Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζεται το σήριαλ με το Naxio



ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ

Μια εκδοχή αληθείας για τη φίμωση του blogger Νάξιου (naxios.blogspot.com) δημοσίευσε η εφημερίδα Τα Νέα της Πάρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το blog επί τρία χρόνια περίπου ασχολιόταν με τον κ. Ραγκούση με άκομψο τρόπο, αλλά και πολύ προσβλητικό για τον Παριανό πολιτικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν ο τ. Δήμαρχος Πάρου έκτιζε το σπίτι του στον Κώστο, ο «Νάξιος» είχε λασπολογήσει εναντίον του με ανακριβή και τότε στοιχεία.

Οι αναφορές του για τον κ. Ραγκούση δεν είχαν τελειωμό και σχεδόν σε καθημερινή βάση «ανακάλυπτε» εναντίον του ένα «σκάνδαλο».

Η υπομονή του κ. Ραγκούση φαίνεται εξαντλήθηκε μετά από τόσα χρόνια και σύμφωνα με δημοσιεύματα προσέφυγε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η υπηρεσία βρήκε τα ίχνη του «Νάξιου» και στις 20 Ιανουαρίου παρουσία εισαγγελέα, πήγε στο σπίτι του διαχειριστή του blog, που ήταν στην Καλλιθέα.

Εκεί, του κατάσχεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στην αρχή όλοι πίστευαν ότι η καταγγελία που θα κατηγορηθεί ο «Νάξιος», θα είναι πολύ βαριά (εξύβριση κατ' εξακολούθηση, συκοφαντική δυσφήμηση).

Όμως από ό,τι έγινε γνωστό τα ξημερώματα της 21/1 η κατηγορία τελικά που του απαγγέλθηκε ήταν για εξύβριση μόνο. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα των Αθηνών ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης ήταν αυτός «που δεν ήθελε να τραβήξει άλλο το σκοινί»."


Η ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ

Όμως, πολιτικό σκάνδαλο αποτελεί το γεγονός ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο αρμόδιος δηλαδή για τη νέα επανίδρυση του κράτους, εκεί που ο προηγούμενος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος απέτυχε οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως έτσι ώστε σήμερα η χώρα να κινείται δημοκρατικά... υπογείως, έφτασε σε σημείο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα της παριανής εφημερίδας.

Αντί να απαντήσει στα δημοσιεύματα αν θεωρούσε ότι θίγεται (προβλέπεται με νόμο η υποχρέωση κάθε ΜΜΕ να δημοσιεύει τις απαντήσεις όσων σχολιάζονται σε άρθρα του μέσου και με ορθή ερμηνεία του νόμου προβλέπεται έτσι και η υποχρέωση των θιγομένων να προσφύγουν πρώτα σε αυτόν τον πολιτισμένο τρόπο αντίκρουσης των επιχειρημάτων και μετά στη δικαιοσύνη αν αποβεί άκαρπος ο διάλογος, επί ποινή μάλιστα να καταστεί καταχρηστική κάθε βεβιασμένη αγωγή ή μήνυση), έφτασε στα απαγορευμένα άκρα.

Σκάνδαλο επίσης είναι ότι όργανα της τάξης παρουσία Εισαγγελέα της Ελληνικής Δικαιοσύνης εισέβαλαν στο σπίτι μπλόγκερ παραβιάζοντας στην ουσία το οικογενειακό άσυλο κατάσχοντας έντυπα, κείμενα και άρθρα του μπλόγκερ, ακόμη και αν αυτά ήταν σε ηλεκτρονική μορφή στον προσωπικό υπολογιστή του.

Δυσκολίες όμως (και ορθά) είχαν να κάνουν αντι-ρεσάλτο στο Πολυτεχνείο ακόμη και όταν αυτό είχε πάρει φωτιά με κίνδυνο καταστροφής των ανεκτίμητων θησαυρών του.

ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ, ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ

Ισούται δηλαδή αυτή η πράξη με το έσχατο κατάντημα της κάθε εξουσίας να εισβάλει σε μια εφημερίδα, να κατάσχει τα έντυπα και να αλυσοδένει το δημοσιογράφο που τόλμησε να αμφισβητήσει και να κρίνει το Θεό Ήλιο, για παράδειγμα τον υπουργό των Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Που φτάσαμε... Ακόμη και αν βρήκαμε πάτο εμείς σκάβουμε ακόμη πιο χαμηλά!

Αναρωτιέται κάποιος τι διαφορετικό θα έκανε αντίστοιχα η δικτατορία των συνταγματαρχών.

Δεν υπάρχουν φυλακισμένοι στα ξερονήσια σήμερα λόγω ιδεών και αξιών αλλά ασφαλώς και υπάρχουν τρομοκρατημένοι και απομονωμένοι πολίτες. Έστω και αν λέγονται μπλόγκερς.

Ωσάν σύγχρονος πιλάτος ο υπουργός εσωτερικών με παρέμβασή του, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα της Πάρου, ενήργησε ώστε ο κακός πολίτης να διωχθεί μόνο για το αδίκημα της εξύβρισης (που διώκεται κατ' έγκληση καθιστώντας και τυπικά παράνομη κάθε εισβολή στην κατοικία του μπλόγκερ).

Στη θέση αυτού του εισαγγελέα που τόλμησε να καταλύσει τη Δημοκρατία προτιμώ την Τζένη την ωραία.

Αίσχος και κατάντια κυρίες!

Η μόνη ελπίδα που είχαμε, κάποιοι δικαστές και εισαγγελείς να βάλουν φρένο στον κατήφορο εξανεμίστηκε.

Ο μπλόγκερ όπως γράφει η εφημερίδα "διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με το βουλευτή Κυκλάδων κ. Γ. Βρούτση και φέρεται ως ένας από τους «κομματάρχες» του κ. Βρούτση.

Ακόμα ο μπλόκερ διατηρεί σχέσεις στην Πάρο με πολλά κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμα ότι ο «Νάξιος» έκανε παρόμοιες επιθέσεις (με μικρότερη ένταση πάντως) και στον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου κ. Λ. Κοντό. Παρόμοιες επιθέσεις είχε κάνει ο «Νάξιος» και στην εφημερίδα μας παρά του ότι δεν τον έχουμε συναντήσει ποτέ.

Εξαίρεση, ο «Νάξιος» από τις επιθέσεις του, έκανε μόνο για το τέως λιμενάρχη Πάρου, όπου καλούσε τους Παριανούς να τον στηρίξουν στην πολιτική του σταδιοδρομία!

Είναι χαρακτηριστικό ακόμα, ότι ο Ναξιώτης μπλόκερ είχε αρκετούς οπαδούς σε συγκεκριμένα ΜΜΕ της Πάρου με τα οποία μάλιστα έκανε «ενορχηστρομένες» επιθέσεις λάσπης."

Σοβαρά;

Και γιατί δεν πήγε ακόμη εισαγγελέας να συλλάβει τους γνωστούς δημοσιογράφους λάσπης ή άλλους που μας "γράφουν" κυριολεκτικά στα γνωστά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ;

(χωρίς να θέλουμε να βάλουμε ιδέες...)




"Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων της Αθήνας ο μπλόκερ ήταν μέλος ενός άλλου συστήματος στην Πρωτεύουσα, που διατηρούσε σχέσεις με το μηχανισμό Ρουσσόπουλου σε ότι αφορά την προς τα έξω «πονηρή» παρέμβαση της ΝΔ στο internet.

Μετά όμως τον «εξοστρακισμό» Ρουσσόπουλου από την ΝΔ το σύστημα αυτό έμεινε όπως γράφεται, «ορφανό» και ανεξέλγκτο. Έτσι άρχισαν αυτόνομες παρεμβάσεις, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να «καρφώνουν» πολιτικούς της ΝΔ αλλά και εφημερίδες που πρόσκεινται στην παράταξη, σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα κατά δικαίων και αδίκων."

Πω, πω! Εθνικό κακό! Βατοπέδι! Siemens!

Επίσης, μάζευε τους φίλους του και έβλεπαν ακατάλληλες ταινίες στον υπολογιστή, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες.

Ε, τότε καλά να πάθει!

Όλο το κείμενο της εφημερίδας μπορείτε να το διαβάσετε στο blog http://fileleutheros.pblogs.gr

Ενώ το πολύ ενισχυμένο με επιχειρήματα και τεκμήρια γράψιμο (και κράξιμο) του Νάξιου προς τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση όπως το διασώσαμε εμείς από τη λήθη διαβάστε το εδώ:

Άξιος ο Νάξιος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: