Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Λήγουν προθεσμίες COSCO - ThyssenKrupp




ΥΠΟΘΕΣΗ COSCO

Τη Δευτέρα 2.11.2009 θα έχουν εκπνεύσει ουσιαστικά οι προθεσμίες για ανεύρεση διεξόδου στα ζητήματα τόσο της παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) από τον ΟΛΠ στον ΣΕΠ (COSCO), όσο και της καταγγελίας της σύμβασης από τη Γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp που εκμεταλλεύεται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Για το θέμα του ΣΕΜΠΟ φαίνεται να έχει βρεθεί λύση αν κρίνουμε από τον κανονικό ρυθμό εργασίας στο λιμάνι του Ικονίου.

Όταν οι λιμενεργάτες σχεδιάζουν απεργίες συνήθως ενημερώνονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι παροικούντες τον Πειραιά και δεν προγραμματίζουν φορτώσεις.

Τη νύφη την πληρώνουν οι αφελείς ώστε να διαιωνίζεται και με αυτόν τον τρόπο το κύκλωμα αλληλοεξυπηρετήσεων.

Μετά την πρόσφατη αναστολή των κινητοποιήσεων των λιμενεργατών με αφορμή το υποτιθέμενο πλαίσιο σχεδίου διαπραγμάτευσης από την υπουργό Λούκα Κατσέλη δόθηκε προθεσμία εξεύρεσης λύσης με κατάθεση προτάσεων έως τη Δευτέρα 2.11.2009.

Ένας από τους λόγους για την επιλογή αυτής της ημερομηνίας ήταν ότι στις 31.10.2009 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων του ΟΛΠ που εμπίπτουν στις διακριτικές διατάξεις εθελούσιας εξόδου από την υπηρεσία.

Έτσι, μια νέα προνομιακή πρόταση θα αφορά λιγότερους εργαζόμενους με μικρότερο κόστος για τον ΟΛΠ.

Μια τέτοια επιλογή θα κλείσει πάλι ορισμένα στόματα διαμαρτυρίας στο λιμάνι αλλά θα ανοίξει πολύ περισσότερα στην ευρύτερη κοινωνία η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει με βάση ποιόν συνταγματικό, ηθικό ή πολιτικό κανόνα αστυνομικοί σκοτώνονται για 400 ευρώ το μήνα και λιμενεργάτες με μηνιάτικο πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ διαμαρτύρονται για να μην χάσουν προνόμια και πλαστές υπερωρίες, δικαιώνονται από την Ελληνική Πολιτεία, ξανά και ξανά.

Τη Δευτέρα 26.10.2009 οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ κατέθεσαν, όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσίευσαν, τις προτάσεις τους.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς 27.10.2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ. Υ. Λ. Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ κατέθεσαν χθές, 26/10/2009, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας υπόμνημα με παρατηρήσεις-επισημάνσεις επί του Ν.3755/2009 «Παραχώρηση Προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ ΟΛΠ και άλλες χαριστικές διατάξεις προς COSCO-ΣΕΠ ΑΕ».

[Το αστείο από τους ίδιους τους συνδικαλιστές.]

Στο υπόμνημα αυτό :

- Διατυπώνεται η θέση του Συνδικαλιστικού Κινήματος ότι η Σύμβαση Παραχώρησης και οι διατάξεις φοροαπαλλαγών συνιστούν ένα πλήρες αποικιοκρατικό καθεστώς, το οποίο θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Εθνική Οικονομία, την βιωσιμότητα και την προοπτική της ΟΛΠ ΑΕ και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και τις εργασιακές τους σχέσεις.

- Προς τεκμηρίωση αυτού αναφέρονται ενδεικτικά ρυθμίσεις, οι οποίες καταφανέστατα υποδηλώνουν τον αποικιοκρατικό χαρακτήρα της σύμβασης παραχώρησης.

- Αναδεικνύονται οι χαριστικές φορολογικές διατάξεις που δόθηκαν εκ των υστέρων και εκτός της υπογραφείσης σύμβασης και οι οποίες αποτελούν μετά από δική μας καταγγελία αντικείμενο έρευνας της ΕΕ. Ήδη η ΕΕ ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας να σταλούν νέες απαντήσεις.

- Αναδεικνύεται η παντελής απουσία του Δημοσίου από μία ζωτικής σημασίας δραστηριότητα για την οικονομική ζωή του τόπου, καθώς και τον καθορισμό της απασχόλησης και των εργασιακών σχέσεων. Προς τούτο κατατέθηκαν στοιχεία από τη διεθνή εμπειρία για τη μέριμνα που έχει ληφθεί για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Συμφέροντος και τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων.

Τα ΔΣ αναμένουν συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό προκειμένου να λάβουν τις θέσεις της επί του υπομνήματος.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜ. Υ. Λ. Ε)
ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.


ΥΠΟΘΕΣΗ ThyssenKrupp


Μεγάλη στενοχώρια και κατήφεια έχει πέσει στον Πειραιά και για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Πρώτος απ' όλους πρέπει να δυσανασχετεί ο νομάρχης Γιάννης Μίχας που θα χάσει την αργομισθία που εισέπραττε τόσα χρόνια υπέρ βωμών και εστιών.

Από την 1η Νοεμβρίου 2009 η Γερμανική εταιρεία που εκμεταλλευόταν χαριστικά τα Ναυπηγεία, η ThyssenKrupp, δήλωσε ότι θα σταματήσει την πληρωμή των εργαζομένων που κανείς δεν ξέρει τόσο καιρό με τι ασχολούνται.

Η περίπτωση αυτή πρέπει να γραφεί στο βιβλίο Γκίνες και να πάρει Νόμπελ Αντιοικονομίας.

Σε μια περίοδο που στην παγκόσμια αγορά τα ναυπηγεία δεν προλάβαιναν να παραδώσουν με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί τεράστια φούσκα στα συμβόλαια ναυπήγησης μελλοντικής εκπλήρωσης (πολλά χρήματα κέρδισαν από το εμπόριο συμβολαίων κάποιοι Έλληνες "εφοπλιστές" και σχεδόν καταστράφηκαν κάποιοι άλλοι), τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατάφεραν το ακατόρθωτο.

"Μπήκαν μέσα" αν και με εξασφαλισμένες παραγγελίες από το Ελληνικό Δημόσιο και πληρωμένες προκαταβολές που έφταναν το 80% του έργου!

Κάποια υποβρύχια που προσπάθησαν να κατασκευάσουν έγερναν σχεδόν σαν το τρενάκι του τρόμου.

Μην έκαναν τα σχέδια αργόμισθοι ναυπηγοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα;

Όχι, υπολογιστές τα έκαναν.

Άρα, το πρόβλημα είναι στην κατασκευή.

Σήμερα με ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στη Βουλή ζητούνται από τον αρμόδιο υπουργό τα σχετικά έγγραφα της συμφωνίας με την ThyssenKrupp.

Συγκεκριμένα ζητείται:

"Το πλήρες κείμενο, με τα τυχόν προσαρτήματα, της συμφωνίας πώλησης των Ναυπηγείων το 2002, συμπεριλαμβανομένων και των συμφωνιών με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η γερμανική πλευρά για το μέλλον των Ναυπηγείων, των εργαζομένων και την εκτέλεση των παραγγελιών του ελληνικού δημοσίου."

Να θυμίσουμε ότι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είχε συμβάλει τότε αποφασιστικά ο γνωστός εργατοπατέρας του Πειραιά και μετά προτεινόμενος του ΠΑΣΟΚ και σημερινός νομάρχης Γιάννης Μίχας.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μίχας είχε προωθηθεί μέσω του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΓΣΕΕ, στον ΟΛΠ και δρούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως άτυπος διαμεσολαβητής για λύσεις και στα λιμάνια υποστηρίζοντας πάντα βέβαια τα συμφέροντα των "εργαζομένων".

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν

Τα σπασμένα ετοιμαστείτε να τα πληρώσουμε με εθελούσιες πάλι εμείς.


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ (ΟΛΠ)

Για την ιστορία παραθέτουμε τη σχετική απόφαση εθελούσιας για τον ΟΛΠ που πέρασε καλοκαιράκι, μήνα Αύγουστο, όπως γίνεται συνήθως για τέτοια σημαντικά θέματα.

Οι σχετικοί νόμοι είναι ο ν. 3654/2008 αλλά και ο ν. 3755/2009 (νόμος κύρωσης της Σύμβασης Παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ, άρθρο 5) που συμπεριέλαβε με τροπολογία των αρμόδιων υπουργών και άλλους εργαζόμενους στη σχετική ρύθμιση της εθελούσιας εξόδου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΟΛΠ ΣΤΟ Ν. 3755/2009

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΟΛΠ ΦΕΚ Β 1651/11.8.2009

Αριθμ. 8312.11/18/2009 (10)

Καθορισμός της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για την εθελουσία αποχώρηση του προσωπικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε.


ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του ν. 2688/1999 «Μετατροπή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης σε ανώνυμες εταιρείες» (Α΄ 40) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

2. Τις διατάξεις του ν. 2932/2001 «Ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στις θαλάσσιες ενδομεταφορές – Σύσταση Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής – Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες και άλλες διατάξεις» (Α΄ 145), όπως ισχύει.

3. Τις διατάξεις των άρθρων τέταρτου και έκτου του ν. 3654/2008 «Κύρωση των συμβάσεων Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) και Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.), ρυθμίσεις για το προσωπικό της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 57).

4. Το υπ’ αριθμ. 205/2007 Προεδρικό Διάταγμα (Α΄ 231) για τη συγχώνευση των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

5. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98).

6. Τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3755/2009 (Α΄52).

7. Τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 1666/2ΔΙΟΕ/89/13.1.2009 απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 40).

8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:


Άρθρο 1

Διαδικασία

1. Το προσωπικό της Ο.Λ.Π. Α.Ε., που εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου τέταρτου παρ. 1 του ν. 3654/2008 (Α΄ 57) όπως ισχύουν και επιθυμεί να υπαχθεί σε αυτές, ώστε να αποχωρήσει από την υπηρεσία του στις 31.12.2009, υποβάλλει στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε. έγγραφη αίτηση και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 2 της παρούσας απόφασης.

2. Με την παρούσα χορηγείται νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την εθελουσία αποχώρηση του προσωπικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε. (άρθρο έκτο του ν. 3654/2008), η οποία λήγει την 31.10.2009.

3. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε., παραλαμβάνει τις αιτήσεις, ελέγχει την πληρότητα των δικαιολογητικών που συνυποβάλλονται και διαβιβάζει όλα τα παραπάνω στα αρμόδια για την έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. −Ε.Τ.Α.Μ., εφόσον πρόκειται για ασφαλισμένο του Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. και Ε.Τ.Ε.Α.Μ. και στην κεντρική υπηρεσία του Τ.Ε.Α.Δ.Υ για τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. (κοινού και ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος) και Ε.Τ.Ε.Α.Μ..

Ως αρμόδια υπηρεσία για έκδοση πράξεων αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης ορίζεται το περιφερειακό υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. Πειραιά και για το Τ.Ε.ΑΜ.−Ν.Π.Δ.Δ. η κεντρική υπηρεσία του Τ.Ε.Α.Δ.Υ.. Αντίγραφο της αίτησης και τα σχετικά δικαιολογητικά διαβιβάζονται επίσης στο ΤΑΠΙΤ για τους τομείς Πρόνοιας Υπαλλήλων και Λιμενεργατών Ο.Λ.Π. ΑΕ.

4. Το Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., ύστερα από τον σχετικό έλεγχο, εκδίδει την απόφαση αναγνώρισης και υπολογισμού του αναγνωριζόμενου χρόνου μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων άμεσης και πλήρους συνταξιοδότησης κατά τις ισχύουσες διατάξεις, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου έκτου του ν. 3654/2008 και του άρθρου πέμπτου του ν. 3755/2009.

Αντίστοιχη απόφαση αναγνώρισης πλασματικού χρόνου επικουρικής ασφάλισης εκδίδεται από το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.ΑΜ. για λογαριασμό του Ε.Τ.Ε.Α.Μ. και από το Τ.Ε.Α.Δ.Υ. για τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Τ.Ε.Α.Μ. − Ν.Π.Δ.Δ.), πρώην Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. − Ε.Τ.Ε.Α.Μ.

Οι ανωτέρω αποφάσεις αναγνώρισης διαβιβάζονται στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και αντίγραφό τους στο ΤΑΠΙΤ για τους τομείς Πρόνοιας Υπαλλήλων και Λιμενεργατών Ο.Λ.Π. Α.Ε..

Αντίστοιχη απόφαση αναγνώρισης εκδίδεται από το ΤΑΠΙΤ για την καταβολή της εφάπαξ χορηγίας.

Η απόφαση για την αναγνώριση μνημονεύει το κόστος που αφορά τις εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου και την εκτίμηση του κόστους που αφορά τις συντάξεις για τους αντίστοιχους κλάδους, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου έκτου του ν. 3654/2008.

5. Αν το Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ. κρίνει, ότι κάποιο από τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση είναι ελλιπές ή χρήζει συμπληρώσεως, απευθύνεται στον ενδιαφερόμενο για τη συμπλήρωσή του, κοινοποιώντας σχετικό έγγραφο προς της Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε.

6. Αν το Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., ύστερα από την τυχόν συμπλήρωση των δικαιολογητικών κατά την προηγούμενη παράγραφο, κρίνει ότι κάποιος αιτών δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου τέταρτου παράγραφος 1 του ν. 3654/2008 εκδίδει σχετική πράξη, την οποία κοινοποιεί εκτός από τον ενδιαφερόμενο, στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και στον φορέα που είναι αρμόδιος για την καταβολή της εφάπαξ χορηγίας. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι κείμενες διατάξεις που διέπουν τη σχετική διαδικασία στο ΙΚΑ − Ε.Τ.Α.Μ.

7. Στις 31.12.2009 η Ο.Λ.Π. Α.Ε. εκδίδει την πράξη απόλυσης του προσωπικού, για το οποίο έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις της παραγράφου 3, ύστερα από έλεγχο των προϋποθέσεων των περιπτώσεων β και γ της παραγράφου 1 του άρθρου τέταρτου του ν. 3654/2008.

Η Ο.Λ.Π. Α.Ε. διαβιβάζει την πράξη αυτή στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να χορηγηθούν η σύνταξη γήρατος και η εφάπαξ χορηγία.


Άρθρο 2

Δικαιολογητικά

1. Το προσωπικό της παρ. 1 του προηγούμενου άρθρου υποβάλει στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Ο.Λ.Π. Α.Ε. τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Έγγραφη αίτηση αποχώρησης, σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο του ν. 3654/2008 και το άρθρο πέμπτο του ν. 3755/2009 εις διπλούν, στην οποία να αναφέρεται ότι ο αιτών πληροί τις προϋποθέσεις και επιθυμεί να υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου τέταρτου του ν. 3654/2008 και ότι δεν έχει και δεν πρόκειται να καταθέσει αίτηση για μετάταξη κατά τις σχετικές διατάξεις του ίδιου άρθρου.

2) Αίτηση συνταξιοδότησης (προς τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα).

3) Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, πρωτόκολλο ορκωμοσίας και δήλωση προτίμησης (έντυπο Ε9 Ι.Κ.Α.) διατάξεων συνταξιοδότησης, για το πρώην μόνιμο προσωπικό της Ο.Λ.Π. Α.Ε..

4) Πράξη καθορισμού των συντάξιμων χρόνων από τη Δ/νση Συντάξεων Προσωπικού Ν.Π.Δ.Δ. για το προσωπικό που υπάγεται στο Ειδικό Συνταξιοδοτικό καθεστώς.

5) Βεβαίωση χρόνου συντάξιμης υπηρεσίας από το Τ.Ε.Α.Δ.Υ/Τ.Ε.Α.Μ. − Ν.Π.Δ.Δ. για το προσωπικό που υπάγεται στο Ειδικό Συνταξιοδοτικό καθεστώς.

6) Δηλώσεις του εργοδότη σχετικά με το διάστημα απασχόλησης του προσωπικού που υπάγεται στις διατάξεις των κοινών ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ.
και Ε.Τ.Ε.Α.Μ..

7) Όλα τα ασφαλιστικά βιβλιάρια του Ι.Κ.Α. − Ε.Τ.Α.Μ., αποσπάσματα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης, ή αν δεν έχουν εκδοθεί, βεβαιώσεις εργοδότη (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) για
την ασφάλιση του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. και Ε.Τ.Ε.Α.Μ..

8) Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης Ι.Κ.Α. Ε.Τ.ΑΜ και Ε.Τ.Ε.Α.Μ., ύστερα από καταμέτρηση των ενσήμων των ασφαλισμένων.

9) Βεβαίωση χρόνου κύριας και επικουρικής ασφάλισης από οποιονδήποτε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Η βεβαίωση αυτή θα εκδίδεται από τους αρμόδιους φορείς εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, αλλά σε καμία περίπτωση πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα.

Σε περίπτωση μη έκδοσης της ανωτέρω βεβαίωσης για οποιοδήποτε λόγο και μέχρι την έκδοσή της εντός της παραπάνω προθεσμίας, θα γίνεται δεκτή υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου, με την οποία θα δηλώνεται κατά προσέγγιση η ασφάλισή του στον άλλο φορέα, συνοδευόμενη από τα ασφαλιστικά βιβλιάρια, εφ’ όσον βρίσκονται στην κατοχή του ασφαλισμένου.

10) Οποιαδήποτε πράξη ή απόφαση αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένης και της πράξης αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας.

11) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

12) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

13) Για τους έγγαμους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στο οποίο θα αναφέρεται εκτός των άλλων και ότι ο γάμος δεν έχει λυθεί.

14) Φωτοτυπία της σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου, όπου αναφέρεται ο αριθμός λογαριασμού και το ΙΒΑΝ. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό απαιτείται κατά περίπτωση από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (κύριας επικουρικής σύνταξης) και εφάπαξ, μπορεί να υποβληθεί από τον εργαζόμενο μετά την υποβολή της αίτησης αποχώρησης ή να χορηγηθεί από την Ο.Λ.Π. Α.Ε. εφόσον αφορά στοιχεία του εργαζομένου που περιέχονται στο ατομικό του μητρώο.

Η απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πειραιάς, 6 Αυγούστου 2009

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΥΦΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΦΑΝΗ ΠΑΛΛΗ − ΠΕΤΡΑΛΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ


Πάνε να καταστρέψουν τα στοιχεία




Να ανακληθούν άμεσα οι αποφάσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Δένδια με τις οποίες οδηγούνται σε καταστροφή έγγραφα των αρχείων του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αλλά και άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Η απόφαση δεν μπορεί παρά να υποκρύπτει δόλο καθώς δεν έχουν εκπνεύσει όλες οι προθεσμίες άσκησης νομικών ένδικων μέσων και βοηθημάτων ενώ οι εισαγγελικές προθεσμίες κάποιων κακουργηματικών πράξεων απαιτούν παρέλευση 20ετίας.

Το ότι παρόμοια απόφαση έχει υπάρξει και στο παρελθόν δεν είναι ικανή δικαιολογία για να υπάρχει και στο μέλλον.

Επίσης είναι πλήρως αναχρονιστική καθώς σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ψηφιοποίησης των εγγράφων και για λόγους ιστορικής και εμπειρικής μελέτης από αναλυτές των κοινωνικών επιστημών.


Σχετικές ανακοινώσεις των δικαστηρίων:


ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. 66169/2009 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, έχει εγκριθεί η καταστροφή των αχρήστων [!] δικογραφιών του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, των ετών 2001, 2002 και 2003.

Έπειτα από αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, μέχρι 16-10-2009 να πάρουν από τις δικογραφίες των ανωτέρω ετών κάθε έγγραφο που τους είναι χρήσιμο.


ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοινώνεται ότι με την 98233/9.7.2009 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (Α' Γενική Διεύθυνση), αποφασίστηκε η εκποίηση ή η καταστροφή των άχρηστων δικογραφιών (πλην των δικαστικών αποφάσεων και των οικείων πρακτικών) του Σχηματισμού Διαφορών Ουσίας του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ετών 2002 και 2003, καθώς και των δικογραφιών (διαφορών ουσίας) που επιστράφηκαν μέχρι 31.12.2003 από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την έκδοση αμετάκλητων αποφάσεων από αυτό.

Κατόπιν αυτού, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν από τις παραπάνω δικογραφίες, κάθε έγγραφο που τους είναι χρήσιμο, μέχρι 10.9.2009.

Επαναστατική φιλολογία




Μήπως ξέρετε τι γιορτάσαμε επίσημα χθές 28 Οκτωβρίου; Μήπως ξέρετε τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου; Μήπως ξέρετε τι θα γιορτάσουμε στις 17 Νοεμβρίου;

Αρνήσεις. Μη αποδοχές. Επαναστάσεις.

(Άλλοι γιορτάζουν και άλλες ημερομηνίες).

Είναι σοκαριστικό να το λέμε έτσι απλά αλλά η αλήθεια είναι ότι την ύπαρξη μας την οφείλουμε στο γεγονός ότι κάποιοι επαναστάτησαν και κρίθηκαν από την ιστορική στιγμή θετικά.

Τις περισσότερες φορές, από τους νομιμοποιημένους άρχοντες της Πολιτείας και τις εφημερίδες της εποχής τους, όσοι δεν αποδέχονται την πραγματικότητα, θεωρούνται τρομοκράτες, αντιδραστικοί, αναρχικοί ή... γιεγιέδες.

Ο τόπος μας γεννάει επαναστάτες εύκολα διότι γεννά το ίδιο εύκολα δυνάστες και αντεπαναστάτες.

Άλλο πράγμα όμως οι τυφλοί σκοτωμοί και το αιματοκύλισμα.

Πήραμε πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα που μας εγκαλούν στην τάξη διότι προβάλλουμε τους "τρομοκράτες δολοφόνους" όπως ανέφερε κάποιος.

Εμείς θα παρουσιάζουμε όλες τις απόψεις, εκτός από εκείνες που παρακινούν άμεσα ή έμμεσα σε παραβίαση βασικών θεμελιωδών δικαιωμάτων. Δεν βρήκαμε κάτι τέτοιο στη σχετική προκήρυξη.


Παραθέτουμε σχόλιο αναγνώστη με την απάντηση που δόθηκε από το blog:


Blogger Ο/Η Μάρκο Τ είπε...

Συγγνώμη, αλλά δεν δείχνει ούτε σοβαρότητα, ούτε υπευθυνότητα εκ μέρους σας να αναγορεύετε μια δράκα άεργων δολοφόνων σε τιμητές της κοινωνίας και άξιους προσοχής διανοούμενους. Αυτό το χάιδεμα των αριστεροχουλιγκάνων πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.

28 Οκτώβριος 2009 6:57 μμ

Διαγραφή

Blogger Ο/Η Michael Angelopoulos είπε...

Ο Επαναστατικός Αγώνας, όπως και οι άλλες σύγχρονες επαναστατικές ομάδες που έχουν πάρει τα όπλα στοιχίζουν πολύ λιγότερο στην Ελληνική Κοινωνία από, για παράδειγμα, το παραδικαστικό κύκλωμα ή την ψήφιση νόμων νομιμοποίησης κατά παραγγελία, που μεταβάλλουν το πολίτευμα της χώρας από Δημοκρατία σε Πολιτική Δικτατορία.

Κανείς όμως αρμόδιος δεν δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλος στην εξάρθρωση αυτής της σπείρας και των παρακλάδων της.

Η Βουλή φέτος έκλεισε πρόωρα και δεν την έκλεισαν οι αυτονομαζόμενοι επαναστάτες.

Η επαναστατική αντίδραση αμφισβητεί όσα θεωρούμε δεδομένα και για το λόγο αυτό αντιμετωπίζεται σθεναρά από τους έχοντες και κατέχοντες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αμφισβήτηση όμως είναι η αρχή της γνώσης και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αρνητικά.

Την τρομοκρατία της ανεργίας, του χρέους και της φτώχειας, της ανασφάλειας για το αύριο ζει ο Έλληνας σήμερα και όχι εκείνη του επαναστατικού ή άλλου αγώνα.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες απόψεις των επαναστατών ευχαρίστως να τις συζητήσουμε στο πλαίσιο της πραγματικής δημοκρατίας. Δεν μπορεί να έχουν δίκιο ούτε όμως άδικο σε όλα.

Επίσης άλλο πράγμα τι υποστηρίζει ο κάθε άνθρωπος (ή ομάδα) και τι στόχους θέτει, και άλλο τα μέσα τα οποία χρησιμοποιεί για να πείσει ή να επιτύχει τους στόχους του.

Κάθε πράξη βίας δεν μπορεί να έχει ευρεία κοινωνική αποδοχή και είναι καταδικαστέα ενώ αυτό που κάνει είναι να περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ελευθερίες μας.

Όχι όμως και να φτάσουμε σε κραυγές απόγνωσης ή κατάρες.

Άμεσα θύματα της όλης υπόθεσης είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι εξαιτίας της ανικανότητας του κράτους της παρακμής κυκλοφορούν ακάλυπτοι και εκτίθενται σε κινδύνους.

Αν είχε εφαρμοστεί η θεωρία κατά γράμμα τώρα θα είχαμε τη σύλληψη κάποιων από τους δράστες ενώ πολύ πιθανό να μην είχαμε τραυματίες αστυνομικούς.

Μετά όμως τι;

Μέλη της 17 Νοέμβρη βρίσκονται στα χέρια της Πολιτείας, οι πολίτες όμως δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια.

Όλη την Αλήθεια.

Επικοινωνία: