Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Σταυρόλεξο η πώληση της Ολυμπιακής




Ακόμη δεν έχουμε μάθει την αλήθεια για την Ολυμπιακή.

Μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες ανακαλύπτουμε με το πέρασμα του χρόνου που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αμφιβολίας αν όχι δυσπιστίας.

Φαίνεται λοιπόν ότι η πώληση της Ολυμπιακής έγινε μετά από πίεση της Κομισιόν να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα ως προϋπόθεση να ξεχαστούν οι "παρατυπίες" των ελληνικών κυβερνήσεων να στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη λειτουργία της εταιρείας.

Λέγεται ότι πέρυσι, υπό την απειλή αυτή, μετά το καλοκαίρι, έγινε πρόταση στον Ανδρέα Βγενόπουλο να αναλάβει την Ολυμπιακή και εκείνος συμφώνησε παραχωρώντας μάλιστα το δικαίωμα στο Ελληνικό Κράτος να επαναγοράσει την εταιρεία εντός ορισμένου χρόνου.

Λίγο περίεργη ακούγεται η όλη συμφωνία αν βέβαια είναι αλήθεια.

Επιπλέον, όλη αυτή η αγωνία για το ποιός θα πάρει την Ολυμπιακή και η διαδικασία προσφορών μάλλον για τα μάτια του κόσμου ήταν.

Πέρυσι το Νοέμβριο 2008 είχε ψηφιστεί και ο νόμος με τον οποίο ρυθμίζονταν θέματα λύσης των εργασιακών σχέσεων των υπαλλήλων της Ολυμπιακής.

Ο νόμος περιέγραφε τα οριζόμενα σε αυτόν ως "κοινωνικές ρυθμίσεις".

Μάλλον προνομιακές ρυθμίσεις έπρεπε να ονομαστούν αφού προβλέπεται και μεταφορά προσωπικού προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Το θέμα παραμένει ανοικτό καθώς άποψή μας είναι ότι η Ολυμπιακή δεν πάει σε ιδιώτες αλλά κάποιοι ιδιώτες μπαίνουν στο Δημόσιο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: