Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Που θα κρυφτείτε όταν έρθει η ώρα της κρίσης;

Είναι σίγουρο ότι θα μαυριστούν πολλά γνωστά ονόματα της πολιτικής και διαπλοκής, στις επόμενες σχετικές εκλογές όταν αυτές προκύψουν.

Ο Έλληνας και μάλιστα ο Πειραιώτης έχει υπομονή ελέφαντα που ανέχεται ακραίες καταστάσεις.

Αν καταλάβει ότι τον κοροϊδεύεις όμως έχει ξεσπάσματα ταύρου σε υαλοπωλείο.

Η αναφορά αυτή με αφορμή τα πρόσφατα δάνεια που έχουν συνάψει ή ετοιμάζονται να συνάψουν χωρίς την παρέμβαση της κεντρικής Διοίκησης οι οργανισμοί και τα ΝΠΔΔ.

Αφού η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος ως κεντρική εξουσία έχει φτάσει στα όριά της, φαίνεται ότι έχει δοθεί επίσημη γραμμή για τη σύναψη δανείων απευθείας από τους οργανισμούς και τα ΝΠΔΔ.

Τα επιτόκια δανεισμού, όσο όσο.

Το χρήμα να πέσει.

Καλούμε όλες τις αυτοδιοικήσεις και τα λοιπά ΝΠΔΔ του Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδος να βγουν επίσημα και να ενημερώσουν όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση για τα πρόσφατα δάνεια τα οποία εγκρίθηκαν και τους όρους δανεισμού τους, αλλά και να μας πληροφορήσουν για τις σχετικές αιτήσεις δανεισμού και αφανισμού μας που έχουν καταθέσει και εκκρεμούν.

Αν αληθεύουν τα όσα ακούγονται, τότε είναι απορίας άξιο που θα βρουν καταφύγιο να κρυφτούν οι αιρετοί και διορισμένοι πατριώτες από τους εξαγριωμένους πολίτες μόλις καταλάβουν το δούλεμα. Το μαύρισμα θα πάει σύννεφο!

Ακόμη και σήμερα γίνονται τέτοια;

Πάτε να υποθηκεύσετε μέχρι και τα τρισέγγονά μας;

Διαβάστε τι γράφει το blog http://piazzadelpopolo.blogspot.com/.

Αν είναι αλήθεια, στη θέση του ονόματος του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη βάλτε τα ονόματα που σας αφορούν.


Ιστορικές στιγμές ζει ο Δημήτρης Κοτσάκης…12/3/2009…κατάφερε μετά από 2,5 χρόνια να πάρει δάνειο 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ζητάει άλλα 32, αλλά δεν μας λέει πως θα τα πληρώσει και το κυριότερο, ΠΟΙΟΣ θα τα πληρώσει…

Το πήρε λοιπόν το δάνειο των 3 εκατομμυρίων ευρώ ο Δήμος Κομοτηνής, το οποίο όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη, δεν αρκεί για να τακτοποιήσει τις οικονομικές εκκρεμότητες της δημοτικής αρχής, γι’ αυτό και θα προχωρήσει στην σύναψη καινούργιου, αυτή την φορά της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύνολο 5 εκατομμύρια δηλαδή!!!

Ο δήμαρχος όμως τώρα που πήρε φόρα (φόρα κατηφόρα) ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε επαφή και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία έχει προεγκρίνει ένα ποσό 30 εκατομμυρίων ευρώ (!!!) για αναπτυξιακά έργα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι για τα 3 εκατομμύρια ευρώ που πήρε δάνεια ο Δήμος Κομοτηνής χρειάζονται 15 χρόνια για να ξοφληθούν, σύμφωνα με αυτά που δήλωσε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Έλενα Αντωνακάκη, φαντάζεστε τι έχει να γίνει με τα 35 εκατομμύρια.

Το περίεργο της ιστορίας είναι πάντως πως η σύναψη του δανείου ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής και την Millenium Bank, παρουσιάστηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής σαν μια τεράστια επιτυχία.

Γι’ αυτό άλλωστε οι συνεντεύξεις τύπου και τα πλατιά χαμόγελα την ώρα των υπογραφών!

Αν μια διοίκηση έχει να παρουσιάσει σε 2,5 χρόνια μια τέτοια «επιτυχία», φανταστείτε τι έχουμε να δούμε ακόμα.

Γι’ αυτό άλλωστε οι υπογραφές μπήκαν βράδυ.

Γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας «της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά»!

Να σημειωθεί πάντως πως οι όροι και επιτόκια του δανείου δεν ξεκαθαρίστηκαν στην συνέντευξη τύπου, αλλά το μόνο που ειπώθηκε είναι πως οι οφειλέτες του Δήμου Κομοτηνής θα πάρουν τα λεφτά τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο, όχι από τα ταμεία του Δημοτικού Μεγάρου, αλλά από την ίδια την τράπεζα!!!

Εν τω μεταξύ Κομοτηναίοι σφίξτε το ζωνάρι για τα καλά. Ο Δήμος Κομοτηνής πήρε 3 εκατομμύρια δάνειο, θα πάρει κι άλλα 32!!!

Κάποιος πρέπει να τα πληρώσει…

Ακούστε την σοβαρότητα με την οποία ο δήμαρχος Κομοτηνής, συνομιλεί με δημοσιογράφους και τραπεζίτες την ώρα των υπογραφών για το δάνειο…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: