Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Εκεί γιατί δεν κατέθεσε αγωγή ο κ. Μίχας;


Πρώτη Περίπτωση:

Κατά Μίχα για τη λυματολάσπη

Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία 4.10.2006

(βλ. http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=04.10.2006,id=26344484)

Συνυπεύθυνο για τη σημερινή απαράδεκτη οικολογική εικόνα της Ψυττάλειας, αλλά και ψεύτη απέναντι στους πολίτες της Αθήνας και του Πειραιά θεωρεί η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της δημόσιας εταιρείας, Κωνσταντίνος Κωστούλας, το νομάρχη Πειραιά και Νήσων Γιάννη Μίχα, ο οποίος όχι μόνο είναι αντίθετος με την καθημερινή συσσώρευση της λυματολάσπης στις 4 τάφρους του μικρού νησιού, αλλά ζήτησε και την άμεση επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη μακροσκελή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κατηγορεί ευθέως μεν τον νομάρχη Πειραιά ότι «με τα ψεύδη του εκθέτει διεθνώς τη χώρα του», αλλά αποκρύπτει την πόλη της Γερμανίας, όπου, σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ύδρευσης, έχουν μεταφερθεί πάνω από 23.000 τόνοι της λυματολάσπης, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει μη τοξική σε αντίθεση με τους ειδικούς επιστήμονες της Νομαρχίας που τη θεωρούν άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.


Δεύτερη Περίπτωση:




Απόσπασμα από Δελτίου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ 23.5.2008

(βλ. http://www.minenv.gr/download/2008-05-23.apantisi.sti.nomarxia.peiraia.doc)

Από το Γραφείο Τύπου &ι Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Για μία ακόμη φορά ο Νομάρχης Πειραιά αποδεικνύει δυστυχώς ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την εξυπηρέτηση των κομματικών και προσωπικών του επιδιώξεων και λιγότερο για την επίλυση των προβλημάτων του Πειραιά και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του.

Το έκανε συστηματικά στο παρελθόν για την Ψυττάλεια, όπου οι εξελίξεις τον διέψευσαν πανηγυρικά, το κάνει εδώ και λίγο καιρό με τον Κηφισό.


Τρίτη Περίπτωση:



Από την ηλεκτρονική έκδοση Ant1online.gr 24.9.2007

http://www.ant1online.gr/Economy/General/2005/200510/2e4cfebe-7ed6-4ccf-b45e-54086b78f438.aspx

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του ΑΝΤ1 ότι το υπουργείο Οικονομικών διέταξε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα ταμεία της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο υπουργός Οικονομίας κατηγορεί τον Νομάρχη Γιάννη Μίχα, ότι ενώ είχε πάρει δυόμιση εκατομμύρια ευρώ για επιδόματα, δεν τα έδωσε στους δικαιούχους, αλλά ο Νομάρχης απαντά ότι τα χρήματα δεν του δόθηκαν από το υπουργείο.

Ο κ. Μίχας απέδωσε το όλο θέμα σε κακούς υπολογισμούς της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, η Νομαρχία δεν μπορεί να κάνει αναλήψεις χωρίς την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου και για τον έλεγχο είπε ότι είναι ευπρόσδεκτος.

Πολιτικά πυροτεχνήματα, για να προσφέρει χείρα βοηθείας στην παράταξή του τα όσα λέει, ήταν η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

Τέταρτη Περίπτωση:


Από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία 21.12.2006

(βλ. http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=21.12.2006,id=37686692)

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Εδεσαν τον Γ. Μίχα, υπό περιορισμό η αντιπροσωπεία

Χειροπέδες στον νομάρχη για μια χαμένη βαλίτσα

Δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες που του πέρασαν Βέλγοι αστυνομικοί βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, εξαιτίας μιας... χαμένης βαλίτσας.

Πέμπτη Περίπτωση:



Από Δελτίο Τύπου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ):

21.3.2008.

Καταγγελία των πρακτικών Μίχα από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΝΑΕ

Έκπληξη και έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στην πλειοψηφούσα παράταξη της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, η πρωτοβουλία του επικεφαλής της μειοψηφίας της ΕΝΑΕ κ.Γιάννη Μίχα να κυκλοφορήσει, την ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων, ένα Δελτίο Τύπου με σοβαρές ανακρίβειες σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», ο κος Μίχας αναφέρει ότι ελήφθη απόφαση από το ΔΣ της Ένωσης για κλείσιμο των Νομαρχιών στις 7 Απριλίου.

Αποφεύγει επιμελώς, όμως, να αναφέρει τις σοβαρές επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν για την πρόταση αυτή, καθώς και την τελική απόφαση όπως πραγματικά διατυπώθηκε, δηλαδή να προβεί η ΕΝΑΕ σε δυναμικές κινητοποιήσεις μόνον εφόσον δε δοθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νομαρχίες μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη ολίσθημα στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του κ. Μίχα, ο οποίος, λειτουργώντας αυτόνομα, και πιθανόν χωρίς καν να ενημερώνει τα μέλη της παράταξής του, προβαίνει σε ενέργειες που στόχο έχουν την προσωπική του προβολή και μόνο.

Με παντελή αδιαφορία για τις δημοκρατικές αρχές για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτεται, με προφανή διάθεση να παραπλανήσει το κοινό προκειμένου να προωθήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του, ο κος Μίχας προχώρησε για μια ακόμη φορά σε ένα ατόπημα που ως πρώτα θύματά του έχει την ΕΝΑΕ και την αλήθεια.

Ερωτηματικά προκαλεί, επίσης, η σπουδή με την οποία ο επικεφαλής της μειοψηφίας κυκλοφόρησε το παραπλανητικό Δελτίο Τύπο.

Ερωτηματικά προκαλεί η αδιαφορία του για την απεργία των δημοσιογράφων που βρισκόταν σε εξέλιξη και μάλιστα για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του ασφαλιστικού.

Γιατί δε μπορούσε να περιμένει τη λήξη της απεργίας για να κυκλοφορήσει το Δελτίο του ο κος Μίχας;

Μήπως αυτή η σπουδή σχετιζόταν και με την προγραμματισμένη για σήμερα ανάδειξη Πολιτικού Συμβουλίου και νέου Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ;

Λυπούμαστε ειλικρινά, διότι ο κ. Μίχας με την πρακτική του αυτή προβοκάρει την ομόφωνη απόφαση μας για κοινούς αγώνες και γίνεται υπονομευτής της ενότητας του Κινήματος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Και λυπούμαστε διπλά γιατί ως παλιός αυτοδιοικητικός και συνδικαλιστής, θα έπρεπε να γνωρίζει τις ευθύνες του και να γίνεται προασπιστής της ενότητας αυτής και όχι διασπαστής της.

Η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για παρόμοιες πρακτικές που θίγουν όλα τα μέλη του ΔΣ, καθώς και την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σθεναρά σε κάθε προσπάθεια οικειοποίησης παρόμοιων ευαίσθητων ζητημάτων προς εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών, εις βάρος της Ένωσης, εις βάρος της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, η πλειοψηφία της ΕΝΑΕ αφού αξιολογήσει όσα συνέβησαν επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει τη στάση της στο χειρισμό του ζητήματος των κινητοποιήσεων με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξει την ενότητα και την πραγματική και ουσιαστική διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του χώρου, μακριά από τις μικροκομματικές και παρωχημένες αντιλήψεις στις οποίες ο κ. Μίχας παραμένει προσκολλημένος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: