Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ας απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης





ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Πολύ βαρύτερο απ΄ότι στην αρχή φάνηκε είναι το θέμα με την ποινική δίωξη του μπλόγκερ Νάξιου (naxios.blogspot.com) με παρέμβαση του σημερινού υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Οι σελίδες του μόνο ανάμνηση θα είναι σε λίγο αφού ο διαδικτυακός του χώρος φιμώθηκε και δεν λειτουργεί πλέον.

Αστυνομικά όργανα παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν νομότυπα (και νόμιμα;) στην κατοικία του μπλόγκερ και κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή που πιθανολογήθηκε ότι περιείχε επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Μπορεί όμως να περιέχει και τον ιατρικό φάκελο του μπλόγκερ.

Άρα με ποιό δικαίωμα κατάσχεται όταν ο ίδιος ο μπλόγκερ δεν ρωτήθηκε αλλά ούτε ποτέ αρνήθηκε να παραδώσει τα σχετικά κείμενα που έτσι κι αλλιώς δημοσίευε στο διαδίκτυο;

Κάτι άλλο λοιπόν έψαχναν οι αστυνομικοί και αυτό προφανώς είχε να κάνει με πιθανές διασυνδέσεις του μπλόγκερ με κάποια αντιπολίτευση. Ο ίδιος ο Νάξιος είχε προαναγγείλει νέες αποκαλύψεις με Γαλλικό άρωμα κατά της αξιοπιστίας του Γιάννη Ραγκούση που όμως δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να δημοσιεύσει.

Αν και δεν βρήκαν τελικά τίποτα το μεμπτό οι αρχές με αποτέλεσμα να υποβαθμίσει το γεγονός σε απλή εξύβριση ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών ωστόσο οι γνωστοί δημοσιοφράγκοι έγραψαν περί σχέσεων με στελέχη της ΝΔ και ξέθαψαν από την ησυχία του τελευταίου καιρού ακόμη και τον πρώην επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο.

Μήπως τελικά για κάτι τέτοιο έψαχνε και ο Εισαγγελέας αλλά δεν του βγήκε;

Μήπως εκτός από το μπλόγκ του Νάξιου παρακολουθούσαν και το τηλέφωνό του;

Η κολώνια κρατά από το 2007 όταν ο μπλόγκερ είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο τα περί των πλαστογραφιών που είχαν διαπραχθεί, χωρίς καμία αμφιβολία, από υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου Πόρου που όπως φαίνεται ήταν αμετακίνητη επιλογή του Γιάννη Ραγκούση.




Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Πάρου-Αντιπάρου είχε εκδώσει δελτίο τύπου το οποίο ο Νάξιος τότε δημοσίευσε:

"Η κορυφή του παγόβουνου αποκαλύφθηκε τις γιορτινές τούτες μέρες στην κοινωνία της Πάρου.

Όπως μαθαίνουμε από το 2003 έως το 2006, σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία της γραμματέας του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πάρου, σε πάρα πολλές αποφάσεις του ταμείου έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή της καθώς επίσης και ότι έχουν περάσει προς πληρωμή αποφάσεις που ποτέ δεν συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις.

Το θέμα έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις αφού το επίμαχο διάστημα αφορά και τον πρώην Δήμαρχο και νυν βουλευτή Επικρατείας Γιάννη Ραγκούση.

Η επέμβαση της εισαγγελέως Σύρου έγινε μετά την καταγγελία της υπαλλήλου (που καθυστερημένα ο Δήμαρχος απέστειλε μη μπορώντας να κάνει και αλλιώς).

Ο νυν Δήμαρχος βέβαια πριν αποστείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα συνεννοήθηκε με τον… πατερούλη του βουλευτή Επικρατείας.

Το πολιτικό θέμα για τους δυο Δημάρχους και τους δυο Προέδρους του Λιμενικού Ταμείου από το 2003 μέχρι σήμερα είναι μέγα.

Ουδείς παρατήρησε κάτι πέντε ολόκληρα χρόνια… περιμένοντας μια δημοτική υπάλληλο να φέρει στο φως την υπόθεση!

Ουδείς σεβάστηκε το χρήμα των δημοτών απ’ όπου, ως φαίνεται, πληρώνονταν αποφάσεις που ουδέποτε είχαν συζητηθεί.

Κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα (2003-2006), δημαρχούντος του εκλεκτού του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου, η Πάρος πορευόταν στο δρόμο της διαφάνειας μέσα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου με… πλαστογραφίες και ανύπαρκτες αποφάσεις!

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρέπει να είναι ήσυχος. Ο εκλεκτός εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του, αφού αρίστευσε στη χρηστή διαχείριση των κοινών στο νησί του, είναι καθ’ όλα έτοιμος να ασκήσει τον αντίλογο από τη θέση του στο μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού στη χώρα μας…"

Είχε αναρτήσει στο μπλόγκ του ακόμη και την απολογία του πλαστογράφου Δημήτρη Αντωνόπουλου.

[Το πονηρό σημείο της πολύ δουλεμένης νομικά απολογίας είναι ότι ο Αντωνόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανένα προσωπικό όφελος (μειωμένη ποινή) και ότι δεν είχε σκοπό να παραπλανήσει κανέναν (άρση του ποινικού χαρακτήρα της πράξης του) αλλά και ότι δεν επήλθε κάτι παράνομο (άρση της πλαστογραφίας). ]


«Πάρος 24-12-2007

Αξιότιμοι κύριοι, Δήμαρχε Πάρου, Πρόεδρε του Δ.Λ.Τ. Πάρου – Αντιπάρου,

Κατ’ αρχήν θέλω να σας διαβεβαιώσω εσάς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ατασθαλία ή παράνομη οικονομική συναλλαγή στις δοσοληψίες του Λιμενικού Ταμείου Πάρου - Αντιπάρου από το 2003 έως και το 2007.

Όλες οι δαπάνες είναι υπαρκτές και ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα έργα και προμήθειες για τα οποία είχαν ληφθεί νόμιμες αποφάσεις.

Όμως λόγω του εξαιρετικού φόρτου εργασίας που έπεφτε στις πλάτες μου και της έλλειψης διοικητικού και οικονομικού προσωπικού στο Λιμενικό Ταμείο αναγκάστηκα πολλές φορές να εργάζομαι ακατάπαυστα έως αργά τη νύχτα Σαββατοκύριακα και αργίες με αποκλειστική πρόθεση την εξυπηρέτηση των πελατών όπου είχαν συναλλαγές με το Λιμενικό Ταμείο και όπου πολλές φορές πίεζαν για την εξόφλησή τους.

Ορισμένες φορές αναγκάστηκα να υποσκελίσω τις κανονικές διαδικασίες υπογράφοντας αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου και εντάλματα πληρωμής εν αγνοία και εκ μέρους των προέδρων των μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου ή και της συναδέλφου μου Κυριακής Αλιπράντη χωρίς να έχω καμία πρόθεση να βλάψω κανέναν ή να προσπορίσω παράνομο όφελος.

Το μόνο στο οποίο σκόπευα ήταν η εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων πολιτών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι από τις ημερομηνίες των συγκεκριμένων ενταλμάτων αυτά στην πλειοψηφία τους αφορούν τους μήνες Αύγουστο και Δεκέμβριο που λόγω αδειών και τέλος του χρόνου αντίστοιχα.

Ως γνωστό η πίεση των πολιτών είναι ιδιαίτερα αυξημένη για να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Τέλος κ. Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και ειλικρινή μου συγνώμη για τη δικαιολογημένη αναστάτωση και ανησυχία που σας προκάλεσα σε εσάς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου και στη συνάδελφό μου Κυριακή Αλιπράντη και να σας διαβεβαιώσω ότι θα παράσχω όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις σε κάθε αρμόδια αρχή.

Με τιμή
Αντωνόπουλος Δημήτρης
Δημοτικός Υπάλληλος"


Για το δημόσιο συμφέρον λοιπόν πλαστογραφούσε και εξαπατούσε και ο δημοτικός υπάλληλος Δημήτρης Αντωνόπουλος.

Για το λόγο αυτό ίσως όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά συνέχισε να υπογράφει δημόσια έγγραφα με την ανοχή του Γιάννη Ραγκούση. Και αυτό το είχε δημοσιεύσει ο Νάξιος εδώ και καιρό.

Σε τι συνίσταται λοιπόν η εξύβριση ή η συκοφαντική δυσφήμιση σήμερα το έτος 2010. Μήπως τελικά ο Γιάννης Ραγκούσης έχει παρελθόν για το οποίο ντρέπεται ή φοβάται;

Ας απαντήσει λοιπόν ο κος υπουργός. Και όχι με μεθόδους άλλων εποχών.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς διαβούλευση μπήκαν σπίτι του

Συνεχίζεται το σήριαλ με το Naxio

Άξιος ο Νάξιος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: