Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Απάντηση σε σχόλια

Η ανάρτηση

Ο Παναγιώτης Φασούλας στη Βουλή


προκάλεσε κάποια σχόλια που καλό είναι να διαβάσετε όλοι:

Που καταντησε αυτη η ατυχη Πολη, ο Πειραιας.
Από τον Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ,
τον ΒΟΥΛΟΔΗΜΟ , και τον ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
στον φ α σ ο υ λ α , στην Κελλυ,
και στον ΑΒΑΝΤΑΓΓΕΛΟ.....

27 Φεβρουάριος 2009 7:06 μμ


Blogger Ο/Η Michael Angelopoulos είπε...

Προσοχή!

Θα σας κάνω αγωγή!

(Πλάκα κάνω)

Δεν είναι καλύτερα όταν μιλάτε ελεύθερα;

Να είχατε όμως και επιχειρήματα...

27 Φεβρουάριος 2009 9:51 μμ


Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θελεις επιχειρηματα για τον
ΦΑΣΟΥΛΑ ??


Φαινεται πως εκτος απο το δικο σου
blog δεν καταδεχεσαι να διαβασεις τιποτ αλλο.


Χαλαει ο κοσμος για τους 50 "δημοσιογραφους' του ανυπαρκτου καναλιου 1 με την μηδενικη!! ακροαματικοτητα που εισπρατουν ηγεμονικους μισθους ( Τριαντης 87000 ευρω ετησιως απο ανθρωπους που πνιγονται στο σκουπιδι.


Εσυ αυτα δεν τα βλεπεις, δεν τα ζεις, βρισε οσο θελεις τον Μιχα, δεν μ ενδιαφερουν τα προσωπικα σας, αλλα ξεφυγε λιγο απο τις εμμονες σου, για φανεις χρησιμος σε μια
Πολη,που χειμαζεται,,που εξευτελιζεται που υποβαθμιζεται,καθημερινα.


Ο Πειραιας για να βγει απο την μιζερια των ανικανων που τον διοικουν χρεια ζεται ολες τις νηφαλιες φωνές, και την δικη σου,
αρκει να ξεφυγεις απο τα συνδρομα
της καταδιωξης, που σε τυφλώνουν..


ΙΣΚΡΑ

28 Φεβρουάριος 2009 12:06 μμ


Απάντηση:

Βλέπετε λοιπόν ότι προσφέρουμε έργο;

Όχι μόνον εγώ αλλά όλα τα blogs.

Βγείτε ανοικτά και καταδικάστε λοιπόν συμπεριφορές δίωξης και φίμωσης και ελάτε το πρωί, στις 11.3.2009, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, να υποστηρίξετε εμένα αλλά και το δικαίωμά σας στην πληροφόρηση.

Αλλιώς πώς απαιτείτε να βγάλει άλλος το φίδι από την τρύπα;

Όσον αφορά τα του Δήμου υπάρχει μεγάλη προϊστορία και παρασκήνιο που δεν γνωρίζετε.

Είναι εντελώς διαφορετική η κομματική υπόσταση και πολλές φορές (διακομματική) επιρροή του Γιάννη Μίχα με αυτή του Παναγιώτη Φασούλα.

Ειδικά τώρα για τα οικονομικά.

Δυστυχώς οι νόμοι για τα αυτοδιοικητικά που προβλέπουν μόνον έλεγχο νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας δεν επιτρέπουν να επέμβει ο Εισαγγελέας με ελπίδα να κινήσει τις διαδικασίες δίωξης εκτός και αν παραβιαστεί κάποιος ειδικός νόμος.

Από την άλλη μεριά είναι ένα ερώτημα κατά πόσο λειτουργεί αποτελεσματικά η Δικαιοσύνη στον Πειραιά. Για διάφορους λόγους που όλοι μπορούμε να υποπτευθούμε φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Στο όνομα λοιπόν της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε πάντα γίνεται, πραγματοποιούνται και τα μεγαλύτερα νόμιμα μεν αλλά μη βάσιμα ως προς την σκοπιμότητά τους σκάνδαλα.

Και η ανοχή σε αυτά είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους μου Δημοσίους Υπαλλήλους.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο τόπος. Είναι θεσμοθετημένος συνταγματικά ο έλεγχος τόσο του νόμιμου όσο και του σκόπιμου των πράξεων των φορέων της Διοίκησης από τους ίδιους τους λειτουργούς της.

Εμείς είμαστε αυτοί που ερμηνεύουμε το νόμο αλλά και εμείς είμαστε πρωταρχικά εκείνοι που καλούμαστε να τον εφαρμόσουμε.

Κατά συνέπεια η Τέταρτη Εξουσία του Κράτους δεν είναι ο Τύπος όπως χαϊδευτικά λέγεται αλλά το Σώμα των Δημοσίων Υπαλλήλων και εν γένει δημοσίων λειτουργών.

Διότι τα συνταγματικά δικαιώματα του Τύπου δεν είναι απόλυτα και απαραβίαστα. Των δημοσίων λειτουργών όμως είναι.

Πίσω από κάθε σκάνδαλο που ταλανίζει τη χώρα μας και δυναμιτίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας βρίσκονται φάκελοι με αθώες και ανεύθυνες υπογραφές κάποιων απλών απονήρευτων, συμβιβασμένων ή ακόμη ξεπουλημένων υπαλλήλων.

Ποιός θα τολμήσει να μου υποδείξει πώς θα εφαρμόσω το νόμο; Αν δεν συμφωνώ σημειώνω τις παρατηρήσεις μου στα σχέδια των εγγράφων που εσείς οι απλοί πολίτες δεν βλέπετε σχεδόν ποτέ.

Και αν η παρανομία βγάζει μάτι αρνούμαι να υπογράψω όπως έχω υποχρέωση ενημερώνοντας παράλληλα τις εισαγγελικές αρχές και τους ανωτέρους διοικητικούς και επιθεωρητές.

Ο απλός λοιπόν δημόσιος υπάλληλος μπορεί αν έχει το σθένος να βάλει φρένο και στο δήμαρχο και στο νομάρχη και στο γραμματέα της περιφέρειας και στον υπουργό.

Άρα η εξουσία του στη δεδομένη στιγμή είναι υπεράνω της εξουσίας όλων των κομματικών.

Και αν εγώ επώνυμα, ως Μιχαήλ Αγγελόπουλος, έχω πάρει την πρωτοβουλία αψηφώντας τις συνέπειες να σπρώξω το βουνό με τις πλάτες μου ξεκινώντας ίσως από μια προσωπική εμπειρία, άλλοι δεν μπορούν και δεν θέλουν, ενδεχομένως μάλιστα δικαιολογημένα.

Τη σκυτάλη έχεις πάρει και εσύ αναγκαστικά τώρα Έλληνα Πολίτη γιατί εσύ είσαι η Εξουσία.

Αλλά και γιατί τα πράγματα δεν πάνε άλλο. Διακινδυνεύουμε να χάσουμε πλέον όλα τα βασικά που θεωρούμε δεδομένα και αυτονόητα.

Για να ξαναγυρίσουμε όμως στα οικονομικά του Δήμου και ιδιαίτερα στα κακώς κείμενα του ραδιοφωνικού σταθμού.

Οι δηλωμένες αμοιβές του παραιτημένου ήδη διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού "Κανάλι-1 90,4", Γιάννη Τριάντη αποτελούν πρόκληση μεν αλλά δεν πρέπει να μας κάνουν να χάσουμε την ουσία του πράγματος.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δηλωμένων αμοιβών των υψηλόμισθων επιστρέφει στα ταμεία του κράτους με τη φορολογία των εισοδημάτων τους.

Επίσης, πόσο πια μακριά από την αγοραία αξία των αμοιβών διευθυντών ραδιοφωνικών σταθμών ήταν οι μισθοί του Τριάντη;

Τα αδήλωτα εισοδήματα από τον δημόσιο κορβανά μας ενδιαφέρουν πρώτιστα. Αυτά που δεν φαίνονται πουθενά και είτε είναι παντελώς παράνομα και μαύρα είτε κρύβονται κάτω από τον μανδύα παροχών.

Και αυτά, τα παχουλά νούμερα, που πιστώνονται αρχικά και με διάφορους τρόπους υπέρ του κόμματος και στη συνέχεια καταλήγουν στους πατριώτες μας.

Σκάνδαλο επίσης θα ήταν εάν ο Τριάντης και κάθε άλλος παρόμοιος επιλέχθηκε με βάση τα κομματικά ή άλλα μη αντικειμενικά κριτήρια.

Για να κλείσουμε.

Η άποψη του blog είναι ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός θα πρέπει να παραχωρηθεί ως δικαίωμα εκμετάλλευσης από τον Δήμο Πειραιά έναντι αμοιβής σε όποιον ενδιαφέρεται να τον λειτουργήσει νόμιμα και με κοινωνικό αίσθημα ευθύνης.

Αυτή η εμμονή των κρατικών, ιδιαίτερα όσων ασπάζονται τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ, να ξεκινούν με οράματα και ιδέες δραστηριότητες κοινωνικού και καλά ενδιαφέροντος χωρίς να εξασφαλίσουν ότι υπάρχει και αναγκαιότητα για το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών είναι τρύπες στην τσέπη του παντελονιού μας.

Όχι άλλα οράματα βρε παιδιά. Πεινάμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευαια και μονον αυτη , παραγραφος της απαντησεως σου με ικανοποιει και συμφωνω με την ουσια της.
Απ ολα ταλλα καταλαβα πως εχεις καποιους λογους να εισαι πολυ εφεκτικος και επιεικης με τον Δημαρχο της Πολης μας.
Δικαιωμα σου.
Αλλα αφου ασχολεισαι με τα κοινα για ψαχτο λιγακι.
Για την ποινικη σου διωξη απο τον Νομαρχη, διαφωνω.
Ευχομαι να δοθουν οι απαραιτητες εξηγησεις καί να ληξει το θεμα.
ΙΣΚΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα.
Οποιος θελει να "βγαζει τα φιδια απο τις τρυπες", δεν το κανει γιατι καποιος του το ζηταει, αλλα γιατι το λεει η καρδια του.
Οσο γιατι ειχες το θαρρος να τα βαλεις με τον ..Μιχα, ε, δεν ειναι πια καμια αντιστασιακη πραξη,που μας κανει να δακρυζουμε, απο εθνικη συγκινηση.
Παρτο, αλλοιως...
Ακομα δεν εχουμε κανει αγαλμα στον ΓΛΕΖΟ, μην βιαζεσαι....

Επικοινωνία: