Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τα 'βαλε με τους Οικολόγους ο Φασούλας




Με τους Οικολόγους - Πράσινους τα 'βαλε ο δήμαρχος Πειραιωτών Παναγιώτης Φασούλας.

Στην πρόσφατη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων - Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ανέφερε ότι την επόμενη μέρα θα επισκεπτόταν τον Πειραιά σχετικά με το θέμα της ανακύκλωσης στην πόλη.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος (21.9.2009) δημοσίευσε δηλώσεις του αναφορικά με τα προγράμματα του δήμου που ακόμη "προωθούνται".

(βλ. Δεν μας τα λέει καλά ο Παναγιώτης Φασούλας)

Άφησε μάλιστα και υπονοούμενα ο Παναγιώτης Φασούλας.

Είναι τόσο δυνατό το έργο του στην πόλη, που δεν μπορεί, κάποιοι θέλουν να τον υπονομεύσουν!

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Ήδη πέντε σύγχρονα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί σε πλατείες του Πειραιά ενώ έχει πραγματοποιηθεί και σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών."

Στη φωτογραφία όμως που απεικονίζει ένα από αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που είναι τοποθετημένο μάλιστα πλησίον του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Πλατεία Κοραή, τι βλέπουμε;

Οι πολίτες είναι ήδη ευαισθητοποιημένοι και φέρνουν τα χάρτινα απορρίμματά τους στο σύγχρονο μηχάνημα ανακύκλωσης.

Ανακαλύπτουν όμως ότι δεν δέχεται το πιο εύκολα ανακυκλώσιμο υλικό, δηλαδή το χαρτί. Για το λόγο αυτό τα αφήνουν στο δάπεδο, δίπλα στο μηχάνημα.

Καταλαβαίνουμε
δηλαδή ότι αν δεν έχεις σχέδιο, τότε η καλύτερη ιδέα μπορεί να αποδειχθεί φάρσα.

Εξάλλου, τα μηχανήματα αυτά εγκαινιάστηκαν μόλις στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2008, ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας ανέλαβε τα ηνία του Δήμου, σχεδόν δυο χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2007.

(βλ. TVXS και Δήμος Αθηναίων)

Όσον αφορά τις άλλες συμφωνίες που "προωθεί" ο δήμαρχος, αρκεί να διαβάσουμε τα έγγραφα των συμβάσεων ώστε να καταλάβουμε ότι ο Δήμος αναλαμβάνει ένα κόστος μεταφοράς προς τις εταιρείες ανακύκλωσης.

Αυτό δεν έχει γίνει άσκοπα από τον ιδιώτη.

Αυτός που τελικά θα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον εξασφαλίσει μια πρώτη διαλογή και συλλογή των υλικών αυτών που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόστη, αν όχι το πιο μεγάλο.

Άλλες συμφωνίες, δεν αφορούν βέβαια δράσεις ανακύκλωσης με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, αλλά συμμετοχή των υπηρεσιών του σε προγράμματα που ήδη τρέχουν από εταιρείες εδώ και χρόνια (πχ η συλλογή ορυκτελαίων).

Πετάει ο γάιδαρος;


Σε λίγο θα πιστέψουμε ότι πετάει.

Δεν μας τα λέει καλά ο Παναγιώτης Φασούλας




Ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας στις 21.9.2009 δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Π. ΦΑΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας, με αφορμή τοποθέτηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων κ. Χρυσόγελου, στη σημερινή τηλεμαχία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών υπέπεσε σε πολιτικό ατόπημα, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Γιατί επιχείρησε να εμφανίσει τον Πειραιά σαν μια πόλη που δεν αναπτύσσει σύστημα ανακύκλωσης;

Γιατί δεν φρόντισε να ζητήσει ενημέρωση ως όφειλε για το θέμα πριν προβεί στην όποια αναφορά του;

Γιατί δεν επιχείρησε να καταγγείλει έγκαιρα τα όσα υποστήριξε και να λάβει απάντηση, αλλά επέλεξε να αναφερθεί στην τηλεοπτική αναμέτρηση όταν γνώριζε ότι ο Δήμος δεν είχε καμιά δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για να απαντήσει στα όσα αναληθή υποστήριζε;

Για ενημέρωση τόσο δική του, όσο και των υπολοίπων αρχηγών και του ελληνικού λαού παρουσιάζω τα παρακάτω στοιχεία:

Στο Δήμο Πειραιά προωθούμε το πρόγραμμα μπλέ κάδων, σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν έκανε κάτι γι’ αυτό αλλά αντίθετα προώθησε ένα σύστημα μικρών μεταλλικών κάδων κατάλληλων μόνο για διαφήμιση.

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., που παρά τις πιέσεις μας καθυστερεί αδικαιολόγητα, με προσωπική μου επιστολή επισήμανα ότι ο Δήμος Πειραιά είναι έτοιμος να προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης για την εφαρμογή του συστήματος μπλε κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε λάβει απάντηση.

Την ίδια στιγμή σε άλλο μεγάλο Δήμο έχουν τοποθετηθεί μπλε κάδοι χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε σύμβαση.

Από τη μεριά μας για να προλάβουμε οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση προχωρήσαμε μόνοι μας ως Δήμος Πειραιά στην προκήρυξη ανοικτού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια μπλε κάδων απορριμμάτων για την ανακύκλωση.

Γι΄ αυτό το σκοπό αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με δικούς μας πόρους, στην υλοποίηση του προγράμματος, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι για μας η ανακύκλωση είναι πρώτη προτεραιότητα.

Δε σταματήσαμε όμως μόνο εκεί:

Στον Πειραιά προωθούμε και υλοποιούμε άλλα επτά προγράμματα ανακύκλωσης.

Πρώτον:

Μαζί με τους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ηρακλείου προωθούμε πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.

Ήδη πέντε σύγχρονα μηχανήματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί σε πλατείες του Πειραιά ενώ έχει πραγματοποιηθεί και σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Επίσης, τοποθετούμε ειδικά press containers για την ανακύκλωση χαρτιού συσκευασιών σε σημεία με εμπορική κίνηση.

Δεύτερον:

Προωθούμε σε συνεργασία με την Εταιρεία ΕΕΑΑ πρόγραμμα τοποθέτησης ειδικών κάδων κωδωνοειδούς μορφής για γυαλί – πλαστικό, με προτεραιότητα τους χώρους συγκέντρωσης καταστημάτων εστίασης, που χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες αντίστοιχων συσκευασιών.

Τρίτον:

Σε συνεργασία με την Εταιρεία ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. προωθούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης μπαταριών αυτοκινήτων.

Τέταρτον:

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Ecoelastica προωθούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ελαστικών.

Πέμπτον:

Σε συνεργασία με την ΕΛΤΕΠΕ και την ΚΕΠΕΔ προωθούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και λιπαντικών.

Έκτον:

Σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευασιών προωθούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Έβδομον:

Τέλος, προωθούμε πρόγραμμα ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε συνεργασία με την Εταιρεία ΑΝΤΙΜΕΤ και με τη βοήθεια και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προκύπτει από τα παραπάνω ότι η ανακύκλωση, η προστασία του περιβάλλοντος και η πράσινη ανάπτυξη είναι για μας στον Πειραιά αδιαπραγμάτευτες επιλογές.


ΩΣΤΟΣΟ

Αν παρατηρήσετε τη δήλωση του δημάρχου θα διαπιστώσετε ότι ενώ λέει "Στον Πειραιά προωθούμε και υλοποιούμε άλλα επτά προγράμματα ανακύκλωσης", όταν αναφέρει αναλυτικά τα προγράμματα λέει μόνο "προωθούμε".

"Προωθούμε" το ένα, "προωθούμε" το άλλο, κλπ.

Έτσι διαμορφώνεται δόλια η εντύπωση στον αναγνώστη ότι τα προγράμματα ανακύκλωσης ήδη υλοποιούνται στην ουσία τους, ενώ κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας.

Πράγματι,

Με τη με αριθμ. Πρωτ. 93427/27.8.2009 Πρόσκληση της Δ/νσης Διοίκησης (Τμ. Δημοτικού Συμβουλίου) του Δήμου Πειραιά, που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σημερινός υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά, Κώστας Ρεσβάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για την επερχόμενη (31.8.2009) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Εκεί ανάμεσα στα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν και τα εξής:

ΘΕΜΑ 25ο:

«Λήψη απόφασης για:

α) Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο πρόγραμμα Ειδικής δράσης ανακύκλωσης γυαλιού και πλαστικού από Επαγγελματικούς χώρους που βρίσκονται σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Πειραιά, της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε." με διακριτικό τίτλο: "ΕΕΑΑ Α.Ε." και

β) την εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της προαναφερόμενης εταιρείας, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Μηχανολογικού - Ηλ/κού κ. Αντώνη Αρώνη, σύμφωνα με το άρθρο 209 του Ν. 3463/2006, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Ν. 3731/08 άρθρο 20 παρ. 13».

ΘΕΜΑ 26ο:

«Λήψη απόφασης για:

α) Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης των μεταχειρισμένων ελαστικών οχημάτων με την Ανώνυμη Εταιρεία με
την επωνυμία "ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ECOΕLASTIKA"και

β) την εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της προαναφερόμενης εταιρείας, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Μηχανολογικού-Ηλ/κού κ. Αντώνη Αρώνη, σύμφωνα με το άρθρο 209 του Ν. 3463/2006, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Ν. 3731/08 άρθρο 20 παρ. 13».

ΘΕΜΑ 27ο:

«Λήψη απόφασης για:

α) Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στο Σύστημα Συλλογής και Μεταφοράς Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων (ΑΛΕ) με την εταιρεία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΩΝ" με διακριτικό τίτλο: "ΕΛΤΕΠΕ Α.Ε." και

β) την εξουσιοδότηση για την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της προαναφερόμενης εταιρείας.

Άρα από την ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2009 που πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις όχι μόνο είναι αδύνατον να υλοποιηθεί η συνεργασία με τις συγκεκριμένες εταιρείες ανακύκλωσης αλλά ούτε και οι συμβάσεις να υπογραφούν.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ


Στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρέστη και τηλεοπτικό συνεργείο του δημοσιογραφικού οργανισμού "Εν Πειραιεί" καταγράφοντας το γεγονός και ως εκ τούτου υπάρχει άφθονο οπτικό και ακουστικό υλικό.

Αποτελεί λοιπόν ανήθικη επίθεση κατά των Οικολόγων - Πράσινων αλλά και του Οικολογικού Κινήματος γενικότερα η ατελής δήλωση του δημάρχου Πειραιωτών Παναγιώτη Φασούλα ο οποίος αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι βάζει το συμφέρον του κόμματος πάνω από την Αλήθεια.

Εξάλλου, είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε αναφορά στον επικεφαλής των Οικολόγων - Πράσινων κο Χρυσόγελο καθώς το μόνο που ανέφερε τηλεοπτικά είναι ότι την επομένη της παρουσίας του στη τηλεμαχία θα ήταν στον Πειραιά όπου θα εξέταζε το θέμα "Ανακύκλωση" στην πόλη.

Η επίθεση στους Οικολόγους δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να αναδεικνύει τις θέσεις τους.

Ο Ελληνικός Λαός είναι αυτός που τελικά θα συγκρίνει, θα κρίνει και θα αποφασίσει σε ποιόν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και σε ποιόν ψήφο αποδοκιμασίας και δεν χρειάζεται βοήθεια από κανέναν ούτε ασφαλώς από εμάς.

Πρέπει όμως να έχει πληροφόρηση.

Αν τελικά πρωτοστατεί στην ανακύκλωση ο Παναγιώτης Φασούλας τότε είμαστε διαθέσιμοι ως ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ να καλύψουμε το γεγονός με κάθε τρόπο και να "προωθήσουμε" το έργο του δημάρχου.

Κίτρινη Κάρτα.

* Η φωτογραφία (www.papandreou.gr) από την επίσκεψη στον Πειραιά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στις 20.6.2008, όταν το κλίμα ήταν καλύτερο για τους τοπικούς άρχοντες.

"Μπράβο Γιάννη"



Από τη Φωνή των Πειραιωτών:

Νέοι άνθρωποι στην πολιτική σκηνή

"Κόσμιος και ήσυχος ο φετινός προεκλογικός αγώνας, τον συναντάς σε κάθε γωνιά του Πειραιά και έχει μια δική του γεύση, γεμάτη αλμύρα και καλοσύνη.

Ο εκλεκτός υποψήφιος βουλευτής, συνάδελφος και φίλος, Δημήτρης Κατσικάρης, μπροστά σε εκατοντάδες φίλους, συμπεριλαμβανομένου και του Νομάρχη, μας ανέλυσε τις φρέσκες και νεανικές θέσεις του, καταχειροκροτούμενος."

Παραμένει στην τοπική αυτοδιοίκηση ο Μίχας

"Αίσθηση προκάλεσε η ρητή αναφορά του Γιάννη Μίχα στο Πολιτικό του Μέλλον, στο τελευταίο νομαρχιακό Συμβούλιο.

«Είμαι ταγμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε Υπουργός θέλω να γίνω, ούτε να την αποχωριστώ για τίποτα».

Μπράβο Γιάννη, κατάφερες στην οκταετία σου, να δημιουργήσεις μια Νομαρχία υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα."

* Στη φωτογραφία, από τη Φωνή των Πειραιωτών, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, φαίνεται να δείχνει το δρόμο της επιτυχίας στον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στην Α' Περιφέρεια Πειραιά, Δημήτρη Κατσικάρη.

Επιστολή από το Αντίπολο




Αγαπητοί φίλοι, επιτρέψτε μου να καταθέσω την άποψη μου για τις εκλογικές εξελίξεις στην περιοχή που ζω και εργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια.

Υπάρχουν ορισμένες εκλογικές περιφέρειες που παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Α’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά για παράδειγμα.

Εκεί, πέρα από τη μορφή που θα πάρει ο αριθμός αλλά και ο καταμερισμός των εδρών, ενδιαφέρον έχει και το τι θα συμβεί στα δυο μεγάλα κόμματα.

Η μεγάλη αλλαγή είναι στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ.

Κι αυτό γιατί πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο πρώην πρωθυπουργός. Ο κ. Κώστας Σημίτης.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετέχει ο πρώην υφυπουργός ο κ. Μανώλης Μπεντενιώτης, ο οποίος θεωρείται προσωπικός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου.

Ήταν μάλιστα από τους πρωταγωνιστές της ομάδας των δέκαεπτά βουλευτών του κινήματος που το 2000 είχαν αποφασίσει να προτείνουν τον κ. Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο Μανώλης Μπεντενιώτης είχε διεκδικήσει το 2002 την Δημαρχία στον Πειραιά ο κ. Παπανδρέου είχε κατέβει για να τον στηρίξει.

Και τότε ο κ. Μπεντενιώτης τον είχε αποκαλέσει δημόσια «μελλοντικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ» στην εκλογική περιφέρεια του κ. Σημίτη.

Την περασμένη Δευτέρα ο κ. Μπεντενιώτης είχε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση και ένας από τους ομιλητές ήταν και ο Δήμαρχος Πειραιά ο κ. Φασούλας, που δεν καταλογιζόταν στην «Παπανδρεϊκή» πτέρυγα.

Ο ίδιος ο κ. Μπεντενιώτης δεσμεύτηκε στο λόγο του «να ακολουθήσει πιστά την απαίτηση των ψηφοφόρων, να υπηρετήσουν στη Βουλή στελέχη με καθαρή διαδρομή και αγωνιστικό ήθος».

http://www.antipolon.blogspot.com/


(Για τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά, Μανώλη Μπεντενιώτη δείτε επίσης Οι Κηφισιώτες Πειραιώτες)

Το βαρύ βιογραφικό του Γιάννη Παναγόπουλου




Επειδή δεν θέλουμε να αδικούμε κανένα ψάξαμε να βρούμε το βιογραφικό του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου.

Είναι το επίσημο βιογραφικό που ο ίδιος δημοσιοποιεί μέσω της ΓΣΕΕ.

Όπως θα παρατηρήσει ο κάθε αναγνώστης με ένα τέτοιο βιογραφικό σήμερα ούτε να κρατάς περίπτερο δε σε προσλαμβάνουν.

Παρόλα αυτά ο Γιάννης Παναγόπουλος εισπράττει για τις υπηρεσίες του από το κοινωνικό σύνολο πάνω από 130.000 ευρώ το χρόνο.

Σε δεύτερη ανάγνωση όμως παρατηρούμε και κάτι άλλο.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος μας παραμυθιάζει χωρίς καμία ντροπή.

Όχι μόνο αναφέρει ότι "αναγνωρίζει κινητήρια δύναμη της συνδικαλιστικής του δράσης τη θέλησή του να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας στην οποία - όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά - όλοι θα έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες."

Αλλά επίσης δηλώνει:

«Πιστεύω σε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, με ισότητα και αλληλεγγύη, σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών ανάμεσα στα οποία το κυρίαρχο είναι το δικαίωμα στην εργασία.

Ποτέ δεν θα δεχθούμε μια κοινωνία με υψηλή ανεργία και διακρίσεις».

Για το λόγο αυτό δοκιμάζει πως είναι να εισπράττεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως κομματικός, για να το εφαρμόσει και σε εμάς τους άλλους Έλληνες.

Αποκρύπτει όμως τις θέσεις που κατείχε και κατέχει σε εταιρείες. Ούτε μας αναφέρει τι έχει τελικά σπουδάσει. Πώς έχει κοπιάσει;

Ό,τι έχει να επιδείξει είναι η συνδικαλιστική του δράση;

Καλό καμουφλάζ έχει βρει στα επίσημα όργανα του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Δεν μπορεί όμως να κρυφτεί από την Κοινωνία την οποία φοβάται, απειλεί με μηνύσεις και κυκλοφορεί με θωρακισμένα αυτοκίνητα.





Ο Γιάννης Παναγόπουλος άλλωστε επιβεβαιώνει ο ίδιος ότι είναι ουσιαστικά αργόμισθος καθώς δηλώνει ότι:

"Τον ελεύθερο του χρόνο, επιλέγει να τον περνά με την οικογένειά του και φίλους στο σπίτι του στην αγαπημένη του γενέτειρα, το Σέρβου Αρκαδίας χαλαρώνοντας με ένα καλό βιβλίο και μουσική."

Που βρίσκει ελεύθερο χρόνο ο εργαζόμενος;

Μια έδρα σε Πανεπιστήμιο θα πρέπει να δοθεί στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ώστε να διδάσκει στους νέους αλλά και όλους μας τους τρόπους, τις μεθόδους και τις τακτικές της επιτυχίας του.

Γεννήθηκε και αυτός γύρω στο 1955, όπως οι περισσότεροι της αποκαλούμενης Γενιάς του Πολυτεχνείου, που από το μπλόγκ αυτό υποστηρίζουμε ότι:

Αφού σπατάλησαν όλα τα αποθέματα των γονέων τους, που έζησαν πολέμους και συμφορές, προεξόφλησαν επίσης και το μέλλον των παιδιών τους.

Απορεί κανείς για την κατάντια του τόπου όταν υπάρχουν τόσα παραδείγματα συνταγής της προσωπικής κομματικής επιτυχίας;

(βλ. επίσης Τα θρεφτάρια της Αλλαγής)


Τα θρεφτάρια της Αλλαγής




[ Και ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος στην τηλεόραση.

(Κανένας από αυτούς που αναφέρονται σε αυτή την ανάρτηση).

Σχεδόν άμεσα αρχίζουν τα ... όργανα.

"- Ρε αλήτη! Ρε κοπρίτη! Ρε... Ρε... Ρε..."

" - Τι έγινε Μπάρμπα Νίκο; Ρωτάω."

" - Δεν είναι ΠΑΣΟΚ Μιχάλη! Αυτοί δεν είναι ΠΑΣΟΚ!"

Είπε πολλά τότε ο κυρ Νίκος και τα μάτια του πλημμύριζαν θυμό και δάκρυα.

Για να ζήσει δούλευε όλη του τη ζωή εργάτης (τσαγκάρης) και όταν άνοιξε ένα μαγαζί, επιδιορθωτήριο υποδημάτων, παραλίγο να μην του βγουν τα ένσημα για τη σύνταξη, όταν αναγκάστηκε να το κλείσει, λόγω της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.

Έκανε και στη Λάρισα λίγο καιρό.

Οι τοκογλύφοι είχαν καταλάβει ότι ήταν τίμιος και τον χρέωναν. Όταν δεν μπορούσε να πληρώσει, του ανανέωναν τα γραμμάτια και τον έβαζαν να υπογράψει χρέος και τόκους μαζί, σε νέα γραμμάτια.

Έτσι έχασε ό,τι είχε δουλέψει με αίμα και ιδρώτα και όταν δεν μπορούσε να πληρώσει άλλο κάποιος δικαστής τον έστειλε στις φυλακές.

Τότε ήταν ήδη 70άρης.

Παραλίγο να τον χάσω τον παππού...

Δεν μιλάμε πολύ πολιτικά. Κάθε άλλο μάλιστα.

Κουβαλάει τις αντιλήψεις των καιρών του και κάθε φορά που ξεκινάμε μια τέτοια κουβέντα εκνευρίζομαι.

Όταν όμως με βλέπει, πάντα με φωνάζει να καθίσω και βγάζει να με κεράσει ό,τι έχει στο σπιτάκι όπου ζει μόνος του.

Λες και το κάνει επίτηδες ο Μπάρμπα Νίκος για να μου θυμίζει το Χρέος.


Μιχαήλ Αγγελόπουλος

Καθαρός Πειραιάς, Καθαρή Ελλάδα]



Μετά από αυτή την επώνυμη παρεμβολή του μπλόγκερ, ας συνεχίσουμε στο γνώριμο ρυθμό των προεκλογικών ημερών παρουσιάζοντας στις επόμενες φωτογραφίες δύο πίνακες με τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών της Εθνικής Τράπεζας.






Αφορμή είναι η ατυχής παρέμβαση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων,

(βλ. Εκθέτει το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παναγόπουλος;)

αλλά και η δήλωσή του στο μπλόγκ "Τρωκτικό", ότι έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κατά των συντακτών του μπλόγκ "Παπατζήδες" επειδή, όπως ισχυρίζεται, τον συκοφαντούν, με το να δημοσιεύουν οι μπλόγκερς στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι λαμβάνει υπέρογκες αμοιβές.

Στην φωτογραφία πιο πάνω ο πλήρης πίνακας με τις αμοιβές όλων των μεγαλοστελεχών της Εθνικής Τράπεζας και στη δεύτερη φωτογραφία ο πίνακας με τα bonus που έλαβαν για το έτος 2007.

Οι πίνακες συνοδεύονται από σχόλια που εξηγούν περαιτέρω την κατάσταση.

Ο κος Παναγόπουλος είναι παρών και στους δύο πίνακες.

Ενώ είναι παρών και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ όπου εισπράττει ανάλογα και από εκεί.






Παλιότερα ήταν και Πρόεδρος στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και στην Εθνική ΑΕΔΑΚ ενώ εκπροσωπεί τη ΓΣΕΕ ως μέλος στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος.

(βλ. Τα παιδιά της Ακμής και της Παρακμής)

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να τονιστεί αλλά και να διερευνηθεί με την ευκαιρία, είναι το τι δηλώνει στην εφορία ο κος Παναγόπουλος.

Διότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι (άλλοι) κύριοι να μην δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους που εισπράττουν από διάφορες πηγές.

Έχουν την πολύ κακή συνήθεια να δηλώνουν μόνο τα εισοδήματα από μια πηγή ξεχνώντας τα "εκκαθαριστικά" από άλλες .

Δεν υπάρχει βέβαια νομικό όριο στις αμοιβές υπαλλήλων αν και υφίσταται ξεκάθαρα ηθικό.

Οι φόροι επίσης που λειτουργούν, αν θεσπιστούν σωστά, ως αυτόματοι σταθεροποιητές της Οικονομίας αλλά και της Κοινωνίας, απαλλοτριώνουν υπέρ του Δημοσίου το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αμοιβών.

Είναι αδιανόητο όμως κάποιος ο οποίος έχει 100.000 λόγους να υπερασπίζεται την τσέπη του και τα συμφέροντά του να παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων.

Μήπως υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο;

Στη φωτογραφία (www.papandreou.gr) ο κος Παναγόπουλος (με τα γυαλιά) μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων συζητούν στο ΠΑΣΟΚ θέματα Περιβάλλοντος.

Επικοινωνία: