Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η ανταπόκριση του BBC για τη δικαστή Μαρία Μαργαρίτη



Μεταφράσαμε και αφιερώνουμε σε όλους εσάς την ανταπόκριση του BBC από Αθήνα αναφορικά με την υπόθεση της πρώην δικαστή Μαρίας Μαργαρίτη.

Ιδιαίτερα αφιερωμένη στον πολιτικό κόσμο της χώρας ο οποίος συναινεί σιωπώντας αν και δημόσια υποστηρίζει άλλα.

Δείτε επίσης και το σχετικό άρθρο του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ όπου σας παρουσιάσαμε για πρώτη φορά και το βίντεο του BBC.

Οι Έλληνες τηλεθεατές δεν είχαν απ' ό,τι γνωρίζουμε την πολυτέλεια της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ.

(βλ. 40+1 για την Κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο )

Η ανταπόκριση του BBC:

Όλο το βάρος της Ελληνικής Κρατικής Ασφάλειας προσγειώθηκε πάνω στη δικαστή Μαρία Μαργαρίτη όταν προσπάθησε να ξεκινήσει απεργία πείνας απέναντι από το κτίριο του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η αντιμετώπιση της κας Μαρίας Μαργαρίτη είναι απόλυτα συνεπής με τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκαν από τότε που προσπάθησε να αποκαλύψει παρατυπίες όσον αφορά κονδύλια προορισμένα για έργα ανακατασκευής λόγω του σεισμού και όταν υποστήριξε ότι υφίσταται διακίνηση γυναικών και παιδιών τα οποία τα εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά σε ένα κρυφό δωμάτιο σε κτίριο δικαστηρίων.

Μετά από διαμαρτυρίες της νομικής ομάδας που υποστηρίζει την κα Μαργαρίτη επετράπη στην πρώην δικαστή να πραγματοποιήσει τη διαμαρτυρία της έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Αξιωματικοί της ασφάλειας διασκέδαζαν κοιτώντας την να ζητά να αποκατασταθεί στο Δικαστικό Σώμα.

- Είμαι έτοιμη να πεθάνω

- Σοβαρολογεί;

- Να πεθάνω για τη Δικαιοσύνη στην οποία πίστευα και πιστεύω.

Το ξερίζωμα της διαφθοράς σε όλες τις δράσεις της δημόσιας ζωής ήταν ένα από τα κύρια θέματα της Ελληνικής συντηρητικής κυβέρνησης.

Στη διάρκεια των περασμένων χρόνων κάποιοι διεφθαρμένοι δικαστές "εκκαθαρίστηκαν" από το Δικαστικό Σώμα αλλά η κεντρική εξουσία έχει δυσκολία να εξαλείψει τη διαφθορά στην Επαρχία όπου υπάρχουν διάφορα πολύ δυνατά και προστατευτικά τοπικά δίκτυα.

Ένας βοηθός του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, υποσχέθηκε ότι θα κοιτάξει αντίγραφο από το φάκελο διαμαρτυρίας της κας Μαργαρίτη.

- Ο οίκος ανοχής ήταν στο υπόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα δικαστήρια και είχε απ' έξω μια πινακίδα που έγραφε ότι ήταν οργάνωση για την προστασία των ανηλίκων.

- Δεν υπάρχουν μόνο διεφθαρμένοι δικαστές στην Ελλάδα. Υπάρχουν επίσης τίμιοι δικαστές που εργάζονται και μάχονται και βγάζουν καλές και τίμιες αποφάσεις. Θέλουμε από εκείνους τους δικαστές να υποστηρίξουν τη διαμαρτυρία μας.

Η προσπάθεια της πρώην δικαστή να ενοχλήσει την κυβέρνηση δεν κράτησε πολύ. Αμέσως μόλις φύγαμε μεταφέρθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Ζητήσαμε από το Υπουργείο Εσωτερικών ένα σχόλιο αλλά οι επίσημοι ήταν σε απεργία μαζί με όλους τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους.

Malcom Brabant, Ειδήσεις BBC, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: