Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Για εθνικούς λόγους ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή;Σύμφωνα με πληροφορίες της εικονικής εφημερίδας μας ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σήμερα 23.3.2009 για να εκδηλώσει την ανησυχία του για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Ποιο ακριβώς όμως ήταν το πραγματικό περιεχόμενο της συζητήσεως δεν ξέρουμε αλλά φανταζόμαστε.

Λογικό ακούγεται.

Αν ο αρχιεπίσκοπος ήθελε να αναφερθεί σε θέματα της Εκκλησίας, όπως ανακοινώθηκε επίσημα στα ΜΜΕ, δεν θα το έκανε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και σε τόσο υψηλό επίπεδο συνομιλιών.

Πιστεύουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος επιθυμεί να καταγραφεί ιστορικά αυτή η επίσκεψη ενόψει μελλοντικών εξελίξεων.

Δυστυχώς "ενός κακού μύρια έπονται" όπως λέει και ο λαός μας.

Θυμίζουμε ότι στις 16.1.2009 συναντήθηκαν επίσης στην Αθήνα ο τ. Βασιλιάς Κωνσταντίνος και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε "εθιμοτυπική" επίσκεψη.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι ο αρχιεπίσκοπος ονομάζεται (εκκλησιαστικά) Ιερώνυμος Β'.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α', ξεκινώντας από διάκονος στη Μονή Πετράκη το 1939, εξελέγη Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος από οκταμελή «Αριστίνδην Σύνοδο» το 1967 και για το λόγο αυτό χαρακτηρίστηκε, άδικα για πολλούς, ως ευνοούμενος της χουντικής δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Παραιτήθηκε πικραμένος και αποσύρθηκε στην γενέτειρά του την Τήνο μετά το 1973.

Επίσης, μια σύμπτωση, ο νυν αρχιεπίσκοπος ήταν καθηγητής στο Λεόντειο Λύκειο, πρότυπο σχολείο στο οποίο φοίτησε και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Κάποιες από τις περίεργες και παράξενες συμπτώσεις της Ιστορίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επικοινωνία: