Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009

Νομαρχία Πειραιά: Τα άνευ αδείας μαθήματα χορού κάνουν κακό στη δημόσια υγείαΜεγάλο αγώνα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου να πείσει ότι έχει λύσεις για τα προβλήματα του Ελληνικού Λαού.

Γνωρίζοντας όμως την πράσινη διακυβέρνηση του Πειραιά από γνωστά ονόματα του ΠΑΣΟΚ (ο νομάρχης Γιάννης Μίχας είναι και συντονιστής ανασυγκρότησης του κόμματος που διεκδικεί την εξουσία) μερικοί δεν πείθονται για την αλήθεια των λόγων του προέδρου.

"Αλίμονο αν λάβουν κυβερνητικά πόστα" λένε κάποιοι εμφανώς αντιπολιτευόμενοι την αντιπολίτευση.

Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια δεν ξέρουμε. Ξέρουμε όμως όσα έχουν δει τα μάτια και όσα έχουν ακούσει τα αυτιά μας και γνώμη μας είναι ότι υπάρχει κάποια βάση και σε αυτή την ακραία δήλωση των αντιφρονούντων.

Σε πολλές περιπτώσεις εκτός από τα διαρκή αποτελέσματα στο δημόσιο ταμείο φαίνεται να έχει χαθεί και η κοινή λογική στην ερμηνεία των νόμων.

Πώς θα βρει το δίκιο του ο Έλληνας πολίτης, είναι απορίας άξιο.

Πιστεύουμε ότι δεν θα το βρει ποτέ διότι ακόμη και αν δικαιωθεί από τη δικαστική εξουσία, γεγονός αβέβαιο, αυτό θα γίνει μετά από πολλά χρόνια όταν θα έχει καταστραφεί οικονομικά και ψυχολογικά.

Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία μας.

Διαβάστε λοιπόν απόσπασμα από ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά (23.3.2009):

"Εν τω μεταξύ στη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος με τον διακριτικό τίτλο Κέντρο Δημιουργικής Έκφρασης και Πολιτισμού Art Factory της εταιρείας με την επωνυμία Γεώργιος Γαβριήλ & ΣΙΑ ΕΕ, που βρίσκεται επί της οδού Γρ. Λαμπράκη 93 (3ος και 4ος όροφος) στον Πειραιά προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

Μετά από νυκτερινό έλεγχο (10 το βράδυ) που πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Νομαρχίας Πειραιά στη συγκεκριμένη επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν άνευ αδείας μαθήματα χορού που επιτρέπονται μόνο σε νόμιμα αδειοδοτημένες Ερασιτεχνικές Σχολές Χορού.

Για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των πολιτών, η Νομαρχία Πειραιά προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος, απόφαση η οποία υλοποιήθηκε από το αρμόδιο ΑΤ Πειραιά".

Με απόφαση λοιπόν του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα διακόπηκε η λειτουργία μιας επιχείρησης, διαποπέμφθηκαν οι επιχειρηματίες διότι δίδασκαν (;) χωρίς άδεια χορό στους ενδιαφερομένους και όλα αυτά "για την προστασία της δημόσιας υγείας".

"Πογκρόμ" έχει εξαπολύσει ο νομάρχης (βλ. http://www.press-time.com/reportage-gr/sapiaproionta-gr.html) κατά των εταιρειών και κανείς δεν ξέρει,

Ποιός θα προστατεύσει τις επιχειρήσεις από τον ίδιο το νομάρχη που αποφασίζει και διατάσσει.

Χωρίς τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου σφραγίζονται οι επιχειρήσεις χωρίς επίσης να μπορούν οι επιχειρηματίες να αντιδράσουν στους βιαστές τους.

Μόνο βιασμό των δικαιωμάτων τους μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος αυτό που γίνεται στον Πειραιά.

Το ίδιο όργανο, η νομαρχία, εισηγείται και αποφασίζει. Εκδίδει επίσης και τις άδειες λειτουργίας και ελέγχει για την εφαρμογή τους. Και όλα αυτά νόμιμα.

Είμαστε μάλλον στο Μεσαίωνα. Μόνο οι πανοπλίες φαίνεται να λείπουν σε κάποιους αυλικούς.

Γιατί λοιπόν να μη δελεάσω με μερικές εκατοντάδες ευρώ τους ελεγκτές της νομαρχίας την επόμενη φορά για να έχω την ησυχία μου;

Και γιατί να μην στηθεί μια ωραία σκοτεινή επιχείρηση εκδόσεως αδειών στα καταστήματα της νομαρχίας;

Πρόσφατα ο νομάρχης Γιάννης Μίχας έπεσε από τα σύννεφα όταν ανακάλυψε κύκλωμα εκδόσεως αδειών στη Δ/νση Μεταφορών της νομαρχίας Πειραιά.

Αυτό που υποπτεύονταν για να το θέσουμε ευγενικά ακόμη και οι πέτρες δεν το ήξερε ο νομάρχης!

Εμείς μέχρι και ανέκδοτο είχαμε αναρτήσει και βγήκαμε όπως αποδείχθηκε αληθινοί.

(βλ. Το ανέκδοτο της ημέρας).

Αφού κάποιοι δεν συγκινούνται, παίζοντας με τις ανοχές του Ελληνικού Λαού, όταν ο πολίτης προσφεύγει διοικητικά ή δικαστικά (αν γνωρίζει βέβαια και έχει τη δυνατότητα) ας το θέσουμε το θέμα και θρησκευτικά μήπως και υπάρξει αποτέλεσμα:

Ήμαρτον και Έλεος.

Λυπηθείτε αυτόν τον πονεμένο τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: