλάς σαν να πρόκειται για τον Κόκκαλη.

Και τελικά έχεις τόσο μίσος μέσα σου;

Τόση εμπάθεια;

Τέτοια εμμονή που βρίζεις κάποιον που ήταν δίπλα σου για 17 περίπου χρόνια;

Μάκη δεν είσαι για κράξιμο.

Για λύπηση είσαι.

Μάκη δεν πας καλά...

Ποιο είναι το κίνητρο σου για να πέφτεις τόσο χαμηλά;

Ποιο;

Σε λίγο όμως η απάντηση (φανταστείτε τι θα γίνει)....


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:

@ Σωκράτη Γκιόλια, κρυφοϊδιοκτήτη του «ΤΡΩΚΤΙΚΟΥ», σύμβουλε… του Δ. Κοντομηνά και πνευματικό τέκνο του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ:

Το γεγονός ότι ουδέποτε έγινε αναφορά του blog σου, σε όσα αναφέρονται για την… επιστήμη της ρομποτικής στην αύξηση της επισκεψιμότητας των ηλεκτρονικών μέσων στο διαδίκτυο, μας βάζει σε μαύρες σκέψεις.

Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία σου για την επιβίωση, θέλουμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχουμε ακόμα ασχοληθεί μαζί σου, οπότε μπορείς ανενόχλητος να κρύβεσαι…

(Σιγά ρε Μάκη που έχεις για όλους κάτι να πεις.

Πες το.

Έλα ρίξτο να τελειώνουμε.

Είναι ανέντιμος;

Σου έφαγε λεφτά;

Δεν γίνεται γιατί δεν δίνεις.

Κοίτα να έχεις καλά τα παιδιά του γραφείου σου που δουλεύουν για το portal απλήρωτα και άσε τους εντυπωσιασμούς στον αέρα με τους Αφγανούς που θα ασφαλίσεις.)

@ Εμείς, πάντως, ανησυχούμε για τη σπουδή και την αγωνία με την οποία έσπευσες να αναγνωρίσεις πίσω από τις ηλεκτρονικές απάτες τον εαυτό σου…

(Ωωωωωωω, κάνουμε και ηλεκτρονικές απάτες στο troktiko. Μιλάμε για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Μόνο έτσι πλησιάζεται ο Μάκης. Ποτέ με σωστό και νόμιμο τρόπο.

Μας μυρίζει αλαζονεία, έπαρση και αναξιοπρέπεια, αποδοχή ήττας;

Γιατί το να τα βάζεις με ένα blog σημαίνει ότι έχεις ήδη υποστείλει την σημαία)

@ Η αναφορά σου στο απόσπασμα της στήλης ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ για τα τσογλάνια της δημοσιογραφίας που κρύβονται πίσω από τέτοιες καταστάσεις, μάλλον άστοχη είναι, γιατί σχολιάζει τη γλώσσα και όχι το περιεχόμενο…

Περιέργως, απέφυγες τον πρόλογο του σχολίου που αναφερόταν στη φραστική επίθεση Τατούλη εναντίον του Πρετεντέρη…

(Γράψαμε για την γλώσσα γιατί αυτήν επικαλέστηκες. Και είχες 21 βρισιές σε λίγες λέξεις. Μανία, πάθος, εμπάθεια, εμμονή, ψύχωση λέγεται αυτό).

@ Ποιος ξέρει γιατί…

(μάλλον τα παίρνει από τον Πρετεντέρη Μάκη. Για ψάξτο. Άκου τι σου λέμε)

@ Θλιβερέ Σωκράτη, η δημοσιογραφία θέλει λεβεντιά την οποία δε διαθέτεις προφανώς και αυτό σίγουρα δεν μπορούμε να σου το καταλογίσουμε…

(Δεν μπορούν όλοι να συνδυάζουν και τα δύο στοιχεία όπως εσύ. Τέτοιος λεβέντης δύο μέτρα με 15εκ ευρώ και Σκρουτζ Μακ Ντακ να μας λείπει)

@ Πάψε να εκμεταλλεύεσαι την μπλογκόσφαιρα που δε σου ανήκει, γιατί η αθωότητά της, αργά ή γρήγορα, θα σε ξεβρακώσει…

(Για να δεις ότι δεν ξέρεις ούτε το enter να πατάς σε υπολογιστή και γιαυτό έφαγες πατάτα με τα περίφημα ρομπότ.

Ποιος ασχολείται με το troktiko σε όλη την blogoσφαιρα.

Αν το θέλουν το βλέπουν αν όχι το γυρίζουν όπως κάνουν στην εκπομπή σου.

Σιγά ρε Μάκη. Έχεις καταλάβει ότι μόνο εσύ ασχολείσαι με το troktiko και τον Σωκράτη;)

@ Κουράγιο…

Κουράγιο Μάκη.

Ερχόμαστε σε λίγο.

Kαι με το ALTER και τα πλαστά τιμολόγια....

Που εσύ καλύπτεις....

Ξαναχτύπησε η Νομαρχία Πειραιά




Και τραυμάτισε τη Στατιστική Επιστήμη.

Στατιστική, με απλά λόγια, είναι η επιστήμη που μας επιτρέπει να καταλήγουμε σε συμπεράσματα, με ένα ποσοστό βεβαιότητας, για τα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά κάποιων μονάδων ή ομάδων, μελετώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα περισσότερων ή λιγότερων μονάδων ή ομάδων του ίδιου είδους.

Μελετώντας λοιπόν τις καταναλωτικές συνήθειες κάποιων, για παράδειγμα, Ελληνίδων εγκύων μπορούμε να συμπεράνουμε, με κάποιο ποσοστό βεβαιότητας, την καταναλωτική συμπεριφορά της γειτόνισσάς μας της Μαιρούλας που είναι έγκυος αλλά και να περιμένουμε ότι οι εγκυμωνούσες στην Ελλάδα θα ακολουθούν παρόμοιες καταναλωτικές συνήθειες.

Και λέμε με ένα ποσοστό βεβαιότητας γιατί πάντα υπάρχει και η περίπτωση του λάθους.

Δεν είναι δυνατό να είμαστε 100% σίγουροι ότι όλες, για παράδειγμα οι νομαρχίες λειτουργούν όπως η νομαρχία Πειραιά αν κάναμε κάποια έρευνα για την ποιότητα και ποσότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες με δείγμα την πειραϊκή νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Γιατί υπάρχουν αστάθμιτοι παράγοντες που αλοιώνουν τα αποτελέσματα και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ κατηγορηματικοί.

Επίσης όταν μιλάμε για έρευνες θα πρέπει να δηλώνουμε πλήρως και με σαφήνεια ποιό είναι το δείγμα το οποίο μελετάμε ώστε να είναι φανερό εάν είναι αντιπροσωπευτικό ή μεροληπτικό ή παντελώς άσχετο με την έρευνά μας.

Αν κάνωντας μια έρευνα για σας ρωτούσαμε μόνο την οικογένειά σας οι απαντήσεις που θα παίρναμε δεν θα ήταν μάλλον αντικειμενικές.

Και αν γενικεύαμε κιόλας και από την οικογένειά σας συμπεραίναμε την άποψη που έχουν για σας όλοι οι Έλληνες μπορεί να γινόσασταν νομάρχες στον Πειραιά.

Γιατί η δύναμη των μέσων επικοινωνίας είναι πολύ μεγάλη και η επιρροή τους αποφασιστική στη συμπεριφορά μας καθώς όταν δεν υπάρχει αντίλογος ακόμη και μια λανθασμένη είδηση δημιουργεί πάντα ρεύμα.

Οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας θετικοί και πιστεύουμε καλοπροαίρετα ό,τι ακούμε ή βλέπουμε ιδίως όταν μας το "σερβίρει" ένα γνωστό επικοινωνιακό μέσο ή μια αντίστοιχη προσωπικότητα με τεκμήριο κύρους.

Ας δούμε λοιπόν τις αστοχίες της νομαρχίας Πειραιά στην επόμενη ανακοίνωσή της:

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Πειραιά με ημερομηνία 12.2.2009:

"Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών φέρνουν στο φως τιμοληψίες της Νομαρχίας Πειραιά"

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της ακρίβειας, οι τιμές στην αγορά καλπάζουν, οι συμφωνίες κυρίων αποδεικνύονται κάλπικες και τα «περίφημα» μέτρα ενέργειες καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Ενέργειες, οι οποίες γίνονται όταν η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει από τα αδιέξοδά της, επιχειρώντας δήθεν να πείσει τους πολίτες για την ενίσχυση της αγοραστικής τους δύναμης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλα αυτά είναι τεχνάσματα γιατί η σκληρή πραγματικότητα την διαψεύδει, αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει λάβει και δεν λαμβάνει για την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την προστασία του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

Σε μια Ελλάδα, όπου πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται ακόμα και να αγοράσουν τρόφιμα, η κυβέρνηση αδυνατεί παντελώς να ελέγξει την καλπάζουσα ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς.

[ Από την πρώτη παράγραφο καταλαβαίνει κάποιος ότι το δελτίο τύπου είναι σαν εκείνα που εμείς βάζουμε στο κλουβί με το καναρίνι.

Ο σκοπός είναι λαϊκίστικα αντιπολιτευτικός κατά της Κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τα μέτρα της κεντρικής εξουσίας κατά τις ακρίβειας ως κάλπικα και επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Ενώ... τα μέτρα που πήρε πρόσφατα ο νομάρχης Γιάννης Μίχας με τους οικονομικούς φορείς της πόλης για την ενίσχυση της αγοράς είναι μάλλον γνήσια και αυθεντικά. ]

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Την ανηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά που αποτελούν το επονομαζόμενο «καλάθι της νοικοκυράς» τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά και την πρωτοφανή αδυναμία της κυβέρνησης να προστατέψει τον πολίτη-καταναλωτή, φέρνουν στο φως οι τιμοληψίες που διενεργούν τα κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά.

Αυξήσεις φωτιά στις τιμές βασικών αγαθών.

Οι τιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2009 δείχνουν αδικαιολόγητες αυξήσεις από τον περασμένο Δεκέμβρη στις μέσες τιμές ορισμένων προϊόντων που αγγίζουν έως και 15,42 %, αυξήσεις στις μέσες τιμές προϊόντων σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 πριν δηλαδή από έντεκα μήνες έως και 43,42 %, ενώ ακόμη και τις τελευταίες 25 ημέρες σε ορισμένα σούπερ μάρκετ διαπιστώθηκε οι τιμές στα ίδια ακριβώς προϊόντα να έχουν πάρει την ανιούσα έως και 30,56 %.




Η Νομαρχία Πειραιά στο πλαίσιο λειτουργίας της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έχει συγκροτήσει όργανο μηνιαίας παρακολούθησης και καταγραφής των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Οι τιμοληψίες λαμβάνονται από διαφορετικά σούπερ μάρκετ του ευρύτερου Πειραιά από όπου προκύπτει και η μέση τιμή, ενώ με την ίδια μεθοδολογία καταγράφονται οι τιμές τόσο των οπωροκηπευτικών, όσο και των νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, αλιευμάτων αλλά και των πετρελαιοειδών.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις μέσες τιμές προϊόντων που διαπιστώθηκαν από τον Δεκέμβρη του 2008 έως τον Φεβρουάριο του 2009 αποτυπώνονται στον πίνακα και στο γράφημα που ακολουθεί :




Πέραν των ανωτέρω, οι ελεγκτές της Νομαρχίας έχουν καταγράψει 37 ακόμη κωδικούς προϊόντων των οποίων οι μέσες τιμές σκαρφάλωσαν από τον Δεκέμβρη του 2008, μέσα σε λίγους δηλαδή μήνες, από 0,48 % έως και 8 %, όπως σε εμφιαλωμένο νερό του 1 λίτρου, αναψυκτικά, μπύρες, τυριά, αλεύρια, κατεψυγμένα λαχανικά, χυμοί, ξύδι, σαμπουάν, πάνες για μωρά κλπ.

Ακόμη μεγαλύτερες όμως είναι οι αυξήσεις που διαπιστώνονται στις μέσες τιμές των προϊόντων σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2008, πριν δηλαδή από έντεκα μήνες, οπότε και οι αυξήσεις φτάνουν στα επίπεδα του 20, 30 ακόμα και 40 %.

Ενδεικτικά παρατίθενται οι ακόλουθες περιπτώσεις :




Τέλος από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου 2009, ημερομηνίες κατά τις οποίες οι ελεγκτές της Νομαρχίας διενήργησαν τις τιμοληψίες τους, διαπιστώθηκε ότι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναμόρφωσαν προς τα επάνω τις τιμές σε αρκετά προϊόντα τους, προχωρώντας σε αυξήσεις που έφτασαν έως και το 30,56 %.

Για παράδειγμα σε σούπερ μάρκετ του ευρύτερου Πειραιά το προϊόν γάλα Μεβγάλ 1 λ. από 1,08 € τον Γενάρη έφτασε να πωλείται τον Φεβρουάριο 1,41 € αύξηση 30,56%, το ηλιέλαιο Μινέρβα 1 λ. από 2,05 € σε 2,57 € αύξηση 25,37 %, το σαμπουάν Pantene Classic 400 ml από 3,16 € σε 3,95 € αύξηση 25 %, η φαρίνα Αλλατίνη 500 γρ. από 0,99 € σε 1,17 € αύξηση 18,2%, η Pepsi Cola 330 ml από 0,47 € σε 0,54 € αύξηση 14,89 %, οι πάνες Libero baby soft (3-6 κιλά, 46 τεμ.) από 9,05 € σε 10,19 € αύξηση 12,6 %, ο τοματοχυμός Pummaro 500 γρ. από 0,54 € σε 0,60 € αύξηση 11,1%.

[ Σύμφωνα με την ανακοίνωση η νομαρχία Πειραιά πραγματοποιεί τιμοληψίες των προϊόντων που συνθέτουν το "καλάθι της νοικοκυράς".

Καταρχήν την πιο έγκυρη τιμοληψία την κάνουμε εμείς οι καταναλωτές που πηγαίνουμε στη αγορά κάθε μέρα και δεν χρειαζόμαστε καμία νομαρχία ή άλλο φορέα να μας πείσει για το πόσο ανέβηκαν ή δεν ανέβηκαν οι τιμές. Το έχουμε νιώσει. Ευχαριστούμε πολύ.

Αντί όμως να μας πουν υπεύθυνα ποια είναι η αύξηση σε αυτό το αντιπροσωπευτικό καλάθι της νοικοκυράς μας παρουσιάζουν κάποια προϊόντα και κάποιες μάρκες που εμείς μάλιστα δεν αγοράζουμε ποτέ.

Με επιλεκτικές αναφορές δεν μπορείτε κύριοι της νομαρχίας Πειραιά να κάνετε γενικεύσεις διότι κινδυνεύετε να σας κατηγορήσουν για σκοπιμότητα. ]

Και η ανακοίνωση συνεχίζει σε ρυθμό τοπικό - αγροτικό:

Οι τιμές αυτές, όπως διαμορφώνονται στο ράφι δικαιώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις διαμαρτυρίες των αγροτών – παραγωγών, που ενώ τα προϊόντα τους είτε παραμένουν αδιάθετα, είτε πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές, αυτά φτάνουν στον καταναλωτή με καπέλα πολλαπλάσια της αρχικής τιμής με τους πολίτες να επιβαρύνονται με υπέρογκα κόστη.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι:

[Σιγά μη δεν έκανε δηλώσεις ο νομάρχης Γιάννης Μίχας]

«όπως αποδεικνύεται από τις τιμοληψίες των ελεγκτών μας, οι αυξήσεις στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών τον τελευταίο χρόνο, αλλά και από μήνα σε μήνα είναι συνεχείς και σημαντικές.

Η πολιτική της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει καρπούς, καθώς είναι προφανές ότι αδυνατεί να συγκρατήσει το συνεχιζόμενο κύμα αυξήσεων που πλήττει τους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.

Αδυνατεί να περιορίσει την βουλιμία των πολυεθνικών, βιομηχανιών, σούπερ μάρκετ που ανεξαρτήτως οικονομικών συγκυριών, ανεξαρτήτως των διεθνών τιμών, αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Δυστυχώς φτάσαμε σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. να είμαστε μια από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη και η Κυβέρνηση εξακολουθεί να παρακολουθεί τα κερδοσκοπικά παιχνίδια ως απλός παρατηρητής.

Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας με ουσιαστικά μέτρα υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού και της προστασίας του εισοδήματος των πολιτών που συνεχώς συρρικνώνεται εξαιτίας της πολιτικής της επιχειρεί με σπασμωδικές ενέργειες να κρύψει την πραγματικότητα.

Αλήθεια τι κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Τι κάνουν τα αρμόδια Υπουργεία;

Επιτέλους απαιτούμε από την Κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση η οποία τελικά αποβαίνει μόνο σε βάρος των καταναλωτών.

[ Και τώρα το δια ταύτα ]

Απαιτούμε να σταματήσει η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, που όπως έχουν αποδείξει είναι σε θέση να φέρουν αποτελέσματα πολλαπλάσια των κεντρικών υπηρεσιών του Κράτους».

Διαβάστε και την απορία του σκεπτόμενου πολίτη:

Γιάννη μου, αφού όπως λες οι αυξήσεις φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ μέχρι 43,42 % στις τιμές προϊόντων στην αγορά του Πειραιά ενώ στις άλλες αγορές σύμφωνα με επίσημα στοιχεία δεν υπάρχει τέτοια αύξηση αυτό σημαίνει μάλλον ότι ο Πειραιάς γίνεται όλο και πιο ακριβός σε σύγκριση με άλλες αγορές.

Αυτό θέλεις να πεις;

Από την άλλη μεριά κατηγορείς συνέχεια την εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση του τόπου για ανικανότητα και θεατρινισμούς.

Γιατί δεν μας λες ποιά συγκεκριμένα μέτρα κατά της ακρίβειας θα έπαιρνες εσύ και πιθανόν το κόμμα που υποστηρίζεις για να σε ψηφίσουμε;

Επιπλέον, ο δημόσιος φορέας, που πληρώνουμε όλοι, είναι κατά κοινή αποδοχή ο πιο ακριβός και αντιπαραγωγικός τομέας της οικονομίας.

Γιατί δεν ξεκινάς από το "σπίτι" σου την οικονομία για να μην σας πληρώνουμε πολύ ακριβά;

Γιατί δεν λες στους υπαλλήλους σου να έρχονται στη δουλειά και να μην την κοπανάνε με την άδεια και την ανοχή σου μάλιστα.

Διαβάστε και την αλήθεια:

Όπως αποδεικνύει καθημερινά με την πολιτική συμπεριφορά του ο νομάρχης Γιάννης Μίχας είναι πρώτος εκείνος που εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία αλλά και την αγωνία των συνανθρώπων μας καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Δείτε τις αναρτήσεις του blog που αφορούν το νομάρχη γενικά αλλά και ειδικά την παράστασή του στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων των Κρητών αγροτών.

Για να τελειώσουμε όμως όπως αρχίσαμε, δείτε την επόμενη φωτογραφία από σημερινή (17.2.2009) αγορά ενός προϊόντος ( Αλεύρι φαρίνα 500 γρ. ΑΛΑΤΙΝΗ ) από αυτά που υποστηρίζει η νομαρχία Πειραιά ότι αυξήθηκαν υπέρμετρα και δίνει μέση τιμή αγοράς, σύμφωνα με τον πίνακα παραπάνω, 1,055 ευρώ.



Εμείς το προϊόν το αγοράσαμε από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας 0,74 ευρώ και όχι 1,055 ευρώ όπως μας δίνει μέση τιμή η νομαρχία Πειραιά.

Το αγοράσαμε δηλαδή σχεδόν σε τελική τιμή 30% λιγότερο από την τιμή που μας δίνει η νομαρχία.

Αυτό έγινε διότι το προϊόν όπως και τα περισσότερα επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα κατά καιρούς, συχνά - πυκνά, διατίθενται σε προωθητική ειδική τιμή προσφοράς που μείωσε την αρχική τιμή από 0,95 ευρώ σε 0,74 ευρώ.

Επίσης λόγω της ειδικής κάρτας μπόνους που διαθέτουμε θα επωφεληθούμε επιπλέον 3% έκπτωση επί της τελικής τιμής σε επιστροφή χρημάτων.

Αλλά και την αρχική τιμή 0,95 ευρώ να παίρναμε πάλι παρατηρείται μια δαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και μέσης τιμοληψίας της νομαρχίας της τάξης του 10% που γεννά πολλά ερωτηματικά.

Αν ήμασταν κακόπιστοι θα λέγαμε ότι είναι "μούφα" οι τιμοληψίες της νομαρχίας.

Έχουμε τονίσει επανειλλημμένως ότι το παραμύθι από όπου και αν προέρχεται έχει τελειώσει.

Δεν θα αφήνουμε τίποτα αναπάντητο.


Επικοινωνία: