Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ποιός έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό;



Ένα καταπληκτικό τραγούδι στα Γαλλικά από τον Patrick Bruel στο πιάνο, Isabelle Boulay, Corneille Garou και Jean Baptiste Maunier. "Qui a le droit", ποιος έχει το δικαίωμα.

Το μήνυμα του τραγουδιού μέσω μιας απλής ερώτησης:

Ποιός έχει δικαίωμα να λέει ψέμματα στα παιδιά μας όταν είμαστε εμείς που ορίζουμε το μέλλον τους;





Κάπου οι στίχοι δηλώνουν προκλητικά:

"Υπάρχουν πολλές ψυχές, πολλές θρησκείες αλλά ένας ήλιος.

Ο ήλιος όμως λάμπει ή καίει, πεθαίνεις από δίψα ή πίνεις λίγες σταγόνες.

Και σε σένα επίσης, είμαι σίγουρος, σου είπαν μερικές ωραίες ιστορίες. Τίποτε άλλο παρά βλακείες.

Και τώρα είμαστε στην πορεία, με τους φόβους τις αγωνίες και τις αμφιβολίες μας.

Ποιος έχει το δικαίωμα, ποιος έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό.

Είναι ένα παιδί που πραγματικά πιστεύει ό,τι λένε οι μεγάλοι.

Ξοδέψαμε τις ζωές μας να λέμε ευχαριστώ.

Ευχαριστώ σε ποιόν και γιατί.

Εμείς ορίζουμε το μέλλον των παιδιών μας,

Στα οποία λέμε ψέμματα..."

Ανακοίνωση της Data & Protection για την υπόθεση αγωγής του Γιάννη Μίχα





Αγωγή για προσβολή προσωπικότητας δια του τύπου άσκησε Νομάρχης σε βάρος ενός blogger - υπαλλήλου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, επειδή ο τελευταίος τόλμησε να χαρακτηρίσει παράνομο τον Νομάρχη. Σημειωτέον ότι πρόκειται για blogger ο οποίος αρθρογραφεί με δημοσιοποιημένο το ονοματεπώνυμό του, γεγονός που κατέστησε ευχερή την άσκηση της αγωγής εκ μέρους του Νομάρχη.

Το ποσό που ζητά ο Νομάρχης με την αγωγή του είναι 150.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα ο blogger - υπάλληλος είχε από την πρώτη στιγμή κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την ακύρωση της απόλυσής του, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, που παραμένει απλήρωτος από το 2007.

Οι νομικές υπηρεσίες κοινωνίας της πληροφορίας Data&Protection θα υπερασπιστούν τον blogger ενώπιον της Δικαιοσύνης, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στις 8 Απριλίου 2009.

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση με την οποία θα κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη η ελευθερία της έκφρασης των δημοσίων υπαλλήλων μέσω ιστολογίων, ως προς

- την έκταση της κριτικής που μπορεί να ασκηθεί εναντίον των προϊσταμένων τους, εφόσον έχουν ήδη ασκήσει -χωρίς αποτέλεσμα- τα νόμιμα μέσα και

- κατά πόσον νομιμοποιούνται να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους, υποστηρίζοντας δημόσια όσα υποστήριξαν και στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη απόφαση Kudeshkina κατά Ρωσίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επιδίκασε το ποσό των 10.000 ευρώ σε δικαστή της Μόσχας, η οποία σε μια συνέντευξή της είχε αμφισβητήσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τους ανώτερούς της δικαστές για διαφθορά και στη συνέχεια αποβλήθηκε από το δικαστικό σώμα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η δικαστής είχε το δικαίωμα να ασκήσει κριτική και ότι η αποπομπή της ισοδυναμούσε με παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασής της εκ μέρους της Ρωσίας.

Οι νομικές υπηρεσίες κοινωνίας της πληροφορίας Data&Protection δραστηριοποιούνται στους τομείς της πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας προσωπικών δεδομένων, πρόσβασης στα έγγραφα και ελευθερίας της έκφρασης.

Δείτε επίσης: Αγωγή 150.000 ευρώ από Νομάρχη σε blogger - υπάλληλο της Νομαρχίας

O e-Lawyer θα μας εκπροσωπήσει στο δικαστήριο του Γιάννη Μίχα




Ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος, γνωστός και από το blog που διατηρεί http://elawyer.blogspot.com/ θα μας εκπροσωπήσει στην υπόθεση αγωγής του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα κατά του συντάκτη του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Θυμίζουμε ότι ο νομάρχης Πειραιά ενοχλημένος μάλλον από τις αποκαλύψεις του blog που τον αφορούν και δεν έχουν όμως ποτέ διαψευστεί (πώς θα μπορούσε αυτό άλλωστε να γίνει;) κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά ζητώντας 150.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω δήθεν ηθικής βλάβης και τη φυλάκιση του blogger.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τελικά στις αρχές Απριλίου μετά την αναβολή που πήρε το Μάρτιο.

Πρέπει να μας απασχολήσουν όλους οι Χανιώτικες βεντέτες



Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στην Κρήτη μετά την αιματηρή βεντέτα στα Περιβολάκια Κισάμου που τελευταία της συνέπεια ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος από πυρά πυροβόλου όπλου.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Αριστείδης Καζάλης, οι οκτώ συλληφθέντες είναι μέλη δυο οικογενειών που εμπλέκονται στο τραγικό πρόσφατο περιστατικό, ενώ αναζητούνται από τις αρχές ακόμη δυο άτομα.

Οι οικογενειακές διαφορές είχαν εκδηλωθεί από παλιά τη δεκαετία του '90 με τον τότε δράστη να οδηγείται στις φυλακές και να αποφυλακίζεται μετά από χρόνια.

Το τωρινό συμβάν έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (14.3.2009) σε χωράφι της περιοχής, όπου το θύμα έκαιγε κλαδιά μαζί με συγγενικό του πρόσωπο.

Με αφορμή υποτιθέμενη ενόχλησή τους από τη φωτιά έφτασαν στο σημείο μέλη της αντίπαλης από παλιά οικογένειας.

Μετά από φραστικές αντεγκλήσεις το τέλος έδωσαν τα όπλα με τον 25χρονο να πέφτει τραυματισμένος και να υποκύπτει μετά από λίγο.

Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων όπου και άφησε την τελευταία του πνοή καθώς είχε τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά στο θώρακα και έχασε όπως λέχθηκε πολύ αίμα.

Η διαδρομή της γνωστής ιατρικής αξιολόγησης και διαπίστωσης διοικητικής αναρμοδιότητας πραγματοποιήθηκε πιστά και εδώ χωρίς να μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες.

Η ένταση όμως μεταξύ των πιο θερμών μελών των εμπόλεμων χανιώτικων οικογενειών εκδηλώθηκε και στο Κέντρο Υγείας όπου ο αδερφός του φερόμενου ως δράστη τραυμάτισε με μαχαίρι τη μητέρα και το σύζυγο της αδελφής του θύματος.

Η μητέρα του θύματος είχε τραυματιστεί ήδη λίγο νωρίτερα στο κεφάλι μετά από χτύπημα που δέχτηκε με πέτρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ανέλαβαν τελικά να δώσουν τέλος στη κατάσταση που είχε ξεφύγει εκτός ελέγχου και υπήρχαν βάσιμοι φόβοι για νέα άμεσα επεισόδια.

Από την άλλη μεριά,

Ο επίσης χανιώτης σε καταγωγή Χρήστος Μαρκογιαννάκης φαίνεται να είναι ο εμπνευστής μιας επίσημης βεντέτας κατά των κουκουλοφόρων που προκαλούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ανακοινώθηκαν μέτρα λίγο ως πολύ περικύκλωσης του κέντρου της πόλης από ειδικές ολιγομελείς δυνάμεις που θα επεμβαίνουν σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο σχεδιασμό συμμετέχουν και βρετανοί βετεράνοι μετά από πρόσκληση των ελληνικών αρχών όπως ανακοινώθηκε.

Εμείς όμως είχαμε γράψει σχετικά εδώ και πολύ καιρό.

(βλ. Συναντήσεις με αφορμή τα επεισόδια )

Να τονίσουμε καταρχήν ότι οι κουκουλοφόροι, ως τέτοιοι, είναι άγνωστοι και δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί η περίπτωση προβοκάτσιας. Οι συλλήψεις και προσαγωγές άλλωστε δεν περιορίζονται πάντα στους κουκουλοφόρους.

(βλ. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο )

Από την άλλη μεριά επίσης την κατάσταση στην αστυνομία, καζάνι που βράζει και αυτή, την ξέρουμε. Τα μέτρα αποσκοπούν και στην εσωτερική ηρεμία. Κάποιοι αστυνομικοί όμως έχουν ήδη κριθεί ανίκανοι να κρατούν όπλο.

Θυμίζουμε επιπλέον ότι υπάρχει οπτικό υλικό από πρόσφατα γεγονότα που αποδεικνύει έκνομες τακτικές της αστυνομίας να μεταμφιέσει, όπως κατηγορήθηκε, αστυνομικούς σε τρομοκράτες χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ποιο ήταν το συγκεκριμένο σχέδιο και οι εντολές που εκτελούσαν.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κρίθηκε εισαγγελέας, σύμφωνα με το βιογραφικό του, το 1972 εντάχθηκε στους κόλπους του κόμματος της ΝΔ μόλις το 1980.

Τον Ιανουάριο του 2006 αποπέμφθηκε από τη θέση του υφυπουργού Δημοσίας Τάξης καθώς σε ομιλία του στην κομματική οργάνωση Καστελίου του Νομού Χανίων εξύβρισε τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Λινό τον οποίο χαρακτήρισε “αγράμματο” και “ανόητο”.

Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την ένοχη ανοχή του ΠΑΣΟΚ συνθέτουν ένα σκηνικό βεντέτας που ενδεχομένως θα έχει και άλλα θύματα τύπου Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπορεί και από τη πλευρά αστυνομικών στο πλαίσιο κάποιου τρελού σχεδίου ή σχεδίου τρελού.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι οι παράνομοι των Σούπερ Μάρκετ έχουν μείνει στη συνείδησή μας αποκαλούμενοι ως Ρομπέν.

Ενώ κάποιοι τρέφονται κυριολεκτικά με σκουπίδια και μερικοί δεν έχουν αγοράσει καινούργιο ρούχο εδώ και χρόνια, ενώ ετοιμάζεται η γενιά των 600 πλέον ευρώ, ενώ ολόκληρες περιοχές της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα, την ηρωική κατά τα άλλα αλλά πάντως διεκδικούμενη Μακεδονία, μαστίζονται από ανεργία που δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι μαθητές έχουν πάρει τις πέτρες, ενώ η διοικητική διαφθορά και η κρατική παραοικονομία είναι νόμος, ενώ έχουν εξανεμιστεί τα αποθεματικά γενεών στα ασφαλιστικά ταμεία από τζογαδόρους κομματικούς, ενώ, ενώ, ενώ...

Η κυβέρνηση θέτει πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των μπουτίκ του Κολωνακίου.

Πρέπει ο Έλληνας να μπορεί να αγοράσει το μοντελάκι του και οι νεόπλουτοι διοικητικοί να μπορούν να πιουν ανενόχλητοι το καφεδάκι τους στην πλατεία.

Άσε που πέφτουν και οι αξίες των ακινήτων. Αυτό που το πας;

Σε βεντέτα άγρια θα αποδειχθούν τα δήθεν μέτρα της Κυβέρνησης γιατί κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον εξαγριωμένο νέο.

Εκτός και αν κατέβουν πάλι τα τανκς.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να παρθούν πραγματικά μέτρα καταρχήν ανακούφισης και παράλληλα διεξόδου από την πολιτική και όχι βέβαια οικονομική κρίση;

Η Ελλάδα διαθέτει τέτοιες και τόσες παραγωγικές δυνάμεις, ιδίως έμψυχου κεφαλαίου, αλλά και πολιτιστικά αποθέματα που θα έπρεπε να πετάει σε μόνιμη πτήση ανάπτυξης.

Πότε θα αφεθούν αυτές οι δυνάμεις ελεύθερες να προκόψουν και να οδηγήσουν την κοινωνία στον ιστορικό της ρόλο;


Πολίτες "απαλλοτρίωσαν" οικόπεδο στα Εξάρχεια




Συνεχίστηκε και αυτό το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου 2009 η δενδροφύτευση του οικοπέδου που βρίσκεται στη γωνία των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

Την πρωτοβουλία να "απαλλοτριώσουν" το χώρο που χρησιμοποιείτο ως σταθμός στάθμευσης αυτοκινήτων πήραν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Εξαρχείων και ξεκίνησαν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που καθυστερούσε αδικαιολόγητα να πράξει η επίσημη τοπική αυτοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων.

Το οικόπεδο ανήκει στο ΤΕΕ το οποίο είχε προτείνει στους τοπικούς άρχοντες την ανταλλαγή του με άλλο ώστε να παραχωρηθεί ως ελεύθερος χώρος πρασίνου στους "στριμωγμένους" κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, όταν έληξε η μίσθωση του χώρου από εταιρεία που τον εκμεταλλευόταν ως υπαίθριο πάρκινγκ, ο δήμος δήλωσε πως δεν ενδιαφερόταν για την ανταλλαγή, επειδή δεν είχε χρήματα για την ανάπλαση.

Οι πολίτες έβαλαν ένα χεράκι για να βοηθήσουν για τα σχετικά και φαίνεται ότι το διασκέδασαν με την ψυχή τους και αυτοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες που ήρθαν από αλλού στην Αθήνα για το γεγονός και έμειναν μέχρι αργά το βράδυ.

Στο χώρο ακούγονταν καλή ζωντανή μουσική και τραγούδια από καλλιτέχνες που πρόσφεραν αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και εισέπρατταν σαν ανταμοιβή την ενθουσιώδη άμεση αναγνώριση του κοινού που χόρευε στους εναλλασσόμενους ρυθμούς.

Το κλίμα ευχάριστο και οι παρουσίες τόσο καθαρές και όμορφες που σε παρέσυραν άμεσα να ενταχθείς στην ομάδα και να περάσεις καλά.

Στο χώρο υπάρχει βέβαια και αντιφασιστικό πανό που κανέναν δεν ενόχλησε.

Σημειώνουμε ότι με την αποκόληση του τσιμέντου και της ασφάλτου και την εμφάνιση του χώματος η περιοχή δεν κινδυνεύει και με υποστρακισμούς βολίδων άγνωστης ταυτότητας.

Η άλλη γωνία όπου έδωσε άδικα τη ζωή του ο Αλέξης Γρηγορόπουλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Οι φωτογραφίες (κάντε κλικ για μεγαλύτερες) από τα σημεία που περιγράψαμε:
















Επικοινωνία: