Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Πρέπει να μας απασχολήσουν όλους οι Χανιώτικες βεντέτες



Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στην Κρήτη μετά την αιματηρή βεντέτα στα Περιβολάκια Κισάμου που τελευταία της συνέπεια ήταν να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος από πυρά πυροβόλου όπλου.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Αριστείδης Καζάλης, οι οκτώ συλληφθέντες είναι μέλη δυο οικογενειών που εμπλέκονται στο τραγικό πρόσφατο περιστατικό, ενώ αναζητούνται από τις αρχές ακόμη δυο άτομα.

Οι οικογενειακές διαφορές είχαν εκδηλωθεί από παλιά τη δεκαετία του '90 με τον τότε δράστη να οδηγείται στις φυλακές και να αποφυλακίζεται μετά από χρόνια.

Το τωρινό συμβάν έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (14.3.2009) σε χωράφι της περιοχής, όπου το θύμα έκαιγε κλαδιά μαζί με συγγενικό του πρόσωπο.

Με αφορμή υποτιθέμενη ενόχλησή τους από τη φωτιά έφτασαν στο σημείο μέλη της αντίπαλης από παλιά οικογένειας.

Μετά από φραστικές αντεγκλήσεις το τέλος έδωσαν τα όπλα με τον 25χρονο να πέφτει τραυματισμένος και να υποκύπτει μετά από λίγο.

Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων όπου και άφησε την τελευταία του πνοή καθώς είχε τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά στο θώρακα και έχασε όπως λέχθηκε πολύ αίμα.

Η διαδρομή της γνωστής ιατρικής αξιολόγησης και διαπίστωσης διοικητικής αναρμοδιότητας πραγματοποιήθηκε πιστά και εδώ χωρίς να μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες.

Η ένταση όμως μεταξύ των πιο θερμών μελών των εμπόλεμων χανιώτικων οικογενειών εκδηλώθηκε και στο Κέντρο Υγείας όπου ο αδερφός του φερόμενου ως δράστη τραυμάτισε με μαχαίρι τη μητέρα και το σύζυγο της αδελφής του θύματος.

Η μητέρα του θύματος είχε τραυματιστεί ήδη λίγο νωρίτερα στο κεφάλι μετά από χτύπημα που δέχτηκε με πέτρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καταστολής ανέλαβαν τελικά να δώσουν τέλος στη κατάσταση που είχε ξεφύγει εκτός ελέγχου και υπήρχαν βάσιμοι φόβοι για νέα άμεσα επεισόδια.

Από την άλλη μεριά,

Ο επίσης χανιώτης σε καταγωγή Χρήστος Μαρκογιαννάκης φαίνεται να είναι ο εμπνευστής μιας επίσημης βεντέτας κατά των κουκουλοφόρων που προκαλούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Ανακοινώθηκαν μέτρα λίγο ως πολύ περικύκλωσης του κέντρου της πόλης από ειδικές ολιγομελείς δυνάμεις που θα επεμβαίνουν σε περίπτωση επεισοδίων.

Στο σχεδιασμό συμμετέχουν και βρετανοί βετεράνοι μετά από πρόσκληση των ελληνικών αρχών όπως ανακοινώθηκε.

Εμείς όμως είχαμε γράψει σχετικά εδώ και πολύ καιρό.

(βλ. Συναντήσεις με αφορμή τα επεισόδια )

Να τονίσουμε καταρχήν ότι οι κουκουλοφόροι, ως τέτοιοι, είναι άγνωστοι και δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί η περίπτωση προβοκάτσιας. Οι συλλήψεις και προσαγωγές άλλωστε δεν περιορίζονται πάντα στους κουκουλοφόρους.

(βλ. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο )

Από την άλλη μεριά επίσης την κατάσταση στην αστυνομία, καζάνι που βράζει και αυτή, την ξέρουμε. Τα μέτρα αποσκοπούν και στην εσωτερική ηρεμία. Κάποιοι αστυνομικοί όμως έχουν ήδη κριθεί ανίκανοι να κρατούν όπλο.

Θυμίζουμε επιπλέον ότι υπάρχει οπτικό υλικό από πρόσφατα γεγονότα που αποδεικνύει έκνομες τακτικές της αστυνομίας να μεταμφιέσει, όπως κατηγορήθηκε, αστυνομικούς σε τρομοκράτες χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ποιο ήταν το συγκεκριμένο σχέδιο και οι εντολές που εκτελούσαν.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος κρίθηκε εισαγγελέας, σύμφωνα με το βιογραφικό του, το 1972 εντάχθηκε στους κόλπους του κόμματος της ΝΔ μόλις το 1980.

Τον Ιανουάριο του 2006 αποπέμφθηκε από τη θέση του υφυπουργού Δημοσίας Τάξης καθώς σε ομιλία του στην κομματική οργάνωση Καστελίου του Νομού Χανίων εξύβρισε τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Λινό τον οποίο χαρακτήρισε “αγράμματο” και “ανόητο”.

Όλα αυτά τα στοιχεία μαζί με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την ένοχη ανοχή του ΠΑΣΟΚ συνθέτουν ένα σκηνικό βεντέτας που ενδεχομένως θα έχει και άλλα θύματα τύπου Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπορεί και από τη πλευρά αστυνομικών στο πλαίσιο κάποιου τρελού σχεδίου ή σχεδίου τρελού.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι οι παράνομοι των Σούπερ Μάρκετ έχουν μείνει στη συνείδησή μας αποκαλούμενοι ως Ρομπέν.

Ενώ κάποιοι τρέφονται κυριολεκτικά με σκουπίδια και μερικοί δεν έχουν αγοράσει καινούργιο ρούχο εδώ και χρόνια, ενώ ετοιμάζεται η γενιά των 600 πλέον ευρώ, ενώ ολόκληρες περιοχές της χώρας στη Βόρεια Ελλάδα, την ηρωική κατά τα άλλα αλλά πάντως διεκδικούμενη Μακεδονία, μαστίζονται από ανεργία που δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι μαθητές έχουν πάρει τις πέτρες, ενώ η διοικητική διαφθορά και η κρατική παραοικονομία είναι νόμος, ενώ έχουν εξανεμιστεί τα αποθεματικά γενεών στα ασφαλιστικά ταμεία από τζογαδόρους κομματικούς, ενώ, ενώ, ενώ...

Η κυβέρνηση θέτει πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των μπουτίκ του Κολωνακίου.

Πρέπει ο Έλληνας να μπορεί να αγοράσει το μοντελάκι του και οι νεόπλουτοι διοικητικοί να μπορούν να πιουν ανενόχλητοι το καφεδάκι τους στην πλατεία.

Άσε που πέφτουν και οι αξίες των ακινήτων. Αυτό που το πας;

Σε βεντέτα άγρια θα αποδειχθούν τα δήθεν μέτρα της Κυβέρνησης γιατί κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τον εξαγριωμένο νέο.

Εκτός και αν κατέβουν πάλι τα τανκς.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να παρθούν πραγματικά μέτρα καταρχήν ανακούφισης και παράλληλα διεξόδου από την πολιτική και όχι βέβαια οικονομική κρίση;

Η Ελλάδα διαθέτει τέτοιες και τόσες παραγωγικές δυνάμεις, ιδίως έμψυχου κεφαλαίου, αλλά και πολιτιστικά αποθέματα που θα έπρεπε να πετάει σε μόνιμη πτήση ανάπτυξης.

Πότε θα αφεθούν αυτές οι δυνάμεις ελεύθερες να προκόψουν και να οδηγήσουν την κοινωνία στον ιστορικό της ρόλο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: